Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslednja izmena:
Knack ocekivano *ranje od igre. :D

Ma jeste, Killzone 5 a Knack 6. Neko iz Poligona nije dobio svoj primerak PS4.

Sve u svemu solidna launch igra, koja je imala mnogo manje ambicije od 10/10 igara koje smo dobili ove godine [The Last of Us, GTA5, Bioshock Infinite, itd]

Ocekivano, Resogun je pokupio najbolje ocene, a Remote Play radi kao sto je i obecano:

Poslednja izmena:
Mislis da su oni svesno ciljali na nize ocene sa Killzone-om ;) ?

There are flashes of this philosophy here and there throughout the game: a scattering of sneaky vents, secret vantage points and open plazas. A hostage situation at the end of the fourth chapter, set in a circular building with multiple entry points and destructible walls, is brilliantly realised. But true tactical options soon dry up, and levels quickly devolve from non-linear spaces into elaborate, broad corridors - and then into simple, narrow ones. There are a lot of rusting gangways. Eventually, you realise that you haven't even thought about using that lovely zipline for a level and a half.

Steta.

Krajem meseca mi stize PS4 , zanima me kada budem pravio PSN nalog koju drzavu staviti ? Jel' najbolje da stavim UK ? Da li ce mi sve igre normalno raditi...? Posto znam da Srbije nema na listi , pa se bojim da ne vrse neku IP Address detekciju ako nisam iz UK pa da bude problema posle.. Koji sajt iz UK ima mogucnost da platim onlajn karticom godisnju pretplatu i da mi dodje kod na e-mail ali da je pritom neki proveren sajt u pitanju ? I za kraj , da li postoji mogucnost da isto tako preko nekog Uk sajta platim karticom npr FIFU 14 i da mi dodje kod na e-mail i onda samo da preuzmem igru preko Sony-a direktnim downloadom , i koliko su te stvari "sigurne" . .. ? Hvala unapred , Stefan . :)

Poslednja izmena:
Uzmi UK nalog, mozes da korsitis domace internet kartice [intezu npr].

A sta je sa USA tamo ne radi? Pitam posto sam ja tamo napravio nalog :D.

Svidja mi se sto je zamena hdd-a laka i sto nemora ceo PS da se rasklapa zbog toga, naravno i mogucnost da se zameni ssd-om. :D

^
Well....fuck :/.

Izgleda da cu onda morati napraviti novi nalog :S.

Evo ako vam treba kartica iz USA i registrovana na adresu iz New York-a,jedina mana je što mora da se plati godišnja članarina 30$ pri prvoj uplati ali i sa ovim se možda isplati.Meni je stigla za nedelju dana sa sve pinom,brzi su i efikasni,ne mogu za sada da kažem gde radi jer je nisam još probao.
http://www.payoneer.com

^
Well....fuck :/.

Izgleda da cu onda morati napraviti novi nalog :S.

Ma jok, ne moras. Mozes da kupujes preko amazona USA PSN kartice, dodje ti potpuno isto kao i da placas sa kreditnom karticom.

Mnogo brza ucitavanja u igrama.

I naravno: PROSTOR, ko daje prednost DigitalnimVerzijama, i ako daju u PS+ igre .... Dal staviti 1TB Blue sa 2 god garancije na 5400, ili Black sa 5 godina garancije na 7200, ali 750 GB ?

Mnogo brza ucitavanja u igrama.

Cudo da Sony to nije implementirao vec u konzole.

Neki manji SSD na kome ce biti instalirane igre, al ne totalno kopiranje celog sadrzaja diska na hard disk, kao sto je bilo na PS3.
Znaci kopira se sadrzaj recimo BR-a na veci hard disk pa se onda instalira na SSD.
Doduse to bi vec pocelo da lici na PC, a to je svetogrdje :D.

Mozda bi cena bila za nijansu veca, al ne verujem mnogo veca.

Primarna im je bila sto niza cena konzole, svaki evro je tu bitan. Ovu generaciju ce da obalezi digitalna distribucija. Posto su next gen igre koliko vidim ~30gb pa navise, SSD od 250gb ne bi bio bas dovoljan za sve te igre i besplatan sadrzaj, a kostao bi 100e vise od 500gb hard diska.

500GB je takodje socijalna varijanta, kao sto je to bio hard disk od 20 i 40gb u prvim verzijama konzola. Posle nekoliko godina koriscenja konzole, zelecemo svi hard diskove od nekoliko terabajta minimum.

Ja licno ne moram, ali kupci zahtevaju. Kako god, dobra stvar je sto su omogucili tako jednostavne instalacije pa svako moze da ugradi sa zeli. Standardizacija je super stvar. Ako ti se vise svidja SSD i hoces da imas samo 3 igre, izvadi hard iz konzole i prodaj ga pa kupi najjeftiniji SSD od 120gb uz minimalnu doplatu. Sony to nije mogao da uradi jer je jurio 400$ pricetag i zato sto to nije ono sto vecina zeli.

Trosio sam ssd u PS3 pa znam. Nista ne pricam napamet

Ako je sa 5400 na 7200 bila primetna razlika, ne razumem kako se nije videla na SSD-u....
Ali verujem ti ako tako kazes

Verovatno je presudila razlika u tehnologiji, tj ploca bolje saradjuje sa 7200rpm klasicnim diskom nego sa ssd-om (tj njegovim kontrolerom). Da se razumemo, razliku u brzini od sekund dva pri butovanju ja i ne racunam u razliku i tvrdim da je ssd totalno neisplativ za PS3 (ne racunajuci cenu po GB). Interesuje me da li ce na tom polju biti poboljsanja sto se tice cetvorke

Pa moguce da ploca na PS3 nije mogla hardverski/softverski da iskoristi pun potencijal SSD-a.

Era SSD-a je odavno aktuelna, pa verujem da je puna podrska implementirana na PS4.
A i vidi se na onom snimku, pomenuo je covek da je ucitavanje neke igre 10-15 sekundi brze.

Ostavili su s razlogom oni mogucnost lake zamene. Samo jos da vidimo kojim. A s obzirom da ssd postaje standard i jedna je od retkih primetnih napredaka u IT segmentu u zadnje vreme cisto sumnjam da nece imati bas nikakve primetne prednosti na novom i dosta brzem HW-u u odnosu na predhodnika.

Mada mislim da ce najvecu prednost osetiti oni koji budu koristili CFW ako ga i kad ga bude bilo posto se tu barata sa prenosom velike kolicine podataka. A s obzirom da su za trojku neke igre bile enormno velike (20+ Gb) na cetvorci ce to postati standard verovatno.

edit: Startovanje igre spalo sa 20 na 10sec prema ovom snimku valjda.

Iiii pocinjemo opet sa Kojiminim trolovanjem. :D Samo da najavi nesto bitno.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno