Šta je novo?

Asus MeMO Pad HD 7

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni tablet tačno mesec dana čami u kimteku, čeka delove.

Puko punjač, izgoreo kabl i matična ploča.

Imaju ih brdo sa ovom dijagnozom u servisu.

Palo mi na pamet pre neki dan da pogledam uputstvo za njega i pročitao sam upozorenje da nikako ne treba ostavljati tablet da se puni duže ako je baterija napunjena jer uređaj nije predviđen za to i da to može oštetiti i bateriju i tablet! Znači, nema punjena noću, kao telefon!

Palo mi na pamet pre neki dan da pogledam uputstvo za njega i pročitao sam upozorenje da nikako ne treba ostavljati tablet da se puni duže ako je baterija napunjena jer uređaj nije predviđen za to i da to može oštetiti i bateriju i tablet! Znači, nema punjena noću, kao telefon!

Hvala na info.
Dakle treba da sedimo pored i cekamo da se napuni. 🙂
Ja sam ga ostavljao preko noci da se puni.

Znam za to.

Baterija je bila na 12%, dobro se sećam. Stavio sam ga na punjač i posle 10ak minuta je samo puklo i zamirisalo. Inače imam 5 uredjaja koje svaki dan koristim i punim na tom utikaču godinama. A sad ako je baš njega tog trenutka ubio napon... alal mu.

Meni se opet zabrikovao tablet, pustio sam da se instalira onaj apdejt i upao je u neki recovery loop. Napuni onu install skalu, restartuje i opet ispocetka. Ne znam sta da mislim, sad opet instalacija sistema, pa aplikacija...hteo sam da uzmem jos jedan ovakav tablet ali sam odustao. Ovo ne smes da pipnes bukvalno, ostavicu ga zeni za fejsbuk a sebi cu uzeti neksusa.

Izvukao sam se, samo sam instalirao preloader (sro.default...) i restartovao, uspesno se apdejtovao, sve je tu kako je i bilo.

Meni update neće, uvek prijavljuje grešku. Verovatno zato što sam pobrisao neke Asus aplikacije.

Ukoliko me pamćenje ne vara, mislim da update zeza ako je parental...nešto.apk obrisana ili zamrznuta!!! U pitanju je crvena ikonica. Mene je to zezalo kod prethodnog update-a.
Pomogao bih i više ali mi tablet nije pri ruci - i dalje čami u kimteach-ovom servisu.😀

Ja imam utisak (možda se tripujem) da mi nakon apdejta tablet nekako tečnije radi. Kao da nema lagova prilikom kretanja kroz početne ekrane, aplikacije itd. Skoro kao na Nexus 4 🙂

Sto se tice cekanja vec mesec dana stvarno je mnogo, ipak bi tu kancelarija trebala da reaguje.Ako vec daju nekom da uvozi treba ganobavezati i za rezerne delove, ovo je nov uredjaj a ne neki od pre 20 godina i jedan je od trenutno prodavanijih.Ako ovako nastave drasticno ce opasti prodaja ovo je Srbija lako se ljudi naljute.
A sto se tice ovoga za bateriju ako je tako onda je pored dobre specifikacje, lepe cene ovaj uredjaj katastrofa.Uvek uredjaj punim/punimo svi nocu.

Verujem da update donosi po olisanje i tecniji, to se od njega i ocekuje.Siguran sam da asus ne bi izbacio update a da to nije dobro testirano....

Poslednja izmena:
Sto se tice cekanja vec mesec dana stvarno je mnogo, ipak bi tu kancelarija trebala da reaguje.Ako vec daju nekom da uvozi treba ganobavezati i za rezerne delove, ovo je nov uredjaj a ne neki od pre 20 godina i jedan je od trenutno prodavanijih.Ako ovako nastave drasticno ce opasti prodaja ovo je Srbija lako se ljudi naljute.
A sto se tice ovoga za bateriju ako je tako onda je pored dobre specifikacje, lepe cene ovaj uredjaj katastrofa.Uvek uredjaj punim/punimo svi nocu.

Verujem da update donosi po olisanje i tecniji, to se od njega i ocekuje.Siguran sam da asus ne bi izbacio update a da to nije dobro testirano....

Evo za one koji nisu čitali uputstvo, citat :
IMPORTANT! Do not leave the MeMO pad connected to the power supply once it is fully charged. MeMO Pad is not designed to be left connected to the power supply for extended periods of time.

Pošto smo navikli da uglavnom uređaje punimo u toku noći, što se tiče ovog taba, tu naviku ćemo morati da promenimo 🙁

Meni se ovo nikako ne svidja

Poslednja izmena:
od kad koristim uredjaje sa litium jonskom baterijom i razne varijacije na tu temu,nikad ne punim uredjaj vise od onoga koliko mu je potrebno da se puni...mozda sam 2 puta ostavio telefon da se puni nocu jer sam od umora zaboravio da iskljucim :/

To je recenica koja se sad podrazumevano ubacuje u uputstvo za sve nove ASUS tablete, ali nije precizno definisano sta se podrazumeva pod "extended period of times". Mislim da je ovo vise zastita od tuzbe ukoliko neko izlozi tablet ekstremnim uslovima, nego sto je realna opasnost od punjenja tokom noci.

Sto se tice tableta u servisu, zaista se oduzila popravka. Nije realno da se svi delovi za sve tablete drze u velikom broju na lageru. Uvek postoji odredjeni lager, ali je u ovom slucaju morao biti porucen deo. Kada je stigao ispostavilo se da nije resio problem, pa je narucen drugi. A to da ih ima "brdo" sa ovom dijagnozom u servisu je apsolutna neistina. Da je to tacno bilo bi naruceno i "brdo" delova pa bi se brze resio problem.

Poslednja izmena:
Koristio sam tablet kao navigaciju. Baterija je izdržala oko 6 sati stalnog korišćenja.
Da li neko koristi autopunjač za tablet. Kakve karakteristike treba da ima taj punjač i neki poseban model za preporuku.

To je recenica koja se sad podrazumevano ubacuje u uputstvo za sve nove ASUS tablete, ali nije precizno definisano sta se podrazumeva pod "extended period of times". Mislim da je ovo vise zastita od tuzbe ukoliko neko izlozi tablet ekstremnim uslovima, nego sto je realna opasnost od punjenja tokom noci.

Sto se tice tableta u servisu, zaista se oduzila popravka. Nije realno da se svi delovi za sve tablete drze u velikom broju na lageru. Uvek postoji odredjeni lager, ali je u ovom slucaju morao biti porucen deo. Kada je stigao ispostavilo se da nije resio problem, pa je narucen drugi. A to da ih ima "brdo" sa ovom dijagnozom u servisu je apsolutna neistina. Da je to tacno bilo bi naruceno i "brdo" delova pa bi se brze resio problem.

Veliki minus za servis na kpji treba da uticete, ako su promasilo deo koji je neispravan ( ne kazem da ne znaju ali se desilo da je jos nesto neispravno) trebali su korisniku da zamene uredjaj, a ne da ceka uvoz novog dela, uvek sa ovog mogu u buducim reklamacijama da se iskoriste delovi koji valjaju, a i ovoliko cekanje je los marketing.Spomenuta je ploca ( nadam se da sam dobro razumep) da crkla, taj deo je obavezan kod tableta da se ima u rezervi, a ne da ga sad tek uvoze.
Ipak ponavljam ovo je nov uredjaj, odlican odnos specifikacije i cene, po nekim mojim saznanjima mnoge retal radnje kazu da ga prodaju ko ludog, ne sme da se dozvoli los lager rezernih delova.Neverujem da se mnogo kvari ali ako je prodaja velika kao sto mnoge retal radnje se hvale sigurno ce biti i reklamacija.

Problem je u tome što sam izgubio volju i entuzijazam za tabletom.

Mesec dana bez uredjaja je ogroman vremenski period.

Koliko je dugo uredjaj bio kod tebe, koliko je proslo od kupovine...
Ne lici mi tako ponasanje na Asus mada ovo je sad ustvari kimtek servis......
Ja sam nekada davno imao strasno lepo iskustvo sa asus notebookovima, plocama, grafikama.... Bas sto se tice reklamacija, nekada sam radio na reklamacijama jedne it firme i imao sam odlicno iskustvo sa tadasnjim servisom ( tada je to bio direktlink ne znam da li je i sada).

Poslednja izmena:
Ne znam bas sve detalje pa ne mogu reci da je servis kriv. Ne moze servis da zameni uredjaj zato sto oni nemaju uredjaje na stanju vec samo delove. Uredjaj moze da zameni samo prodavac, sto je i zakonom definisano. Probajte da zamislite koliko kosta da se u servisima sirom sveta drze svi rezervni delovi za SVE uredjaje u ponudi, od cega mnogi u vise primeraka, za osetljive delove. U pitanju su milioni dolara koji leze neiskorisceni. To moze da se izvede za odredjene modele, ali onda oni ne kostaju, na primer, 1000 EUR (kolika bi bila realna cena) vec, recimo, 1200 EUR, pri cemu ta razlika sluzi da nadokandi troskove koji nastaju "zarobljenim" kapitalom u obliku rezervnih delova.
Nekad rezervi deo stoji mesecima na stanju neiskoriscen, a nekad se desi da u servis ukratkom roku dodju dva uredjaja kojima je stradao isti deo. U tom slucaju onaj drugi mora da ceka novu isporuku delova, iako je tog dela bilo na lageru, ali samo jedan komad. Prodaja HD 7 tableta je zaista odlicna, pa je normalno i da postoji odredjen broj uredjaja sa problemom. Mnogima se popravka zavrsi u roku od jednog ili dva dana, ali takvi retko idu po forumima da se hvale, jer se dobre stvari podrazumevaju. Sa druge strane, nezadovoljni (s pravom) dizu veliku galamu. Desava se da se isti korisnik (sa drugim username-om) zali i ovde i na nasoj FB stranici, pa neupucenom moze izgledati da ima "puno" onih kojima je tablet u servisu mesec dana, sto nije tacno.

Samo da razjasnim, ja ne krivim ni asus ni kimtek. Servis da je imao delove, sigurno da bi uredjaj popravio. Samo frustrira vreme koje sam bez uredjaja.

I ja verujem da nije tacano ali i dalje smatram da ovako dobra prodaja donosi dobru zaradu, samim tim i da deo te zarade ide na te dodatne troskove, ploce cesto crkavaju na tabletima svih proizvodjaca i samam tim mislim da treba da imaju na lageru iste ako se desilo da nema, opet je nedopustivo da se ceka mesec dana, siguran sam da pomenuta firma ima uvoz svake nedelje.Opet kazem desio se vanredni problem, stigao deo ali je jos nesto neispravno....korektno je da se kupcu zameni novim.Ako to ne moze dauraki servis onda se kupac uputi sa potvrdom o neispravnosti i predlogom za zamenu u maloprodaju ili se sa nekog vec uredjaja na servisu kome je naprimer pokvaren ekran ili tuch skine ploca i resi korisnik koji zbog vanrednog problema ceka duze.Ipak nije on kriv sto se odmah nije ustanovilo sta je sve neispravno...jeste da zakonom moze jos da ceka ali bas da ne bi dizao ovoliku galamu.Ja sam na jos nekim forumima sto domacim, sto stranim procitao da se desavaju isti kvarovi.
Ukljucio sam se u ovo bas iz razloga sto sam ovih dana cuo da se sjajno prodaje i da je stvarno dobar uredjaj, pa sam hteo da procitam komentare.
Ovakve stvari mogu mnogo da uticu na potencijalne kupce i mogu dosta da uticu na prodaju samog uredjaj.

Poslednja izmena:
Postupak zamene postoji, ali se ne pokrece ako rezervni deo stize u dogledno vreme. Postoje procedure na koje ne mozemo uticati lokalno. Sto se tice skidanja delova sa drugih uredjaja u servisu, radije bi da korisniku ugradimo nov nego polovni deo. Ako jepolomljen erkan verovatno je uredjaj doziveo jaci udar ili pad, pa mozda i ploca otkaze u skorije vreme.

ASUS Srbija, druže da li bi mogao da prokomentarišeš ovaj moj video dole. Tablet je po drugi put u kimtec servisu ... Uskoro ću i ja da nabijem mesec dana bez tableta!

Daklem, ne beše mi teško pa uzeh kameru i snimih ono što je po Gigatronovim serviserima, nakon dve nedelje "testiranja" - U REDU.

Njihovim serviserima ovo nije fabrički hardverski defekt i `ladno mi vratiše tablet kao ispravan.

Bravo GT majstori!!!:,mad:

Postupak zamene postoji, ali se ne pokrece ako rezervni deo stize u dogledno vreme.

Da li je 30 dana dovoljno dogledno vreme?

Da li vi možete da kontaktirate Gigatron i meni zamenite uredjaj? Ja sam platio nov uredjaj, a ne stvar koja se popravlja mesec dana.

Kome treba da se obratim da rešimo ovo, Gigatronu ili Asusu? Koliko još vremena treba da budem bez tableta?

ASUS Srbija, druže da li bi mogao da prokomentarišeš ovaj moj video dole. Tablet je po drugi put u kimtec servisu ... Uskoro ću i ja da nabijem mesec dana bez tableta!
Uredjaj je definitivno imao neki problem i koliko vidim to je sad sredjeno. Popravka je zavrsena. Preporucujem da se uredjaji salju direktno u Kimtec servis pozivanjem ASUS servisnog centra jer je ovako gubi nekoliko dana na putovanje uredjaja od vlasnika do prodavca, pa onda od prodavca do servisa i nazad.

Hval druže. Nadam se da će ovoga puta sve biti ok! Pozdrav i javljam se kada mi tablet ponovo dopadne šaka.

Da li je 30 dana dovoljno dogledno vreme?

Da li vi možete da kontaktirate Gigatron i meni zamenite uredjaj? Ja sam platio nov uredjaj, a ne stvar koja se popravlja mesec dana.

Kome treba da se obratim da rešimo ovo, Gigatronu ili Asusu? Koliko još vremena treba da budem bez tableta?
Odnos izmedju prodavca i kupca je uredjen zakonom i mi ne mozemo nekog naterati da uradi nesto ako on ne zeli, jer je u ovom slucaju prodavac Gigatron, a ne ASUS. ASUS moze da se ukljuci samo ako uredjaj ne moze biti popravljen. Imamo alternativni plan i nadam se da cu sutra imati vise informacija, kad dobijem odgovor od centrale.

Prva novina koju sam primetio posle poslednje nadogradnje, 3 novih sistemskih pozadina. :-D

Nazad
Vrh Dno