Šta je novo?

Asus MeMO Pad HD 7

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hvala na brzom odgovoru. Kakav je što se tiče čitanja i pisanja? Da li je pregledno s obzirom na tu dijagonalu ekrana? Može li se išta ozbiljnije otkucati na njemu, u smislu nekog podneska koji bi se posle toga prebacio na kompjuter i odštampao bez ikakvih prepravki i sređivanja?

Evo sad mi je tablet proradio iz istog neobjasnjivog razloga zbog koga je i crkao. Sad radi sve normalno. Posto nisam ni sam mogao da objasnim sta mu se desilo evo nasao sam par snimaka na yt koji prikazuju bas ono sto se meni desavalo veceras http://www.youtube.com/watch?v=eMxlxrzDedg http://www.youtube.com/watch?v=CwdtD45UoPs pa ako mozete da pogledate i da mi neko kaze da li je imao takav problem, iz bog cega je to moglo da se desi. hvala

Ili gubi kontakt ili je ostecen, u svakom slucaju, pokriva garancija problem, tako da, kako rekose, nema da brigas, sredice servis.***, steta sto ti se tako nesto desilo sa novim novcatim uredjajem.

Po vašem mišljenju, šta je bolje uzeti, Nexus 7 (2012, polovan) ili Memo Pad HD7 (nov)?

HD7. Ja imam Nexus, ženi sam kupio HD7, mislim da je ekran bolji, Asus je stavio neke svoje zgodne zezalice u UI, ima microsd, zadnju kameru /kome je to bitno/...

Zadnja kamera koja snima prilicno upotrebljiv 1080p video i microsd bi trebali da budu dovoljni. Sa druge strane, ko voli da se igra sa romovima, za MTK nema cyanogena a prvi custom rom tek treba da se pojavi, zajednica skoro i da ne postoji a asus nas nije udostojio ni toga da mozemo instalirati oficijelni rom sami, da nije bilo Rusa za najmanju glupost bi nosili tab u servis. Tako da, treba izvagati kome sta treba. I nexus malo bolje guta igre. U realnom radu su valjda tu negde. Ja se nesto razmisljam da kupim jos jedan hd7 sebi, ovaj uglavnom zena koristi.

Poslednja izmena:
Odlično, samo još da mi vrate tablet iz servisa pa da se bacim na fleškanje. 😀

^ Nakon dve nedelje vratili mi tablet iz GT-ovog servisa :smash: uz konstataciju da je po njima sve u redu!!!😡

Dođem kući probam jednu, drugu, treću karticu i sa svakom se dešava restart kartice.
Znači, mali pritisak iznad slota za karticu i eto ti restart i ponovo učitavanje kartice!!!

I o kakvom mi onda servisu ovde pričamo - šibicari najobičniji.

Dođe mi da uzmem kameru i da snimim sve to i da odem da im natrljam noseve.
Nego znajući sebe, ima samo da se još više iznerviram i da napravim tamo neko sranj..e. A i ovako mi je dosta problema u životu.
Zalepio sam malo parče izolir trake iza kontakata na kartici - i za sad drži bure vodu.

Samo ću još jednom da kažem (da mi bar malo bude lakše):trust::

Sram da vas bude stručnjaci iz GT-ovog servisa

Gigatron definitivno najgora prodavnica/servis...sa njima imam samo katastrofa iskustvo...

pa sta pricati vise o njima,kada je na necije pitanje sta znaci root njihov serviser dao odgovor: " nadogradnja na najnoviju verziju softwera"

pa po njima je sve u redu jer problem verovatno ne znaju da rese, i sta ce drugo da ti kazu...a drugi tablet da ti daju nece, jer je to opste poznat bag hd7 za koji oni mozda znaju a mozda i ne, jer kod nas dolazi sve problematicna roba jer smo drzava takva kakva jesmo, zato parce izolirke i miran si i ti i tvoji zivci, izolirka se ne vidi, kartica ce da radi, a njih ko shisha 😉

Nije do nas, random likovi su prijavljivali ovo na xda. Slazem se da asus zna za ovaj problem ali da se jednostavno prave ludi jer im se ne isplati da menjaju tolike uredjaje.

@ixtis

Ako se kartica sama unmount -uje bez ikakvog pritiska ili pri normalnom koriscenju, imas sva prava da ih ganjas kao da je uredjaj neispravan. S druge strane, ja znam sta sve treba u Srbiji da radis da bi ostvario pravo na garanciju. Isto to pravo bi u nekoj drugoj drzavi, gde se kupac ljubi u pedu, ostvario bez ikakvog cimanja. Na osnovu toga znam da ja prvi ne bi imao zivaca i vremena da jurcam kojekakve inspekcije, institucije, napusavam prodavce, servisere i ko zna koga sve jos da bih ostvario to cuveno pravo da za svoje pare dobijem potpuno ispravan uredjaj, ma koliko god on kostao. Iako bi to bilo ispravno, ja bih uradio potpuno suprotnu stvar, zalepio izolirku, pojeo vnogo po miloniti put i posle par dana/nedelja zaboravio da izolirka postoji. Sto ne znaci da i ti to treba da uradis. 🙂

Daklem, ne beše mi teško pa uzeh kameru i snimih ono što je po Gigatronovim serviserima, nakon dve nedelje "testiranja" - U REDU.

Njihovim serviserima ovo nije fabrički hardverski defekt i `ladno mi vratiše tablet kao ispravan.

Bravo GT majstori!!!:,mad:

Ma najbolje da ga nateram da levitira, a mislima da ga navodim da izvršava moje glasovne komande!:d
Nemoj brate da mi staješ na muku.

Poslao sam mail GT-vom servisu, ali sumnjam da će mi bilo šta odgovoriti (na njihovom sajtu nisu našli za shodno, ni komentar o ovom modelu da mi objave).
A koliko vidim iz servisnog lista, oni su moj tab prosledili nekom Kim Tec servisu.
Tako da su ovi moleri u stvari glavni negativci u ovoj priči!!!

Samo mi nije jasno šta onda Gigatron traži sa ovim pilićarima!?

KoliKo se ja secam, dok sam radio u trgovini, uvoznik i servis sklapaju ugovor, nema to veze sa maloprodajama tj. gigatronom.

Upravo tako. Nije Gigatron taj koji obezbedjuje servis, vec zvanicni uvoznik. Gigatron samo prosledjuje servisu koji je odabrao uvoznik. A servis je isti gde god da kupis uredjaj (Gigatron, WinWin, ...)

Razumem ja sve to. Ali sam ja tablet sa felerom kupio u Gigatronu a ne u KimTec servisu!
...
Ma neću više da se nerviram oko svega ovoga. Šta sam imao - rekao sam. Potkrepio videom, i to je to.
Jasno mi je da bih na dalje samo kidao živce - a to mi nije potrebno u životu. Neka im je alal svaka para koju na ovakav način zarade.
Dva sloja izolirke na karticu i drže vodu. 😉

Ne očekuješ da ti ga poprave u prodavnici gde si ga kupio? kimtec je ozbiljan servis, samo ti nisi čuo za njih.

A da si u pravu za kvar, jesi.

Ne očekuješ da ti ga poprave u prodavnici gde si ga kupio? kimtec je ozbiljan servis, samo ti nisi čuo za njih.

A da si u pravu za kvar, jesi.

Ozbiljan servis koji mi desetak dana "testira" tablet i vrati ga kao ispravan, sa napomenom da proverim svoju mem. karticu!?:sceptic:
Kakvi li su onda tek oni manje ozbiljni serviseri!?

Daklem, ne beše mi teško pa uzeh kameru i snimih ono što je po Gigatronovim serviserima, nakon dve nedelje "testiranja" - U REDU.

Njihovim serviserima ovo nije fabrički hardverski defekt i `ladno mi vratiše tablet kao ispravan.

Bravo GT majstori!!!:,mad:

Idi vrati im ga opet tamo i reci im svasta!
Ne znam zasto si dozvolio to? Idi u radnju gde si kupio tablet i trazi drugi.

Apsolutno te ne zanima sta pricaju tablet je neispravan.

Emix, nemam brate živaca da se ganjam sa njima. Zdravlje mi je ipak najvažnije. Neka im služi na čast ovakav odnos prema kupcima.
Poslao sam GT-ovom i KimTec-ovom servisu mailove, pa ćemo da vidimo da li će bar da me udostoje najobičnijeg odgovora!

Emix, nemam brate živaca da se ganjam sa njima. Zdravlje mi je ipak najvažnije. Neka im služi na čast ovakav odnos prema kupcima.
Poslao sam GT-ovom i KimTec-ovom servisu mailove, pa ćemo da vidimo da li će bar da me udostoje najobičnijeg odgovora!

Sto nisi poslao i Asusu, ovde u Srbiji i Tajvanu, nemoguce da nisu culi za ovaj problem, zali se na distributera.

Planiram u ponedeljak da kupim ovaj tablet. Sigurno je već bilo reći o kvalitetu baterije, ali me mrzi da pregledam ceo post. Može li mi neko ukratko reći, npr., za vreme gledanja filmova, koliko "drži" baterija? Unapred hvala!

Planiram u ponedeljak da kupim ovaj tablet. Sigurno je već bilo reći o kvalitetu baterije, ali me mrzi da pregledam ceo post. Može li mi neko ukratko reći, npr., za vreme gledanja filmova, koliko "drži" baterija? Unapred hvala!

Drzi bas dosta, oko 10 sata sa minimalnim osvetljenjem i iskljucenim wifi, a normalno minimum 7sati. 🙂

Zovni inspekciju i posavetuj se sa njima. 😉

Nazad
Vrh Dno