Šta je novo?

Projektori za kucni bioskop

Kako se krecu cene pristojnih 4K 3D projektora? Pod pristojnih, kontrast, boje, crna bolje ili isto kao na plazmi. :)
nema tu pristojni i nepristojni, imas samo dva Sonyjeva od 10K i 20K evra (otprilike) i jos neke JVC koji koliko sam skapirao nisu pravi 4K, vec imaju neku tehniku interpolacije ili tako nesto.

Poslednja izmena:
Ispravite me ako gresim,ali mislim da je trenutno bolja varijanta kupiti neki profi full hd projektor za HT za nekih 2k evra koj ce lepo sluziti naredne 2-3 godine taman dok cena ultra hd projektora ne padne na neku pristojnu cifru

Nisam ocekivao da su toliko skupi... kako stoje sa lampama? Jesu i dalje one sto traju 2-3k radnih sati ili su presli na neke trajnije?

4k tv od 65` imas u Beogradu za ispod 5k evra.

Ma nije ya poredjenje, 3m+ sa tim ekranom od telefona

Sad nesto razmisljam i skontam da nemam pojima kako izgleda i sta je uopste MURAL :)

Pod teksturu sam mislio nešto što nije čisto jedna boja, tako da može da se napravi super kompromis za dnevnu sobu i za kućni bioskop.
Mural je slika na zidu, tj oslikavanje zidova.

Evo kako izgleda zid kod mene
batman_on_the_wall_by_smithbre-d6tn55l.jpg

Kako se ponasaju projektori sa razlicitim rezolucijama od nativne? Ako npr na 1080p 3D projektoru pustim 720p film da li skalira dobro, ipak je velika dijagonala u pitanju ili je bolje da bude u prirodnoj rezoluciji i film?

Kako se ponasaju projektori sa razlicitim rezolucijama od nativne? Ako npr na 1080p 3D projektoru pustim 720p film da li skalira dobro, ipak je velika dijagonala u pitanju ili je bolje da bude u prirodnoj rezoluciji i film?

W1070 skalira nista drugacije nego plazma ili neki CRT, ali razlika u manjku detalja se naravno vidi na velikom platnu. Vidi se razlika izmedju 1080p WEBDL i BRRIPa odmah, a kamoli sa duplo manjom rezolucijom tj. 720p sadrzaj.

Veruj i ti meni da je posle godinu dana koriscenja fullHD projektora, HD ready projektor ko g**no, pa ja ipak ne iznosim onakva poredjenja;)

Verujem ti, zato je mene i strah da pogledam u Full HD projektor, jer posle ne bi mogao da gledam u ovaj moj HD Ready.
Što se poređenja tiče, samo napred, svako doživljava na svoj način ;-)

W1070 skalira nista drugacije nego plazma ili neki CRT, ali razlika u manjku detalja se naravno vidi na velikom platnu. Vidi se razlika izmedju 1080p WEBDL i BRRIPa odmah, a kamoli sa duplo manjom rezolucijom tj. 720p sadrzaj.

Kapiram, makar 1080p materijala ima kako 2D tako i 3D. Ostaje pitanje lampi, da li su i dalje bas potrosna roba ili su postigli duzi rok trajanja.

Zavisi koliko cesto i sta gledas, ako nedeljno pogledas 4-5 filmova trajace teoretski 4.5god ali opet... sta je sa onim lampama koje pominjane pre neku god, da traju neuporedivo duze?

Da li bi neko mogao da napise oko pripreme i bojenja zida?
koje boje, koje oznake... sta je minumum, sta optimum, a sta maksimalan efekat prikaza slike na zidu?
sta je preporučljivo ili poželjno za bocne zidove i plafon?

tema je super, imam solidnu prostoriju /6mx5m/, voleo bih tako nesto da odradim

Pogledaj na wikipediji "black widow paint mix" i znaces kojom bojom da ofarbas parce zida na koj projektor baca sliku

@dacha km
na tvojim slikama, jel to ta boja?
kolike su dimenzije /dijagonala/ ekrana?
neko je spominjao crne /hm, ili mozda bas tamne/ zavese sa bocne strane...mislim da to mozda bolja ideja, nego farbanje bocnih zidova...

@Deki30
Nije,ovo je neka obicna svetlo siva boja,zato sto jos nisam nabavio sve sto mi treba za Black Widow mix,
dimenzije su 260cmX165cm sto mu po kalkulatoru dodje oko125"
planiram sledece godine da u potkrovlju napravim pravu home theatar + muzicku + svasta nesto sobu,pa bi u toj varijanti verovatno koristio crne draperije po zidovima zbog refleksije i zvucne izolacije...

Primetio sam nesto cudno kod mog projektora,naime u pocetku sam lampu drzao u eco smart rezimu i tajmer lampe je merio realno 1 sat za 1 sat rada projektora,onda sam je stavio na normalni rezim i za dva dana tajmer lampe je zabelezio kao da je radila 250 sati!!!
Posle sam izguglao da ne meri isto vreme u normal,smart i eco smart rezimu.
Tako da je definitivno moja preporuka za sve koji planiraju nabavku projektora,neka LED varijanta sa 30 000 sati

nadam se da nece moderatorima da smeta,nasao na KP ovaj oglas....(Nije moj,i ja ovo ne prodajem)mozda nekom pomogne da resi problem kvalitetnog Platna za projektore,a naravno i ako pare nisu problem:)....i meni je zelja ovo jednog dana.....za sada samo citam vasa iskustva....
naslov oglasa je'Motorizovana platna za projektore'
124yjxh.png

Zvao sam ovaj oglas pre mesec-dva i pricao sa covekom...platna su kineska-no name,sto ne mora obavezno da znaci da su losa,specifikacije su OK a i cena je u odnosu na domacu ponudu pristojna.

Bas od tog prodavca sam hteo da kupim platno i cekao sam prvo 15, pa 20, pa na kraju 30 dana i odustao.
Mada, ruku na srce, bio je krajnje korektan i uznemiren sto nije mogao da mi izadje u susret celo to vreme, jer mu je dobavljac otputovao sa porodicom na more bez najave :)

Danas sam narucio LG70pa projektor,za neke nase prijatelje,tako da cu imati priliku da direktno uporedim ovaj moj Benq sa obicnom lampom i LG sa led lampom...

I da ne bi sada piskarao o tehnickim informacijama i razlikama izmedju ova dva projektora(LG pa70g i Benq mw-519),recicu ukratko da ako vam treba projektor za svaki dan umesto televizora-onda preporuka za LG.Ali ako gledate jedan-dva filma dnevno i eventualno po neku emisiju uvece sa TV programa,onda definitivno Benq. Veliki plus za LG zbog 30 000 radnih sati i par opcija vise za podesavane boja na slici,koje Benq nema...ali generalno veca rezolucija i bolja uniformisanost slike,su bitni razlozi zbog kojih je lepse i udobnije gledati film na Benq.
Iako su oba modela bila aktuelna pre svega par meseci,danas su ih cenovno i po karakteristikama pregazili noviji modeli,pa ako se ikada iko bude dvoumio izmedju ova dva modela,ovo moze da mu bude koristan info.

Nazad
Vrh Dno