Šta je novo?

Targo Telekom

Javila se komsinka, celih 2 dana imala je net a mesec dana nije, ortak nema vec mesec dana, svi smo u istoj zgradi...
Da sam znao da ce ovako biti provukao bi nove tel. zice kroz ulaz samo za mene i kupio novu liniju iako mi ne treba
jer vec imam ISDN sa 2 broja. Centrala je blizu pa uz novu liniju izvukao bi ok 14Mb/s ADSL

Dautovicu, nemam ja veze sa TT, osim sto imam njihov net na ugovor koji mi istice za par dana. Evo tu je Becks, pa neka proveri moj mail sa naslovom: "Presao bih na drugi paket". Prvi put su mi odgovorili i zvali me telefonom i resetovali liniju, a na drugi mail nisu. Ja razumem situaciju u kojoj se nalaze i znam da ce se sve srediti, ali nazad kod bivsih provajdera da se vracam - ne pada mi na pamet. Ako se desi da imam prekid, kupicu onaj usb kod Vip-a da premostim. I kao sto kaze Becks, kad budu resili problem, resice se i sve reklamacije i to je za mene logicno.

Sve sto sam o TT ovde na forumu napisao je da bi ljudi znali da je to dobar izbor. A podrska ce sigurno biti bolja kad otklone problem koji ih je zaustavio. Kao potrosaci treba da razmenimo iskustva i utiske. Kao najbolju podrsku mogu izdvojiti i pohvaliti Eunet, u pola noci mozes da ih pozoves i odmah se javljaju i bez zurbe i strpljivo zavrse svaki razgovor. Mislim da oni imaju i odlicnu komunikaciju sa telekomom i sve sto je vezano za portove resavaju za 5 minuta.
Treba pohvaliti sve sto je dobro i napisati da ljudi znaju, ali i izneti dozivljene neprijatnosti. Internet forumi nam jedino tako i koriste, da saznamo nesto vise. To je moje misljenje koje se i vidi po postovima.

@Lega,
vec sam napisao da imam HD webcam, imam i c310 koja je dobra, ali malo spora, tako da mi nije hitno.

Poslednja izmena:
Ako sam nešto pogrešno razumeo, ja se izvinjavam, ali...

Ja više verujem svojim očima i utisku koji sam imao gledajući na šta liči digitalna preko Ikom-a na TV-u od preko 1K€ nego što verujem svim bivšim i sadašnjim radnicima bilo kod kablovskog provajdera ;) Tako da se moramo složiti da se oko ovoga jednostavno ne slažemo cheers

Iskreno stvano me zanima da li mi ti verujes ili ne. Da hocu mogu da uzmem i SBB i TARGO televiziju...necu je s razlogom...toliko o tome. Nisam bas malouman da sebi idem na stetu...Imam staza u telekomunikacijama, znam o cemu pricam. Moze neko drugi da ima drugacije misljenje i to je ok ne dotice me, ali poenta foruma je da se ljudi informisu, a ti ih ne informises kada im kazes da IKOM ima losu digitalnu iz tebi nekih poznatih razloga...

Jako je tesko izdici se i biti iznad one poslovice "svaki ciga svoga konja hvali". Generalno je takav ceo ovaj forum, sto nikome ne ide u korist...Licno se trudim biti realan koliko god to mogu biti...

P.S. Ne bitno koliko TV kosta, moj je u Srbiji bio 130000 din kad sam ga ja kupio prosle godine...sad je manje...

@Lega99
Izgleda da su prekidi veze najvise u tvom komsiluku. Ja sam u bloku 37, a vidim da ih ima jos ovde na forumu iz moje MZ i nisam primetio da se zale. Takodje je i @Lik-Bg tu blizu i njemu je ok veza. Eto covek iz 62 bloka takodje nije imao prekide, znaci to je samo u blokovima preko puta SC.

Poslednja izmena:
...a ti ih ne informises kada im kazes da IKOM ima losu digitalnu iz tebi nekih poznatih razloga...

Par ljudi je u ovoj temi reklo isto sto i ja, da je slika na Ikom digitalnoj losa tako da nemam sta da dodam. A cilj mi nije bio da menjam misljenje koje ti imas vec da pomognem nekome ko ima dilemu koju kablovsku da izabere ako vec ima izbora i ako ceni misljenje kolege forumasa sa dugogodisnjim iskustvom u ovakvim i srodnim temama.

Pozdrav

@Lega99
Izgleda da su prekidi veze najvise u tvom komsiluku. Ja sam u bloku 37, a vidim da ih ima jos ovde na forumu iz moje MZ i nisam primetio da se zale. Takodje je i @Lik-Bg tu blizu i njemu je ok veza. Eto covek iz 62 bloka takodje nije imao prekide, znaci to je samo u blokovima preko puta SC.

Ko zna kome sve ne radi, bio je primer, covek iz 6-stice ima a drugi dobio net posle 17 dana. Ovaj sto ima net nije ni znao da pola zgrade nema, zgrada je inace ogromna.
Ja ovo znam jer coveka poznajem aove koje navodim su ulazi pored mene.

Imam Ikomovu kablovsku i slika se dobro vidi na Samsungu LE26C450, nema znacajne razlike u odnosu na TT, mozda kvalitet Ikomove televizije zavisi od lokacije, ali kod mene je dobra slika...

Poslednja izmena:
Zahvaljujuci ovoj temi sam saznao da je u redu da budes bez usluge mesec dana iako ti racunas da imas pouzdanu i stabilnu vezu.

Nekim ljudima prosto treba zabraniti da nesto pisu na ovom forumu, moderatori reagujte.

Imam Ikomovu kablovsku i slika se dobro vidi na Samsungu LE26C450, nema znacajne razlike u odnosu na TT, mozda kvalitet Ikomove televizije zavisi od lokacije, ali kod mene je dobra slika...

Ma mozda u TV i mogu da pariraju TT-u ali u NET-u ni pod tackom razno. A i ko gleda Tv danas(mislim gleda naord, ali gluposti farma, drama, bla, bla)ja ne gledam osim kad ima dobar fudbal sve ostalo nadjem na netu.

Ma mozda u TV i mogu da pariraju TT-u ali u NET-u ni pod tackom razno. A i ko gleda Tv danas(mislim gleda naord, ali gluposti farma, drama, bla, bla)ja ne gledam osim kad ima dobar fudbal sve ostalo nadjem na netu.

Net ne moze da se poredi, daleko je bolji tt, ali sigurnije je koristiti ikomovu tv, jer ako se slucajno zaglupi ONT ili imaju neke radove u mrezi pa ONT ne radi, bolje ipak uzeti nekog drugog provajdera za tv.

Verujem ti kada kažeš da je slika dobra i da ne primećuješ razliku u odnosu na TT , samo u tvom slučaju se radi o TV od 26" gde su sve loše strane niske rezolucije i malog bitrate-a daleko manje uočljive nego na dijagonalama od 40-42" i više. Isto je i ako koristiš samo analognu, manja dijagonala lepša slika, uvek bilo.

Verujem i svakom drugom korisniku bilo koje kablovske kada kaže da je kvalitet slike dobar, sa opaskom da nemaju svi prilike da često koriste više različitih niti imaju istu percepciju šta čini dobru sliku dobrom a lošu lošom. Slično je i sa brrip-ovima od 2-5-10-15Gb, većina ljudi neće primetiti nikakvu razliku dok im prstom ne pokažete, do tada će vas ubeđivati da ste blesavi i da razlike nema :)

Poslednja izmena:
Zahvaljujuci ovoj temi sam saznao da je u redu da budes bez usluge mesec dana iako ti racunas da imas pouzdanu i stabilnu vezu.

Nekim ljudima prosto treba zabraniti da nesto pisu na ovom forumu, moderatori reagujte.

Koliko ljudi, jos duplo toliko i cudi ... No sloboda govora , dokle god nije protiv pravila ! :D

Čak i fudbal se nalazi na netu (mislim na ligu šampiona)

tako ja gledam LS. Udjem na jedan sajtic, kliknem na SopCast, ruski prenos i odgledam. Komentatora nista pod milim bogom nebi razumeo ali je 10000000 puta bolje nego Aca Informacija kojeg nazalost sve razumem.

Doduse TV mi kod Vektora al ajde ... Arenasport i RTS prenose ali i jedni i drugi prenose bezveze najjeftinije utakmice.

Poslednja izmena:
Net ne moze da se poredi, daleko je bolji tt, ali sigurnije je koristiti ikomovu tv, jer ako se slucajno zaglupi ONT ili imaju neke radove u mrezi pa ONT ne radi, bolje ipak uzeti nekog drugog provajdera za tv.

Pa dobro a gde si ti video da ja kazem da je TT TV bolji od Ikomovog???? Ja sma cak rekao da verovatno i mogu da pariraju u TV, ne znam sta je sporono sa onim sto sam ja konstatovao, objasni mi bas te nisam shvatio, odnosno nisam shvatio sta je poenta da me citiras pa onda pricas o tome sto ja nisam ni pisao, WTF?

Čak i fudbal se nalazi na netu (mislim na ligu šampiona)

Tako je ali tako gledam eventualno kad gledam sam(sto je jednom u godini) ali sam uvek u drustvu kuma i ostalih pajtasa pa onda gledamo na TV jednom lepom velikom 50" ekranu gde je dozivljaj extra znaci dijagonala 126cm. Zato sam i rekao da jedino fudbal gledam na TV, ne zbog sebe vec zbog ortaka ;)
BTW, a znam da ima LS na netu.
Imate dobar sajt http://livefootball.ws/ pa onda instalirate sopcast i uzivate ;)

Poslednja izmena:
tako ja gledam LS. Udjem na jedan sajtic, kliknem na SopCast, ruski prenos i odgledam. Komentatora nista pod milim bogom nebi razumeo ali je 10000000 puta bolje nego Aca Informacija kojeg nazalost sve razumem.

... Arenasport i RTS prenose ali i jedni i drugi prenose bezveze najjeftinije utakmice.

Baš tako! ,)

@Pablo,

Kad se vec javljas sa takvim komentarom, navedi post gde si procitao da je prekid usluge u redu ?

Tako je ali tako gledam eventualno kad gledam sam(sto je jednom u godini) ali sam uvek u drustvu kuma i ostalih pajtasa pa onda gledamo na TV jednom lepom velikom 50" ekranu gde je dozivljaj extra znaci dijagonala 126cm. Zato sam i rekao da jedino fudbal gledam na TV, ne zbog sebe vec zbog ortaka ;)
BTW, a znam da ima LS na netu.
Imate dobar sajt http://livefootball.ws/ pa onda instalirate sopcast i uzivate ;)

Ovaj je najboljli, ima sve sportove i vecinu u HD!
http://www.wiziwig.tv/index.php?part=sports

Pa i ovde je 99% HD fudbal, po meni je ovaj najbolji sto sam ja napisao, tebi taj svima super.

@Lega99
... Ja sam u bloku 37, a vidim da ih ima jos ovde na forumu iz moje MZ i nisam primetio da se zale. Takodje je i @Lik-Bg tu blizu i njemu je ok veza. Eto covek iz 62 bloka takodje nije imao prekide, znaci to je samo u blokovima preko puta SC.

Zar ti nisi bas negde kod SC ili sam ja nesto "prebacio"?
Imas/imao stan preko puta SC i uveo kablovski net cim je Vektor poceo sa tom uslugom...

A gde si, u kojoj zgradi u Bloku 37 si komsija?

Slatko sam se nasmejao na prvu recenicu... :D
Na drugu recenicu "sam se zgrozio", "cista zloupotreba prava govora i poziva na jednoumlje" ;)

Izvučeno je iz konteksta posta #7102.

3. Sacekati famozni februar, nova prikljucenja i sansu da se trenutni problemi konacno rese.

Potpisati novi ugovor za (V)ADSL, jer je prosto neprihvatljivo cekanje od juna do februrara iduce godine, da ne kazem smesno :) Ali ok, mozda sl. godine u ovo vreme TArgo i bude u stanju da za nove korisnike ponudi prikljucak... do tada srecno im bilo :)

Potpisati novi ugovor za (V)ADSL, jer je prosto neprihvatljivo cekanje od juna do februrara iduce godine, da ne kazem smesno :) Ali ok, mozda sl. godine u ovo vreme TArgo i bude u stanju da za nove korisnike ponudi prikljucak... do tada srecno im bilo :)

Ma kakav februar, ko zna ko će ih kupi do tada i koje će pakete da nudi.

Sta se nama kao kranjim korisnicima moze desiti ako i kada ih neko kupi? smanje/poskupe pakete?

Gidra85 imas ugovor, i prema tome si "zasticen"...e sad da li ce neko da ih kupi ?

Gidra85 imas ugovor, i prema tome si "zasticen"...e sad da li ce neko da ih kupi ?

Ugovorena obaveza ne znači da provajder ne sme da promeni brzine i cenu, već da ti kao korisnik (druga strana u ugovoru) možeš da raskineš uslugu bez “penala“ i pre nego što istekne ugovorena obaveza u slučaju da oni menjaju uslove ugovora u bilo kom smislu, recimo smanje brzine i/ili povećaju cenu. To važi i za sadašnji Targo, i za firmu koja bi ih, ne daj bože kupila, što je po meni samo naučna fantastika, jer su jedini u Srbiji koji nude usluge kroz FTTH mrežu za "obična" fizička lica uz izuzetno prihvatljive (niske) cene i extra brzine (pogotovu upload). Uložili su velike pare u sve to, i ekonomski im se u ovom trenutku sigurno ne isplati da sad prodaju firmu, sobzirom da im je, kad reše trenutne probleme, velika šansa da pridobiju dosta novih korisnika i time znatno povećaju vrednost kompanije, a samim tim i vrate uloženi novac. Koliko ja znam, FTTH za fizička lica ima jedino još Telekom Srbija ali samo u naselju Stepa Stepanović (par zgrada), ali su im upload brzine jadne (max 2 Mb/s), a cene (u odnosu na Targo) paprene, mada to generalno važi i za ostalu konkurenciju.

Poslednja izmena:
^^***, jos jedan targo bot :S: ... da li dobijate bodove prema postovima ??? uz odgovor odmah ide i reklama za TT

^^***, jos jedan targo bot :S: ... da li dobijate bodove prema postovima ??? uz odgovor odmah ide i reklama za TT

Ovo što sam ja rekao u vezi TT internet usluge (mislim na brzine i cene) i poredio sa konkurencijom, pa to je činjenica i lako se proveri, to nije nagađanje i “rekla-kazala” kao sa pitanjima o “bankrotu” i “da li ce neko da ih kupi”… Sve u svemu ne vidim baš neku korist od naših postova ako se svode na pretpostavke i nagađanja (u to spada i ovo moje mišljenje o ekonomskoj isplativosti, ali je ono dato u kontekstu odgovora na drugo pitanje).

Nazad
Vrh Dno