Šta je novo?

Alcatel OT-997

Onda sam dzabe punio telefon . :D NIkad nsiam radio to ,bolje da cekam onda .

Duleks,

ti si jedini koji trenutno može da nam napravi bekap da i mi ubacimo JB.

Ajde pls nađi vremena za tvoje drugare...

Zar je moguce da sam ja jedini u Srbiji koji je uradio update... :)
Sad ne mogu, odoh na posao. Cujemo se veceras pa da pokusam...

Da li je moguce da ste svi prodali svoje alkice? 190 i kusur strana baljezgarenja, i sada kada imamo JB koji je bio srz problema ovog telefona nema nikog na forumu... :confused:

Nismo svi. Nego cekamo da duleks dodje sa posla i da pokusa da napravi recovery i da izbaci pa da i mi probamo nesto. Budi strpljiv i cekaj.

Ja pokušavam da ga "uvalim" nekome ali slaba vajda. Proletos i prošle godine su se svi ubijali od potražnje za 995 i 997, a ovo sad je katastrofa. A taman sam hteo da dopunim budžet za G2...

Do koliko radi Duleks? Dok dodje,pa vecera pa uradi recovery,pod uslovom da ne spava....tesko pre 22h da bude gotov :)

Do koliko radi Duleks? Dok dodje,pa vecera pa uradi recovery,pod uslovom da ne spava....tesko pre 22h da bude gotov :)
Ne kapiram, zar samo Duleks nas brat,nas duhovni vodja i ucitelj ima telefon sa JB koji je pritom D?
Ostaje nam samo da se nadamo da ce Duleks veceras biti raspolozen i da nigde ne izlazi obzirom da je petak vece.
:D
Ovom prilikom mu se unapred zahvaljujem na pozrtvovanosti za nasu malu i siromasnu zajednicu.

Pozdrav ljudi. Kuci sam... Vidim da me cekate...
Koristio sam telefon ceo dan i za sad sam primetio jednu veliku prednost i jednu veliku manu. Prednost je to sto mi baterija traje dosta duze... Posle 24h sam na 44 procenata, a solidno sam ga koristio...
Mana je to sto se stalno cuje neko krcanje kad razgovaram. Probao sam i da smanjim ton na zvucniku i da restartujem telefon, i da iskljucim i ukljucim spikerfon. Stavili su neku opciju koriscenja 2 mikrofona da bi se smanjilo sustanje i i izgleda da su tu nesto *****ali stvar...
Pokusacu sad da odradim recovery. Kazite mi na sta da pazim. Da li mogu tu nesto da za****m i da ga brikujem?

Ljudi i ako covek uradi backup, to nece da uspeva 100%, razumem malko germanski i citam u sajtovi da mobilni moze da ostane bez operativni sistem uglavno mrtav kad hocete da mu ubacite updejt sto nije od sam telefona. Trazite vise pa videcete sami. Sve sto nam ostaje je da cekamo dok alkatel postane mislotstljiv i kaze ajt da mu pustimo updejt i na ovih siromasnih ljudi. :D...

Upravo sam gledao xda forum i ima solidan broj ljudi kojima je update pošao po zlu i info da je alcatel povukao update. Nećemo se mi nadgledati jely bean-a na alkici, cccc

Poslednja izmena:
Da, video sam i ja na xda to, neki lik je cak napisao da mu je covek iz supporta spustio slusalicu u sred razgovora, ludilo :d
Btw, ima Jaza da nam se rasplace kad vidi temu :type:

Ljudi, odradio sam sve sto pise u uputstvu ali ova aplikacija mtk droid tools ne prepoznaje telefon. Rootovan je, ukljucen je usv debugging, trebalo bi da ima sve drivere. Ne znam u cemu je problem?

Hvala ti puno dulekse sto se trudis, ali i ja hocu da kazem da je ovaj posljednji alkatel produkt mada i ako postane bolji od Samsung u buducnosti. Volim ovaj mobilni ali suport od alkatela je sajze. Kineska stvar, trazite u internetu i videcete da neka kineska kompanija je kupila asete od alcatel i svi mobilni su od te kompanije samo ime mu zalepile alcatel. Nikad vise alkatel...

Instaliraj Mobileuncle Tools sa marketa, recovery.img stavis u root sd kartice, pokrenes Mobileuncle Tools pa update recovery.

Isto sam se grdio od nVidia graficke karte od 8000 serije. Bile su sjajne ali procenat kvara je bio jak i od tada samo ATI/AMD a mobilne kompanije ima dovoljno sto nije kao sa graficke karte. Samsung za sada je najbolji i trebao sam da ostanem na samsung. Prodacu ovaj alkashit

Meni moj alcatel radi odlicno. Brz, stabilan, nista ne skripi i sl. Tako da sa te strane nemam zamerku, telefon radi onako kako treba. Problem su te uboge particije i podrska koja je nikakva.

Ako je ispao problem sa apdejtom, ne verukem da ce da odustanu od apdejta. Najverovatnije ce ispraviti greske i postaviti apdejt ponovo. Moze li neko okaciti link sa xda gde pise o problemu sa apdejtom? Suvise je komplikovano tamo se snaci. Hvala.

Edit.
Nasao sam link,madafaking alkatel... :mad:

Poslednja izmena:
Ljudi uspeo sam da odradim ovo. Bio je neki problem sa driverima, ali ne znam da li je ispalo kako valja. Posto prijavljuje neku gresku u procesu. Evo okacicu sliku pa ko se razume nek pogleda. Ako mislite da je dobro odradjeno, uploadovacu na net...
Clipboard01.jpg

MOzda je bolje da okacis to na XDA forum,tamo ce brze da se javi neko ko se razume u ovo.

Ja kolko sam citao ne moze preko TWRP-a nista zasad.

Ne mogu da verujem koliko je Alkatel fejlovao sa apdejtovima. Kako oni ocekuju da ce neko da kupi npr idol x koji im je trenutno flagsip telefon, kada su nesposobni da naprave apdejt za ovaj telefon koji nema skroman hardver i koji je bio flagsip kada se pojavio... Ja se jos uvek nadam da cu ugledati JB na svom kineskom telefonu... :(

Evo ako nekoga zanima .. uzeo sam twrp bekap sa onog nemačkog sajta ... link je https://www.wuala.com/Sirius1977/JellyBean/?key=qwM6FvZFOmnj
i posle bekapa telefona standardno uradio restore sa twrp iz tog jelly bean bekapa, označio sam system,data,boot,cache i custpack i sve radi (prethodno sam uradio wipe kao što se i preporučuje).
U pitanju je običan OT-997 kod kojeg je skinuta ona plastika pa ima dve kartice i obe rade i na 4.1 bez problema, za sad sve izgleda u redu...
Ne zaboravite napraviti bekap ...

Evo ako nekoga zanima .. uzeo sam twrp bekap sa onog nemačkog sajta ... link je https://www.wuala.com/Sirius1977/JellyBean/?key=qwM6FvZFOmnj
i posle bekapa telefona standardno uradio restore sa twrp iz tog jelly bean bekapa, označio sam system,data,boot,cache i custpack i sve radi (prethodno sam uradio wipe kao što se i preporučuje).
U pitanju je običan OT-997 kod kojeg je skinuta ona plastika pa ima dve kartice i obe rade i na 4.1 bez problema, za sad sve izgleda u redu...
Ne zaboravite napraviti bekap ...

Jesi uradio ti ovo ? Jel provereno da radi ? Planiram sada da uradim.

ako uradim ovo na obican 997 da li cu automatski da imam podrsku za dve kartice i daj upustvo ili link :crash: pozz

Vrh Dno