Šta je novo?

SportsDirect / USC.co.uk (FAQ u prvom postu)

...vidi, platio si slanje "do ZG", kad bi ga vratili iz ZG do SD u UK , to bi ti verovatno bilo jos 7€, tako da od recimo vrednosti paketa 49€ bi ti Derek Troter (vlasnik SD-a, tako kazu) umanjio taj iznos za postarinu za povrat robe u UK i refundirao ti 42€, sto bi moglo da potreje od 10-15 dana pa i do 30-ak veoma lako....

Mike Ashley je vlasnik, gazda FC Newcastle

Chiki_ns , da li si čuo za mućke i za sarkazam :eyebrows:

prvi put se registrujem na SD, pa posto vidim da pisete kako ne salju za Srbiju i da sve ide preko Zagreba sta mi je pametnije da stavim u country Srbija ili Hrvatska?

Šalju regularno za Srbiju, ali je shipping skuplji, oko 20eur je, dok je preko Hrvatske 7eur. Stavi Hrv i pevaj (dok još prolazi).

Bome juče sam sedeo nešto u centru i za sat vremena sam video da sportsdirect dosta šalje vamo. Za to kratko vreme sam video 4 lika sa istim Rocawear duksom (stojao je do skoro na clearance), za te pare 20+ eura deluje socijalno

Dobro veče svima, evo i ja bih krenu sa narudžbinama preko SD pa bih imao neka pitanja
-pošto imam kombinaciju da mi roba stiže u Beč da li u državama EU ima nekog ograničenja pri naručivanju (da ne bih imao dodatnih troškova oporezivanja,carinjenja...itd)
-da li je neko naručivao duxeve Lonsdale i Everlast i kakva su mu iskustva
Unapred zahvaljujem na odgovorima

Dobro veče svima, evo i ja bih krenu sa narudžbinama preko SD pa bih imao neka pitanja
-pošto imam kombinaciju da mi roba stiže u Beč da li u državama EU ima nekog ograničenja pri naručivanju (da ne bih imao dodatnih troškova oporezivanja,carinjenja...itd)
-da li je neko naručivao duxeve Lonsdale i Everlast i kakva su mu iskustva
Unapred zahvaljujem na odgovorima

Zdravo rođo

Iskustva iz Nemačke,

za preko 100 € poštarina je besplatna, nema ni carnina ni PDV jer je u EU. Novčana ograničeja valjda do 500 E ja sam naručivao do 300 €

zanima me jedna stvar u vezi postarine i carine prilikom porudzbine. da li je moguce napraviti 4 zasebne posiljke manje od 50e na istu adresu kako bi se izbegla carina i pdv, jel' neko probao?

edit: hvala @nvukelic kucao sam pa brisao i zaboravim da ti se zahvalim na savetu :)

Poslednja izmena:
zanima me jedna stvar u vezi postarine i carine prilikom porudzbine. da li je moguce napraviti 4 zasebne posiljke manje od 50e na istu adresu kako bi se izbegla carina i pdv, jel' neko probao?

edit: hvala @nvukelic kucao sam pa brisao i zaboravim da ti se zahvalim na savetu :)
Neces izbeci carinu, pdv i spediterke usluge 10000000000% ako stignu svi paketi u isto vreme.

Nije tacno svaka posiljka je sama za sebe, tako se tretira ne sabira se tako da samo pravi do ispod 50 ojra i nema frke. Ne placa se ni carina, ni PDV, ali ovo vazi samo za SD, u suprotnom u velikom procentu ces platiti PDV a carinu nebi trebao da platis ako je do 50 ojra i ako za to imas fakturu.

Nije tacno svaka posiljka je sama za sebe, tako se tretira ne sabira se tako da samo pravi do ispod 50 ojra i nema frke. Ne placa se ni carina, ni PDV, ali ovo vazi samo za SD, u suprotnom u velikom procentu ces platiti PDV a carinu nebi trebao da platis ako je do 50 ojra i ako za to imas fakturu.
Neplacanje PDV-a kod DHL-a ne vazi samo za SD.
Pre desetak dana narucio sam paket sa Aliexpress-a DHL-om, vrednost 52$. Stigao je iz Singapura, bez ikakvih dodatnih troskova, u roku od 2 dana.

Neplacanje PDV-a kod DHL-a ne vazi samo za SD.
Pre desetak dana narucio sam paket sa Aliexpress-a DHL-om, vrednost 52$. Stigao je iz Singapura, bez ikakvih dodatnih troskova, u roku od 2 dana.

Svi vec to znamo osim doticnog gospodina koji puni forum dezinformacijama. U svakom slucaju hvala na informaciji.

Prvo pa musko! Drugi paket koji sam narucio sa sd ali ovog puta u jevrejima ce mi kanda doci glave,iako ni sam nzn zasto?!

Stize mi danas kasno posle podne sms u vidu da imaju posiljku za mene zajedno sa brojem posiljke i da se javim na neki 011 broj.Nazovem lepo posle pola ure da vidim o cemu se radi,cujem govorni aparat dhl carina oma mi prodje jeza,javi mi se odma isti covek cije je ime stojalo na kraju sms i lepo pocnemo divaniti o paketu.Navodno mi je preslo cifru i da mora da podlegne carinjenju...objasnim mu da nije moglo da predje jer sam striktno vodio racuna,on kaze pise 52 funte kazem da sam platio u evrima on kao nzn,pa reko proverite po racunu unutar paketa il po fakturi/racunu ako dobijate uz paket on navodono nema uvid a i radno vreme mu je pri kraju pa ne moze duze da prica (bilo oko 16h) i objasni mi tu da ce mi poslati na mejl neko obrazlozenje sta vec,i da ne bi bilo lose ako zelim da izbegnem carinjenje posaljem racun sa sd i fotokopiju LK. Sad dosao kuci,gledam inbox,nema mejla pa cu opet morati u ponedeljak da ih zovem a robu i ako ipak prodje ta zalba cu dobiti na k. dan...Jel ima neko ovakav problem,nzn kako je moglo doci do greske lepo mi na sajtu pise 49.48eu

ps: u paketu mi 2 solje :smash:,kapiram da ce doci u parcicima,zna li neko dobar lepak da ih zalepim? :S:

Šolje više nisu dž, ako su ti ih ubacili, to je još oko 3€.

Postovanje forumasima.Zahvaljujuci vasim iskustvima i ja sam porucila sa SD-a preko Hr pa me zanima kakva su iskustva za koliko stize paket iz Hrvatske? Moj je danas stigao u Zagreb i pise mi da se javim DHL-u u Zagreb,ne javljam se naravno :)

Postovanje forumasima.Zahvaljujuci vasim iskustvima i ja sam porucila sa SD-a preko Hr pa me zanima kakva su iskustva za koliko stize paket iz Hrvatske? Moj je danas stigao u Zagreb i pise mi da se javim DHL-u u Zagreb,ne javljam se naravno :)

Takodje, i pise da je prosledjen na pravu adresu, posto nas je uhvatio vikend ocekujem da nam stize u ponedeljak bez problema.

Ljudi jel ima ko da je narucivao kakvu garderobu od ,,No fear'' brenda ?
Kada mi se nesto svidi i hocu da kupim ako u review-u, nema neko ko je mojih dimenzija i da je ostavio komentar kako mu koja velicina pase ja ne kupujem, znaci tako kupujem, al ovde kod No fear-a nema ama bas nikakvih rewiew-a, kao da niko nista ne kupuje.

Ako ima neko da je uzimao stvari molim da mi se javi na pp samo da imam uvid u velicine posto bih narucio do 50 e 3-4 dukserice a ne znam koju velicinu da uzmem.

Tipa :

http://www.sportsdirect.com/no-fear-long-sleeve-pocket-t-shirt-mens-598466

http://www.sportsdirect.com/no-fear-long-sleeve-t-shirt-mens-598465

http://www.sportsdirect.com/no-fear-core-over-the-head-hoody-mens-538486?colcode=53848690

Hvala !

Svi vec to znamo osim doticnog gospodina koji puni forum dezinformacijama. U svakom slucaju hvala na informaciji.

Izgleda mi nije uspelo da od tebe nacinim normalnu osobu, pa te po 100000-ti put molim da me ne uzimas u svoju tastauru, ajde priznao sam ti da si me pobedio na iskustvo, da li treba opet da te moderator opominje????
Cao

Da li se i drugima ovo desavalo, na kartici sam imao 60e i narucio paket od 52.31e, u medjuvremenu je paket uredno stigao bez dodatnih troskova a na kartici mi stoji:
Stanje: 7,69
Raspoloživo stanje: 4,42
Nedospele obaveze: 3,27
o kakvim se nedospelim obavezama radi i da li ce biti vracene i kada...? izvinjavam se ako je pitanje vec bilo postavljano...

Da li se i drugima ovo desavalo, na kartici sam imao 60e i narucio paket od 52.31e, u medjuvremenu je paket uredno stigao bez dodatnih troskova a na kartici mi stoji:
Stanje: 7,69
Raspoloživo stanje: 4,42
Nedospele obaveze: 3,27
o kakvim se nedospelim obavezama radi i da li ce biti vracene i kada...? izvinjavam se ako je pitanje vec bilo postavljano...
Koja kartica, koja banka?

pet puta je odgovarano na to pitanje... Banka rezerviše malo više para pa će ti vratiti...

izgleda da nisu radili u ponedeljak. Meni paket nije mrdnuo juce

Ja sam u cetvrtak resio da skinem znak "Beeeeeee" sa cela kad ulazim u prodavnice garderobe u Srbiji i porucio gerderobu za 100 i neki evro na adresu kod prijatelja u Austriji, a danas i klincima za 48.40 na adresu u Srbiji tj. Hrvatskoj :)D). Pa cemo da vidimo...
Inace, posiljka je krenula iz Gatwick za Linz i u roku od tri dana od kada je kurir preuzeo je vec isporucena. Tako da cu uvek narucivati za AUT, jer mogu mnogo vece posiljke da narucim. Varijantu preko CRO sam probao da vidim kako izgleda cela prica, ako nekad bas ne budem mogao da cekam...

Ja naručio u petak i išlo je malo sporije za vikend, ali evo već jutros, paket je u ZG, nadam se da će stići sutra kod mene.

ps
Sigurno bi i za Srbiju poštarina bila 7evra , da ide istim putem kao za hr.

Da li ste vi dobili vas paket?Ja ne.Da li treba da brinem?

I kod mene i dalje nista , mada 100% nisu radili juce ali sam ocekivao poziv kurira jos jutros... Moguce da ce stici u toku dana ili sutra ujutru mada je vec u petak paket bio poslat iz Zagreba na pravu adresu.

Stiglo sve kako treba nakon 4 radna dana, pa da rezimiram :D

Uzeo sam stvari u vrednosti oko 40e, postarina me je izasla umesto 7, 10e zato sto sam uzeo neki ogroman kofer u paketu.Ukupna cena je bila recimo oko 51e a sa kartice ( Visa Internet, Banca Intesa) su mi skinuli oko 53e, znaci ipak je doslo do nekog konverta valuta verovatno su ovi iz banke nesto smuljali. Jedina napomena meni je pukla plastika za ime koja stoji na koferu nista strasno ali pokazatelj da ne treba uzimati nista lomljivo.Sve u svemu Serbia,Croatia radi sjajno :D

Ukupna cena je bila recimo oko 51e a sa kartice ( Visa Internet, Banca Intesa) su mi skinuli oko 53e, znaci ipak je doslo do nekog konverta valuta verovatno su ovi iz banke nesto smuljali.

Nisu. Banka uvek skida 6% više prilikom plaćanja, da bi nakon 7-14-21-n dana kada vrši konačan obračun transakcije obračunala sumu koja je na računu. Osim ako ti nije transakcija u GBP ili USD, onda postoji konverzija.

Nazad
Vrh Dno