Aha. a to razumem. Ali moraš i ti da razumeš neke stvari pre nego što krenemo u priču. Generalno nem možeš porediti m4/3, DLSR, NEX i A7. Manji senzor čini autofokus značajno lakšim a ogledalo daje mogučnost posebnog senzora za atofokus.
Slažem se sa tobom da su ružni, pri tome mislim na LA-EA2 i LA-EA4 koje jedino vredi imati, ali nikako da su spori. Prvi, koliko ja znam ima autofokus sitem iz SLT55 koji je dosta brz, a drugi iz STL99 koji zaostaje samo za Canon 1 i Nikon 3 aparatima. Mada ako hoćeš da koristiš A objektive i nećeš/nemaš para da se fensiraš SLT99 ti je bolje rešenje.
O ceni objektiva neću ni da počinjem. Meni je Canon FD 50mm 1.4 odličan na NEXu a platio sam ga samo delić cene NIkon 50mm 1.8D. Nema AF ali to je cena koji plaćam.
Videćemo šta će biti. Čudi me da posle toliko godina NEX nije dobio klasičan raspon prajmova 20-28, 35, 50, 85, 135 ali ljudi to opravdavaju da NEX nije pro kamera (iako je fotografi tegle kao bekap). Za A7 stvarno nemaju to opravdanje pa će mo videti.