Šta je novo?

LG Nexus 5

Mada opet, posao sam pročitao review, i nije ga toliko ocrnio, u suštini samo kameru, i to sa rezervom da će je SW doterati...

@emix odličan gif

Poslednja izmena:
Ok kamera, sigurno nije dobra kao na ip5/s npr ali Nexus 5 8/10, Note 3 8,2/10 a iphone 5c 8,5/10?
Retko koji Android kod njih ima vise od 8/10, cak ni LG G2.

Nije vam palo na pamet da ip5c ima stvarno dobru kameru? On zamenjuje ip5, koji takodje ima dobru kameru...

^ ne mislim na to, jednostavno je smesno da plasticna reciklaza ip5 aka ip5c ima ocenu 8,5/10 a Nexus 5 8/10, ok bolja je kamera na ajfonu ali Nexus 5 je mnogo upotrebljiviji uredjaj sa primetno vecim ekranom a da ne pricam koliko je jeftiniji u odnosu na sve to.

Jednostavno ne volim te test ekipe koje previse favorizuju bilo sta.

Evo nesto o N5 bateriji

[YOUTUBE]FX2ljBkikJE[/YOUTUBE]

Pogresno sam skapirao. Mislio sam da pricate o ocenama za kameru. Ispricavam se

^ ne mislim na to, jednostavno je smesno da plasticna reciklaza ip5 aka ip5c ima ocenu 8,5/10 a Nexus 5 8/10, ok bolja je kamera na ajfonu ali Nexus 5 je mnogo upotrebljiviji uredjaj sa primetno vecim ekranom a da ne pricam koliko je jeftiniji u odnosu na sve to.

Evo nesto o N5 bateriji

[YOUTUBE]FX2ljBkikJE[/YOUTUBE]

Slazem se 300 posto. Zaje8o sam se.

Evo nesto o N5 bateriji
Ma daj,ovo je smesno,lik ne konta da mu je google services pojeo bateriju u stand by,1h48min ekrana,pa vise ja izvlacim sa N4 sa tolikim up time.
Lik je tezak dibidus,bolje da sacekamo gsm arenu pa cemo videti kakva je zaista baterija.

@ ch

Ne znam, nisam gledao, nemam vremena, samo sam postavio..

Kakav bre Verge, max ocene cak i za flagship Androide su 8/10 a ip5c dobio 8,5/10, sve zavisi od lika koji testira ali verge vec mesecima ne citam ako hocu objektivne informacije o nekom android uredjaju. Favorizuju Apple/ios kao sto famozni YT student crnja favorizuje Android.

Nexus ponovo ima losu kameru i losu bateriju, dve veoma bitne stvari na telefonu, realno ne znam koliko bolju ocenu bi trebao da dobije?
Topolsky je odavno zamenio iPhone za Nexus...
Bilo bi lepo da srede bar kameru ako je moguce ali cisto sumnjam.
Ja sam se malo razocarao, narocito sto sam ocekivao da ce najzad bar kameru da ima ljudsku. Inace ja mislim da je trenutno puno bolji telefon G2 od N5, i bolja kamera i puno bolja baterija + ima IR koji meni bi bio isto od koristi :)

Poslednja izmena:
Kakav bre Verge, max ocene cak i za flagship Androide su 8/10 a ip5c dobio 8,5/10, sve zavisi od lika koji testira ali verge vec mesecima ne citam ako hocu objektivne informacije o nekom android uredjaju. Favorizuju Apple/ios kao sto famozni YT student crnja favorizuje Android.

Stim što ciganče lepo i pošteno kaže da je fanboy, pa ljudi mogu da kompenzuju to, a Verge je šatro ozbiljan i veliki medij. Ne priliči im.

Zanimljivo je da N5 nema Ir blaster... Ono kao to je telefon koji treba da demonstrira mogućnosti KitKata...

Poslednja izmena:
Ne shvatam, sta mislite kada bi gugl ubacio super kameru, bolestan ekran, sve moguce dodatke, i jos u paket da ubaci 50 dolara koliko bi to kostalo? Po meni ljudi treba da budu sretni sto mogu da kupe ovakav telefon za malo vise od 300 dolara.

da... realno da su takve cene kod nas i da kod nas moze da se naruci preko plej stora verujem da niko ne bi imao zamerku na n5 makar mu i baterija trajala 10 sati max :D prosto za taj kes koji stavlja google ovo je najbolji mob trenutno na trzistu..

neki lik odradio zanimljiv review http://www.youtube.com/watch?v=K4OicFhI9xo#t=14

Poslednja izmena:
16GB simfree 5s je 650 dolara
16GB simfree 5c je 550 dolara
16GB simfree N5 je 350 dolara

I sta ocekujette da dobijete za te pare?

Znaci zbog cene nisu mogli da srede soft koji radi fokus na kameri?

Zasto uporedjujes sa najskupljim na trzistu, i pri tome na drugom operativnom sistemu?
A 5c je krs. Apple je premium brand, i onda naprave plastikaner. Jobs nikad ne bi to odobrio.
I nije ni cudo kako se jadno prodaje.

Ne shvatam, sta mislite kada bi gugl ubacio super kameru, bolestan ekran, sve moguce dodatke, i jos u paket da ubaci 50 dolara koliko bi to kostalo? Po meni ljudi treba da budu sretni sto mogu da kupe ovakav telefon za malo vise od 300 dolara.

Bas tako. Gnex i nekako, ali prosli Nexus i ovaj sad su apsolutni best buy u klasi bez obzira na sve ostalo. Za 350$ nema bolje.

Zasto uporedjujes sa najskupljim na trzistu, i pri tome na drugom operativnom sistemu?
A 5c je krs. Apple je premium brand, i onda naprave plastikaner. Jobs nikad ne bi to odobrio.

Zasto uporedjujem? Pa voleo bi da vidim za one razocarane, sta oni sutra mogu da ponude za 350 dolara, pa da vidimo reakcije.
Za 350 dolara bi dobili iPhone 4 simfree (posto je 4s simfree 450 dolara)

Poslednja izmena:

Zašto poređenje sa apple-om ? 200$ košta jabuka na poleđini. Nexus 5 je definitivno best buy za ove pare ali pitanje je šta kome treba ? Možda neko želi vrhunsku kameru i bateriju i nije mu bitno da ima s800 koji podiže cenu kao i 5'' FHD displej i slično. Evo lenovo za ove pare ugradio 4000mAh bateriju, pitanje je samo šta je kome prioritet ? Ajde za kameru pa i razumem, ali kao da je skupo da stave još 700mAh.. I microSD slot, šta kao skupa licenca ? Hahahahahhaha...

Ajde za kameru pa i razumem, ali kao da je skupo da stave još 700mAh.. I microSD slot, šta kao skupa licenca ?

I dodatnih 16GB, i najbolji ekran, i ir blaster, i xenon, i kupon za play store... svako moze da doda svoju listu zelja

Bas me zanima da su nalepili nexus na g2 i naplatili ga 650 dolara kakva bi pesma bila....

Poslednja izmena:
+1 realno, moram da se složim sa telep-om.

ne upoređuje on nego svi živi sajtovi (a i ovde neki) koji na osnovu tih poređenja kažu da je kamera ****** i telefon fail. samo smetnu s uma ovo što je telep napisao o cenama. daj recite već jednom koji to bolji telefon ima za 350$.

Zašto poređenje sa apple-om ? 200$ košta jabuka na poleđini. Nexus 5 je definitivno best buy za ove pare ali pitanje je šta kome treba ? Možda neko želi vrhunsku kameru i bateriju i nije mu bitno da ima s800 koji podiže cenu kao i 5'' FHD displej i slično. Evo lenovo za ove pare ugradio 4000mAh bateriju, pitanje je samo šta je kome prioritet ? Ajde za kameru pa i razumem, ali kao da je skupo da stave još 700mAh.. I microSD slot, šta kao skupa licenca ? Hahahahahhaha...

pa jel taj neko nema još 500 android modela pa da probere neki koji mu se uklapa u želje i prohteve...? kakve veze taj neko ima sa nexusom i ovom temom?

Stim što ciganče lepo i pošteno kaže da je fanboy, pa ljudi mogu da kompenzuju to, a Verge je šatro ozbiljan i veliki medij. Ne priliči im.

Zanimljivo je da N5 nema Ir blaster... Ono kao to je telefon koji treba da demonstrira mogućnosti KitKata...

On nije ciganče nego Amerikanac.

@telep
Znamo svi zasto uporedjujes sa Apple-om :)

Problem je sto se kod amera iPhone kupuje uz ugovor za 200$, i nakon sto prodju cak i te dve godine Apple podrska ce i dalje trajati, svakako duzije od 18 meseci.
Google vec neko vreme predstavlja nexus telefon i tablet kao uredjaj koji bi trebao uz manju cenu da pruzi sve bitne stvari koji pruzaju drugi skuplji, ali oni i dalje ne mogu da srede dve bitne stvari na Nexus telefonima: bateriju i kameru.
Niko ni ne ocekuje za 350$ premium telefon izradjen od ne znam kakavog materijala, ali ako mogu da ubace procesor koji je medju najjacima na trzistu, ne vidim zasto ne mogu da srede kameru i bateriju.

Poslednja izmena:
ne upoređuje on nego svi živi sajtovi (a i ovde neki) koji na osnovu tih poređenja kažu da je kamera ****** i telefon fail. samo smetnu s uma ovo što je telep napisao o cenama. daj recite već jednom koji to bolji telefon ima za 350$.

pa jel taj neko nema još 500 android modela pa da probere neki koji mu se uklapa u želje i prohteve...? kakve veze taj neko ima sa nexusom i ovom temom?

Nema jos 500, ima jos manje od 5. I nijedan od njih nije best buy kao nexus.

@telep
Znamo svi zasto uporedjujes sa Apple-om :)

Problem je sto se kod amera iPhone kupuje uz ugovor za 200$, i nakon sto prodju cak i te dve godine Apple podrska ce i dalje trajati, svakako duzije od 18 meseci.
Google vec neko vreme predstavlja nexus telefon i tablet kao uredjaj koji bi trebao uz manju cenu da pruzi sve bitne stvari koji pruzaju drugi skuplji, ali oni i dalje ne mogu da srede dve bitne stvari na Nexus telefonima: bateriju i kameru.
Niko ni ne ocekuje za 350$ premium telefon izradjen od ne znam kakavog materijala, ali ako mogu da ubace procesor koji je medju najjacima na trzistu, ne vidim zasto ne mogu da srede kameru i bateriju.
+10000000000

@telepNiko ni ne ocekuje za 350$ premium telefon izradjen od ne znam kakavog materijala, ali ako mogu da ubace procesor koji je medju najjacima na trzistu, ne vidim zasto ne mogu da srede kameru i bateriju.
au brate koja je ovo izvrnuta logika. pa umesto da budeš srećan što za 350$ (što je danas nažalost prosečna cena) ne dobijaš SVE prosečno nego imaš vrhunski SOC i prosečne baterije i kamere (neću da ulazim da li su uopšte prosečne ili dobre), ti kukaš zašto sve nije vrhunsko?!

Nema jos 500, ima jos manje od 5. I nijedan od njih nije best buy kao nexus.
šta 5?
mislio sam na to da ima još gomila ("500") android modela pa ako se nexus ne uklapa u tvoje potrebe onda gledaš neki drugi, a ne kukaš zašto baš nexus nema to što tebi treba

Ja da sam gugl sledeci telefon bi izbacio mega giga napucan, sa mega giga napucanom cenom. Pa da vidimo komentare
Ostalima preporucujem da u moru 350 dolara telefona nadjete onaj koji odgovara vasim potrebama, neki ce biti prezadovoljni i sa ovime.

Kada je izasao moto x sa 720p rez po xxx ceni ljudi su doziveli nervni slom, jer kako je moguce da telefon u 2013 godini skuplji od 100 dolara ima 720p rezoluciju, zamislite da gugl izbaci 4.3 inca 720p telefon sa g2 specifikacijama za 650 dolara, bio bi pokolj. Onda bi kukali kako moze da ovo ili ono bude losije samo da je jeftiniji.

100 ljudi 200 s..a, ne mozes svakome ugoditi

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno