Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

Nonreferentne nece biti ispod 450e ;) ionako niko nece referentne kupovati.

Izgleda da novi drajveri (zbog kojih je launch date za obican R9 290 pomeren na 5. nov) donose znacajna poboljsanja performansi.
http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=18551534&page=9
The blurred out card is the new card coming Tuesday 5am from AMD. A card which I've now managed scores even beating the R290X OC with, due to newer drivers.

Of course if I re-tested the X it would be faster again, but I am short on time. Shall post up what an R290 Pro can do maxed out 5am Tuesday.

A ja pomislio Crytek, Epic i ta klasa developera, ovo je nedovoljno..

:d Crytek je tu da muci grafike :D kad bi podrzao MANTLE onda bi klizilo, a to bi bilo kontraproduktivno.

A sta ih sprecava da uz Mantle iscede 120% od sadasnje GCN arhitekture, kartice se itekako muce a visual FX je nekoliko klasa visi nego do sad?

Poslednja izmena:
A sta ih sprecava da uz Mantle iscede 120% od sadasnje GCN arhitekture, kartice se muce a da visual FX bude nekoliko klasa visi nego do sad?

Ovo si napisao kao da si siguran da je prakticno zaista tako!
Treba sacekati i videti na delu taj Mantle , ovako je totalno besmisleno polemisati teoretski o necemu sto jos nije ugledlo svetlost dana!

^Odgovarao sam na goldijev post, nadovezivao se na njegov nacin razmisljanja i pricao njegovim "jezikom". ;) I moje misljenje je da treba sacekati, ali diskusija ce cvetati kako god okrenes.

Za pocetak vise nego dovoljno i lista se sigurno tu ne zavrsava.

edit: zaboravih reci da Star Citizen koristi CryEngine3 ;)

Poslednja izmena:
Super je sto ce Star Citizen podrzavati Mantle, to je igra koja je bas pravljena da muci danasnji PC hardver. A sto se Eidosa tice, nadam se da ce i ostale njihove igre prihvatiti ovaj API, pogotovo novi Deus Ex sto ga najavise nedavno. :)

Nisu u pitanju developeri nego izdavači. Konkretno igre koje izdaju:

Thief 4
Deus Ex 4
Star Citizen (meni je ovo dovoljno)
Final Fantasy
Mad Max
Just Cause 3
itd. itd.

Cijena jeste dobra ali mislim da sve nas prisutne ovde vise zanima cijena nadolazecih non-reference modela :)

Koliki je nas PDV trenutno za PC opremu? Ima li sanse da ce referentni model biti ispod 350e kod nas?

8%...ima... da bude ispod 400 :p...

Kad AMD bude dozvolio proizvodjacima da puste u prodaju svoje nereferentne modele, skoro sigurno ce Gigabyte svoj model R9 290 sa windforce 3X kulerom prodavati po istoj ceni po kojoj se prodaju referentni modeli. Samo treba sacekati.

Ili, bolje da budem precizan, bar ce tako biti van Srbije. Za nase trziste nisam siguran, na zalost.

Poslednja izmena:
Evo ga test na Bench-u za 290. Odlicna prica o ceni. Cini se da je ovo moja sledeca karta.

Kao sto rekoh, ovo ce biti ultra best buy za GPU iz high end segmenta :) Mogu misliti kakva ce biti kad MSI, Asus, Gigabyte i ostali krenu izbacivati sa svojim hladjenjem :) Svaka cast AMD na cjenovnom pozicioniranju ove pro GPU!

Izasli su reviewovi svuda po netu, svi su odusevljeni preformansama i cenom.

Posle najava o 450$ ova cena od 400$ je zaista prijatno iznenadjenje. GTX 780 je najavljen da ide sa 650 na 550$, ali gledajuci sada ovo, mislim da ce uslediti jos jedna korekcija cene na 450$.

Moraju skinuti 780 ako zele ista da prodaju ;) inace cena 290 ludilo cak su sisli u srednju klasu :d

Posle najava o 450$ ova cena od 400$ je zaista prijatno iznenadjenje. GTX 780 je najavljen da ide sa 650 na 550$, ali gledajuci sada ovo, mislim da ce uslediti jos jedna korekcija cene na 450$.

Mozda a mozda i nece.Imas da nadjes referentne modele za 400 eur dok su non referentni poput recimo Gainward Phantom 420-430 Eur a uzmi u obzir da su ovakve edicije
na nivou Titan-a cak i nesto brze.R9 290x cenu znas a evo poslednje stanje sto se tice performansi : Zakljucak ?

perfrel_1920.gif

R9 290

399$/349€ za High end chip palac gore.
well-done.jpg
Inace karta je jako blizu TITANU po performansama sa zvanicnim driverima to ce biti potpuni egal za 600$ manju cjenu.
perfrel_2560.gif

Odlicna cena, a perf. uporedive sa GTX780 za $100 manje. nV ce morati da spusta cenu ponovo. Jedva cekam da vidim custom 290(X) modele.

Vrh Dno