Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

posto ne znam gde da pitam moram ovde :D
https://skydrive.live.com/redir?resid=6F0DF3248E9736EC!189
tu su podaci koje sam dobio pa ako mozete kazite mi da li su ovo ok rezultati, sta mislite jos koliko mogu da klokujem
i sta je board power li ?
to nisam ni dirao
clokovao sam sa trixx-om (sapphirovim programom)
imam r9 280x vapor-x :D

Prilozi

• Valley settings.jpg
    Valley settings.jpg
    223.8 KB · Pregleda: 128
Cekaj, jesi li to dizao voltazu za svako podizanje gpu-a? Tako nikad ne mozes da nadjes stabilne klokove, ako non stop menjas svaki parametar. Uzmi fiksiraj napon na recimo 1.25V, i dizi SAMO gpu frek po 10 mhz dok ne nadjes tacku na kojoj puca. Onda vratis 10 unazad. Onda to isto ponovis za memoriju, ali posto ona malo ubrzanja donosi, nju dizi slobodno po 30. I testiraj u 3D marku. Ako ti temperature budu visoke (preko 80) smanji voltazu.

Poslednja izmena:
voltazu sam promenio samo poslednja 2 puta prva 3 puta nisam menja bila je na defoltu, ai nisam hteo vise da oc jer je razlika 0.2 fps ili 3 poena
nisam menjao board power uopste jer ne znam sta je to pa ako neko moze da mi kaze da li to da diram ? :D

Moze li rezultat pri tim klokovima i extreme podesavanjima (8xAA)?

sad sam odradio test i max stabilno sto sam dobio je gpu clock 1175 i memory clock 1675 za memory clock da je stabilno :/
i maximum sam dobio oko 1300 poena sto je znatno skocilo od pocetnog 1183, sad cu da ti odradim test :D

edit : test koji je trazio goran

min fps :8,1
max fps :29,9
average fps : 15
score 627

i temperatura ne prelazi 77 stepeni, i dotle dolazi samo ako test traje oko 1h
ljudi i da li je ovo ok ili je lose ? :D
posto mi asic 63,1% :/
i zaboravio sam da pomenem da mi je drugi monitor bio upaljen ali za vreme testova nisam nista radio na njemu

Poslednja izmena:
Da li je to dobro ili lise zavisi samo od voltaze za tu frekvenciju ;) jel za 1.25 ili 1.3?

Da li je to dobro ili lise zavisi samo od voltaze za tu frekvenciju ;) jel za 1.25 ili 1.3?

VDDC je 1300
Board power li je 15
sad i jedno i drugo nesto radi sa voltazom ali nzm tacno da ti kazem sta
kad sam probao preko msi-ovog programa voltaza mi je bila zakljucana na 1,25
i kakve su tebi ocene vidim da imas 270x XD

sad sam odradio test i max stabilno sto sam dobio je gpu clock 1175 i memory clock 1675 za memory clock da je stabilno :/
i maximum sam dobio oko 1300 poena sto je znatno skocilo od pocetnog 1183, sad cu da ti odradim test :D

edit : test koji je trazio goran

min fps :8,1
max fps :29,9
average fps : 15
score 627

i temperatura ne prelazi 77 stepeni, i dotle dolazi samo ako test traje oko 1h
ljudi i da li je ovo ok ili je lose ? :D
posto mi asic 63,1% :/
i zaboravio sam da pomenem da mi je drugi monitor bio upaljen ali za vreme testova nisam nista radio na njemu

Nesto tu nije meni bas najjasnije.

1920x1080 8xAA Extreme, i samo 15fps. Treba da imas oko 40-50fps. Nesto ti je sigurno bilo ukljuceno u pozadini, da nisi slucajno rudario dok si terao test? Mozda extended desktop, drugi monitor, nesto oko toga?

nzm meni je drugi monitor bio ukljucen, ajtivan prozor od exel-a i od trixx-a ali nista nisam cackao samo je bio ukljucen :/

Samo polako, pronaci ces sta je. Evo na 7950 CF je 81fps prosek. racunaj da R9 280X OC na 1,1Ghz ima da pravi blize 50fps.

Prilozi

• valley.jpg
    valley.jpg
    123.8 KB · Pregleda: 89
valleytest ako stavim da krene test na vecu rezoluciju od mog ekrana, on i dalje radi na rezoluciji mog ekrana?
msm pokusao sam i 1440p i 1080p i skoro su isti rezultati

Sad sam testirao valley na default g270x sa tvojim podesavanjima

1.JPG

nesto ti ne radi kako treba test, ali ako je u igram ok, to nije ni bitno

Poslednja izmena:
danas sam updejtovao drajvere i evo novih rezultata sa blagim oc
BENCHMNARK.png

a evo kad ocujem do kraja

Untitled.png

Poslednja izmena:
Zna li neko ima li 270x jos na akciji? Porucio bih jos jednu, s tim sto bi jedna isla drugaru a druga meni, ali bih je malo testirao u crossfire

Ima. Biće na akciji još otprilike nedelju dana.

da li neko zna kada ce da dodje r9 280 (bez x) koja menja hd 7950????

1175/1675
mozda bi mogao da pojacam memoriju za 10-20 ali za core clock to je to

That's normal?? gooo to hell r9 refernt :exploder:

Meni je i na 50% loše,ne 75. Ali već je o tome pričano i kačeni su linkovi,referentnu treba kupiti samo ako ide pod vodu. Ko hoće tišinu treba da čeka nereferentne modele.

Bas je bucna do zla boga :D ova mora pod vodu ili nonrefernt ;)

Jel ovo za preorder? To šišaju earlu adopterse,dešava se pri svakom izlasku nove karte,bilo je tako i za 290x

Karta ce kostati 449$ to ce vjerovatno biti oko 400€. Koristi isto hladjenje kao R9 290X tako da ima iste probleme i morace se cekat nonreferentne.
Performanse +/- 5% sa GTX780 zavisno od igre.

Jaka je ovo cena za 290.
Btw jel zna neko da li ce izlaziti R9 280? (bez X, nesto kao 7950)

Vrh Dno