Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jesi li hteo tamo meku fotografiju ili su ti uvalili loš primerak objektiva?

Mislio sam na Maxu. Onda sam video da je u stvari fokusirao nos a ne oko kako sam očekivao. Mada je i sam vrh nosam mekši nego što taj objektiv daje (imao sam prilike da gledam fotke napravljene istim u rukama dobrog fotografa)

Dosta masim fokus sa manuelcima, moram da nabavim adapter sa potvrdom, valjda ce onda biti malo bolje 😉

A objektiv je sa caletovog zenita, kupljen na buvljaku od rumuna 90ih godina, zajedno sa jupiterom 137a

Poslednja izmena:
Razumem. I ja koristim manuelce (gheto fotograf silom finansija) i preporodio sam se kada sam prešao na SONY NEX (mada i novi micro four thirds rade podjednako dobar posao tu). Sa druge strane sada su mi pravi objektivi finansijski još dalje.

Mozda ti deluje jer je fokus na kosi ili izmedju kose i obrva (mislim na ovih par dlaka napred) a Helios sam po sebi totalno otvoren se ne moze nazvati ostrim (poprilicno je mekan) bar par 44.-ki koje sam probao, 44m-4 konkretno nisam... :/

@MR.BIG - prvo sto sam pomislio za 1. fotku je da je patuljak. Druga mi je dobra. Nemam zamerke na senke kao neki - bas u ovom slucaju senke stvaraju veci kontrast i zbog toga su misici izrazeniji.

Mozda ti deluje jer je fokus na kosi ili izmedju kose i obrva (mislim na ovih par dlaka napred) a Helios sam po sebi totalno otvoren se ne moze nazvati ostrim (poprilicno je mekan) bar par 44.-ki koje sam probao, 44m-4 konkretno nisam... :/

@MR.BIG - prvo sto sam pomislio za 1. fotku je da je patuljak. Druga mi je dobra. Nemam zamerke na senke kao neki - bas u ovom slucaju senke stvaraju veci kontrast i zbog toga su misici izrazeniji.

KAda aludiras na nekog a ja sam jedini komentarisao senke, napisli lepo da mislis na mene, ovako je totalno decije ! 😀

U svakom slucaju, kao sto sam napisao, senke su mi previse ostre na licu, i napisao sam da shvatam da na taj nacin istice misice, ali glava moze da ima mekse senke ... Ako si citao uopste i da li imas predstavu o cemu sam zapravo govorio ?

Ovo je stvarno smejurija

Canon FD 50mm 1.8 S.C.C. koji sam dobio na poklon i zbog kojeg sam poklonio Canon FD 50mm 1.8 S.C. se skroz zapekao na prstenu za zatvanje i ne mogu da ga otvrnem i skinem zadnji poklopac... Razmišljam se da primenim ona vodoinstalaterska klješta od metar ipo na njemu 😀

Sad lepo skupis par desetina evrica i das mi ih a ja ti poklonim FD 50mm f1.4 S.C.C :d

A sto je cvet na belom papiru, fotografisi ga u prirodi 🙂

KAda aludiras na nekog a ja sam jedini komentarisao senke, napisli lepo da mislis na mene, ovako je totalno decije ! 😀
To sam napisao jer sam otisao na sledecu stranu i nisam se mogao setiti ko je konkretno napisao post, tako da se izvinjavam... :d

U svakom slucaju, kao sto sam napisao, senke su mi previse ostre na licu, i napisao sam da shvatam da na taj nacin istice misice, ali glava moze da ima mekse senke ... Ako si citao uopste i da li imas predstavu o cemu sam zapravo govorio ?
Procitao sam, ali mislim da bi bilo malo teze izvesti da glava ima mekse senke, a da misici pri tom ostanu ovako osvetljeni... Doduse amater sam tako da ne znam, ali iskreno meni te senke na licu uopste ne smetaju.

Opet ja sa pejzažem kvarim seriju (portreta, naravno). 🙂

''It was a good day.'' by dzonihsv, on Flickr
Canon SX120, 1/1600, F3.5, iso80, ~22mm

Mislim da je dobra fotka, ali takođe mislim da fali neki završni dodir koji bi je izdvojio. Kao neko traktorče koje prati linije posečene pšenice (mislim da je pšenica)... Nešto na tu foru. 🙂

PS: Fotkano na spustu iz Velike Moštanice ka Umci, tj. fabrici kartona na starom obrenovačkom putu.

Poslednja izmena:
Svaka cast Dzoni. Rasturio si! 🙂

dzoni sa sx120 odavno ''pravi'' mnogo bolje fotografije nego neki sa dslr, postovanje 🙂

Dzoni, svaka čast. Fotka je neverovatno inteersantna, vrlo vrlo lepo !!! Svaka čast još jednom.

Taj detalj bi mogao da uskoči ali nije ni neophodan, samo bi učinio ionako ODLIČNU fotku još boljom. Ako smem da te pitam, Dzoni, koliko dugo se nameštaš za kadar kada hoćeš da slikaš ovakve fotke, da li si spontan ili premeriš svaki ugao pre nego što okineš ?

Hvala lepo ljudi. 🙂

Što se tiče nameštanja kadra, to je otprilike ovako bilo (u ovom slučaju).

Spust iz Moštanice, idem oko 33km/h sa bajsem, prolazim pored ovog kadra i naredne 3-4 sekunde se mislim da l' da stanem, ko će posle ponovo da kreće, sad se taman lepo spuštam... Al', reko', daj ne budi s*sa Džoni. Zakočim, okrenem se, vratim se do mesta gde sam naleteo na kadar, ostavim bajs pri drumu, preskočim neki jarak, izađem malo u njivu, prošetam se levo-desno po par metara i okinem. Ako i naiđe neki meštanin u takvim situacijama, obično me gleda nekako čudno, al' šta da mu radim. 😀

Nekada idem sa namerom da fotkam, nekada samo da se izluftiram i na'vatam ako ima šta. Ovo je bilo oboje. Hteo sam da fotkam sa tog brda pošto sam video da je dan bio lep. Jedino sam imao sreće sa oblacima. Možda bi bilo još bolje da ih je bilo više ovakvih, al' sad, da ne izvoljevam. 🙂

U prevodu, ne merim svaki ugao. Ali kad mogu, prošetam se tamo-'vamo da vidim da l' ima nečega boljeg.

Poslednja izmena:
Džoni svaki put kada fidim tvoje forke oduševim se, stvarno maximum iz skromnog aparata.

Jel koristis stativ ?

jel pojacana saturacija naknadno ili apart ovoliko farba (taj ne bi trebalo, nije fuji :d) ?

inace extra je 🙂

Hvala ljudi, ponovo. 🙂

Drago mi je da vam se sviđa fotka.

@mikiPSY

U ovom slučaju ne. Jer, kao što driver reče, nema poente. Inače, ako zatreba - da.

@Mare

Ovako izgleda original. Kao što vidiš, prilično je flat tj. bezbojno u odnosu na finalnu fotku.

Bravo dzoni. Ajde za nas neuke daj neki kratak opis obrade ( osim ako nije tajna 😀 ), jer je razlika ogromna na ovoj obradjenoj.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno