Šta je novo?

LG Nexus 5

Nije mizerna, iPhone ima vecu dubinu, i ostrinu i tolija je.
Na ovim primerima, ne gledas dovolno pazljivo ili ti monitor ne valja. :D

Moguce da je samo fokus ekstremno los, posto mi vise vuce na to nego losu kameru. Npr., tekst na laptopu kod N5 je cist (a casa mutna) dok je kod 5S laptop mutan (a casa cista), sto pokazuje da ko god je slikao, nije imao blage veze sta radi.

Poslednja izmena:
To je nemoguce. Ne moze gugl nikako to da sredi, uvek ce zavisiti od samih proizvodjaca, i operatera.
I nista za gnexus od apdejta, razocarenje

Ne baš, recimo za početak proizvođaš OSa može bitno da utiče na kompatibilnost drajvera (da, android ima drajvere za hardver). Dosta bi se vremena uštedelo proizvođačima telefona kada ne bi morali za svaku verziju da pišu i sređuju dosta koda koji se tiče drajvera.

Jedna of funkcionalnosti 4.4 koju jedva čekam je:

Audio tunneling can dramatically improve battery life for use-cases such as listening to music over a headset with the screen off. For example, with audio tunneling, Nexus 5 offers a total off-network audio playback time of up to 60 hours, an increase of over 50% over non-tunneled audio.

Slušam puno i troši se baderija dosta, ako stvarno bude 50% to je revolucija u mom načinu korišćenja telefona. takođe novi full-screen mode, uvek dobrodošao dodatni prostor. Znam koliko mi je značilo kada je Chrome počeo da sakriva toolbarove.

Može li neko da pojasni ove NFC promene?

Ne znam ko je dotični, ali sam pauzirao video na 15. sekundi da se vratim ovde i napišem da je pomalo gej :D

ahahahah i ja hteo da napisem ko je ovaj *** ali reko ima popijem ban.. ko zna koji vetrovi duvaju ovde :D

p.s. sorry za off

Nivo detalja na ovim fotografijama je skoro isti. To što je jedna slika van fokusa a na drugoj je svetlo drugačije izmereno, nije problem.
Meni je ovo sasvim OK.

Meni i prva i druga slika sa Nexusa deluju dosta svetlije i bolje, kad stavim jednu pored druge e sad mozda se nekom oku vise svide 5s slike.
Druga sa 5s izgleda ok, ali je dosta tamna.

Sto se te 2 slike tice N5 >>>>> 5s.

da stvarno cudno da su slike bolje od 5s.. moramo sacekati jos poredjenja

Ovo je samo jedno poredjenje, prvi sempl sa 5s nema podatke/exif ali se iz aviona vidi da je iso 50 a na N5 160 sto je dovoljno za svetliju fotografiju bez suma, nemaju ovi 1/3'' senzori problem sa iso 160. I jos kao da je namerno lose fokusirano sa 5s. Drugo poredjenje takodje - taman toliko visa iso vrednost da je sempl sa N5 svetliji bez previse suma mada 5s ima malo vise detalja.

Mislim da ce N5 kamera biti bolja od N4 ali opet iza S4, G2, N3, 5s (1/3.2''-1/3'' senzori, N5 je 1/3.2'') da se ne poredim bezveze sa 1020 i Z1, S4 Zoom.

Tako to ide, kada Samsung S5/S6 i slicni modeli ostalih proizvodjaca budu imali kamere kao 1020/Z1/S4 Zoom Nexus ce imati kameru kao S4/G2. Ako vodeci modeli odu i korak napred, na 808 PV kvalitet i ogroman senzor Nexus ce imati 1/2.3'' kao Z1/S4 Zoom sada.

Poslednja izmena:
Ja bih volio vidjeti uporedne fotografije N4 vs N5.

Zna li se kad bi GSMArena mogla izbaciti test?
Ili neko drugi da izađe sa ozbiljnijim testovima kvalitete zvuka, kamere, baterije, ekrana (vjernost boja). Ne bih imao ništa protiv da neko testira i GPS.
Postavljajte ovde čim nešto nađete :)

Pa ako si sada video 5s vs n5, ne moras da gledas poredjenje sa n4 jer su na n5 sigurno mnogo bolje.

Kao Samsung GS 3 recimo sto znaci da se ne treba mnogo cimati oko kamere, sve je odlicno na ovom Nexusu ali 2300 mAh baterija.. S800 ima da da je istopi kao Galaxy Nexus onu od 1750 mAh pri punom opterecenju, necu da mracim ali mislim da je tako. Ali opet N5 ce imati odlican IPS pa ce i 50% osvetljenja biti dovoljno cak i za koriscenje na suncu a surf u mraku 20-30% i tako moze malo da se stedi..

Kada će pustiti update?

The new branches are kitkat-dev and kitkat-release, which is build number KRT16M for the Nexus 5. The binaries and factory image for the Nexus 5 should be available later today as well.

If you were looking for Nexus 4, Nexus 7, or Nexus 10 factory images, you are going to have to wait a few weeks. Those will become available once their 4.4 updates are ready.

Jel zna neko mozda koliko moze telefona da se naruci sa playstore-a u jednom trenutku?

Hvala! :)

Nazad
Vrh Dno