D
Deleted member 46590
Guest
Uh prestiže me za sat vremena ali DAJ BOŽE. Kolikoće to biti primenjljivo, videćemo.
Uh prestiže me za sat vremena ali DAJ BOŽE. Kolikoće to biti primenjljivo, videćemo.
Ok, al ne vidim zasto ti i sada ne bi dozvolili to da uradis ako vec ne mogu da pronadju kvar... Mislim, oni ljudi rade posao utvrdjivanja kvara i popravke, njima ni iz dzepa ni u dzepAko ti mozes da im pomognes u brzem resavanju problema, mislim da se niko ne bi bunio
![]()
To sto ti se svidja je totalna glupost, posto ti kao potrosac sigurno neces (u nekim slucajevima) sedeti 3 dana i testirati uredjaj zajedno sa serviserom, a ukoliko je kvar lako uocljiv za time nema ni potrebe...
Sto se tice svega ostalog, mozemo da ocekujemo rast cena posto ce svi od trgovaca do uvoznika ugraditi rizik od enormnog povracaja potpuno neispravne ili delimicno ispravne (najcesci slucaj) robe u tu istu cenu. Za one koji ne znaju (a verujem da je to ovde vecina sudeci po komentarima), proizvodjac uvozniku (u velikoj vecini slucajeva) za reklamiran proizvod ne vraca isti iznos koji je uvoznik platio (ili daje nov proizvod), vec se to resava preko kredita pri buducoj nabavci robe i to po dosta manjoj tarifi. Pored ovoga, uvoznik naravno ne moze da kontrolise kvalitet robe koju kupuje od proizvodjaca.
Na ovo dodamo jos i cinjenicu da su marze ionako male za IT opremu (uglavnom jednocifrene) i time nema "mesa" gde da se ugradi dodatni trosak koji ce da proistekne iz ovog zakona... Pre nego sto krene prica kako su napolju cene iste ili manje nego kod nas pa oni menjaju robu bez problema, mora se uzeti u obzir da uvoznik u srbiji ne povuce ni 10 deo robe koju povuce uvoznik u recimo nemackoj i samim time pri nabavci ima znatno vece cene i znatno manje marze pri daljoj prodaji, a to opet daje mnogo manje resursa za ovakav vid tretmana kupaca...
Znam da ce mnogi pomisliti da branim prodavce ili uvoznike, ali ovo su cinjenice...
Problem je u tome sto je 90% robe koja se prodaje i kod nas i u svetu postala "slj" kvaliteta, da bi mogli primera radi da kupimo laptop za 300e a ne za 1500eA ako uvoznici krenu da uvoze iskljucivo onih 10% ili makar priblizno tome, vecina nas nece imati para to da plati
![]()
a placas telefon i uslugu najskuplje u evropi...
Ma gubis vreme, ako hoces da se smaras uzmi nesto sto snima kvalitetnije od onoga sto si vec postavljao, snimi to, okaci na youtube, posalji Asus-u mail (ne mislim kancelariji vec direktno Asusu), i na vece strane forume postavi temu.
Regulisano je, valjda 45 dana ukupno.
Cini mi se da je to jedina opcija. Samo me zanima sta bi se desilo sa monitorom od 400e
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari