To stoji ali je tragicno sto to njegovo iskustvo u velikoj meri moze da se primeni i na mnogo jace modele. Moze da se ljuti ko koliko hoce, cak ni je dan HTC one ili LG nexus ne rade tako tecno kao recimo SVE Lumie. Dakle moze ko sta hoce da prica, jedu napredovali strasno i jesu One i N4 jako brzi ali to i dalje nije ovo. Sa ovim telefonima sam rekao da sam u cestom kontaktu i mogu na zivo da ih poredim i za njih znam da je tako, za druge ne mogu da tvrdim je nisam pribao. To je recimo kriminalno da 520 po brzini parira ili je cak brza od jednog flagship modela. I to je cinjenica a ne fanboyizam, isto kao sto je cinjenica da je Android svetlosnim godinama ispred WP kada je mogucnost dodatnog prilagodjavanja izgleda samog interfejsa u pitanju. I sta sad? Onaj kome je bitno ono prvo je majmun i nista ne zna a ovaj kome je bitno drugo se u stvari razume u pricu i kvalifikovan je da drzi slovo ovde o superiornosti Androida na WP. Nisam bio tu za vikend a mrzelo me preko Ttalka da kucam romane no Vanitas je napisao uglavnom sve sto bih i ja napisao kao odgovor na neke nazovi prozivke ovde i gomilu izrecenih budalastina.
Svi mi smo uglavnom koristili taj Android pre nego smo dosli na WP i itekako imamo iskustva sa istim i znamo sta komentarisemo kad pricamo o istom za razliku od ovih sto su WP videli na YT. Volim tehniku i nije mi zao da odvojim za istu kad mi se nesto svidja i tako je bilo i HTC dok sam imao, to je uvek bio flagship model. Ne svaki za redom koji su izbacili naravno vec je poenta price da nisam koristio entry level modele za koje ce svako da kaze da zbog toga rade lose... A gle cuda na WP sve to radi kako treba.
Kao sto auto, stan, namestaj sta god biras po onome sta tebi licno treba tako i se i telefon bira. Bar ja to tako gledam. Ne zanima me stan od 250kvm jer i da imam toliko para za isti, apsolutno mi nije potreban i ne zanima me sto isti ima 4 sobe vise od mog jer ih svakako ne bi koristio. Isto tako sa telefonom, ne zanima me mogucnost da promenim ikonice, ne zanima me mogucnost da cackam sistemske fajlove... Bitan mi je skype, dobra navigacija, bla bla da ne nabrajam po 1000ti put isto. I sad ce meni neko da dodje i da kaze da jelte ja ne znam sta mi treba i da sam u stvari napravio glupost kupovinom WP. Nije nego. Dakle ono sto se slazem, generalizacija ne postoji, moj slucaj(a i slucaj X ljudi ovde ocigledno) je takav da smo dobili bolje nego da smo ostali na Androidu jer zamisli kao sto rekoh koristili smo isti pa imamo sa cime da uporedimo. Telefon mi neuporedivo bolje radi, sve aplikacije koje sam "tamo" imao imam i ovde i rade isto ili bolje. Sem FB aplikacije, ona je na Androidu i dalje vidno bolja. Baterija mi duze traje. Tako da recimo do nekih 10 imaginarnih stavki po kojima treba da uporedim kako mi je bili na Androidu i kako je sada, meni je recimo 8 pluseva za WP, ali ne, ne mogu da se menjaju ikonice i zato je ******.
Jedina stvar gde se da kazemo oseca da nesto fali je nedostatak domacih aplikacija. Situacija je sada kao sa Androidom negde 2010te sto je bila. Tada su mnogi ovakvi kvazi strucnjaci i poznavaoci telefona nosali Simbijane i pricali okolo iste ovakve price za Andoid kakave se sad prosipaju za WP. Elem, ima mozda 30-40 domacih app ali to je smesno malo u odnosu na ono sto nudi Android i nadam se da ce biti pomaka po tom pitanju. Pojavljuju se nove ali sve je to jos uvek nekako stidljivo. Bice bolje nadam se...
Daleko od uzdizanja u nebo. Problema ima svuda i na svakoj platformi. WP moze da bude super izbor i alternativa ali svakako preporuka pre toga proveriti dostupnost aplikacija koje se koriste(mada ovo je vec skoro pa nebitna stavka, sve bitno je tu) i prihvatiti cinjenicu da je WP takav kakav je zamisljen da bude i da se koristi i da kome je bitno da menja launchere, stavlja custom romove, menja, cacka po sistemu itd bolje da ne baca pare jer ce gadno da se razocara.