Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

@ nvukelic

Pa ne znam samo se iscudjavas nesto, "kako kamera iz lockscreena" i to..

To pitanje sam ti postavio jer nisam razumeo šta pitaš, a ne zato što ne znam da camera dedicated dugme može da uključi kameru iz lock screena... Uopšte nije bilo iščuđavanje.

@vanitas :
Ok si razmišljao, ali si došao do pogrešnih zaključaka verovatno zbog nedovoljne informisanosti ili pogrešnih saveta. Tvoj je izbor šta ćeš da kupis, ali su ti argumenti tipa "stabilnost sistema" besmisleni. Ukratko, u izboru izmedju 2 zatvora i letovanja na plaži, izabrao si lošiji zatvor.

Realno, iako je WP po filozofiji kopija iOS-a, iOS je trenutno (a i na duze staze) daleko bolja opcija.

A Android je letovanje na plazi lol Mozda ako moram sam da donesem vodu i pesak i da napravim lezaljku od razbacanog drveta..

Aj samo vi odbijte vise jer je ovo davno preslo granicu bezobrazluka.. Koja je poenta bre vasih postova ovde?

A koja je poenta tvojih postova?

Uostalom ja napisem jedan do dva posta nedeljno, dok vi 90% vremena pljujete po androidu.

A i nadji jedan moj post gde sam nesto lose napisao za wp u smislu tvojih, i vase druzine postova o androidu.

Poslednja izmena:
Ja imam WP8 telefon i u WP8 sam temi, sta tebe kvalifikuje da trujes i pricas ljudima sta je bolje na duze staze i da li su se zaebali ili ne, stvarno ne kapiram.. Odrasle su osobe, jel ih neko ovde baronise pa se vi osecate kao 'zastitnici' njihovih finansija?

edit:

Par puta si bio i normalan, dao si resenje nekog problema, ne kazem, al cemu ti deciji postovi i KO pljuje ovde po Androidu i ko ga prvi pominje?

@ vukelic

Pogledaj moje postove, UKAZUJEM na mane, ali na odrastao nacin.

Poslednja izmena:
Borise, zašto je ukazivanje na mane bezobrazluk?! Pa čak iako su te mane uočene u poređenju sa Androidom, to ih ne čini manje manama.

Edit. Šta znači to na odrastao način? Hoćeš da kažeš da su moje primedbe detinjaste? Kojom logičkom operacijom si to zaključio?

Poslednja izmena:
Stvarno se necu nastavljati, napisacu samo jos ovaj post.

Ti Lozacu otkad si uzeo wp jedan post bez maksimalnog omalovazavanja androida nisi napisao, sve uvijeno u tvoj neki kvazi sarkazam.... samo ti gledaj u pasulj i pazi sta ti izaziva drain po 6 put za dva meseca, bar si sada na sigurnom, nikakve lezaljke ne moras da pravis ;)

@nvukelic nemoj jos batine da dobijes, sada kada dodje grupica, bolje odustani na vreme....

Poslednja izmena:
Ne znam kroz koje to cvike deluje da ja omalovazavam Android. I da si apsolutno u pravu, sta vas, koji ste videli WP8 na slici, kvalifikuje da pricate drugima da su se prevarili? Alo covece, neko voli nesto drugacije da proba, sve je u redu, postoji Youtube, opisi razni, odrasli ljudi donose sami svoje odluke..

Poslednja izmena:
Dakle, da zaključimo, diskusija sme da bude samo jednosmerna, svi da duvamo u istu tikvu?

Dakle, da zaključimo, diskusija sme da bude samo jednosmerna, svi da duvamo u istu tikvu?

Koje umaranje... Nisam nijednom precutao drain recimo, pogledaj sta sam napisao za mejlove, za toast notifikacije, jel se ti salis ili sta? Naravno da treba ukazati na mane, sta ti smeta a sta ne, pozeljno je i da prihvatis da si se upustio u drugaciji sistem i fazon od vec naviknutog, ti si vec prvi sat poceo sa negativnim stavom odnosno stavom kao da si pozajmio od nekog telefon da bi mogao da pljujes. Ja od prvog dana navodim sta mi smeta i koje su mane, ali nisam imao stav "joooj ko me terao da uzimam NokiJu". To je razlika.. ima mana koliko hoces, al isto tako sam shvatio da zelim drugaciji sistem od svakog drugog na ulici, UI mi je odlican bez ikakvog cackanja, i telefon mi radi kriminalno dobro u odnosu na to koliko kostaju ovi jeftiniji modeli, shvatio sam da curenje baterije itekako postoji i drugde, tako da..

^ Mnogo se ovde pljuje po WP8 ali brate ti i dalje donosis zakljucke o Androidu samo na osnovu raspalog wildfire-a koji je bio pregazen i kada se pojavio i u svakom slucaju je jedan od najkilavijih androida ikada..

Naprotiv, izabrao sam ono što mi savršeno odgovara, što mi se sviđa i vizuelno i softverski i na svaki način. Android mi se ni u kom smislu ne dopada, a bio sam u kontaktu sa mnogo Android telefona. Prosto, nikada ne bih dao pare za Android, radije bih ostao na Simbijanu.

Vidiš, poslednja rečenica je čist primer subjektivnosti, iracionalnosti i odsustva kritičkog mišljenja prilikom donošenja odluka, jer ne postoji nijedna činjenica i/ili rationale koji govori u prilog takve odluke.

Ali, ti na to imaš potpuno pravo i ja ti to nikad neću sporiti, ali ću ti se uvek okačiti o vrat ako i druge kreneš da ubeđuješ u istinitost i ispravnost tog svog stava.

P.S. Naravno, prvi pasus se odnosi na hipotezu da želiš da koristiš kvalitetniji, bolji i napredniji OS (što si i dokazao time što si prešao na WP, a ne na symbian).

I da dodam, evo recimo ja nikad, ali nikad ne bih uzeo iPhone, ali sam svestan toga da je to posledica mojih određenih iracionalnih stavova i zato nikad neću reći da je iOS loš (lošiji od Androida i sl).

Poslednja izmena:

Svako prosecno inteligentan bi do sada shvatio da u ovoj temi treba da se lepo govori o WP platformi, njenim vrlinama i manama i nasim eventualnim Zeljama :)
A sve ostalo (Android, iOS) je nebitno za ovu temu.
I sta je tu nejasno, ne kapiram...

WAnkel vs. Piston Engine (savrsen primer komentarisanja u svetu mehanike) WANKEL naravno (nesto posebno) :) WP naravno, jer smo imali losih iskustva sa drugim platformama.

To stoji ali je tragicno sto to njegovo iskustvo u velikoj meri moze da se primeni i na mnogo jace modele. Moze da se ljuti ko koliko hoce, cak ni je dan HTC one ili LG nexus ne rade tako tecno kao recimo SVE Lumie. Dakle moze ko sta hoce da prica, jedu napredovali strasno i jesu One i N4 jako brzi ali to i dalje nije ovo. Sa ovim telefonima sam rekao da sam u cestom kontaktu i mogu na zivo da ih poredim i za njih znam da je tako, za druge ne mogu da tvrdim je nisam pribao. To je recimo kriminalno da 520 po brzini parira ili je cak brza od jednog flagship modela. I to je cinjenica a ne fanboyizam, isto kao sto je cinjenica da je Android svetlosnim godinama ispred WP kada je mogucnost dodatnog prilagodjavanja izgleda samog interfejsa u pitanju. I sta sad? Onaj kome je bitno ono prvo je majmun i nista ne zna a ovaj kome je bitno drugo se u stvari razume u pricu i kvalifikovan je da drzi slovo ovde o superiornosti Androida na WP. Nisam bio tu za vikend a mrzelo me preko Ttalka da kucam romane no Vanitas je napisao uglavnom sve sto bih i ja napisao kao odgovor na neke nazovi prozivke ovde i gomilu izrecenih budalastina.

Svi mi smo uglavnom koristili taj Android pre nego smo dosli na WP i itekako imamo iskustva sa istim i znamo sta komentarisemo kad pricamo o istom za razliku od ovih sto su WP videli na YT. Volim tehniku i nije mi zao da odvojim za istu kad mi se nesto svidja i tako je bilo i HTC dok sam imao, to je uvek bio flagship model. Ne svaki za redom koji su izbacili naravno vec je poenta price da nisam koristio entry level modele za koje ce svako da kaze da zbog toga rade lose... A gle cuda na WP sve to radi kako treba.

Kao sto auto, stan, namestaj sta god biras po onome sta tebi licno treba tako i se i telefon bira. Bar ja to tako gledam. Ne zanima me stan od 250kvm jer i da imam toliko para za isti, apsolutno mi nije potreban i ne zanima me sto isti ima 4 sobe vise od mog jer ih svakako ne bi koristio. Isto tako sa telefonom, ne zanima me mogucnost da promenim ikonice, ne zanima me mogucnost da cackam sistemske fajlove... Bitan mi je skype, dobra navigacija, bla bla da ne nabrajam po 1000ti put isto. I sad ce meni neko da dodje i da kaze da jelte ja ne znam sta mi treba i da sam u stvari napravio glupost kupovinom WP. Nije nego. Dakle ono sto se slazem, generalizacija ne postoji, moj slucaj(a i slucaj X ljudi ovde ocigledno) je takav da smo dobili bolje nego da smo ostali na Androidu jer zamisli kao sto rekoh koristili smo isti pa imamo sa cime da uporedimo. Telefon mi neuporedivo bolje radi, sve aplikacije koje sam "tamo" imao imam i ovde i rade isto ili bolje. Sem FB aplikacije, ona je na Androidu i dalje vidno bolja. Baterija mi duze traje. Tako da recimo do nekih 10 imaginarnih stavki po kojima treba da uporedim kako mi je bili na Androidu i kako je sada, meni je recimo 8 pluseva za WP, ali ne, ne mogu da se menjaju ikonice i zato je ******.

Jedina stvar gde se da kazemo oseca da nesto fali je nedostatak domacih aplikacija. Situacija je sada kao sa Androidom negde 2010te sto je bila. Tada su mnogi ovakvi kvazi strucnjaci i poznavaoci telefona nosali Simbijane i pricali okolo iste ovakve price za Andoid kakave se sad prosipaju za WP. Elem, ima mozda 30-40 domacih app ali to je smesno malo u odnosu na ono sto nudi Android i nadam se da ce biti pomaka po tom pitanju. Pojavljuju se nove ali sve je to jos uvek nekako stidljivo. Bice bolje nadam se...

Daleko od uzdizanja u nebo. Problema ima svuda i na svakoj platformi. WP moze da bude super izbor i alternativa ali svakako preporuka pre toga proveriti dostupnost aplikacija koje se koriste(mada ovo je vec skoro pa nebitna stavka, sve bitno je tu) i prihvatiti cinjenicu da je WP takav kakav je zamisljen da bude i da se koristi i da kome je bitno da menja launchere, stavlja custom romove, menja, cacka po sistemu itd bolje da ne baca pare jer ce gadno da se razocara.

To stoji ali je tragicno sto to njegovo iskustvo u velikoj meri moze da se primeni i na mnogo jace modele. Moze da se ljuti ko koliko hoce, cak ni je dan HTC one ili LG nexus ne rade tako tecno kao recimo SVE Lumie. Dakle moze ko sta hoce da prica, jedu napredovali strasno i jesu One i N4 jako brzi ali to i dalje nije ovo. Sa ovim telefonima sam rekao da sam u cestom kontaktu i mogu na zivo da ih poredim i za njih znam da je tako, za druge ne mogu da tvrdim je nisam pribao. To je recimo kriminalno da 520 po brzini parira ili je cak brza od jednog flagship modela. I to je cinjenica a ne fanboyizam, isto kao sto je cinjenica da je Android svetlosnim godinama ispred WP kada je mogucnost dodatnog prilagodjavanja izgleda samog interfejsa u pitanju. I sta sad? Onaj kome je bitno ono prvo je majmun i nista ne zna a ovaj kome je bitno drugo se u stvari razume u pricu i kvalifikovan je da drzi slovo ovde o superiornosti Androida na WP. Nisam bio tu za vikend a mrzelo me preko Ttalka da kucam romane no Vanitas je napisao uglavnom sve sto bih i ja napisao kao odgovor na neke nazovi prozivke ovde i gomilu izrecenih budalastina.

Svi mi smo uglavnom koristili taj Android pre nego smo dosli na WP i itekako imamo iskustva sa istim i znamo sta komentarisemo kad pricamo o istom za razliku od ovih sto su WP videli na YT. Volim tehniku i nije mi zao da odvojim za istu kad mi se nesto svidja i tako je bilo i HTC dok sam imao, to je uvek bio flagship model. Ne svaki za redom koji su izbacili naravno vec je poenta price da nisam koristio entry level modele za koje ce svako da kaze da zbog toga rade lose... A gle cuda na WP sve to radi kako treba.

Kao sto auto, stan, namestaj sta god biras po onome sta tebi licno treba tako i se i telefon bira. Bar ja to tako gledam. Ne zanima me stan od 250kvm jer i da imam toliko para za isti, apsolutno mi nije potreban i ne zanima me sto isti ima 4 sobe vise od mog jer ih svakako ne bi koristio. Isto tako sa telefonom, ne zanima me mogucnost da promenim ikonice, ne zanima me mogucnost da cackam sistemske fajlove... Bitan mi je skype, dobra navigacija, bla bla da ne nabrajam po 1000ti put isto. I sad ce meni neko da dodje i da kaze da jelte ja ne znam sta mi treba i da sam u stvari napravio glupost kupovinom WP. Nije nego. Dakle ono sto se slazem, generalizacija ne postoji, moj slucaj(a i slucaj X ljudi ovde ocigledno) je takav da smo dobili bolje nego da smo ostali na Androidu jer zamisli kao sto rekoh koristili smo isti pa imamo sa cime da uporedimo. Telefon mi neuporedivo bolje radi, sve aplikacije koje sam "tamo" imao imam i ovde i rade isto ili bolje. Sem FB aplikacije, ona je na Androidu i dalje vidno bolja. Baterija mi duze traje. Tako da recimo do nekih 10 imaginarnih stavki po kojima treba da uporedim kako mi je bili na Androidu i kako je sada, meni je recimo 8 pluseva za WP, ali ne, ne mogu da se menjaju ikonice i zato je ******.

Jedina stvar gde se da kazemo oseca da nesto fali je nedostatak domacih aplikacija. Situacija je sada kao sa Androidom negde 2010te sto je bila. Tada su mnogi ovakvi kvazi strucnjaci i poznavaoci telefona nosali Simbijane i pricali okolo iste ovakve price za Andoid kakave se sad prosipaju za WP. Elem, ima mozda 30-40 domacih app ali to je smesno malo u odnosu na ono sto nudi Android i nadam se da ce biti pomaka po tom pitanju. Pojavljuju se nove ali sve je to jos uvek nekako stidljivo. Bice bolje nadam se...

Daleko od uzdizanja u nebo. Problema ima svuda i na svakoj platformi. WP moze da bude super izbor i alternativa ali svakako preporuka pre toga proveriti dostupnost aplikacija koje se koriste(mada ovo je vec skoro pa nebitna stavka, sve bitno je tu) i prihvatiti cinjenicu da je WP takav kakav je zamisljen da bude i da se koristi i da kome je bitno da menja launchere, stavlja custom romove, menja, cacka po sistemu itd bolje da ne baca pare jer ce gadno da se razocara.

BRAVO! SVE PREMA SVOJIM POTREBAMA, OBJASNIO SI!

Zašto ja sad da se trudim da tebi bilo šta odgovaram, ako si ti uspeo da od svega, kao komparativnu prednost Androida izdvojiš hebeno menjanje ikonica?! Evo ja nisam promenio nijednu.

I btw, gotovo sve aplikacije koje sam ja do sada probao na WP rade lošije ili u najboljem slučaju isto kao counterparts na Androidu, pri čemu su gotovo sve po pravilu siromašnije opcijama.

Poslednja izmena:
Zašto ja sad da se trudim da tebi bilo šta odgovaram, ako si ti uspeo da od svega, kao komparativnu prednost Androida izdvojiš hebeno menjanje ikonica?! Evo ja nisam promenio nijednu.

I btw, gotovo sve aplikacije koje sam ja do sada probao na WP rade lošije ili u najboljem slučaju isto kao counterparts na Androidu, pri čemu su gotovo sve po pravilu siromašnije opcijama.

Jel istina da si uzeo WP telefon samo da bi ovde komentarisao?? > :trust:

Nazalost to je jedini nacin na koji moze ovde da se razgovara. Dok sam se trudio da normalno odgovaram, pokusavajuci da objasnim da nemam svi iste potrebe i da ono sto je tebi bitno na telefonu meni mozda nije i obrnuto i da zato recimo nesto sto je tebi vidni nedostatak ja i ne primecujem jer jelte ne koristim, ovde se to pretvaralo u laz kako tvrdimo da to nije bitno jer je nepotrebno. Dakle posto je "ja nesto ne koristim i zato mi taj nedostatak nije bitan" = "nema veze sto wp jos uvek nema odvojeno setovanje zvuka to je ionako nebitno" iz toga se prosto izrodilo ovo sa ikonicama. No veruj mi prezivecu ipak ako mi ne odgovoris.

Eto vidis, ja ne sumnjam da ti ne lazes, ali problem je tebi ili mozda ne tebi vec nekim drugima ovde da prihvate da ni ja ne lazem. Da se ne vracamo opet na liste aplikacija i direktno poredjenje(mada mozemo i to ako je potrebno), ja kazem da sam bolje prosao nego na Androidu. I mozemo da ukrstamo rogove do besvesti ili da prosto se kaze ono sto svuda treba da vazi, da je sve to do potreba odredjenog korisnika. A to neki ovde imaju ozbiljan problem da prihvate...

P.S. Da budem iskren do kraja, jer za razliku od android fanbojsa nemam problem da otvoreno pricam. Prevideo sam jednu manu skype aplikacije, nemogucnost slanja fajlova. Navodno dodace i to, dok se to ne sredi, minus.

Poslednja izmena:
Ja ne kapiram ljude koje goni ono ~~~ Uzmi ono sto svi koriste - misleci na Andoid ~~~
To je najbolje sto svi koriste, e pa nije - zato sto ne delimo svi iste potrebe a ni ukuse.
E dokle god to neki ljudi ne shvate, pljuvace i omalozavace ono sto neki prosto srecno koriste i sluzi ih veoma dobro.

To ja mesecima ovde pricam, no ima onih koji to ne kapiraju a ima i onih kojima je to savrseno jasno ali prosto dodju ovde da se isprazne pa zato provociraju svako malo. To se vidi po tome sto cute i nema ih nigde i onda kad jedan izleti evo ih idu i ostali.

Elem, piiip se meni za WP kao takav. Sada mi je super i odgovara mi, onog trenutka kada Android bude na onoj gorespomenutoj imaginarnoj check listi ispred WP, prijatno dovidjenja dok se ponovo ne popravite ili zauvek ako ostanete na tom nivou...

Vidiš, poslednja rečenica je čist primer subjektivnosti, iracionalnosti i odsustva kritičkog mišljenja prilikom donošenja odluka, jer ne postoji nijedna činjenica i/ili rationale koji govori u prilog takve odluke.

Ali, ti na to imaš potpuno pravo i ja ti to nikad neću sporiti, ali ću ti se uvek okačiti o vrat ako i druge kreneš da ubeđuješ u istinitost i ispravnost tog svog stava.

P.S. Naravno, prvi pasus se odnosi na hipotezu da želiš da koristiš kvalitetniji, bolji i napredniji OS (što si i dokazao time što si prešao na WP, a ne na symbian).

I da dodam, evo recimo ja nikad, ali nikad ne bih uzeo iPhone, ali sam svestan toga da je to posledica mojih određenih iracionalnih stavova i zato nikad neću reći da je iOS loš (lošiji od Androida i sl).

Postoji jedna činjenica - ne sviđa mi se Android.
Prosto i jednostavno, u pet reči, a to sam već i rekao. Ne pljujem Android, ne govorim da neko ko ga koristi greši, jednostavno mi se ne dopada.

Isto tako mi se ni iOS ne dopada.

Ja sam imao lumiu 920 oko mesec dana i sem kamere i izdrzljivosti telefona nemam nijednu drugu pohvalu da kazem u korist wp8 a i ovo su odlike nokije a ne operativnog sistema.

Tapatalk je uzasno konfuzan a usput i benchmark se ucitava vecnost pa je meni maltene neupotrebljiv.

Drugo live tiles se apdejtuje na svakih 30 min sto je smesno pa mi tako na tile od baterije stoji 100% a zapravo imam 85%,nonsense.

Trece,baterija je ocaj.Jedva izdrzi radni dan od 07-24 bez prevelike upotrebe za surf,tapatalk ili citanje vesti,procenti padaju bukvalno svakih 30 sekundi.
Da li je ovo mana os-a ili nokije necu da istrazujem.

Cetvrto,google aplikacije ne postoje-za mene a i mnoge druge su must have,a kako deluje nece ih uopste biti zbog odnosa MS-Google.

Peto,kastomizacija.
Nije presudno,ali zasto ne bih mogao da sredjujem telefon bar malo kako ja zelim.
Izbor 3 velicine tile-ova i 10 boja je blago receno siromasan.

Sesto,aplikacije.
Zaista je mali broj dobrih aplikacija,vecinom su shortcut do mobile verzije sajta.
Broj igara je takodje siromasan,ne mislim na one hd 3d show time igre vec na obicne igre kao hill climb,subway surfers i slicne.

Na androidu mogu sve sto i na wp8 pa i mnogo vise dok wp8 ne moze ni blizu onoliko stvari koliko moze android sa rutom narocito.
Na wp8 na zalost nema nikakvog jailbreaka i do tada nema sta da trazi pored androida.

Sa mnogima ovde sam se raspravljao oko android vs wp i na kraju sam dao sansu wp da me oduva,ali nazalost duze od mesec dana nisam izdrzao jer sam se bukvalno osecao kao u zatvoru.

Ovo je samo moje misljenje i ne mora niko da ga deli,niti cu da ulazim u neku raspravku ubuduce.

U svakom slučaju, ukoliko bilo šta čovek želi da sazna ili da razmeni iskustva o WP, to sigurno nije u ovoj temi.... Srećom postoje drugi forumi...
Zašto je to tako ovde.... ne znam, a u krajnjoj liniji nije mi ni bitno...Ovde dolazim samo da čitam uspaljene komentare, ove ili one strane....kada imam nedoumicu ili pitanje, pitam negde drugde, gde pre svega moderatori daju odgovor koji nije u fazonu " sam si izabrao zatvor umesto plaže "...Žao mi je što je tako jer na ovom forumu može mnogo toga da se sazna u nekim drugim oblastima...
Post u kome sam zamerio na načinu moderisanja ove teme mi je izbrisan.....

Ljudi, ja prelazim na WPcentral forume. I ovde vise necu da se pojvaljujem.
Dodjem kuci, otvorim ovu temu, (u nadi da cu nesto da procitam o wp , neka nova app, nekom treba neka pomoc, savet , nesto) ja citam dve stranice o Androidu :D .
Paaa msmmm stvarnooo...

Otvorite lepo temu "Android vs WinPhone" ili "iOS ili WinPhone" pa tamo udrite po uporedjivanju platformi i niko se nece protiviti.
Ovo bi trebalo da je WinPhone-only tema a pretvorili ste je u cisto smece besmislenim prepucavanjem platformaX vs platformaY.

Kakvi su kraljevi ljubitelji androida, ljudi samo uzivajte u svom operativnom sistemu i pustite nas koji koristimo wp da se patimo i da budemo zatvoreni, nemojte da nas ubjedjujete da smo pogrijesili, ja sam presao sa androida na wp iz jednog jedinog razloga zato sto mi treba telefon a ne igracka sa kojom cu da se igram po cjeli dan, i nisam se pokajao ni jednog trenutka. I da ne zaboravim da kazem, iako sam koristio android i nisam bio zadovoljan ni jednog trenutka nisam pljuvao po tom operativnom sistemu, bagova ima milion ali boze moj koji operativni sistem to nema!!!

Nazad
Vrh Dno