Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Ti sto su imali battery drain sigurno nisu imali sistemski battery drain vec zbog neke aplikacije, koju su namestili da se updejtuje i rifresuje 60x u minutu.

Upravo tako, izgleda neko ovde ne kapira Systemski Battery drain i onaj uzrokovan aplikacijom ili usled vise aplikacija...
Sta im je toliko tesko da shvate da je MS shvatio da ljudima treba jednostavan, funkcionalno pouzdan sistem bez decijih bolesti.

Jel razlog sto mi je poslednji mejl iz 20og oktobra to sto mi je namesteno 'download content - from last 7 days'? Ja sam mislio da je to samo kad pravis nalog prvi put pa kao da povuce od poslednjih 7 dana..
Ako sad stavim 'any time', hoce li da mi skine sve mejlove koje sam ikad dobio, ne kapiram..

Jeste, uvek ce ti u listi biti samo mailovi od poslednjih sedam dana. AKo stavis any time moraces na wifi jer ima da skida puno, msm ako imas mnogo neizbrisanih mailova.

Poslednja izmena:
Nisu to idealno zamislili, ne zelim sve da mi skine al bar da mi pamti sve mejlove od kad sam napravio nalog.. Sad ako stavim 'any time' zguzvace mi pola giga?

Cekaj mislis da ti stavi sve stvari od kad si napravio nalog na WP8 ? .

Nece ti zauzeti pola giga, ne skida ni slike nista, samo text. Pa slike tek kad otvoris mail mozes da preuzmes. Bas iz tog razloga. Tako da probaj slobodno. Meni npr exstra ovo 7 dana.

Uzelo je oko 200 mega, 3000 i nesto mejlova, iiii pokrenuo drain :)

Poslednja izmena:
Mozes sad da vratis na 7 dana i sklonice ti sve prethodne mailove. Taj drain je verovatno samo trenutni dok je poskidao sve to. Msm 200 mb skidanja van punjaca... Nije bas malo :D .

Kako se vama prikazuje potrosnja baterije? Kad napunim do 100% bateriju jako brzo padne na 85%, posle recimo pola sata koriscenja, a onda do 20% mogu da radim sta hocu, postepeno se prikazuje potrosnja, nema nagle potrosnje i slicno... Jel to neki bag sa battery aplikacijom pa da skinem neku drugu ili sta?

Probaj da pustis jednom sa potpuno pune bat da se isprazni do kraja da se ugasi tel. To mozda pomogne da se kalibrise.
Meni npr Insider , pokazuje uglavnom dugo punu bateriju, pa onda bas lepo postepeno pada osim kad igram igrice ili tako nesto pa je malo naglije, znaci pricam o grafiku.
Vidis, to je tel skinut sa punjaca u 10h a do 12:30h skinulo samo 1% a posle toga ravnomerno, samo malo naglo dok sam koristio endomondo i slusao muziku. Ceo dan ukljucen i wifi i lokacija, sve. I na kraju u 00h stavljen na punjac sa 55% baterije.
wp_ss_20131026_0001.png

Taj drain je verovatno samo trenutni dok je poskidao sve to..

Nije, davno je zavrsio skidanje mejlova a sat vremena nakon toga je i dalje bilo mlako oko kamere i procenti su odlazili kao rukom odneseni.. :)

Ti si taj problem imao i ranije ,mozda je nesto do baterije ,idi u telenoru il gde si vec kupio fon,i trazi da ti zamene bateriju ,Imas pravo u roku od 6 meseci nakon kupovine telefona .

Imao sam, pa ga nisam imao oko 2 meseca pa onda opet juce kad sam skinuo sve mejlove i to je izazvalo curenje nakon toga.. Dakle nesto aktivira to, da je do baterije valjda bi se bar jednom za ova dva meseca desilo..

Ma samo nije zavrsilo sinhronizovanje, zato se i greje i crpi bateriju. Kakvo je stanje sada, kad se sve zavrsilo ?

Restartovao sam ga sinoc kad sam primetio da ne prestaje da curi.. sad je ok.

E hvala za ovo, neke su inace i na srpskoj regiji besplatne, skidajte dok traje.

Ne znam dal ovo smatrate battery drain-om, ali sinoc sam Lumiu928 skinuo sa punjaca kad sam legao i jutros na ~40%. Mozda je ovo zato sto sam telefon zakljucao sa ukljucenom camera aplikacijom, ali, sve i da je tako, glupo je.
Jedan od prethodnih dana sam takodje uradio isto sa 100% je spao na 93%, sto je skroz ok => Nije do samog OSa (direktno) vec do neke aplikacije (a indirektno i do OSa).

@ Yoyoyo

Izbegavam Google servise, osim onih neizbežnih.

Ono što hoću da kažem je da se za WP odlučuju ljudi koji tačno znaju šta žele i šta im treba. Recimo, meni su bitni rad sa dokumentima i mejlovima, stabilnost sistema, navigacija, Skype itd. Nemam potrebe za složenim aplikacijama koje su neophodne inženjerima, programerima i ostalima koji se bave tehnikom, pošto se bavim pravom. Osim toga, koristio sam Nokiju E51 četiri godine, već duže vremena sam razmišljao o promeni telefona i prelasku na napredniji smartfon, ali nikako nisam uspevao da se odlučim za neki. Android mi se nikako ne sviđa, a iOS pogotovu nije dolazio u obzir. Čak sam imao ideju da negde nađem novu E72 ili E71, dok se nisu pojavile Lumije sa WP8 koji mi je legao k'o kec na deset.

Što se tiče popularnosti, ona nije toliko uzrokovana kvalitetima samih sistema, već dužem prisustvu na tržištu. Okreni se oko sebe, videćeš bezbroj korisnika preskupih telefona kojima ti uređaji uopšte nisu potrebni, a tu je i činjenica da ima jako puno Android uređaja sa lošim karakteristikama koji su jeftini, pa ih ljudi uzimaju. Viber, WhatsApp, neki browser, plejer i to je to, slično kao što mnogi imaju računare čija snaga im uopšte ne treba. Ono što mi je zanimljivo je činjenica da sam na mnogo mesta pročitao iskustva korisnika Androida koji su prešli na WP8 i oduševili se, ne želeći da se vrate na Android. WP8 je relativno mlad OS, tek se razvija i mislim da će tek za 2 godine ostvariti svoj pun potencijal.

Stabilnost sistema je izuzetno bitna i, barem što se mene tiče, neuporedivo značajnija od raznovrsnosti aplikacija u situaciji kada sve ili gotovo sve najbitnije postoje za OS o kojem govorim. Naravno, ne verujem da svaki S3 ili S4 zabada, kao što to mnogi pričaju, jer su to flagship telefoni, ali je činjenica da jeftiniji modeli često imaju probleme u radu. Nokija je uspela da obezbedi savršenu stabilnost i na jeftinim modelima, što je njena velika prednost. Čini mi se i da pažljivo sluša korisnike i da implementira ono što predlažu, što je još jedan plus.

I moram da kažem da ne shvatam svađe u kojima se stiže i do ličnih uvreda. Ipak su u pitanju samo uređaji koji treba da nam olakšaju život, a koje ne stvaramo, niti dobijamo novac od prodaje istih, već moramo da platimo za njih. Prema tome, svako kupuje ono što mu odgovara i nema razloga da pljuje ono što neko drugi koristi.

Ne znam dal ovo smatrate battery drain-om, ali sinoc sam Lumiu928 skinuo sa punjaca kad sam legao i jutros na ~40%. Mozda je ovo zato sto sam telefon zakljucao sa ukljucenom camera aplikacijom, ali, sve i da je tako, glupo je.
Jedan od prethodnih dana sam takodje uradio isto sa 100% je spao na 93%, sto je skroz ok => Nije do samog OSa (direktno) vec do neke aplikacije (a indirektno i do OSa).
Gde si nasao 928 ?
Kamera ne bi trebalo da crpi bat, ona prelazi u standby verovatno imas neku app koja se cesto rifresuje i cesto kupi nesto sa neta. Proveri u podesavanjima i pozadinski procesi sta je sve ukljuceno.

Nokia Lumia 928 je US Verizon ekskluziva.
Maltene identican telefon kao Lumia 925, samo sto ima odlican Xenon blic kao Lumia 1020 (zbog cega pravi dosta bolje nocne fotke od 925) i za razliku od Lumie 925 ima WirelessCharging support. Sve ovo ima i svoju cenu, a to je tezina: malo je teza od Lumia 925, tacnije negde na sredini izmedju 920 i 925.

Medjutim, ono sto joj je najveca prednost jeste sto su SVI Lumia 928 telefoni fabricki otkljucani za GSM mreze, tako da nije potrebno nikakvo brljanje sa otkljucavanjem i slicnim.

U US sam ga i kupio. U Verizon-u bez ugovora je 500$.
A isto kao i kod nas, ako nadjes nekoga ko ce da potpise ugovor i da ti proda telefon, onda cena postaje stvar dogovora.

Ono što hoću da kažem je da se za WP odlučuju ljudi koji tačno znaju šta žele i šta im treba.

Dok se za Android odlučuju ljudi koji ne znaju šta hoće, jel? Svašta nećete napisati samo da biste jedan još uvek mlad i zelen OS uzdigli na viši nivo.

Hah tačno sam znao da će neko da izvuče tu rečenicu. I nema veze što je ceo post u tonu potpuno suprotnom od onog koji mu se komentarom na ovaj citat pripisuje, bitno je da se oštro reaguje bez razloga.

U US sam ga i kupio. U Verizon-u bez ugovora je 500$.
A isto kao i kod nas, ako nadjes nekoga ko ce da potpise ugovor i da ti proda telefon, onda cena postaje stvar dogovora.

Cool , znam da je exkluziva za US Verizon, zato sam te i pitao gde si je nasao :) .

Svašta nećete napisati samo da biste jedan još uvek mlad i zelen OS uzdigli na viši nivo.

Bitno je da ti jos ne znas 20% fora koje OS moze dok ga hejtujes i poredis sa Androidom i dalje.. Opusti se.

Kad smo kod fora, bas bih voleo da su napravili kad sklonis Toast na desno, da se to racuna kao da si procitao tu notifikaciju, recimo vidim SMS vec na Toastu, sklonim ga u desno, ali i dalje ostane na lockscreenu odnosno kao neprocitan..

Bitno je da ti jos ne znas 20% fora koje OS moze dok ga hejtujes i poredis sa Androidom i dalje..

Borise, ti si moj idol :)))))). Pa nije to specijalna teorija relativiteta, pa da za 7 dana ne znam ni 20% :D. Obzirom da nisam nov u smartphone svetu, čak naprotiv, a da je svaki smartphone OS suštinski isti i radi na sličnom principu, samo se razlikuju nijanse, odgovorno tvrdim da sam već posle 24h znao bar 80%, a posle sedam dana neispuštanja iz ruku, znam 98+% (nondeveloper) stvari koje imaju da se znaju o ovom relativno jednostavnom OS-u. Tako da sam itekako kompetentan da iznosim svoje mišljenje.

E sad što se to mišljenje tebi ne sviđa, well...

Poslednja izmena:
@ nvukelic

Pa ne znam samo se iscudjavas nesto, "kako kamera iz lockscreena" i to.. Kao da si kupio telefon samo da bi imao opravdanje da upadas i poredis sa nadmocnim Androidom, vec ima dosta ovih i bez telefona koji hejtuju, ne moras i ti..

Nazad
Vrh Dno