Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Drugari, djilkosh prica o blejackom koriscenju telefona gde ga ne ispusta iz ruke ceo dan, naravno da ce da sabije bateriju, 2 dana je apsolutno izvodljivo, ja opusteno izvlacim toliko a gasim net samo dok spavam, ali to je koriscenje dva radna dana, gde vecinu dana, jelte, radis.. a navece se intenzivnije koristi net. Mogu da zamislim tek na 720 sa 2000mah i istim hardverom ko mojim..

Ti i dalje gasis net?

Drugari, djilkosh prica o blejackom koriscenju telefona gde ga ne ispusta iz ruke ceo dan, naravno da ce da sabije bateriju, 2 dana je apsolutno izvodljivo, ja opusteno izvlacim toliko a gasim net samo dok spavam, ali to je koriscenje dva radna dana, gde vecinu dana, jelte, radis.. a navece se intenzivnije koristi net. Mogu da zamislim tek na 720 sa 2000mah i istim hardverom ko mojim..

Bas tako lepo receno, ja 2 dana umerenog koriscenja opusteno izguram, a nekada i vise.
Trenutno mi je problem GDR3 preview, mislim da malo vise vuce ali opet nije strasno da kazem da je Battery Drain.

E, da , Borise, koji to sajt ti je pravio problem ako ostane u pozadini ? Ja nikad ne gasim ni wifi ni 3g . I ostaje mi po par tabova ukljuceno pa kad se setim ja ih pozatvaram.

I ajde jedno pitanje za sve WP8 korisnike. Koja vam je omiljena boja teme? I koje vam je boje telefon ?
Ja na crnoj 720 najvise volim dark/cijan .
Mada sam u pocetku najvise voleo onu kobaltno plavu , standardnu.

Poslednja izmena:
Može, bar na 720 i te kako. Mislim da je WP8 daleko ispred ostalih sistema po pitanju potrošnje baterije u standby režimu. Meni na primer tokom spavanja od 7-8 sati indikator baterije prijavi promenu od 1% ili čak ostane na istom! Pri tom imam sinhronizovana 2 mejla, od čega gmail ima opciju "as it arives" i uvek me sačekaju 2-3 mejla kad ustajem. Takođe, non stop su uključeni GPS i WiFi. Sinhronizacija postoji za Skype, Whatsapp, Viber (teoretski i facebook koji je integrisan u sistem, ali i na njega poruke stižu, pa se i on sinhronizuje).
Naravno, sa Amberom i pojavom Glance screena, ovo se menja, pa mi je Glance uključen 24h (sa sve slikom), što je ipak opterećenje za IPS ekran. Pa ipak, i sa njim, ne ode više od 4% tokom spavanja. Znači, optimizacija standby režima je vrhunska.

E sad, ne nameravam da se uplićem u Android vs. WP, jer ne znam kakva je situacija sa Androidom po tom pitanju, ali mene prijatno iznenadi da se za sat vremena razgovora takođe ne primeti razlika u potrošnji baterije. Ajd, možda je normalno za 2G razgovor, ali meni se na Viberu može primetiti pad od samo 1% za tih nekih 50-55 min (koliko mi je trajao jedan razgovor prethodne nedelje).

Naravno, 3G surfovanje je druga priča. To bukvalno jede bateriju, naročito ako se to radi danju i napolju. Verujem da potrošnja ide i do 20% na sat. Mada je i to pomalo nefer, jer ovaj telefon ima najsvetliji ekran na telefonima (valjda jedini koji daje preko 800 nit-a), ako ga u međuvremenu nije zbacio iPhone 5s (ne verujem) ili nova Lumia 1520. Praktično i na srednjem nivou osvetljenja, daje sličnu osvetljenost kao neki prosečni amoledi na max podešavanjima.

Isto tako, gledanje youtube-a (verovatno i bilo kog oblika videa) razbija bateriju, naročito na 3G mreži, možda čak i više od surfa.

Od ovih ostalih stvari, kuckanje na Whatsappu odvali oko 10% na sat (uglavom low-medium osvetljenje). Slično je i sa Skype-om.

Tako da, čak i uz neku više nego prosečnu potrošnju (2 sata razgovora, 1 sat vremena kuckanja u Whatsapp, sat surfa napolju, sat u zatvorenom, neko slikanje, pola sata navigacije) može da se izgura dva dana.

Ti i dalje gasis net?

Dok spavam, ne zelim silent jer dobijam pozive ujutru, a ne zelim ebay mejlove da me bude, a nemam advanced android aplikaciju da mi bude silent do recimo 8 ujutru :)

E, da , Borise, koji to sajt ti je pravio problem ako ostane u pozadini ? Ja nikad ne gasim ni wifi ni 3g . I ostaje mi po par tabova ukljuceno pa kad se setim ja ih pozatvaram.

Ma de znam, mozda i nije do toga al od kad sam poceo to da radim nemam drain skoro dva meseca..

Evo danas je tacno dva meseca kako koristim Lumiu 720 i WP8, pa da sumiram utiske.
WP je jako pozdan sistem takav kakav je, jednostavan za koriscenje, po meni prelepog dizajna, i preporucjem ga svima koji nemaju vremena ili ne umeju da se zezaju sa custom romovima, launcerima itd... ...

Ovo jednistavno nije tacno. Ne znam odakle vam ideja da Android korisnici MORAJU da flshuju custom rom ili da menjaju launcher? Ja volim da proban druge ROM-ove i na telefonu ih promenim ponekad. Sa druge strane imam ASUS TF300T, na kome se nalazi fabricki ROM i nije cak ni rootovan, jer sve radi besprekorno. Imam nekoliko kolega u firmi koji imaju Androide i niko od njih nije ni probao niti zna da moze da menja ROM. Sreo sam ljude koji imaju SGS2 i na njemu i dalje Android 2.3.6 (Gingerbred) i nemaju nameru da bilo sta menjaju jer su zadovoljni kako radi.

Na Androidu ako ti se nesto ne dopada, postoji nacin da resis problem. Na WP mozes samo da trpis i cekas da se MS smiluje i promeni to sto ti se ne dopada.

U vezi zivih kockica.. to je samo uprosceni koncept android widgeta. Kod Andoida, na home screen mozes staviti i "shortcuts" i widgete (kojima mozes da menjas velicinu po gridu po volji) dok kod WP-a home screen samo sadrzi uproscene widgete u 3 velicine koje zovu live tile.

Find my phone: www.google.com/android/devicemanager i isto mozes da mu kazes da zvoni najjace sto moze, da ga zakljucas, obrises, ...
Za instalaciju programa direktno sa sajta: http://play.google.com nadjes app i kliknes na Install (ovo postoji vec 2 godine).
Pojedini proizvodjaci nude i svoje verzije sistema za trazenje telefona (Samsung i HTC).

Nije tema Android da bi dao tako opsirno o njemu. Inace nisam rekao da mora da se menja rom itd, vec samo ko to ne zna da mu preporucujem WP . A za ovo ostalo sam pitao da li ima. I dobio odgovor da ima.
I ja ne kazem da android ne radi dobro, ja sam koristio android, i nisam imao nekih prevelikih problema. Ali eto probao sam nesto novo, i zadovoljniji sam sa time. Sada trenutno nema ni jedan Android do 250e koji bih ja kupio pre nego ovu lumiu. Zato sam i izabrao nju. I samo kazem da sam prezadovoljan. To je sve. Bez ikakvog omalovazanja Androida, ja se slazem da je Android najmocniji OS trenutno i ne raspravljam o tome. Samo kazem da uzmete u obzir starost i broj verzija Androida, i da se setite koliko je Android market rastao kada je on izasao, i kakve je sve probleme imao. WP je jos uvek mlada platforma ali sasvim solidna i postaje sve bolja svakim danom, nove apps, evo 3 apdejta godisnje... Sta vise da ocekujemo ?

Poslednja izmena:
Ma de znam, mozda i nije do toga al od kad sam poceo to da radim nemam drain skoro dva meseca..

Dva meseca???
http://forum.benchmark.rs/showthrea...8-diskusija!&p=3441057&viewfull=1#post3441057

Sudeci po ovome 23 dana. Pretera ga covece.

@Micro v91:
Opet, ne vidim nikakvu poentu da neko ko ne zna da flashuje ROM, da treba da uzme WP telefon? Na osnovu cega si dosao do tog zakljucka? Ni OTA procedura kod WP-a nije najsigurnija. Hektor je brickovao AtivS, a mnog od vas su posle updejta morali da odrade nekakav reset (soft ili hard). Po cemu je to bezbolnije?

Poslednja izmena:
Ja kapiram da ce ovo boleti neke ali WP ne pati od sistemskog Battery Drain-a, niti ce nadam se patiti.

Ja kapiram da ce ovo boleti neke ali WP ne pati od sistemskog Battery Drain-a, niti ce nadam se patiti.

Od 6 korisnika wp-a na forumu troje ih je imalo drain, ložač, nvukelic i evo ovde treći

jel ima neko ideju kako da produžim rok baterije?
U pitanju je lumia 820 i od kad sam stavio amber, imam utisak kao da mi sama baterija odlazi. Večeras sam skinuo telefon sa punjača u pola 8, u 8 otišao na trening u međuvremenu sam poslao 2, 3 poruke i pričao ne više od 5 minuta. Kad sam došao sa treninga (oko 11) upalio sam bt i devojci poslao par nekih slika i igrao se ~10 min i telefon je već bio na 35%. Od tada sam ga ostavio, isključio bt i posle sat i po je "crko" tj ugasio se sam od sebe.

Za sada si ti i jos preostalih dvoje bez problema

Evo ovde ima glasanje na wp sajtu, ne bi rekao da baš nema problema
http://wmpoweruser.com/windows-phone-battery-drain-issue-needs-to-be-addressed/

Poslednja izmena:
Dva meseca???
http://forum.benchmark.rs/showthrea...8-diskusija!&p=3441057&viewfull=1#post3441057

Sudeci po ovome 23 dana. Pretera ga covece.

@Micro v91:
Opet, ne vidim nikakvu poentu da neko ko ne zna da flashuje ROM, da treba da uzme WP telefon? Na osnovu cega si dosao do tog zakljucka? Ni OTA procedura kod WP-a nije najsigurnija. Hektor je brickovao AtivS, a mnog od vas su posle updejta morali da odrade nekakav reset (soft ili hard). Po cemu je to bezbolnije?

Aman covece koji je tvoj problem ? NISAM JA REKAO DA NEKO KO NE UME DA FLESUJE ROM DA TREBA DA UZME WP . Wec sam rekao da PREPORUCUJEM. Preporuka i TREBA su dve razlicite stvari.

On je brikovao AtivS dok je instalirao developer verziju koja jos nije pustena kao OTA. Msm da je tako mozda i gresim. I niko nije MORAO da uradi nekakav reset, vec je to samo bio brzi nacin da dobiju nova podesavanja ili neke aplikacije, da su sacekali dobili bi ih odmah uvece.

Stvarno ne razumem koje ti probleme imas, i zasto i dalje pises u WP temi a ne koristis ga i nemas veze sa njim. Radi ovde tvoj posao moderatora malo za promenu. Moracemo stvarno da pocnemo da te prijavljujemo administratorima ili kome vec, jer upropasti i smori uvu temu nacisto.

Ti sto su imali battery drain sigurno nisu imali sistemski battery drain vec zbog neke aplikacije, koju su namestili da se updejtuje i rifresuje 60x u minutu.

Ti sto su imali battery drain sigurno nisu imali sistemski battery drain vec zbog neke aplikacije, koju su namestili da se updejtuje i rifresuje 60x u minutu.

Ma nemoguće, čujem da baterija traje tri dana njakanja, kako sada to?
Nisam ni mislio da neće biti izgovor i opravdanje.
No ni ne vredi trošiti tastaturu, za sve postoji razlog i opravdanje.

Poslednja izmena:
Ma nemoguće, čujem da baterija traje tri dana njakanja, kako sada to?
Nisam ni mislio da neće biti izgovor i opravdanje.
No ni ne vredi trošiti tastaturu, za sve postoji razlog i opravdanje.

Nema nikakvog izgovora, ja sam siguran da uzmes 100000 WP8 uredjaja nijedan nece imati battery drain, jednostavno pogledaj malo po netu, ta mogucnost ne postoji, svi koji su se zalili na to, su na kraju dosli do zakljucka da je to bila neka app, kao podcast launge i ne znam koje jos. Ali sistemski drain sigurno nije !

Ja sam siguran da se to na androidu nikada ne desava, ali sta cemo mi smo osudjeni na wp sa svim tim problemima, sad nam se sazalite i napustite ovu temu da mi koji stvarno koristimo WP mozemo buducim korisnicima WPa da objasnimo kakav je to sistem sa svim njegovim prednostima i manama. A vi idite u Android temu i tamo hvalite android , pa oni koji su zainteresovani za njega, kupice njega.

Poslednja izmena:
Aman covece koji je tvoj problem ? NISAM JA REKAO DA NEKO KO NE UME DA FLESUJE ROM DA TREBA DA UZME WP . Wec sam rekao da PREPORUCUJEM. Preporuka i TREBA su dve razlicite stvari.

On je brikovao AtivS dok je instalirao developer verziju koja jos nije pustena kao OTA. Msm da je tako mozda i gresim. I niko nije MORAO da uradi nekakav reset, vec je to samo bio brzi nacin da dobiju nova podesavanja ili neke aplikacije, da su sacekali dobili bi ih odmah uvece.

Stvarno ne razumem koje ti probleme imas, i zasto i dalje pises u WP temi a ne koristis ga i nemas veze sa njim. Radi ovde tvoj posao moderatora malo za promenu. Moracemo stvarno da pocnemo da te prijavljujemo administratorima ili kome vec, jer upropasti i smori uvu temu nacisto.

Prvo, nemoj da se dereš. Drugo, razlozi zbog kojih preporučuješ WP su besmisleni. Treće, nemam ja probleme, već ti. Ako ti smeta moderacija, mogu da počistim temu i podelim poene, ali i dalje ne vidim razlog za tako nešto.

Ja ne vidim razlog za tvoje pisanje u WP8 temi a ne koristis WP8 , ovo nije WP vs Android tema pa da budes tu na strani androida i da komentarises. Ovo je diskusija o WP8 iskljucivo o WP8 i uredu je od onih koji imaju oba uredjaja da pisu i uporedjuju, ali ti nikako ne mozes diskutujes o WP8 jer nisi kompetentan da o njemu diskutujes.

Kako ja razumem ova tema bi trebalo da bude za korisnike WP8 uredjaja, da razmenjuju iskustva, savete o njemu. Pogledaj prvi post:
"Pokrećem novu temu o WP8 modelima mobilnih uopšteno pa ajmo svi ovde da iznosimo opaske i dr. wzano za WP8.
Što bi rekli stari Rimljani: ALEA IACTA EST!

Zamolio bih nekog Moderatora koji ovo pročita, da iz teme vezane za Samsung Ativ S odseče uopštene stvari, a vezane za WP8 platformu, i da ih prebaci vamo."

Ja tu nigde ne vidim da pise da treba da se pise o prednostima Androida u odnosu na WP i obrnuto.

ja nemam problem sa battery drain na 920, radi perfektno

i dalje čekam odgovor na pitanje o nedostacima WP8 kada je upotreba u poslobne svrhe u pitanju
ne teme, ne melodije za poruku, ne titlovi za filmove, isključivo me poslovna upotreba interesuje

Melodije za poruku resene u gdr3 , titlovi moze reko playera napisao sam gore negde.

Ne znam, ja ne vidim ni jedan nedostatak.

@vanitas:
Nedostaje mu VPN. Verovatno dobro radi sa Microsoftovim servisima, mada meni kompanijski office365 radi očajno na svim uredjajima.
Kako radi sa Google servisima?

office365 je provereno odlican na WP8, probaj, ali bez zezanja ne podjebavam. Probaj, nista te ne kosta.
A pod google servisima mislis google docs itd ? Verovatno lose :) . Mada ja ih ne koristim i ne znam provereno.

Ja ne vidim razlog za tvoje pisanje u WP8 temi a ne koristis WP8 , ovo nije WP vs Android tema pa da budes tu na strani androida i da komentarises. Ovo je diskusija o WP8 iskljucivo o WP8 i uredu je od onih koji imaju oba uredjaja da pisu i uporedjuju, ali ti nikako ne mozes diskutujes o WP8 jer nisi kompetentan da o njemu diskutujes.

Kako ja razumem ova tema bi trebalo da bude za korisnike WP8 uredjaja, da razmenjuju iskustva, savete o njemu. Pogledaj prvi post:
"Pokrećem novu temu o WP8 modelima mobilnih uopšteno pa ajmo svi ovde da iznosimo opaske i dr. wzano za WP8.
Što bi rekli stari Rimljani: ALEA IACTA EST!

Zamolio bih nekog Moderatora koji ovo pročita, da iz teme vezane za Samsung Ativ S odseče uopštene stvari, a vezane za WP8 platformu, i da ih prebaci vamo."

Ja tu nigde ne vidim da pise da treba da se pise o prednostima Androida u odnosu na WP i obrnuto.

Kad prestanete da pljujete po Androidu, neće biti tenzija. Sa jedne strane kukate kako Android baguje, a sa druge strane kada wp8 baguje zbog loše napisanih aplikacija onda je to u redu.
Stvarno me mrzi da pretražujem temu gde pljujete po Androidu koji laguje kada mu instalira svasta i isto opravdanje za WP kada neka zabagovana aplikacija pravi probleme sa otkljucavanjem ekrana ili curenjem baterije.
Ako ova tema treba da bude informativnog karaktera onda budite realni, da se neko ne prevari čitajući vaše hvalospeve o WP.

Office365 ponekad odbija login sa nekom levom greškom kada mu pristupam sa 2 uredjaja... Laptop i telefon. Sve je radilo bez problema dok nam nisu migrirali servis sa exchangea na office365. U tom procesu su uspeli da upropaste IMAP. Podršci treba preko 30 dana da odgovori.
Nemam želju da koristim Microsoftove umotvorine... Previše vremena i živaca gubim sa njima.

Poslednja izmena:
Evo poslednji odgovor na tu temu, mislim da niko nije prvi pomenuo Android bagovanje itd dok neko iz Android tabora nije dosao i poceo... :D . No nebitno , stvarno bi bilo lepo da prekinemo ovu raspravu i da od sada normalno komentarisemo kao poslednja dva tri posta :) . Nadam se da ce se svi sloziti.

@yooyo

Heh, šta ima da se prevare, kada su korisnici rekli svoje, a i ova tema je dobra potvrda za to - na prste ruku mogu da se prebroje korisnici WP platforme na ovom forumu :smoke:
Inače, tvrdim da Office na mobilnom telefonu nije nikakav presudan faktor za popularnost platforme - broj korisnika kojima je stvarno bitan ovaj feature je mizeran, jer da je drugačije Surface tablet bi napravio daleko veći uspeh, kao i WP uostalom

Poslednja izmena:
Office365 ponekad odbija login sa nekom levom greškom kada mu pristupam sa 2 uredjaja... Laptop i telefon. Sve je radilo bez problema dok nam nisu migrirali servis sa exchangea na office365. U tom procesu su uspeli da upropaste IMAP. Podršci treba preko 30 dana da odgovori.
Nemam želju da koristim Microsoftove umotvorine... Previše vremena i živaca gubim sa njima.

Ja koristim Office365 i radi bez problema sa više uređaja, računar, telefon, tablet i sve radi cca. 6GB majlova

Jel razlog sto mi je poslednji mejl iz 20og oktobra to sto mi je namesteno 'download content - from last 7 days'? Ja sam mislio da je to samo kad pravis nalog prvi put pa kao da povuce od poslednjih 7 dana..
Ako sad stavim 'any time', hoce li da mi skine sve mejlove koje sam ikad dobio, ne kapiram..

Nazad
Vrh Dno