Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Može li neko da navede neku ozbiljnu zamerku zbog falinke koja mu smeta u radu sa mejlovima

Nije ozbiljna zamerka al me malo nervira kad citam mejlove sa vise mejlova unutra (imam grupu sa ortacima na google groups), moram svaku novu poruku unutar tog mejla posebno da otvorim, ne mogu samo da skrolujem na dole kao u gmail aplikaciji na Androidu, kompu..

Poslednja izmena:
Samo vi prestanite da pljuvanjem Androida pa će se strasti smiriti. Bezveze je da drugome pričate Android baguje i laguje, WP je kul, a da ne pomenete probleme koji prate WP.... Other storage, battery drain, problemi sa otkljucavanjem. Sve su to dečije bolesti koje WP treba da preživi, ako preživi.
Beamer izgleda zanimljivo mada dosta laguje. Na Androidu postoji ASL (Android screenshot library) pa je moguće napraviti nešto slično.
Niko nije odgovorio na pitanje o video playeru i titlovima.

* Other storage je resena stvar - i objasnjena veoma lepo ko je skapirao...
* Battery drain (sta je to ???) ja koristim Lumiu 720 koja kida 2 dana opusteno sa umerenim koriscenjem a nekada i 3 dana
* Problem sa otkljucavanjem sam imao na Lumiji 800, i to je bio softverski problem kao i sto je imala povecanu potrosnju baterije (ocigledno je dosta toga na bolje krenulo sa WP8).

Ti pljujes WP u WP temi, treba da te je sramota, a ovamo popujes da mi ne pljujemo Android, ko da je sveto pismo ili je postao deo tvog mozdanog sistema (jedan moderator se tako ne ponasa).
Reci lepo svima sto toliko branis taj OS ??? :wall:
Kada je Symbian bio popularan ti si koristio Android (koji si ti osmislio ili sta vec).
Kapiram ako pises aplikacije za Android, svaka cast zaradjujes ali pusti druge da koriste sta zele i da komentarisu sta hoce u temi koja im je draga.

* Sto se tice tog Playera, ovaj Xbox Player lepo pusta klipove i super sve radi (ima veoma dobru podrsku za video i audio kodeke), nema podrsku za titlove , niti nema aplikacije koja pusta video i tiitlove zajedno - i sta sad ubicu se zbog toga??? jaka stvar, to je krucijalno za korisnika, titlovi ??? SMESNO
Ja verujem da ce neko pustiti MPC verziju za WP ili nesto slicno... kao i sto je vremenom doslo dosta dobrih aplikacija a i igrica...

Poslednja izmena:
Zanimljivo, vidim neko se gore žali na zakasnele notifikacije - a ovde se pričalo da je to rešeno u WP 8 i da se to dešava samo u WP 7 :smoke:

Care ajde sam udji u svoj profil, pa pogledaj svojih zadnjih 50 minimum postova, pa ti samo u Win WP pišeš :) Realno kad čovek pogleda da se zabrine... Nego reci ti nama šta su ti uradili iz MS-a, olakšaj sebi :)

A sto meni ne stizu notifikacije sa fejsa ?

Ne znam, nisi podesio fb account ili nisi podesio u Facebook aplikaciji da ti stizu notifikacije (tile i toast).
Mozda FB aplikacija nije jos dovoljno usavrsena , bice :)

Probaj beta verziju (aktivno je unapredjuju):

http://www.windowsphone.com/en-us/s...a5d29-daf0-4783-9ed5-a87b33247ec6?signin=true

*Meni isto na GDR3 preview to ne funkcionise (Twitter radi super, sto mi je vaznije) znaci da je do FB aplikacije.

Poslednja izmena:
Evo danas je tacno dva meseca kako koristim Lumiu 720 i WP8, pa da sumiram utiske.
WP je jako pozdan sistem takav kakav je, jednostavan za koriscenje, po meni prelepog dizajna, i preporucjem ga svima koji nemaju vremena ili ne umeju da se zezaju sa custom romovima, launcerima itd... Sistem ima odlicnu integraciju skydrivea sva podesavanja, aplikacije, slike, office dokumenta, sve se automacki sinhronizuje na skydrive, na 512MB rama radi besprekorno. Imao sam par situacija kada sam morao soft reset, i to je bilo zbog accuweather aplikacije, koja je apdejtovana i sada je uredu. Posle toga ni jedan jedini soft reset, ni jedan restart telefona.
Sto se tice aplikacija, nasao sam sve aplikacije koje su mi potrebne, neke od njih su bolje dizajnirane nego na drugim platformama, koristim i win 8.1 i exstra je kada imate iste apps na PC i na telefonu. Email klient je odlican, office takodje. Here drive, najbolja navigacija koju sam do sada koristio.
Sve u svemu, ja sam prezadovoljan ovim OSom.

Jedina mana koju mogu da navedem to je losa podrska nase zemlje, znaci da bi imali sve servise, i sve aplikacije, morate da podesite region USA ili Belika Britanija, bez toga, ne radi local scout, ne radi bing audio, ne radi find my phone...

Btw, pitanje za yooyo, da li ima na Androidu nesto kao find my phone. Mozda ima neka app, ali verujem da trosi mnogo baterije za pozicioniranje. Dok je na WP to odlicno reseno, salje lokaciju samo jednom na svakih 15-30min i pred gasenje telefona, takodje ako zagubite telefon negde, mozete da ga pozvonite, mozete da ga zakljucate sa porukom pronalazacu, i mozete da izbrisete sve podatke sa njega. Sve to preko wp sajta. Takodje mozete i da instalirate aplikacije direktno sa WP sajta na telefon bez diranja telefona.

Ne, nema ništa slično kao find my phone. :S:

untitled.png

Takodje mozete i da instalirate aplikacije direktno sa WP sajta na telefon bez diranja telefona.

Ni ovo nije moguće
untitled.png

Poslednja izmena:
@telep Gde si ovo otvorio ? Na telefonu ? Mislio sam nesto gde mozes da ga pratis sa PC. I na wp je to integrisano, bez potrebe da insall neku aplikaciju. Nisam rekao da nema, pitao sam da li ima, jer nisam bio siguran.

@ChobbyNS Da, nije podrzano ako je region Srbija, i to sam i naveo kao manu. Mada verovatno je to jer je mlada platfoma nisu jos stigli da podrze sve zemlje ali verujem da hoce u bliskoj buducnosti :) .

Micro izgleda nije znao za tako nesto, ali to je na Android skoro sletelo, zar ne Androidasi???
Dok je to MS za svoju platformu pustio jos prosle godine (find my phone) :)

Fakt je da WP8 je zeleniji od Androida i sta onda?
postalo je smesno sve ovo, oni ocigledno zele da mi ovde hvalimo Droid, sto je zalosno.

Poslednja izmena:
Ne ovo je na pc-u (koja je logika da na telefonu pratim gde mi je telefon, brain check one, two)
I da ova guglova aplikacija ima tek par meseci.
I da već godinama su postojale takve aplikacije.
Tako da..... možete da nastavite "poređenja".
Do idućeg vidjenja...

Poslednja izmena:
Pa morali su da urade nesto sto ima na WP a na Androidu nema, to ne sme da bude nikako :D . Previse kopiranja ima u svetu tehnologije, ali to i mora da bude tako da bi se sve brze razvijalo. Mada meni je drago sto M$ ne ide tim putem. I sto hoce da naprave nesto drugacije od drugih platformi. Sto bi pravili isto ? Ako hoces isto , koristi tu platformu, nemoj WP , prosto je.

E, odo ja sad. Nemojte kad se vratim da vidim da je ovo pretvoreno opet u rat, ovo imalo pre ovo nije........
Pitao sam i dobio sam odgovor, hvala, i to je to. Dosta o tome :) .

I ljudi svi mi ovde znamo da je Android mocnija platforma, i da ima mnogooo vise aplikacija, sto je i normalno, pogledajte samo koliko godina postoji Android, a koliko WP. I pogledajte samo koliko stvari nije imalo na WP7, pa koliko jos od tih stvari nije imalo ni na WP8 i koliko je tih stvari dodato samo u poslednja dva updejta, GDR2 + Amber , i sada GDR3 + Black . I naravno aplikacije, pa ne moze preko noci da se napravi 1000000 aplikacija, WP store mnogo brze raste nego sto je to bio slucaj sa Androidom kada je krenuo. To je cak i benchmark sajt potvrdio kada su objavili da WP ima 170000 apps pre neki mesec.

Poslednja izmena:
Jel shvataš da su takve aplikacije postojale na androidu dok wp još nije ni izašao?

Da ali ne Stock (a mi govorimo o platformama a ne aplikacijama trece strane)...

AU nema razgovora sa Droidima, leti im pamet, ukanale te svojim ubedjenjima.

Poslednja izmena:
Neću da ulazim sa vas par u raspravu, uživajte.

Poslednja izmena:
Da, ja sam to i pitao da li to ima na Androidu a ne da li ima aplikacija za to, sto sam i rekao da verujem da ima ! Aplikacije su stvar developera, sto nas opet dovodi do cinjenice da Android postoji mnogo duze, i normalno je da vise ljudi pravi aplikacije za njega. Ovde pricamo konkretno o OSu .

Nego, mene interesuje jedna stvar, jeste vi stvarno ubeđeni da su tiles nešto revolucionarno drugačije od ikonica i widgeta ili samo lažete sebe :d?

Nisu revolucionarno drugacije ali jesu drugacije. I velika je razlika u odnusu na widgete, ne mozes da napravis red ikonica i widgeta na jednom ekranu, ovde je sve na jednom ekranu jedan interfejs. Sve je povezano mnogo kompkatnije. To je jedan cika dobro objasnio na yt, mrzi me sada da trazim. Sto oces da mi kazes da je wp slican androidu u interfejsu, govorim o stock androidu. Gde imas widgete, koliko njih moze da stane na jedan ekran, da li su svi istog oblika, slicne konstrukcije. Nemoj molim te da mi kazes da je wp slican androidu sa interfejsom :) .
I msm da je kranje vreme da se u ovoj temi prestane pominjanje reci Android. To je sasvim druga tema. Otvori temu Android vs WP8 pa tamo iznosite te vase komentare.

Poslednja izmena:
Ah, da, znam da sam nešto zaboravio nakon poslednjeg obraćanja ovom psihologu... IL

D900 !?!?! :) . On nije poredio nisacim, vec samo rekao da mu je pojam battery drain nepoznat, i da mu je baterija odlicna.
A kad vec poredis, probaj na D900 da ukljucis gps, wifi, sync email, whatsapp , skype, a jes, on to nema :p .
Sto uvek pisemo o svemu sto nije ova tema :D . Ovde se radi o OS, to sto je on stavio koliko mu traje baterija je direktno povezano sa OSom. A tvoj odgovor da na Samsungu D900 traje mozda i duze, nema apsolutno nikakve veze sa ovom temom. Ajde malo da sredimo ovu temu i stvarno da pocnemo da pisemo o WP8, posto vec to moderatori ne rade, onda ajde mi to da uradimo.

Inace kad smo vec kod battery drain, to se desilo samo Borisu, i trebalo bi da nam kaze koji je to tacno sajt ostao ukljucen, pa mu je u pozadini crpio bateriju, posto ja uvek zaboravljam da ugasim sve tabove, pa mi stoje i po 5-6 tabova u ie, i nikada nisam imao problem sa baterijom, isto dva dana bez problema, mada ga ja punim svako vece i ako je na 60-70% .

Kada na WP koristim Runtastic aplikaciju (koja drži upaljen display) i uključen GPS zna da posrče i trećinu baterije - drugim rečima, 24h sa intenzivnom upotrebom, a tako je isto i na Androidu
Interesantan tekst je okačio yooyo - posebno zanimljivo kada se pominju kao neke WP "aplikacije", a ustvari su ništa drugo do shortcut do mobile verzije sajta (kao zvanična Youtube "aplikacija"), podseća me na vesle dane Symbiana gde je bio prisutan isti ovaj "fazon" :smoke:

Pa naravno da srce toliko bat ta aplikacija, ali meni na 720 2000 mAh baterija traje dva dana i sa endomondom 30ak min dnevno. I ostalo normalna upotreba , puno whatsapp itd...
A sto se tice yt app , bila je previse dobra, i nije prikazivala reklame sto je za google nedopustivo, zato su je sklonili, i mora da stoji tako samo precica dok M$ ne uradi novu. Ali ima odlicnih yt aplikacija.

D900 !?!?! :) . On nije poredio nisacim, vec samo rekao da mu je pojam battery drain nepoznat, i da mu je baterija odlicna.
A kad vec poredis, probaj na D900 da ukljucis gps, wifi, sync email, whatsapp , skype, a jes, on to nema :p

Pa kazem takva je i meni na D900 bez smart funkcija, jer ga ne koristim, da ga koristim trajala bi 1 dan tj. 24h uptime

Ja ti kazem da meni traje po 2 dana sa svim tim funkcijama ukljucenim. Znaci gps, stalno ukljucen koristim ga 30ak min sa endomondom, za voznju bajsa, slusam muziku za to vreme. Whatsapp dosta koristim, bas dosta, email, stalno sinhronizuje, skajp isto uglavnom za dop. Doduse igrice ne igram. 2000 mAh, za ovaj telefon je stvarno vise nego odlicno, nema pejak hardwer ne trosi previse a baterija je stvarno velika. Ne pominjem Androide, jer opet kazem ne znam kakvo je stanje na novijim modelima sa baterijom.
Ako treba mogu i ss grafika potrosnje da vam posaljem kad se vratim :) .

Poslednja izmena:
Ne znam sta da kazem, ali nijedan smartphone koji se koristi ne moze da izdrzi 2 dana. Pricamo o 48h uptime-a, ne napunis telefon danas, a imas ga i sutra ujutru.

Ne znam sta da kazem, ali nijedan smartphone koji se koristi ne moze da izdrzi 2 dana. Pricamo o 48h uptime-a, ne napunis telefon danas, a imas ga i sutra ujutru.

Pa zato ti i pisemo posto je to na Androidu prosto san, cak baterija imala i preko 2000mah...
I ja sam se cudio kada sam sa N9 presao na L720, ali bas sam se cudio, bilo mi je neverovatno.

Micro jos ce bolje biti kada dodje Blue, a moze se reci isto i za GDR3.
U momentu kada GSM arena testira telefon, obicno uredjaji imaju prvu verziju softvera, koja i nije bas za testiranje baterije najbolja.
Ja sam primetio razliku izmedju GDR1 i GDR2 Amber na L720.

Eto cisto neki SS, a koristim ga ganjam ga samo tako.

Prilozi

• wp_ss_20131025_0001.png
    wp_ss_20131025_0001.png
    62.3 KB · Pregleda: 68
  • wp_ss_20131025_0002.png
    wp_ss_20131025_0002.png
    69 KB · Pregleda: 66
Poslednja izmena:
Dobro, ne mogu da potvrdim 48h , jer sam ga testirao samo dva dana, znaci skinem ujutru u 9-10h i drzi ceo dan, celu noc, sutra ceo dan, i oko 1h sam ga stavljao na punjac. To je bilo testiranje moje. Ali sada ga punim svako vece, i meni treba tel koji to moze, znaci to mi je dovoljno da ga skinem ujutru, i da moze da izdrzi do 4-5h ujutru kad izlazim :) . Znaci 24h nista vise. Ali npr moj drug koji ima S4 kaze da ga puni jednom dnevno znaci obavezno oko 16-17h mora da ga dopuni da mu se nocu posle ne bi ugasio. I veruj mi ja dosta koristim tel, dosta razgovora, chata na wac, i eto 30ak min gps i muzike. Dosta emaila, i malo office, i malo browsing.

Evo da ne citete:
Much to our surprise, though, the Lumia 720 even exceeded its talk time rating in our dedicated test. The smartphone managed a really impressive 60h endurance score, which means you will only need to charge it every two and a half days if you do an hour of talk time, video playback and web browsing per day.

60h , dva ipo dana, znaci ovo ti ne pisemo mi koji imamo tel, nego GSM Arena.
I sta jos kazu, Nokia ne laze kada daje te specifikacije, oni su stavili 13:30h razgovora, a GSM arena je imala 15:07h . Znaci i vise nego sto je navedeno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno