Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

dobio sam ga pre neki dan

Meni nestale slike sa skydrive naloga,sve sto sam fotografisao,ostali neki wallpaperi i 1 dokument.
Jel ima neke nade da se slike povrate ili da se pozdravim?

Ako je sa cloud-a nestalo, cisto sumnjam da to moze da se povrati... Mozda da se pise MS-u?

Nasao sam,nisam ni skontao da ima recycle bin na cloudu,tu su mi sve slike,glupavi skydrive ih je sam prebacio u kantu :)

Kupih pre par dana 920 i prezadovoljan sam . Stigao je sa Amber updejtom i sve je super , sada se razmisljam da stavim gdr3 kao dev pa me zanima da li je neko odradio vec ?

Ma mene zanima konkretno na 920 temi ne zanima me globalno a i nisam vidovit da bih znao ko koristi koji model :)

Kupio sam L920 pre 3 dana i imam jedan problem. U aplikaciji People (Osobe) su mi smesteni SIM, Hotmail i Skype kontakti, kad hocu da uklonim Hotmail i Skype kontakte onda mi se uklone i SIM kontakti, zasto ? Koliko vam traje baterija, kada ga bas bas koristite ? Po mojoj proceni, meni sa ukljucenim 3G i WiFi-jem + neka igrica, baterija bi izdrzala max 3 sata (da je napunjena do kraja). Da li je to ok ili imam problem sa baterijom ? Primetio sam da se telefon veoma brzo i jako zagreva... Ne znam da li je ovo sve uobicajeno kod L920 ili imam neispravan telefon pa da odem i da ga zamenim ?

Poslednja izmena:
Daj malo detaljnije sta si radio tih 3 sata, jer je to definitivno premalo.

^ Uzmem da igram Temple run, sa ukljucenim WiFi-jem, ukljucen 3G, otvorena su mi Podesavanja, Internet Explorer i to je to...A ovo za zagrevanje, to sve normalno ?

Normalno za igre da se zagreva naravno.. Tih 3 sata jedino da si svo vreme igrao temple run, inace nije normalno..

Evo podaci za bateriju preko Insider aplikacije. Jel ovo sve ok ?

EDIT: Veceras cu preciznije meriti kolko trosi bateriju i koje aplikacije/opcije/igrice cu koristi i za kroje vreme cu isprazniti bateriju do kraja...

wp_ss_20131018_0001.png

wp_ss_20131018_0002.png

wp_ss_20131018_0003.png

wp_ss_20131018_0004.png

Poslednja izmena:
Verovatno ću moći u inostranstvu da kupim povoljno Nokiu 820, ili 620 uz norveški Telenor prepaid. Interesuje me kakva je situacija oko otključavanja, i koliko otprilike košta u našim servisima. Eventualno kupovina koda na ebay, ako je neko već kupovao...

nabacih GDR3
nervira me to što se screen lock odnosi i na UC Browser, iako u njemu nisam zaključao rotaciju

Da li se meni cini ili L920 pravi bolje fotke u mraku od n8 iako ovaj ima xenon? Da li je neko uporedjivao?

Uzeo sam novu 920 znaci licno ja prvi otvorio . Medjutim vip mreza desilo mi se 3-4 puta do sada pricam na telefonu odjednom pocne signal kao da se gubi lose se cuije i ja sagovnika i on mene , veza pukne ili prekinem ja .. Nakon toga nedostupan sam i ne mogu da zovem (signal kao uredno stoji ) kada restartujem telefon sve je ok ... Da li se nekom manifestovalo nesto slicno ?

Kakav je 3G u kraljevu? Ako je los pravice problem, vidi u cellular sta ti je namesteno za 'highest network speed' pa probaj sa 2G..

Citam po netu dosta ljudi ima ovaj problem sto po americi sto po evropi . Promenio sam par podesavanja po nekim savetima pa cu da vidim kako ce biti . Inace ni jednom mi 3g nije bio upaljen kada se to desilo wifi da ali 3g ne posto mi je ugasen uglavnom kada sam kuci ili kada mi nije potreban .

Da ali nema to veze samo sa mobilnim netom vec i sa kvalitetom veze/pricanja.. Stavi ipak na 2G (ako vec nije) pa probaj, ja na starom telefonu nisam mogao da koristim 3G, bio sam nedostupan 3 puta dnevno..

jel ima neko ideju kako da produžim rok baterije?
U pitanju je lumia 820 i od kad sam stavio amber, imam utisak kao da mi sama baterija odlazi. Večeras sam skinuo telefon sa punjača u pola 8, u 8 otišao na trening u međuvremenu sam poslao 2, 3 poruke i pričao ne više od 5 minuta. Kad sam došao sa treninga (oko 11) upalio sam bt i devojci poslao par nekih slika i igrao se ~10 min i telefon je već bio na 35%. Od tada sam ga ostavio, isključio bt i posle sat i po je "crko" tj ugasio se sam od sebe.

pozdrav,

evo opasno sam namerio da kupim Lumiu 920 pa sam pročitao da Google i M$ malo ratuju oko protokola pa me interesuje jedna stvar oko update-a iz vaših iskustava.
Da li je sa Amber update-om rešen problem oko google kalendara i sinhronizacije (kontakti) Windowsa sa Google servisima ?

Kontakti se povezuju najnormalnije, za kalendar ce ti neko drugi reci jer to nikad nisam koristio..

I kalendar i kontakti se sinhroniyuju normalno, ja imam 925. Mada, nervira me što više gmail nije push, nego može da se podesi da proverava na 15min. Zato se ozbiljno razmišljam da potpuno pređem na outloo.com (ili live.com svejedno). Samo mi treba par sati da sredim kontakte... nije problem da se ostavi gmail nalog i da se forwarduju mejlovi na outlook.com, samo bi mi trebalo da na ostalim servisima koje koristim promenim mail adresu.

Meni jeste push vylota :) Nesto si drugacije napravio nalog..

Napravio klasično, google mail... jel može drugačije, pa da bude push?? Može i na pm, ako je problem... MOžda me otkači moderator zbog jednog posta na drugoj wp8 temi :)

Ne google mail, ides na advanced pa za server stavis m.google.com

nemam to, imam contacts server i calendar server. i ono za ssl

Nazad
Vrh Dno