Moji utisci:
1. Mapa je praktično skroz preuzeta iz AC, ne vidim nikakav napredak, a vidim iste zgrade i nekako u istom rasporedu. Sve deluje skroz isto. Ok, isti je grad, ali ovo je baš "bolje da uložimo pare u marketing, više ćemo da zaradimo".
2. Na normal nivou igra deluje suviše lako (AA i AC nisam igrao jako dugo, dakle nije do navike).
3. Borbe su lošije urađene. Betmen se nekad baca u stilu NFS, odjednom je negde drugde. U AC je bilo prirodnije. Takođe, neki protivnici padnu iako su vidno odmaknuti.
4. Završni udarac u borbi je osakaćen skroz. Umesto krupnog kadra, gde se vidi i izraz lica i čist udarac. Ovde je prikazano pola grada, jedva da vidim da li sam ga udario.
5. Od detektivskog posla nema ništa. To glumatanje sa razrađenim sistemom otkrivanja tragova je glupost. Svodi se na to da držiš space i pratiš uputstva. Bezveze. Takođe, izluđuje što neke tragove ne možeš da pokupiš čak ni ako su ti očigledni, ako pre toga nisi "istražio scenu" (držeći space). Budalaština. Kod prvog slučaja nije mi dao ni da skinem rešetku sa prolaza u kom je bila kartica, jer nisam pratio uputstvo (a nisam ga pratio zbog loših komandi).
6. Svaki protivnik ima svoju foru kako da ga pobediš i samo ponavljaš jedno te isto (kao i u AA i AC). Ovaj sa mačevima i štapom (Deathstroke?) samo nervira. Šta god uradio, kaže nemoj da blokiraš prerano. Kad god da sam pokušao blok, on me izudara, jer ta njegova serija poteza, očigledno, nije predviđena da se prekida. Nego samo kad ti na ekranu napiše "blok". Strašno. A cela borba se svodi na ukupno 3 poteza za koja su oba lika isprogramirana. Jadno.
7. Najviše me nervira što može da se ide na delove koje igra još nije "aktivirala". Npr, toranj kod broda. 15 minuta tražio ulaz, pa nišanio da uletim dole i stanem tačno na čamac. I onda se ispostavi da još uvek ne radi privlačenje čamca!? Pa zašto taj prolaz nije zatvoren, ako ne mogu da ga koristim? I na samom brodu nije bilo žive duše, dok nisam otišao par blokova dalje i našao SIM karticu? Takođe, za neke stvari nije dovoljno jasno da ne možeš da ih pokupiš odmah, jer nemaš neku opremu. Tačnije, pošto ne znaš kakvu ćeš opremu i poboljšanja da dobiješ, ne možeš ni da znaš da li je samo potrebno više razmišljanja i truda ili ne.
8. Sve je suviše pravolinijski, čak i gore od AA i AC.
9. Prebacivanje na "F" je teže, jer nekako mora da se okrene baš u neki objakt. Npr, kao da treba da postoji infracrvena veza između Betmena i objekta za koji može da se zakači.
10. Da bi bilo zabavno, morate sami sebi da postavljate ciljeve. Npr, "hoću sve da ih premlatim bez primanja ijednog udarca" ili "hoću sve da ih sklonim na silent". Inače je prilično dosadno.
11. Pošto je praktično skroz ista igra, na mom već 5 godina starom hardveru igra radi jezivo brzo u 1080. Nisam pojačavao preterano efekte, možda ću i to da probam. Ali, rekao bih da je ovako brža od AC.
12. I dalje je suviše malo objekata u gradu "igrivo" u smislu da u njih može da se uđe, a sigurno nijedna zgrada nije da može baš da se šeta kroz nju.
13. Kao pozitivno bih istekao sistem opcija i podešavanja koji deluje dorađeno, za razliku od većine igara (pogotovo EA) kod kojih su ti ekrani kao na brzinu sklepani dan pred izlazak igre.
14. Vidim neko priča o problemima sa karticama. Ja imam ATI i sve radi savršeno od početka. I to na staroj 4870.
15. Ko zna čega se sve nisam setio.
Sve u svemu, ovo je malo osakaćeni AC, na većoj mapi, ali sa (izgleda) istim brojem igrivih objekata, bez ikakvih noviteta. I olakšan. Meni je ok da dobijem "još malo Betmena", jer je igra prilično jedinstvena. Ali, dok su AA i AC zavređivali svaku paru, ovo je pljačka. Praktično, u pitanju je AC Expansion Pack koji je trebalo da bude besplatan. Nema govora o novoj igri.