Šta je novo?

Targo Telekom

23. blok? Znaci "samo" da predju reku i evo ih kod mene? Davajte vamo te kablove da vam ja ne dodjem po njih :D

@gidra

Pre nego što povežeš ONT i Netgear ruter ugasi sve, poveži i tek onda upali oba uređaja. Trebalo bi da Targov DHCP prihvati ruter kao nov uređaj u mreži i da mu dodeli spoljnu adresu. Isti problem se javlja i na SBB-u kada se ubaci ruter a prethodno se ne resetuje/ugasi modem.

Mislis Targo kao ISP ne kao ONT da prihvati DHCP? Prvo sam oba router-a zasebno podesio, onda ugasio, povezao i upalio prvo ONT pa onda Netgear. Ne znam sta dalje da radim...

@ Gidra85
Bilo je već reči o tome i to skoro… vidi se da ne pratiš na času :D
Targo daje samo jednu javnu IP adresu, i MAC adresa tog uređaja (u tvom slučaju MAC ONT-a) ostaje neko vreme "zaključana" kod TT-a u sistemu. U slučaju da prebaciš UTP kabl u neki drugi uređaj, nećes imati konekciju "određeno vreme" - oko 24h ili obično i manje... Ili da sačekaš to vreme (poveži tvoj ruter na ONT ili sve isključi iz struje) ili da, ako tvoj privatni ruter ima "MAC clone" opciju, nju omogućiš i upišeš MAC adresu tvog ONT-a, i proradiće sve odmah bez čekanja…

P.S. Trebalo bi da sam Targo može da resetuje MAC adresu u njihovom sistemu u slučaju da im to tražiš, ali kako su mi rekli, bar trenutno to nisu u mogućnosti da urade, tako da ostaje ti ili da čekaš (max oko 24h) ili da koristiš MAC clone…

Poslednja izmena:
Nazalost vec sam ispratio 90% ove teme i sve sam vec odradio. Hvala na savetu, ali vec sam probao sa cloniranjem ONT MAC adrese na moj Netgear router i dalje nista... Kada na tako podesen ONT (iskljucen DHCP, bridge mode, iskljucen wifi) povezem komp preko kabla dobija javnu ip adresu i radi izlazak na internet. Ne znam sta bih jos mogao da probam.

Ahaaa MAC adresa racunara mora, ja sam mislio da treba MAC adresa Targovog ONT-a... Ok pokusacu, tnx.

Stavljaš MAC adresu onog uređaja koji je poslednji imao spoljnu IP adresu dodeljenu od Targovog DHCP servera.

Pa zar taj poslednji nije bio upravo ONT, dok mu je radio u routing modu?

Ok po ovome sto sam napisao jasno mi je da je poslednji racunar cija je MAC adresa zavedena, ali me onda opet buni kako je pokupio MAC adresu racunara tako brzo kada je malopre spomenuto da je potrebno oko 24h Targu da pokupi novu MAC adresu i da proradi konekcija sa tom novom MAC adresom...

6ица. Ја сам међу првима увео тарго, почетком септ прошле год. Од тада је све функционисало сјајно. Сада јако ретко понекад оде сигнал. Али и то јендслеко мање него на телекому и тоталу...
Нема везе што си међу првима, има везе само на којој си плочи, мој ортак је исто међу првима и још једна комшинка која је буквално прва (добила је гратис целу годину).
Они све време немају интернет а ја сам звао подршку сваки дан и након недељу дана добио сам интернет пребацили су ме на исправну плочу.

Ok po ovome sto sam napisao jasno mi je da je poslednji racunar cija je MAC adresa zavedena, ali me onda opet buni kako je pokupio MAC adresu racunara tako brzo kada je malopre spomenuto da je potrebno oko 24h Targu da pokupi novu MAC adresu i da proradi konekcija sa tom novom MAC adresom...

Ko zna kako je nasetovan DHCP u Targu, a realno to nam nije ni bitno. Kloniraj MAC adresu uređaja koji je poslednji imao spoljnu IP adresu na WAN port rutera i to mora da proradi. Ako ni tada ne radi 1.) napravio si negde grešku u podešavanjima ili 2.) imaš neki hardverski problem. Treće ne postoji.

Добра вест да је прорадио нет у 23 блоку, јавићу сутра комшији да проба.

Морам сам себе да цитирам, ситуација је и даље иста у блоку 23, ко нема нет нема га и даље, ко добије интернет добије га тако што га пребаце на исправну плочу.
Докле то пребацивање може да иде а да и та плоча не оде у п.м.?

Najverovatnije ne u narednih šest meseci, i za kasnije je upitno.

Kakvih crnih narednih 6 meseci ,ljudi targo je puko,aman zaman,ne postavljajte takva pitanja.

Ništa onda, da prelazim i ja na neki drugi net? Zaključavamo temu i to? Jako si bezobrazan, pričaš o stvarima koje ne znaš sigurno, možeš ti da misliš šta god hoćeš ali to ne znači da je to jedina istina. Kiselo je grožđe...

Ja sam realno rekao kakvo je stanje, ono može da se promeni za 7 dana, i na bolje a i na gore. Ako krenu nekoga da priključuju to će biti ostatak Novog Beograda gde su ljudi potpisali ugovore.

U 63-cem taman kada su postavili da se moze krenuti sa potpisivanjem ugovora,prsli su (mislim da je jun mesec bio). Tako da kapiram ako ikada nastave da rade krenuce od takvih situacija

U 63-cem taman kada su postavili da se moze krenuti sa potpisivanjem ugovora,prsli su (mislim da je jun mesec bio). Tako da kapiram ako ikada nastave da rade krenuce od takvih situacija

Ja sam potpisao i dobio ONT 27mog juna u 63cem i kontam da je tad vec bio kraj.

Ja bih vas sve ostale zamolio da nelupate gluposti i nesirite informacije koje nisu proverene. Nisu od ama vala bas nikakve pomoci!

Ja sam potpisao i dobio ONT 27mog juna u 63cem i kontam da je tad vec bio kraj.

Ja bih vas sve ostale zamolio da nelupate gluposti i nesirite informacije koje nisu proverene. Nisu od ama vala bas nikakve pomoci!

Uhhhh!!! Lucky! Ja bio na moru i reko kad dodjem uzimam...kad ono :thumbdown:

Uhhhh!!! Lucky! Ja bio na moru i reko kad dodjem uzimam...kad ono :thumbdown:

Taj stos.

Mislim umro bi od muke kada bi morao natrag kod Vektora >_> ako se ove price pokazu kao tacne. Ali eto ...

Zaista bih voleo da se neko iz Targa javi povodom svega ovoga. Oce li biti prodaje ili bankrot ili stavec kako ...

Nemoj tako "umro bi" vidis da ima nas koji su iz&uvali bzveze :(

+1 kiselo grožđe

... kada bi morao natrag kod Vektora >_> ...
da su jedini provajder u Srbiji, povezao bih se na satelit, a kod njih nebi. :D

Ako se osvrnete na nove verzije raznih softvera, moci cete da primetite da su mnogi imali i losije nove verzije od starih. Najuocljiviji primeri su kod windowsa, firefox-a, mnogih linuksa i slicnih, nema ih bez problema sa bagovima. To kazem zato sto je ocigledno da je novi firmware za ont podbacio, ali to ne znaci da ispravka nece stici uskoro. Svima se to desava. Ne vidim nikakav razlog da se zbog toga kritikuje TT jer to nije njihova krivica, nisu oni taj softver napravili.

Poslednja izmena:
Imao kao "vezu" da dobijem sto pre, kada se vratio sa mora zvao coveka da zavrsim on rekao - nema nista,sve stalo- i to nazalost jos traje

Imao kao "vezu" da dobijem sto pre, kada se vratio sa mora zvao coveka da zavrsim on rekao - nema nista,sve stalo- i to nazalost jos traje

Ma daj batice pitaj tu "vezu" sta se zbiva xD da nebidnemo u mraku !

+1 kiselo grožđe

da su jedini provajder u Srbiji, povezao bih se na satelit, a kod njih nebi. :D

Ako se osvrnete na nove verzije raznih softvera, moci cete da primetite da su mnogi imali i losije nove verzije od starih. Najuocljiviji primeri su kod windowsa, firefox-a, mnogih linuksa i slicnih, nema ih bez problema sa bagovima. To kazem zato sto je ocigledno da je novi firmware za ont podbacio, ali to ne znaci da ispravka nece stici uskoro. Svima se to desava. Ne vidim nikakav razlog da se zbog toga kritikuje TT jer to nije njihova krivica, nisu oni taj softver napravili.

Ma sve moze da bude i nemora. U tome i jeste stos. Targo je utihnuo ki jaganjci ... Nema ih nigde! Svuda cute a kada ih stagod pitas o svemu izbegavaju odgovor ki Ceda Jovanovic! A nemaju vala nikakve veze sa opravkom softwera ali eto ...

Poslednja izmena:
Pa ne znam sta bi trebalo da objasnjavaju kome. Gledaju kako sto pre da otklone zastoj. Ono sto je do njih, odmah su uradili, reklamirali i sada cekaju da dobiju ispravku. E sad, tu su se odmah obradovali neki iz konkurencije, znamo i zasto. Na forumu zato svasta mozes da procitas, ne znas ko kakve interese ima da ovde podmece i dezinformacije. Uglavnom, ja verujem da ce update ubrzo stici i da ce ova moderna mreza dobiti dosta klijentele, sto bi znacilo i svima nama, osetilo bi se po sadrzaju i kvalitetu usluge.

Pa ne znam sta bi trebalo da objasnjavaju kome. Gledaju kako sto pre da otklone zastoj. Ono sto je do njih, odmah su uradili, reklamirali i sada cekaju da dobiju ispravku. E sad, tu su se odmah obradovali neki iz konkurencije, znamo i zasto. Na forumu zato svasta mozes da procitas, ne znas ko kakve interese ima da ovde podmece i dezinformacije. Uglavnom, ja verujem da ce update ubrzo stici i da ce ova moderna mreza dobiti dosta klijentele, sto bi znacilo i svima nama, osetilo bi se po sadrzaju i kvalitetu usluge.

Znam sta se i kako podmece Sobo!

Zato i kazem da bi mogli nesto da kazu, da guknu! Meni nista nemoraju da objasnjavaju , ja nista niti dobijam niti gubim, ali bi oni svakako dobili. Ovim bezveznim cutanjem dok ih svi redom pljuju samo dokazuju da su neke od tih prica i zaista istinite.

P.S: one o bankrotu , platama, blokadama, Dulicima, prodajama ...

Nazad
Vrh Dno