Šta je novo?

Targo Telekom

У Пошти уплатнице су бесплатне и не чека се ред за њих. Ниси дуго ништа уплаћивао изгледа. :)
Провизија у пошти је 45 дин. а у банкама углавном 150 осим ако баш у тој банци немаш рачун али онда можеш и налогом да плаћаш а не да идеш лично. Благо теби кад можеш да се разбацујеш са ловом.

Сви се слажемо да Тарго има неки дебели проблем али нема потребе на то још додавати уље.

Узгред, мени су рачуни Ориона уредно стизали, у пакету за три месеца.

И још један додатак, приштеди мало на провизији банкама па пазари штампач, нису скупи. :) (шалим се мало, надам се да се не љутиш)

Covek sve lepo objasnio, tako da sam morao post da prenesem i na ovoj strani. :d

Da li ima nekih informacija o tome da li će proraditi Telekomov WEBTV? Da li je problem u Targu-u ili TS-u?

Ovde je sve provereno i nema nikakvog razloga da servis ne radi.
Pricao sam sa ljudima i nekima se desava da servis radi ali samo u Internet Exploreru(i to compatibility mode). Chrome ili Firefox nece ni da cuje.

У Пошти уплатнице су бесплатне и не чека се ред за њих. Ниси дуго ништа уплаћивао изгледа. :)
Провизија у пошти је 45 дин. а у банкама углавном 150 осим ако баш у тој банци немаш рачун али онда можеш и налогом да плаћаш а не да идеш лично. Благо теби кад можеш да се разбацујеш са ловом.

Сви се слажемо да Тарго има неки дебели проблем али нема потребе на то још додавати уље.

Узгред, мени су рачуни Ориона уредно стизали, у пакету за три месеца.

И још један додатак, приштеди мало на провизији банкама па пазари штампач, нису скупи. :) (шалим се мало, надам се да се не љутиш)

Uplatnice jesu besplatne ali se dobijaju na posebnom salteru gde se predaju pisma i ostalo, tu se uvek nacrtaju neki koji rade od kuce i salju neke paketice, koverte i ko zna sta.
Tako je kod mene u mojoj blokovskoj posti. Drugi salteri na njima se placa i tu je uvek masa polu-ludih penzionera koji se svadjaju, urlaju ili uopste ne znaju zasto su dosli.
Znam kolike su provizije ali banke su u sistemu platnog prometa i ako ti je uplata vazna ne idi u postu jer ti tu uplata moze biti realizovana sa zakasnjenejm i od 3 dana iako su i oni navodno
u sistemu platnog prometa. Radi iznetih cinjenica u ovakvim situacijama idem u banku i vrsim placanje.
Ponovo sam se obratio Targu na mail, dobio sam odgovor da je racun poslat 21.10.2013. , racun do mene nije stigao a postara redovno docekujem kao sto sam i danas uradio.
Racun nije stigao, u mailu zamolio sam da mi posalju racun na mail ali to nisu uradili.
Sto se tice stampaca kupio bi kombinovani stampac, skener, fax ali jednostavno nemam gde da ga stavim iako mi je povremeno potreban.
Eto da zavrsim ovu temu oko racuna....

E-banking? Ljudi, 21 vek

Oni koji imaju racun kod postanske stedionice, u njihovim ekspoziturama uopste ne placaju proviziju ukoliko skidaju sa svog racuna. Ali njihove su ekspoziture malo redje i u vreme kad stignu racuni ima dosta guzve... Kod nas je sve "u redu" :) Ja bih najradije sva placanja prepustio da idu automatski sa racuna, ali tu ne znam ciji bi sve bezobrazluk morao da platim. Kod nas su se svi navikli da ti prete i ucenjuju, pa i zakon je takav da to dozvoljava, moras prvo da platis pa onda da se zalis, a kad se zalis onda odvoj jedno 10 godina od zivota da bi nekome terao inat. I to je to. Nije problem da se plati, nego je problem opsti javasluk i nebriga vlasti za gradjane. Mesecno placam 15-20 racuna i to dodje preko 300 evra, plus porezi, pa to stize preko celog meseca, a EDB racuni stizu nasumice bez ikakvog reda i pravila. Plus toga i na silu guraju RTS racune izmesane sa strujom, tako da moras da vodis racuna da te glodari ne drpaju. Sta reci, ne moze se elektronskim putem mnogo popraviti, mozes preko neta biti i prevaren. Sa nasom birokratijom ne mozes ni usmeno da se objasnis, a ne da eksperimentises. I sta je tu je, ljudi i dalje placaju na salterima i hoce stambilj i zato su stalne guzve po salterima i dangubljenje mase gradjana. Sramota je da tako dugo to traje, a niko i ne misli o onome sta radi, jer da misle, svaki racun bi trebao da ima bar kod i da to ide automatski. Ali... stvaranje guzvi i dangubljenja, posteno da kazem, ni ja ne bih bolje mogao da izmislim, to su izmislili neki zesci "pametnjakovici. Pa setite se samo guzvi na Gazeli i kilometarskih kolona u trajanju od desetak godina, koliko je samo tu radnih sati potroseno u cekanju i koliko hiljada tona benzina izgorelo bez veze. To su neke nebuloze koje ja nikada necu razumeti.

Za nekoga ko plaća samo internet i nema tekućih primanja (plata, penzija i sl.) e-banking je ipak nepotreban trošak. Za zaposlene koji mesečno plaćaju sve račune (komunalne, telefonija, tv, internet) nemanje e-bankinga i čekanje u redu po šalterima pošta/banaka uz naplatu priličnih provizija i gubljenje vremena...pa neka svako napravi računicu. Ja moje (slobodno) vreme ne želim da provodim tako.

Poslednja izmena:
U EFG-u se ne placa ebanking usluga.
Valjda ide u onih 160din mesecno koje placam.
Provizija min 8din, za vece iznose 0,5% od uplate.

OFF Topic!!!
Ova tema o Targo Telekomu, postaje besmislena, zadnjih 10tak postova se bavi bankarskim provizijama i sličnim stvarima.
Poenta je da TT mora dostaviti račun za usluge u papirnom ili elektronskom obliku za svoju uslugu, a kako će korisnik to platiti i sa kolikom provizijom nema nikakve veze sa ovom temom.

OFF Topic!!!
Ova tema o Targo Telekomu, postaje besmislena, zadnjih 10tak postova se bavi bankarskim provizijama i sličnim stvarima.
Poenta je da TT mora dostaviti račun za usluge u papirnom ili elektronskom obliku za svoju uslugu, a kako će korisnik to platiti i sa kolikom provizijom nema nikakve veze sa ovom temom.

Tacno tako.Pratim ovu temu skoro od pocetka ;otprilike sam medju prvima koji su uzeli targo(blok 63).Inace sam dugo bio kod telekoma(internet+iptv),neko vreme sam koristio I beogrid net.Hocu da kazem da su moja iskustva vezana za Targo vise nego dobra.Nadam se da ce prevazici poteskoce bilo koje vrste,I nastaviti sa razvojem.Voleo bih da sto vise ljudi dobije mogucnost da probaju njihove usluge.Ovo je samo moje licno misljenje.Pozdrav.

Nagledajte se.png

Na delu paket 24/12 ....

I dok ovo pisem brzina varira izmedju 5.8 do 6.2 MB/s

:-devil-:

Poslednja izmena:
jel i dalje februar termin za nova prikljucivanja?

Imam mogucnost za uvodjenje targo optike,u zgradi postoji ptt kds, moze li neko u kratkim crtama da mi objasni proceduru uvodjenja optike do stana, hvala.

Popunis na sajtu formular i neko ce te kontaktirati i objasniti ti sve. Moras da imas saglasnog predsednika stanara, ili vecine stanara. Koliko sam razumeo, prikljucenja ce biti u februaru/martu.

Da li je targo prisutan u naselju belvil?

Ja sam čuo da je Telekom sproveo optiku po naselju Belvil. mada ne mogu da tvrdim da je to tačno :D

Ima tamo i Telekom.

И после 17 дана без интернета...прорадио вечерас :). Био ми је пар дана дисејблован WAN на ONT-у, па рекох ајд да пробам сад. Кад оно ради. У фул router режиму. Да ли су заменили ту фамозну плочу или нешто, немам појма. Нико ме није звао из ТТ ништа да јави. Иначе сам у блоку 23 нбгд.

Добра вест да је прорадио нет у 23 блоку, јавићу сутра комшији да проба.
Успут данас стигла признаница, 5 дана путовала од Београда до Новог Београда.

Кад нет није радио у блоку 23? Мени ево фецера све у шеснес ;)

6ица. Ја сам међу првима увео тарго, почетком септ прошле год. Од тада је све функционисало сјајно. Сада јако ретко понекад оде сигнал. Али и то јендслеко мање него на телекому и тоталу...

Nocas sam probao da povezem Netgear router na Targo-ov ONT kako bih najzad dobio funkcionalan homegroup i da se uredjaji medjusobno vide na wifi lokalnoj mrezi. Na ONT-u prebacio na bridge mode, ugasio dhcp i wifi. Na Netgear router-u, prebacio ip adresu na 192.168.2.1, postavio dynamicIP i naravno upaljen dhcp. Povezao ONT port 3 na internet (wan) port na Netgear-u.

Nisam uspeo da pristupim internet-u preko Netgear-a... a video sam da kada povezem direktno racunar na ONT, racunar dobija javnu ip adresu, sto pretpostavljam da je ok, posto je ugasen DHCP.
Da li imate jos neku sugestiju?

Inace kada se koristi samo Targo oprema (ont) desi se da se vide racunari u network-u i da prolazi medjusobni ping, ali neka se i izgube...u pitanju je samo wifi lokalna konekcija.
Da li je neko uspeo da namesti da radi iTunes homesharing i wifi sync iTunes sa iPhone, iPad itd...? Meni nikako nece da se pojave uredjaji u iTunes-u, a stiklirano wifi syncing. Probao i sa gasnjem NOD32 firewall-a, restart Apple Mobile Device service-a i jos par tricks&tips sa neta. Bas sam se iznervirao, a zeleo bih da kupim AppleTV i da se bude povezano u jednu funkcionalnu celinu.

Hvala!

Nazad
Vrh Dno