StormScion
Slavan
- Učlanjen(a)
- 08.03.2005
- Poena
- 380
Ma bez asusa ništa, tužno je samo sto i nvidija i amd forsiraju 4k a i 1440p nisu udomili kako treba
Ocekivano, samo neznam zasto penite toliko, compute osakacen, tdp prekoracen kao i zagrevanje, verovatno se iz 28nm nemoze vise izvuci, cena je u skladu sa "kvalitetom"
Ps posto sam prvi put i zivotu korsnik ATI grafike za 3 meseca da na obe odu kuleri... smesno ili sa ja bas toliki baksuz ili AMD dopusta da vendori stavljaju najzesci krs samo kako bi bili konkurentni sa cenama...
Ps posto sam prvi put i zivotu korsnik ATI grafike za 3 meseca da na obe odu kuleri... smesno ili sa ja bas toliki baksuz ili AMD dopusta da vendori stavljaju najzesci krs samo kako bi bili konkurentni sa cenama...
Koji modeli su u pitanju?
ONO sto je najbitnije jeste da klok za klok 290X parira titanu , SA ZNATNO manjim chipom ... cime se defakto dokazuje stara tvrdnja da GCN 1.1 satire nvidijinu arhitekturu od gk104 do gk110.
gg no re
Pa zar nije 7970 dosao sa nekim suludim cenama i onda ga Nvidija undercutovala sa 680ticom?
Nije to odkidanje sa cenama AMD izmislio (ne moramo da idemo u proslost sa ultrama i prvim radeonima od A T I-ja) to je klasican korporacijski trik dranja potrosaca kada postoje pogodni uslovi na trzistu, i koji ce svaka kapitalisticka firma valjano da iskoristi.
AMD je drao sa cenama kada je Tahiti izasao pa ga je Nvidija odmah undercutovala, onda neko vreme nakon toga je Nvidija odrala potrosace sa Titanom i 780 i slicnim nebuloznim odrzavanjem cena duze od godinu dana dok je AMD spustao cene veoma agresivno.
Sada je dosao red na AMD da undercutuje, i to ce se tako nastaviti u nedogled, bitno je samo ne istrcati na prvu loptu i ne dati neke sulude pare za nesto sto je ocigledno precenjeno (Titan npr precenjen na kvadrad i 780, kao sto je i 7970 bio kada je izasao itd).
To sada i AMD radi nvidiji, tj samo su promenili uloge, ne zna se ko je gori![]()
![]()
NE znam koliko ce AMD da oceni R9-290. Mislim da cenovni rat AMD moze da vodi jer jednostavno ima manji Chip.
Ko zna kakav se škart uvozi kod nas
Upravo to, AMD je izbacio referenetnu zarad testova i to je to. Ko hoce 290X sigurno ce ici na nereferentnu, a taj toxic je zver nadam se da cemo ga videti i na obicnom 280.
Sada je karta neki 5% brza od TITANA to je stvarno nista, ali nonreferentni modeli uz zvanicne drivere donjece sigurno jos 5% tako da ce ukupna razlika biti oko 10% sto s obzirom na 450$ nizu cjenu prestavlja odlicnu kartu u pogledu performanse/price.
Ne zelis da znas ...
Sto volim kad ljudi uzimaju Titana za bilo kakvo price/performance poredjenje. Niko ne kupuje Titana za igranje, GTX780 je za to. Ako custom 290X bude 5-10% brzi od custom GTX780 za $100 manje, to je dobro, ali ne odlicno sobzirom da je GTX780 na trzistu vec dugo.
Sto volim kad ljudi uzimaju Titana za bilo kakvo price/performance poredjenje. Niko ne kupuje Titana za igranje, GTX780 je za to. Ako custom 290X bude 5-10% brzi od custom GTX780 za $100 manje, to je dobro, ali ne odlicno sobzirom da je GTX780 na trzistu vec dugo.
Smatram. Ranije smo imali nove serije grafickih u roku od 6 meseci (na pr. 480>580)
Pre 5-10 godina. Vremena se menjaju, sve je teze ovladati manjom litografijom, ciklusi su sad 1+ godina sa tendencijom daljeg produzavanja. A za 4xx i 5xx serija-potez je bio iznudjen zbog velikih problema 4xx serije sa potrosnjom i pregrevanjem, nije bio planiran tako da je samo izuzetak koji potvrdjuje (novo) pravilo.
Samo serije čipova koji nisu ispali kako je zamišljeno su menjani u roku od šesrt meseci. Tu spadaju nv 5800XT, ATi 1800XT, GTX480.
Pa kda se "valjaju" auto gume nista me vise ne cudi.
http://www.winwin.rs/auto-moto-oprema/auto-gume/zimske-gume.html?limit=28&mode=grid
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari