Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A pa ovde sam procitao da imam wifi pise: "Da (Spreman)" al to onda treba preko sticka sto opet nije problem...

Da dodjem do BG da pogledam uzivo treba mi 30e, mada kontam da je najbolje da vidim svojim ocima i odlucim. Ovako gadjanje napamet dal je crna bolja na Samsungu ili LG je besmisleno. Doduse znam da mi se vise svidja Samoled+ na telefonima nego IPS...

A opet kada bi videli u kakvom stanju mi je TV koji se sada koristi mislim da bi i neki kinez bio ogroman korak napred.

Ja TV najmanje gledam niti imam potrebu za istim, hocu da igram GTA V i necu da pocinjem na nekom krs ekranu, gledam redovno serije koje skinem sa neta i zato mi je bitno da moze da pusti standardne formate a procitao sam, u ovoj temi, da tu Samsungu nema ravnog.

A pa ovde sam procitao da imam wifi pise: "Da (Spreman)" al to onda treba preko sticka sto opet nije problem...

Da dodjem do BG da pogledam uzivo treba mi 30e, mada kontam da je najbolje da vidim svojim ocima i odlucim. Ovako gadjanje napamet dal je crna bolja na Samsungu ili LG je besmisleno. Doduse znam da mi se vise svidja Samoled+ na telefonima nego IPS...

A opet kada bi videli u kakvom stanju mi je TV koji se sada koristi mislim da bi i neki kinez bio ogroman korak napred.

Ja TV najmanje gledam niti imam potrebu za istim, hocu da igram GTA V i necu da pocinjem na nekom krs ekranu, gledam redovno serije koje skinem sa neta i zato mi je bitno da moze da pusti standardne formate a procitao sam, u ovoj temi, da tu Samsungu nema ravnog.

To Da (spreman) znači da ti treba wifi dongle. Ako baš ne insisitraš na wifi-u LAN ti sasvim završava posao.
Ne znam odakle si ali ako prolaziš kroz Kragujevac slobodno svrati da vidiš uživo ;)

Poslednja izmena:
Istu muku sam mucio (s`skoro istim potrebama) i odlucio se za lg.Ubijao sam se izmedju lg i samsung i odlucio se za lg.Ali iskljucivo nakon vidjenog svojim ocima, ne komentarima.Smart imas i ovim sto je do sada pisano i jednostavnim povezivanjem preko hdmi na pc.To je po meni nonsens.Moj savet ti je da uporedis i odlucis.

Hmm poslao sam poruke 2-3 prodavca u vezi LG 42LN570S, jedan kaze salje mi kopiju racuna i overenu garanciju koja vazi u Srbiji, a drugi kaze ne salje nista i svi problemi se resavaju preko njega, a ko mi garantuje da ce se on za godinu dana javiti na taj isti telefon...

Ovaj sto kaze da salje kopiju racuna i garanciju mi rece da je garancija internacionalna i da vazi u bilo kom ovlascenom LG servisu, jel to tacno?

Ima li neko preporuku prodavca, moze na PM...

Poslednja izmena:
Pa na kp ima par oglasa ima jedan lik koliko vidim ima najvise pozitivnih ocena od svih ovih koje sam gledao... Mislim da cu ujutru da porucim od njega f5000. Sad sam bas bio kod drugarice i igrao se sa smartom i ono mi je totalno neupotrebljivo, a za 50e sto cu da ustedim cu kasnije ako mi bude trebalo da uzmem taj android stick...

Poslednja izmena:
Ja čekam novogodišnju sezonu, pa da poručim neki Samsung od 55" iz Mađarske... mogu li da ga uklopim u oko 1000 evra i koji model? Ne želim 3D, WiFi je obavezan, ostalo sve manje-više.

Uzeo sam LG LN5400 za 390e, slika je sasvim solidna, iznenadjujuce dobra na analognoj TV, ali to samo dok ne stigne D3.

Spojio na xbox 360 i sad imam i "Smart". Pustio sam par filmova sa HDD i odusevio se sa slikom. Ja sam zadovoljan, kao i ukucani.

Jedino sto me nervira je ona info traka koja je pri vrhu ekrana kad se menjaju kanali, bilo bi bolje da je dole pa da vidim koji je kanal. Mada kad stigne D3 onda ce pisati ime kanala. Prckao sam po opcijama, kojih inace nema mnogo, i nisam uspeo da sklonim tu traku od gore.

Poslednja izmena:
Uzeo sam LG LN5400 za 390e, slika je sasvim solidna, iznenadjujuce dobra na analognoj TV, ali to samo dok ne stigne D3.

Spojio na xbox 360 i sad imam i "Smart". Pustio sam par filmova sa HDD i odusevio se sa slikom. Ja sam zadovoljan, kao i ukucani.

Jedino sto me nervira je ona info traka koja je pri vrhu ekrana kad se menjaju kanali, bilo bi bolje da je dole pa da vidim koji je kanal. Mada kad stigne D3 onda ce pisati ime kanala. Prckao sam po opcijama, kojih inace nema mnogo, i nisam uspeo da sklonim tu traku od gore.

Ako ti to puno smeta mozes pritisnuti na daljinskom ok da odmah sklonis tu info traku, jeste da je smor sto moras svaki put da pritiskas ok kada zelis da je sklonis ali ja nisam nasao drugo resenje :)

poz !

Jel neko ima Panasonic plazmu TX-P42ST60? Kakve su plazme u odnosu na malo bolje LED-ove tipa samsung 40F6400 ili SONY 42W650?

Imam 55st50 i 42w655. Za filmove apsolutno plazma, led je katastrofalno los, nerealne boje, probijanje svetlosti, losa crna- sve to ubija atmosferu kod leda. Da nemam plazmu mozda ne bih ovoliko kukao ali kad vidim kako filmovi izgledaju kad ih istovremeno poredim, stvarno je lose. Al za igre, posebno w655 zbog neprevazidjeno niskog odziva je bolja opcija. Takodje plazma zahteva naprednijeg kosnika koji ce da pazi na burn-in i prvih par stotina sati na pravilnu razradu panela.
Zavisi za sta ti treba ekran i ko ce ga koristiti. Ako je samo za filmove nemas bolji izbor od plazme. Ako planiras gledanje televizije (zbog logoa) ili igranje igara (zbog staticnih elemenata), led ti je sigurnija opcija. Takodje, ako imas decu pre li kasnije ce ti ostaviti ukljucen ekran sa istim kanalom pa ces morati da ispiras znak nedelju dana :)

Poslednja izmena:
Uglavnom ću ja koristiti tv, a deca ga koriste za gledanje sa hard-a, ređe tv programa. Za igranje se sigurno neće koristiti, verovatnije za web, tube... znači najviše filmovi, seije i po neki sport. Šta znači razrada panela? Burn in znam šta je, ali me čudi da toga još ima, negde sam čitao da je na novijim plazma panelima to prošlost?!

Samsung 40F6400 ima i 3d i wifi i smart i dvb-t2

Uglavnom ću ja koristiti tv, a deca ga koriste za gledanje sa hard-a, ređe tv programa. Za igranje se sigurno neće koristiti, verovatnije za web, tube... znači najviše filmovi, seije i po neki sport. Šta znači razrada panela? Burn in znam šta je, ali me čudi da toga još ima, negde sam čitao da je na novijim plazma panelima to prošlost?!

Na panasonicovom st50 pouzdano znam da nije jer su ih vracali u radnje zbog toga. Cak su se uvoznici toliko opekli sa plazmama da ih vise ne uvoze i veoma je tesko u CH naci plazmu, a u mojoj okolini ih vise nema. A i panasonicovo najavljeno povlacenje iz plazmi dovoljno govori o njihovom iskustvu.
Razrada panela se radi jer je plazma najpodloznija burn inu prvih sto-dvesta sati i podraumeva izbegavanje staticnih slika. Posle te razrade burn in ne bi trebao da postoji vec samo zadrzavanje slike koje vremenom nestane.
Moje misljenje je da celo zezanje vredi jer je uzitak gledati filmove na plazmi, ali ako filmovi nisu primarna upotreba onda je led bolje resenje.

Nazalost, LED koji moze da parira plazmi kosta previse, tako da sam spreman da zivim sa tim ogranicenjem plazme (image retention) koje jeste smanjeno u odnosu na stare modele od pre 5+ godina, ali i dalje postoji...

Šta bi, onda, po Vama, bilo najbolje rešenje za ono šta meni treba (naveo u prethodnim postovima)?

1. panasonic plazma TX-P42ST60
2. sony KDL 42W650
3. samsung 40F6400
4. samsung 42F5500
5. eventualno panasonic led TX-L42E6

Ako te ne mrzi, idi u UŠĆE, u BigBang, tamo sam svojim očima video nalepnicu na samsungu i čuo prodavca, apsolutno nemam razloga da te palim, i ja se razmišljam da uzmem taj model. Mada, iskreno, ne znam čemu T2, neće ti trebati, jer će sve ići preko provajdera kablovske i niko neće imati problema po kućama zbog tjunera. To može svako da potvrdi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno