Šta je novo?

Targo Telekom

Sad mozete da se segacite koliko hocete. Vama ne moram da polazem racuna cega sam ja vlasnik.

Nisam vernik, al'...
img.gif

@Soboslikar,

Znam odavno za opticki link prema Rumuniji ali to je vlasnistvo Telekoma, nije to jedini opticki link Lepo je to da imamo optiku, ona tabela u njoj nije Island koji optiku ima odavno i to do kuce. Dok su oni imali optiku mi smo jos uvek bili na 512K ili 1Mb. Targo je ulozio i razvukao svoj link, koliko je to ozbiljno kad se krene sa mutnim rabotama to je diskutabilno. Kolo srece se okrece pa tako ode Dulic i sad smo tu gde smo. Koliko je sve to ozbiljno ili neozbiljno da korisnici cekaju mesec dana na popravku, po meni i ostalima to je neozbiljno, tako se ne posluje ni na zapadu. Ako je Targo vec tako bogat sta je za njih da kupe deo koji je riknuo i to zamene. Nije to most na kojem je otisao deo pa mora da se obustavi saobracaj i sece taj deo mosta i ugradjuje novi, pa i to se zavrsi u nekom razumnom roka. Ovo je elektronika sve ima da se kupi, naruci i dobavi nabrzaka.

ps. postoji ovde private posta, upravo sam ti napisao nesto

Poslednja izmena od urednika:
Ne branim Targo, ali preterali ste sa prognozama bankrota, kao da konkurencija nema problema i sličnih ispada kao Targo. Mnogo su uložili u izgradnju (nove FTTH) mreže koja je potpuno nezavisna od svih ostalih, za razliku od mnogih drugih firmi koje se oslanjaju na tuđe resurse. Prvenstveno mislim na aDSL provajdere koji svi koriste TS infrastrukturu : telefonske kablove, centralu, parice i često TS internet linkove, a samim tim i zavise od TS-a koji sve to rentira i ubira prihod (a i sam je jedan od DSL provajdera). Mnogo je Targo uložio novca da bi tek tako propao kako se ovde to nekima čini, a da firma ima trenutnih problema, to stoji, ali nemojte za svaki kiks da opalite po katancu na bravi. A da sve to može da se brzo reši, to stoji, e sad šta je tu po sredi pa se oteže, ne znam, ali može im se. Nebi se ljudi toliko žalili da mogu da dobiju sličnu ili istu uslugu kod konkurencije. Ako ste na delu TT mreže koja je zahvaćena problemom pa čekate rešenje ili čekate na priključenje posle potpisanog ugovora, pre ćete to dočekati nego da Vam isti kvalitet i cenu ponudi konkurencija, ali na Vama je odluka, pa odlučite sami.

Hvala BECKS-u na odogovorima na pitanja koja sam postavio! Što se tiče kontakta vendora u vezi problema sa novim firmware-om ONT-a, dali ima nekog odgovora sobzirom da je prošlo oko 2,5 meseca od kako smo dobili prvi update ? Ima li vendor neki rok do kog mora da reši problem? Dali se možda razmišlja o promeni proizvođača ili modela ONT-a ili ne?

Hvala.

P.S. Lokacija: N. BGD / Carina < sve šljaka super

Ne branim Targo, ali preterali ste sa prognozama bankrota, kao da konkurencija nema problema i sličnih ispada kao Targo. ... P.S. Lokacija: N. BGD / Carina < sve šljaka super
Komsija, to im i ja kazem :) Bas sam danas otkazao Telenoru ugovor, mesec dana prekida interneta, placam a ne dobijam nista. I sta treba da reklamiram, da me zaludjuju da kod mene nije u redu, kad znam da jeste. Te pare cu dati Targu, bar znam da ne ispaljuju.

I imam jedno pitanje za sve na forumu: Da li je neko otkazao svoj ugovor sa TT, kad vec pricate toliko da su propali ?

Zvali me juce, procita mi lik napisan tekst u minuti I rece cuveno "mozda bude I ranije" E da, obecao mi 6 meseci gratis :)
Sad sledi cekanje

I imam jedno pitanje za sve na forumu: Da li je neko otkazao svoj ugovor sa TT, kad vec pricate toliko da su propali ?

To je upravo ono sto je fascinantno. Od onih koji cekaju februar, malo ko raskida ugovor.

Što se tiče kontakta vendora u vezi problema sa novim firmware-om ONT-a, dali ima nekog odgovora sobzirom da je prošlo oko 2,5 meseca od kako smo dobili prvi update ? Ima li vendor neki rok do kog mora da reši problem? Dali se možda razmišlja o promeni proizvođača ili modela ONT-a ili ne?

Za prva dva pitanja zaista ne znam nista konkretno. Pretpostavljam da su to neke opcije pokrivene ugovorom tipa ako ne uradis ovo dobijes penale i sl.
Sto se tice promene proizvodjaca tu nastaje problem kako inkorporirati drugog vendora u postojeci sistem koji je napravljen za rad sa trenutnim CPE-om(ONT).
Iskreno, ne cenim ECI-jev ONT i mislim da se ponasa kao uredjaj iz nize srednje klase. Samim tim, voleo bih da se promeni vendor i da ponudi kvalitetniji ONT.
Problem je sto nema bas puno alternativa za ograniceno trziste u ovom delu sveta.

Komsija, to im i ja kazem :) Bas sam danas otkazao Telenoru ugovor, mesec dana prekida interneta, placam a ne dobijam nista. I sta treba da reklamiram, da me zaludjuju da kod mene nije u redu, kad znam da jeste. Te pare cu dati Targu, bar znam da ne ispaljuju.

Sobo, oni koji najviše kritikuju i tempiraju priče o mogućem krahu Targa verovatno i nisu korisnici istog.

Najčešće su to po pravilu zabrinute komšije koji ni nemaju uslova da pređu na Targo, pa muku muče sa lelekomom i sličnima. :d

Inače, jedno pitanje... Da li postoji neki provajder u Srbiji koji daje i veću brzinu od one propisane ugovorom.

20/10 paket...

Lokacija Stari Merkator, i sve funkcioniše odlično.

Poslednja izmena:
Inače, jedno pitanje... Da li postoji neki provajder u Srbiji koji daje i veću brzinu od one propisane ugovorom..

Ne, Targo je unikatan :)

Verovatno je i jedini provajder gde potpises ugovor i cekas 6+ meseci da te ukljuce :)

Pa kad bi napravili poredjenje koliko ima nas zadovoljnih korisnika i koliko ima onih koji cekaju ili su nezadovoljni, sta mislite koga ima vise? Ja sam blok 19a i sve radi kao sat. Za godinu dana samo jedan problem koji su otklonili momentalno.
Cesto ljudi imaju kratko pamcenje. Sta je bilo kada se pojavio ADSL? Koliko se cekalo na slobodan port? Ili su ovde sve mladi koji se ne secaju dial-up veze, pa ADSL-a u pocetku... O troskovima uvodjenja kablovske nekada da i ne pricamo.

Poslednja izmena:
Pusti to "koliko se cekalo na port kad je ADSL poceo, posto je to davno proslo vreme Koliko se danas ceka na ADSL, kablovski net ili WiFi? To je za poredjenje a ne kako je bilo pre 7 (SEDAM) godina kad je pocinjao ADSL.
Licno sam besan na lazi Targa oko roka za uvodjenje jer sam ih direktno pitao "oce li to do NG?" a odgovor je bio "bice". A cekam ih jer imam port na telefonskoj liniji koji ne moze preko 12mbps a PTT KDS nema infrastrukturu u mojoj zgradi u bloku 30 za kablovski net. Da nije tako ne bih cekao lazove iz Targa, alu ih razumem zasto lazu I ne krivim Korisnicki zbog toga

Pa vidi, za 5 godina ce neko tebi reci, pusti ti to koliko si cekao optiku, to je davno proslo vreme...

Tako je, ali u realnom vremenu kad pricamo optika je cudo skoro kao ADSL 2006 godine. Za 5 godina ce biti normalna stvar I poredjenje ce biti besmisleno kao I sad poredjenje sa pocecima ADSLa

Pusti to "koliko se cekalo na port kad je ADSL poceo, posto je to davno proslo vreme Koliko se danas ceka na ADSL, kablovski net ili WiFi?
Koliko sam shvatio imas ADSL. Mozes da cekas jos par meseci optiku i TT, ili da probas da potpises ugovor sa nekim drugim kablovskim operaterom. Mozda ce on brze pruziti uslugu.

na sajtu im pise: "Uključite speed test (http://speedtest.targotelekom.com/) i videćete da kod nas dobijate ono što platite."
I ko je god proveravao, uvek se mogao uveriti da je to tacno. Ko nema vremena i razumevanja da saceka na prikljucenje, niko ga ne prisiljava i nije razlog da se ovde TT blati, a blate ga najvise oni koji nisu prikljuceni.

Ja sam gore postavio pitanje: koliko je pretplatnika otkazalo ugovor, mislio sam na one vec prikljucene. Ali koliko vidim iz odgovora koji je dao Becks, ne odricu ga se ni oni sto cekaju februar.

E sad, ko je lazov i prevarant ?

Pa mi smo vec pisali o tome i uporedjivali. I ja sam eto izneo moja licna iskustva sa drugim provajderima. Kad je bio prekid zbog apdejta, kupio sam mobilni net kod Telenora jer nisam znao koliko cu biti bez neta i... dobio sam samo pola brzine od onoga sto pise ! I juce sam im otkazao i pretplatu za mobilni broj sa internetom. Zasto ? Pa od vise od godinu dana, vise nisam imao net nego sto sam ga imao, a poslednjih mesec dana ga uopste nisam imao ! Telefonska mobilna veza im je u redu, a net im je nula,
Eto to da poredimo sa Targom ? Pa nema sanse. Targo je sam stavio u ugovore da ce odbiti od racuna ako nemas 1 dan vezu ! A sta je sa ostalim provajderima ? Jel jos neko tako napisao svoj ugovor ?
Mislim... glupo je praviti i poredjenja, kad ti neko napise ugovor na "Do 20/1" Sta to znaci ? Koliko je to ? I koliko se placa za 20/1 a koliko za 8/0,5 ?
Dalje, svi su se ogradili da zadrzavaju pravo na izmenu svog pravilnika !? A jel imas ti pravo da izmenis svoj pravilnik ?
I da li je to posteno da vam provajder naplacuje i gubitke u svojoj mrezi ? Naravno da nije, ali to svi rade, osim Targa.
Pa sad mozete da nastavite protiv mene jer na jedan nacin reklamiram tu firmu. Reklamiram je kao zadovoljan korisnik i reklamiracu svakoga ko je korektan i posten. Dobro je kad ima i takvih, danas je to retkost, sve go prevarant na trzistu i secikesa.

Poslednja izmena:
Pitanje

Nisam dobio racun za prosli mesec, zoven podrsku, svira muzika do beskonacnosti. Koliko znam rok za placanje je 20-ti, sta sad, zasto nema racuna, zasto se podrska ne javlja ako je sve ok.

Vidis kad spomenu racun. Za prosli mesec mi je stigao racun nekih 300 dinara manje. Pise korekcija na osnovu uvazene reklamacije. Pretpostavljam da je bio neki prekid nocu ili tako nesto. Ne secam se da sam to doziveo kod nekog drugog operatera.

Pitanje

Nisam dobio racun za prosli mesec, zoven podrsku, svira muzika do beskonacnosti. Koliko znam rok za placanje je 20-ti, sta sad, zasto nema racuna, zasto se podrska ne javlja ako je sve ok.

Dobro me podseti, nisam ni ja dobio, gledaću da zovem podršku ako uspem da ih dobijem.

Dalje, svi su se ogradili da zadrzavaju pravo na izmenu svog pravilnika !? A jel imas ti pravo da izmenis svoj pravilnik ?
Po zakonu o Obligacijama svaki takav ugovor je nevazeci. Ne moze se nesto menjati bez saglasnosti oba ugovaraca, normalno u ovoj drzavi sve moze,
e sad neki pravnici ce da tvrde da moze jer si potpisao ali sustina Obligacija je da su u obligacionom ugovoriu obe strane ravnopravne a to sto rade zove se prevara,
isto kao i u bankama gde potpisujemo svasta jer bi nam trebao advokat da nam procita i rastumaci sve stavke ugovora koje su stetne za nas.

Račun mi stiže mailom i najnormalnije je stigao ovog meseca, kao i uvek do sada.

@BECKS

Pretpostavljam da ti je istih pitanja preko glave, ali da ipak pitam :) Ima li naznaka da će Targo rešiti problem sa restartovanjem ONT-a koje se pojavilo od ažuriranja firmvera? Pre ažuriranja se za 7 meseci ONT restartovao možda jednom i to kada je bilo najavljeno, a nakon ažuriranja se sam od sebe restartuje nekad više puta istog dana, nekad ne po 5 dana, ali se svakako restartuje. Ovo je jedini "problem" koji imam sa Targom. Poslednji put kada sam zvao podršku da se požalim na ovo dobio sam odgovor da su svesni problema i da rade na njegovom otklanjanju, ali od tada već ima mesec dana, a sve je isto.

Inače, osim ovoga, za godinu dana koliko koristim uslugu pristupa Internetu kod Targa izuzetno sam zadovoljan!

Meni je stigao racun, doduse prvi od kada sam potpisao i to negde oko 14tog, na svega 163 dinara za 2 dana u junu... Ocekujem da ce biti ubuduce ranije ikace cu kasniti sa placanjem par dana i vise nego sigurno.A ja posto nisam bio siguran reko ajd nazovem. Lepo se javili posle 10tak sekundi sve mi lepo covek ispricao, pozdravili se i svako svojim putem.
U junu kada sam se prikljucio cekao sam 26 dana na prikljucivanje, kada su dosli momci su bili strasno lenji i nisu vikali na nekoga iz centra ko je hteo da ih posalje na jos jedno mesto da urade , a vristanje je bilo oko toga da im je dva bilo puno za jedan radni dan. Van toga da sam svoje rutere i sve pratece kablove sprovodio sam a posle i bridge-ovao. Cak ni to sto sam im trazio da mi na ONT ugase WiFi nisu odradili kako treba...

Ali ja sam sada par meseci kasnije VEOMA zadovoljan uslugom. NI JEDAN put mi internet nije pukao, sefica/ menadzer me zvao sutradan kada sam se bunio jer uz ONT nisam dobio kutiju i pratece gluposti, razgovori sa centrom se snimaju sto je meni extra (u Vektoru su me psovali), uvek imam i vise od toga sto placam ...

E sad kako ONT nemaju od tipa kraja juna/ pocetka jula i logicno je da majstorima podele otkaze kada izbora nekog i nemaju. Pa nece valjda da sede i bleje? Meni je smesno sto ljudi na FB pricaju svasta a oni cute. E sada ja neznam koliko su price o bankrotu tacne , a ko kaze da jesu neka necime to i potvrdi posto ja nista van naklapanja nisam video. No bojim se ako nedobiju ONT u tom crnom februaru da su pukli.

I kakav je to update firmware? Ja nis nisam dirao :D niti imao ikakav problem!

I ja bi voleo da cujem koliko vas koji niste zadovoljni je raskinulo ugovore?

Poslednja izmena:
Ima li naznaka da će Targo rešiti problem sa restartovanjem ONT-a koje se pojavilo od ažuriranja firmvera?

Mozda ima, a opet mozda i nema.
Korisnici se nisu prikljucivali a onda odjednom se spominje februar.
Mozda to znaci da ce sve biti sredjeno u februaru.

Cekaju na nekog ko treba da popravi ili hardver ili softver/firmware. Reklamacija je ocigledno bila.

@Abonimus: "I kakav je to update firmware? Ja nis nisam dirao niti imao ikakav problem!"
Firmware je upravljacki program/softver uredjaja, u ovom slucaju ont-a, i oni ga po potrebi menjaju daljinski kroz mrezu.

Ni ja nisam dobio racun za ovaj mesec, i ovo je 4. dan bez targovog interneta, sva sreca pa se kacim na komsiju, nego da li ima jos neko problema sa internetom ? Meni su rekli da je ekipa na terenu i da ne znaju kada ce odkloniti kvar...Da li jos neko ima problema sa internetom ? Lokacija: Blok 70

Ni ja nisam dobio racun za ovaj mesec, i ovo je 4. dan bez targovog interneta, sva sreca pa se kacim na komsiju, nego da li ima jos neko problema sa internetom ? Meni su rekli da je ekipa na terenu i da ne znaju kada ce odkloniti kvar...Da li jos neko ima problema sa internetom ? Lokacija: Blok 70

Pratim temu i ispade da je dobro što ne prikljčuju trenutno... Na adslu ne pamtim kada je bio ikakav prekid... Godinama

Nazad
Vrh Dno