Šta je novo?

Targo Telekom

Pitanje

Nisam dobio racun za prosli mesec, zoven podrsku, svira muzika do beskonacnosti. Koliko znam rok za placanje je 20-ti, sta sad, zasto nema racuna, zasto se podrska ne javlja ako je sve ok.

Ни ја нисам добио рачун, први пут ове године (прикључен у децембру). Звао сам корисничку службу, начекао се, дочекао, девојка погледала, издиктирала ми позив на број а остало сам преписао са прошломесечног рачуна и уплатио општом уплатницом.
Може бити да су смањили број запослених и у књиговодству па не стижу да пошаљу рачуне.:d

Cekaju na nekog ko treba da popravi ili hardver ili softver/firmware. Reklamacija je ocigledno bila.

@Abonimus: "I kakav je to update firmware? Ja nis nisam dirao niti imao ikakav problem!"
Firmware je upravljacki program/softver uredjaja, u ovom slucaju ont-a, i oni ga po potrebi menjaju daljinski kroz mrezu.

Ma znam care sta je firmware... Samo nisam primetio da su kod mene ista menjali. A ako i jesu da kucnem u drvo nisam imao problema.

@GligaNBG ja sam u 63 i nemam nikakav problem za sad! Sve radi ... dobro.

Jer kod tebe cela lokacija ili ?

Poslednja izmena:
na sajtu im pise: "Uključite speed test (http://speedtest.targotelekom.com/) i videćete da kod nas dobijate ono što platite."
I ko je god proveravao, uvek se mogao uveriti da je to tacno. Ko nema vremena i razumevanja da saceka na prikljucenje, niko ga ne prisiljava i nije razlog da se ovde TT blati, a blate ga najvise oni koji nisu prikljuceni.

Ja sam gore postavio pitanje: koliko je pretplatnika otkazalo ugovor, mislio sam na one vec prikljucene. Ali koliko vidim iz odgovora koji je dao Becks, ne odricu ga se ni oni sto cekaju februar.

E sad, ko je lazov i prevarant ?
Lazovi su oni koji su dali nalog da se govori buducim korisnicima da ce prikljucenja biti USKORO, a ne da je problem ogroman i da se to nece skoro desiti. Naravno, nije u skladu sa poslovnom logikom da se to radi, ali onda se smanji broj buducih korisnika, ne daje se lazna nada i slicno. Da ne bi dosli u situaciju da ih pljuju i napadaju korisnici koji jos to nisu.

Naravno da niko nije otkazao ugovor, jer svi imaju kakav-takav net i cekace jos 4 meseca da se vidi kakvo je stanje sa Targom, jer prelazak kod drugog operatera podrazumeva ili 2 godine vezanosti za istog ili preskupu pretplatu na internet bez ugovorne obaveze.

Naravno da cu cekati Targo jer sam zakucan na 12 mbps i nemam nijednog kablovskog operatera koji mi moze ponuditi internet. Vec sam pisao da KDS u mojoj zgradi ima staru infrastrukturu i ne moze da mi obezbedi internet, iako im je najveca brzina sporija od one koju sad imam i na to sam bio spreman. a posto sam ogranicen na 12, a vec imam toliko iako placam 16 (bivsi D@H, sadasnji Premijum net kod Oriona) odgovara mi da sacekam februar i da raskinem sa Orionom i da idem na bolje. AKO Targo ikada ispuni ovo najnovije obecanje.

Lazovi su oni koji su dali nalog da se govori buducim korisnicima da ce prikljucenja biti USKORO, a ne da je problem ogroman i da se to nece skoro desiti. Naravno, nije u skladu sa poslovnom logikom da se to radi, ali onda se smanji broj buducih korisnika, ne daje se lazna nada i slicno. Da ne bi dosli u situaciju da ih pljuju i napadaju korisnici koji jos to nisu.

Naravno da niko nije otkazao ugovor, jer svi imaju kakav-takav net i cekace jos 4 meseca da se vidi kakvo je stanje sa Targom, jer prelazak kod drugog operatera podrazumeva ili 2 godine vezanosti za istog ili preskupu pretplatu na internet bez ugovorne obaveze.

Naravno da cu cekati Targo jer sam zakucan na 12 mbps i nemam nijednog kablovskog operatera koji mi moze ponuditi internet. Vec sam pisao da KDS u mojoj zgradi ima staru infrastrukturu i ne moze da mi obezbedi internet, iako im je najveca brzina sporija od one koju sad imam i na to sam bio spreman. a posto sam ogranicen na 12, a vec imam toliko iako placam 16 (bivsi D@H, sadasnji Premijum net kod Oriona) odgovara mi da sacekam februar i da raskinem sa Orionom i da idem na bolje. AKO Targo ikada ispuni ovo najnovije obecanje.

Imas onu opciju kod Targa da ako prelazis sa jednog na drugog operatera dobijes 3 meseca besplatno ;) makar su meni tako dali. Pa imaj to u vidu.

Mozda bi ti bilo najbolje da pustis da se preklopi mesec dana za svaki slucaj da taj februar neispadne na kraju mart ili aprili. Mislim prvobitno je bio septembar koliko se ja secam (na FB tako pricali jel).

Naravno da cu cekati Targo ...

Lazovi, prevaranti, net im je kakav-takav, ali ti ces ih ipak cekati ?
Nesto mi tu ne stima sa logikom. Pa ako ti je dovoljno kakav-takav net, vec imas kakav-takav. Sta tebe briga sta Targo radi ? Za sada je rasprodato ko i svaka druga roba sto moze da bude rasprodata i cekas sledecu priliku.
Vidim i da se javio i neki 'Ninoslav1983' iz Beceja da nam ocenjuje provajdera... bas lepo sto imamo tako vidovite ljude. Uglavnom - grozdje je kiselo jer je mnogo visoko.

Sobo druze nemoj da se ljutis, znaci admini stvarno treba da ti zabrane svako dalje komentarisanje u ovom topicu, pratim ovu temu jer sam na listi cekanja kod TT, ali ti stvarno preterujes sa tvojim izjavama koje postaju u neku ruku i smesne, ispasce na kraju da si nekako usko povezan sa Targom licno... Kako ti za sve imas opravdanje i neku tvoju teoremu bukvalno sam poceo da preskacem tvoje postove, izvini ali stvarno preterujes...

Ma preskaci, malo se i salim :)
ali u sustini je tako, najnezadovoljniji su oni koji nisu ni probali.

Nesto mi tu ne stima sa logikom. Pa ako ti je dovoljno kakav-takav net, vec imas kakav-takav. Sta tebe briga sta Targo radi ? Za sada je rasprodato ko i svaka druga roba sto moze da bude rasprodata i cekas sledecu priliku.
Vidim i da se javio i neki 'Ninoslav1983' iz Beceja da nam ocenjuje provajdera... bas lepo sto imamo tako vidovite ljude. Uglavnom - grozdje je kiselo jer je mnogo visoko.

Vrlo sam precizno, cak 2 puta, objasnio zasto su lazovi, a cak sam naglasio da ih razumem zasto je to tako! Drugo, objasnio sam i zasto ih cekam, ne znam sta ti opet nije jasno?!

Abonimus, hvala na toj informaciji.

Ma preskaci, malo se i salim :)
ali u sustini je tako, najnezadovoljniji su oni koji nisu ni probali.

Pa da uglavnom ko nije ni uspeo da proba jos uvek. A razumem i zasto! Ja sam popizdeo posle 20tak dana cekanja kada sam potpisao a da nisu dosli sigurno bih zahtevao raskid posle 30tog dana. A kada su i majstori su bili tragedija.

Ili oni koji imaju problema sa ekipama koje rade veomaaaaaaaa sporo.

Ali Sobo mislim da neki nekontaju da se salis pa kontam da nebi bilo lose da smanjis malo :D za tvoje zdravlje jel xD

P.S: admin nemoze da ti "zabrani" komentarisanje u pojedinom topiku. Takva opcija nepostoji.

Milose nema frke! Kada i dodju trebalo bi da ti daju 3 kupona za jos po mesec dana koje mozes nekome dati. Svakom po jedan jel. Pa nadji nekoga pa razmeni sa njim ;)

Poslednja izmena:
Ne znam iz koje, ali vukli su kablove za Targo. Modem su mi doneli i postavili neki Slovenci i samo jedan od njih 4-5 je znao srpski.

Ne znam iz koje, ali vukli su kablove za Targo. Modem su mi doneli i postavili neki Slovenci i samo jedan od njih 4-5 je znao srpski.

Do zgrade da neka domaca firma je kopala i sprovolila ali ovi kod mene kuci sto su bili su neki domaci (svi znali srpski) ali su nosili Targo prsluke. Zaboravili su uredjaj od neki 8.000 eura u liftu pa su ga jurili po zgradi kao pomahnitali. A onda su 2 sata kukali, vristali na nekoga i busili 2 rupe. A da lepili 2 metra kanalica ... Posto je vec sve bilo sprovedeno do moje komsinice odma pored. Nije bilo cak ni ta dva metra na kraju.

Bukvalno su samo zasrafili ONT, jedan nije radio pa su doneli drugi, i kada su zasrafili zapalili su.

Modem su mi doneli i postavili neki Slovenci i samo jedan od njih 4-5 je znao srpski.

MorYeZT.gif

Vidi,niko ovde ne želi da Targo propadne.
Baš naprotiv. Svi smo u neku ruku razočarani što se stvari odvijaju loše,a jedina razlika između tebe i nas je što ti ne želiš to da priznaš ili da vidiš.
Niko neće raskinuti ugovor tj.odreći se optike i svih blagodeti koje ona može u budućnosti da pruži zato što se ONT restartuje,ali pošto znamo kako je to sve radilo pre,prosto ne verujem da je to problem koji jedna iole ozbiljna firma ne može da reši.
Sve u svemu nema potrebe da se ti boriš protiv nas za interese TT svi smo mi na istoj strani samo drugačije gledamo na stvari.
...uzgred, šta bi radio kad bi izgubio njihov net?

prosto ne verujem da je to problem koji jedna iole ozbiljna firma ne može da reši.
Sve u svemu nema potrebe da se ti boriš protiv nas za interese TT svi smo mi na istoj strani samo drugačije gledamo na stvari.

Pa i ne borim se ja ni za koga i ni protiv koga, razgovaramo i razmenjujemo misljenja i zato i sluzi forum.

Oni su sve platili, naisli na gresku i odmah reklamirali i sada cekaju da im to isprave. Ko jos ispravlja fabricke i softverske greske na kupljenim proizvodima ? Stvarno ne vidim sta vam tu nije jasno.

Uh vidim da se ovde bas rasplasala polemika oko Targa. Te onakvi su, te ovakvi, pa ko stoji iza njih, ko ce da ih kupi i ostale nebuloze. A i ovi sto kao navijaju za njih su jos gori. Mislim jasno mi je da neko navija za fudbalski klub (mada ne i da bukvalno ubija druge zbog toga) ali nikada mi nece biti jasni ljudi koji navijaju za neki brend, proizvod ili firmu ciji je jedini cilj da ostvari profit na njima. Ta patoloska privrzenost na pr. atiju, nvidiji, intelu, amd-u ili najvecoj Srpsko-Albansko-Bosanskoj svetinji VW mi nikada nece biti jasna. U ovom slucaju rec je o Targu...
Ja sam njihov srecan i zadovoljan korisnik (za sad) i stvarno nikakvih problema za godinu dana nisam imao sa njima. Bilo je tacno 2 prekida od po 15 minuta (oba najavljena) i jednom im je puko DNS server na par sati pa sam koristio gugletov. Potpisao sam ugovor, posle mesec-dva dosli ljudi i povezali me i to je to. Nisam ih cekao ko ozebo sunce, ni odbrojavao minute do njihovog famoznog dolaska ko neki ovde. Imao sam internet i pre njih (do duse losiji za iste pare) a verovatno cu i posle ako propadnu ko sto se ovde prica.
Mislim mozda sam imao srece da nisam prilkjucen na taj deo aparature (sta li je) koji pravi probleme ostalim korisnicima ali ako dodje do nekih ucestalih prekida i neresivih problema vraticu se na adsl ili nesto drugo. Ove drame, secenje vena, pljuvanje po forumu jer nisu dosli u neki kraj ili odugovlace sa prikljucenjem su mi jos nejasnije od ovog pravljenja kulta od glupog operatera telekomunikacionih usluga. Nisam bas impresioniram ni tom zvakom o svemogucoj optici mislim to da li oni signal prenose kao digitalni, analogni, opticki, elektricni ili uz pomoc goluba pismonose ili opet nekom svemirskom tehnologijom me savrseno ne interesuje to je njihova stvar. To ko ce i da li ce da ih kupi me opet nije briga. Istina je da su trenutno najpovoljniji i to je ono jedino sto bi korisnicima trebalo da bude bitno, pod uslovom da sve radi kako treba. Ako pak ne radi ili ih nema u kraju ili propadnu, povecaju cene itd. postoje i drugi, nema razloga za teske reci zbog toga.
A to sto je u ovoj nesrecnoj zemlji savrseno normalno da se mesecima a neretko i godinama radnicima ne isplacuju plate i da se zaposleni tretiraju kao stoka nije problem Targa nego drzave. Vi bivsi radnici targa verovatno ne biste bolje prosli ni u vecini drugih firmi u privatnom sektoru. Nadjite vezu, uclanite se u stranku pa se uvalite u neku drzavnu firmu i imacete siguran i redovno placen posao, nazalost takav je sistem u kome zivimo...

Poslednja izmena:
Lenjine svaka cast na postu. Meni bi bilo zao da propadne TT pa da moram da se vracam na nešto lošije, ali nije smak sveta. Sa konja na magarca, ali ne bi bio ni prvi ni poslednji put u životu.

Pa i ne borim se ja ni za koga i ni protiv koga, razgovaramo i razmenjujemo misljenja i zato i sluzi forum.

Oni su sve platili, naisli na gresku i odmah reklamirali i sada cekaju da im to isprave. Ko jos ispravlja fabricke i softverske greske na kupljenim proizvodima ? Stvarno ne vidim sta vam tu nije jasno.

Druze nisi odgovorio na pitanje, a bas me zanima sta bi uradio i kako bi pricao da i ti imas probleme, pa bi te molio da elokventno kao i do sada napises nesto i o toj hipotetickoj situaciji.

Prvo se opusti, onda se malo udubi u tu mogucnost da ti se desi, pa nam napisi koju rec (nekolike recenice)...

Ajde budi dobar pa nam iskreno reci ...

Ocigledno je da neki od nas imaju jedan ONT uredjaj a neki imaju drugi.

Posebno ako je to resetovanje posto ja taj problem nisam imao.

Moguce da je nesto drugacije ali ne mora da bude...
Ja se ne secam da li se zale samo ljudi sto nisu ont stavili u bridge mod i koriste svoj ruter ili svi imaju problem...

Poslednja izmena:
Moguce da je nesto drugacije ali ne mora da bude...
Ja se ne secam da li se zale samo ljudi sto nisu ont stavili u bgidge mod i koriste svoj ruter ili svi imaju problem...

Mudro zboris moguce i da je to.

Ja sam odmah namestio bridge (bilo mi zao rutera koj sam opravljao 100 godina haha). Mozda neko od ovih koji imaju problem da se oglasi ?

Moj ONT još uvek radi full routing LAN + Wi-Fi, i nemam problema. Nabavka krštenog rutera je u planu.

Druze nisi odgovorio na pitanje, a bas me zanima sta bi uradio i kako bi pricao da i ti imas probleme, pa bi te molio da elokventno kao i do sada napises nesto i o toj hipotetickoj situaciji.

Prvo se opusti, onda se malo udubi u tu mogucnost da ti se desi, pa nam napisi koju rec (nekolike recenice)...

Ajde budi dobar pa nam iskreno reci ...

Pa, kad vas toliko interesuje, ja sam vec par puta ovde napisao da imam dve kablovske u stanu, druga je PTT i presao bih kod njih na net. A da se vracam na ugovore kod onih provajdera kod kojih sam vec bio nezadovoljan, to nema sanse.

Koji ruteri dolaze u obzirom ako se ONT baci u bridge mod. Ajde malo predloga, da ima podrsku za wi-fi, da se vidi ko je konektovan, koliko love treba izdvojiti, neki pristojan ruter

Nazad
Vrh Dno