Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Ma daj brate, nece valjda da izostave temporary files, tj da mi izbrisemo taj visak nepotrebnih fajlova, mislim ako nesto treba 8S-u onda je to, I bice mi stvarno trulo ako to ne budu dali HTC 8S-u ili bilo kom drugom fonu sa 512MB, bas me briga za rotaciju ekrana I driving mode, samo su mi dve stvari potrebne, iskljucivanje aplikacija na "x" I brisanje temporary files-a I ja cu voleti WP do neba :D Ja za sada necu updateovati, cekam zvanicnu verziju, ne zuri mi se toliko, haha :)

Ima brisanje temporary files. Istina, kod mene (trenutno) "samo" 60MB :) Zauzece interne memorije je sada drugacije (tj. detaljnije) prikazano, po stavkama. Nema vise "other".

Elem, ima i drugih novosti, nije samo rotacija. Sve sto je Darko1290 napisao je tacno i prisutno je. Ali ja razmisljam slicno kao i Marko, pa sam kao inovaciju naveo samo ono sto mi je stvarno i korisno.

Ima brisanje temporary files. Istina, kod mene (trenutno) "samo" 60MB :) Zauzece interne memorije je sada drugacije (tj. detaljnije) prikazano, po stavkama. Nema vise "other".

Elem, ima i drugih novosti, nije samo rotacija. Sve sto je Darko1290 napisao je tacno i prisutno je. Ali ja razmisljam slicno kao i Marko, pa sam kao inovaciju naveo samo ono sto mi je stvarno i korisno.

Ehh sad mi je lakse, da znas da si me zabrinuo :d Znaci I dalje furamo WP :D

Šta znači ovo pod No. 1:

1. Your phone is “developer-unlocked”

Poslednja izmena:
Šta znači ovo pod No. 1:

1. Your phone is “developer-unlocked”

Znaci da je otkljucan za neke funkcije, mozes da instaliras aplikaciju sa kompa, a eto i sada da ranije dobijas update. Sada trenutno mozes da kupis developer licencu za 20$, mi smo uglavnom svoje otkljucali preko lazne .edu mail adrese, microsoft daje studentima free licencu a mi smo svi studirali Maricopa University :)

Instalirao i ja upravo, nema sta da se doda. Od svega je najbitnije sto je MS dozvolio ovakav nacin apdejtovanja, valjda ce se sad stvari brze odvijati

Dosta konkretniji update od gdr2, nisam ocekivao ovako brzo, pitam se dal ove custom melodije znace da ce moci i za razne aplikacije tipa Twitter.. Sad ce valjda 'smeti' to da omoguce u aplikaciji.

@ svarog84
Hvala za informaciju.

Prijavio sam kako je napisao Darko, i čak mi nije niti tražio da posebno instaliram sertifikat (valjda zato što sam već prijavljen na Store)
Jedino sam morao prebaciti na USA regiju da bi mogao instalirati Preview for Developers.
Nakon toga settings-update kao i obično, i upravo instalira. :happy:

p.s.
radi se o L520, koja će i onako biti zakinuta za sve Nokia "fore", pa ću praktički sve novo dobiti odmah.

p.p.s.

Sve radi kako treba. :)

Poslednja izmena:
Kažu da 520, 620 i ostali nazovi slabiji telefoni rade vidno fluidnije i brže sa GDR3... Vaši utisci? Ja na 920 ne primećujem razliku što je u neku ruku i za očekivati ali ako su dodatno uspeli da ubrzaju entry level telefone to je super vest.

Ovo stvarno nije normalno da ovako dobro i brzo radi uređaj od 100 (i par) €
Baš, ali baš vidno fluidnije radi nakon ove nadogradnje. :banana:

Desilo se nesto veoma cudno mom Ativu :) Posto nisam odradio hard reset posle gdr2, nakon instalacije gdr3, data sense se opet nije pojavio i ja resih da to ispravim :) Resetujem telefon, on se ugasi, pa upali, pa nesto drnda i na kraju dodjem do toga da je telefon kao ukljucen ali nema desktop-a. Pritisnem power ili win taster, pojavi se lock screen, slajdujem ga nagore i nista. Siv ekran sa pozadinskim osvetljenjem. Gore sve stoji (3g, mreza, pojacavanje zvuka radi) ali nema ikonica. Mogu "normalno" i da ga ugasim ali nista ne dobijam. Moze li se odraditi neki reset kombinacijom tastera pri paljenju telefona ?
Ne sekiram se mnogo posto imam pisanu garanciju, nego me samo zanima sta mu je koj moj :)

Ovo stvarno nije normalno da ovako dobro i brzo radi uređaj od 100 (i par) €
Baš, ali baš vidno fluidnije radi nakon ove nadogradnje. :banana:

To mi prija ba. Mislim i ovako leti, sta je tacno brze?

Poslednja izmena:
Nekako je telefon proradio posle restarta, ali ja i dalje nemam data sense. Gde se tacno nalazi ? Ono sto sam video na YT to je u settings/applications pa tu izmedju background task i games. Medjutim kod mene nema, niti ga ima medju programima. Da li da skinem gdr2 pa da ga rucno flesnem.

Hteo bih da apdejtujem moj L520 na GDR3.
Ako to uradim, da li se gube podaci, kontakti, da li treba ponovo instalirati Nokia Cam Pro?

Apsolutno ništa se ne gubi i sve ostaje kao što je bilo do tad.

@hektor2

Data Sense je prvi u listi pod Settings. Očigledno da iz nekog razloga nije tu. Idi pretraži WPCentral forum, sigurno je još neko imao sličan problem... Da li Samsung ima svoju aplikaciju za flash/update telefona kao Nokia?

Uradio sam sve, dobio sam da menjam ton na porukama, podsetnicima..., ali i dalje mi piše da je Amber?

E posle ovoga definitivno ostajem na WP :) Kad vidim da se radi nešto, to me raduje.

Uradio sam sve, dobio sam da menjam ton na porukama, podsetnicima..., ali i dalje mi piše da je Amber?
Amber je Nokia updejt,koji nema veze sa Microsoft GDR nadogradnjom za sve WP8 uređaje.GDR4 update se očekuje već početkom sledeće godine...

GDR4 nece postojati, zato sto posle GDR3 ide WP 8.1 BLUE.

GDR - je minor update za WP8

WP 8.1 - je major update

Ja sad hteo da uradim tah dev accont, ali kad sam video da pise da ucestvovanje u tom programu moze da ponisti garanciju, neka hvala, tek sam uzeo tel od Telenora . :D . Sacekacu ...

Koliko vidim, jedina novina na mojoj Lumiji 520 je što sam dobio melodije za poruke i što se telefon manje zaglupljuje.

Kako ti se do sad zaglupljivao? Mene samo nervira ovo po otkljucavanju da se opet sam zakljuca odma, i tako moram par puta lock unlock dok ne prihvati. Barem jednom dnevno se desi, a necu da restartujem ili soft resetujem jos, mesec dana nisam da vidim koliko moze da izdrzi bez vecih zaglupljivanja..

Sad sa GDR3 apdejtom wp8 zadovoljava sva moja ocekivanja. E sad ne znam kakva ce poboljsanja doneti Blue tj wp8.1? Mada i ovako sam prezadovoljan :)

Jel primetio neko da Whatsapp ne radi trenutno ?

Doneće podršku za full HD rezuluciju novih Windows phone modela.Nema tu neke revolucije,kao što je nema i na Windowsu 8.1 u odnosu na staru osmicu....:smash:
@MICRO V91,to kod tebe možda.Na kojoj si mreži?

Poslednja izmena:
Kako ne radi? Radi...

Elem sto se garancije tice, kao i na ostalim platformama i ako iz nekog razloga treba da nosite telefon na reklamaciju, prosto preko NSU vratite odgovarajuci softver i sve cisto. Na stranu sto je i ovo legalan/zvanican update od strane MS a ne custom nesto. A svakako kroz 2-3 meseca u sklopu sledeceg apdejta ce i Nokia ovo isto da ponudi. Tako da apsolutno nema razloga za brigu oko garancije u ovom slucaju.

Ne radi ni meni push na WA, dobio sam poruku tek kad sam otvorio aplikaciju.

Ma nije radio trenutno... Potvrdili su mi i ovima kojima sam pokusavao da posaljem por. Stoji onaj sat nece da posalje. Na Telenoru i WiFi :) .

Pa da, sacekacu ja Nokia Bitersweet Shimer, pa sve u kompletu da updejtujem.

Nazad
Vrh Dno