Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moje mišljenje je da nemaš zakonsku obavezu da priznaš reklamaciju, možda je najbolje rešenje da se konsultuješ sa udruženjem za zaštitu potrošača. Ali koliko je to merodavno na limundu kad oni imaju svoj pravilnik, tako da je tu veoma teško dati neki savet.

Napisano je pod uslovima na mojim aukcijama da kupac nema pravo na bilo kakvu reklamaciju ako se predmet salje kurirrima, jer mi jedan klinac ovako spalio jednu graficku karticu od 200 eur....Pa posle ono...kupac ima pravo da uvazi reklamaciju i bla blabla...
Procesor cekao ukupno 12 dana da ga kupac preuzme...a umesto da je testirao odma kada je preuzeo paket da vidi dali je ok, on je cekao nekoliko dana, tako da nema pravo da reklamira kuririma...

Poslednja izmena:
Ne mogu tvoji uslovi biti "jači" od pravilnika limunda, kao ni pravilnik limunda od zakona. Sve mora da bude usaglašeno sa zakonom, e sad kako je u praksi ....

Ne mogu tvoji uslovi biti "jači" od pravilnika limunda, kao ni pravilnik limunda od zakona. Sve mora da bude usaglašeno sa zakonom, e sad kako je u praksi ....

To je ok, ali on je to prihvatio - napisano je da ako nije saglasan kupac sa ovom uslovom onda ne licitira...mada ovo je napisano samo zbog kurira...ali hebemliga, poslajem paket a on se ceka da ga preuzimaju, a tek posle nekoliko dana mi javi da je neispravan...

Inace, procesor nema neki vrednost, 2600 rsd...

Poslednja izmena:
vezano za to sto Joker prica -

Uslovi tvoje prodaje mogu da budu samo u skladu sa pravilima, i manje vise su besmisleni jer ne mozes napisati nijedan uslov mimo pravila. Bila je zapravo tema na Cafe-u o tome ali cafe-a vise nema.

Ja sam jedared stavio uslove: "Ukoliko me ne kontaktirate kao kupac (sto je pravilo sad), poslacu vam poruku, i ukoliko vidim da ste bili prisutni na sajtu a niste odgovorili, negativna ide momentalno. "

Dobio sam upozorenje od Limundo tima da to tako ne sme jer moram da ispostujem rok za javljanje i transakciju. Pitao koja je poenta onda uslova prodaje, ostao bez odgovora. Dosao do zakljucka da ti uslovi onda sluze samo da se izreklamiras ako imas vise stvari, i eventualno da napises nesto da privuces kupce, nikako da sam odredis pod kojim uslovima prodajes.

Najveci problem zapravo je sto Limundo postavljanje aukcija NE BI SMELO da se vodi kao prodaja, jer cak i ako Limundo placa PDV, to je placeno za uslove transakcije, a ne za moju "firmu" jer ja firma nisam. Limundo je najobicniji sajt za oglase kojima cenu odredjuje licitacija a ne prodavac. A ja nesto ne vidim da ljudi sa Halo oglasa placaju promete, dazbine, racune, i da su na bilo koji nacin omedjeni zakonom o zastiti potrosaca...

Na kupujem prodajem, halo oglasi i ostalo, imaš mogućnost izbora.

Možeš da daješ free oglas, a možeš i da platiš.

Na limundu ne možeš free, zato su napravili kao licitaciju, i zato mlataraju toliko ZZPom, da bi ljudi tamo kupovali, jer misle da su zaštićeni.

A u stvari, isto ranje, drugo pakovanje, i oni kao i ostali mogu da prilože nešto dokumentacije za krivičnu prijavu, sigurno ne plaćaju detektive da idu da jure nekog ... :) :) :)

I eventualno kazne prodavca blokadom .... što mnogo pomogne prevarenom . :) :)

Iiii upravo je ukinuta i potvrda originalnosti predmeta :)

Onda su samo legalizovali ono što se i do sada prodavalo, replike satova, falš sportsku opremu .....itd.

Neverovatno, ovaj limundo izbacuje sve moguce NORMALNE opcije sa sajta o_O

sada kada kliknete na Telefoni > Mobilni telefoni

nema vise biranja po proizvodjacu.

svaki dan ugase 2-3 korisne opcije. ovi su prsli. Ili gase sajt ili ga menjaju u nesto sto nema veze sa aukcijama.

ljudi kako to da kad ja ponudim neku cenu i lik u isto vreme ponudi vecu cenu za 10 din :/i to svaki put, to moze automatski da se odredjuje koliko hoce neko da $ ili ?

On je dao više od toga.

Ali sistem izbacuje tvoje + 10 dinara.

kad budeš dao više od njega, onda ide tvoje.

on 5000

ti 3000
sistem pokaže 3010

ti 4000
sistem pokaže 4010

Ti daš 6000

sistem sada pokaže 5010, za 10 više od njegove najveće....

Tako funkcioniše.

A šta sam ja to netačno napisao?

Ljudima je najlakše objasniti na primeru.

I po čemu se moje razlikuje od:

Limundo_agent_tabela.png

Napisao si nejasno. A netacan je onaj deo sa lapsusom od 6000.

Kako nejasno, ajd majke ti... ?

Sta ima nejasno?

I koji lapsus sa 6000 ? Gde je lapsus?

Ako je on ponudio 5000, ti ponudio 6000, sistem ce pokazati 5010 , i ti pobedjujes......

Vidi stvarno, nije lapsus - nisam pazljivo iscitao do kraja, jer je bilo nejasno, pa me mrzelo. Mada ne vidim zasto i dalje uopste raspravljamo o ovome?

Pa eto, zato ....

Rekao si da je nejasno, da ima lapsusa, da grešim ....

A prosto u 3 stavke/koraka ... ne vidim šta je nejasno...

Znači, nisi ni pročitao, a soliš pamet. Eto, zbog toga.

U jednom pasusu:

Predmet osvaja onaj koji je najvise ponudio za stvar. A konacnu cenu odredjuje DRUGA najveca ponuda (od drugog clana) plus 10 dinara. Dakle pobednik aukcije osvaja predmet uz ponudu do koje je SPREMAN da ide, a tacnu cifru odredjuje druga najveca ponuda plus 10 dinara.

i batalite vise, ovo zna svako ko ima jednu ocenu tamo. glupa rasprava.

Mene sve vise iznervira jedan clan, lju**79(2938) , dakle, ili je on genija ili ja sam *****...dakle, lik prodaje 8800GTS za 4400rsd, ja pre mesec dana stavio jednu, nije dostigla ni 3000...u cemu je poenta ljudi?!

Možda je prodaje, ali da li će da je proda?

Ma prodao...i prodaje sve i svasta po takvim cenama da ja svoj 9800GTX nisam uspeo da prodajem za vise od 3500 din a on je prodao g92 8800GTS za 4400. Mene uopste nije jasno kako je to moguce. Trazim neku logiku ali mislim da tu ne postoji normalan odgovor...

Razlika je u tom sto on ima skoro 3000 ocena i svi znaju da mu racunari dolaze na sleperu u loznici, a ti imas mnogo manje ocena, tako da bolje da soma vise njemu jer je bar siguran.

Ima covek toliko ocena, ima dosta ljudi koji su ga bukmarkovali. profil moje mame sada gleda brdo ljudi zbog odece i obuce, a i cene su daleko vece. Jedna zena je od mame kupila oko 25 stvari.

A ima i slucajnosti. evo:

Meni trebao prednji deo za SGS3 i ode mi 5 minuta pre nego sto sam seo za komp, za 2300 dinara, znaci sve - LCD, Touch i okvir, koji rade.

Sutra dan, isti takav komplet ode za 7800 dinara.

Poslednja izmena:
Razlika je u tom sto on ima skoro 3000 ocena i svi znaju da mu racunari dolaze na sleperu u loznici, a ti imas mnogo manje ocena, tako da bolje da soma vise njemu jer je bar siguran.
Siguran? Za te pare mozes da udjes u radnju, da kupis istu karticu i daju ti garanciju od 6 meseci...

A mozda je schnappy skroman decko pa nije napisao SVE U FULU, FUL FULOVA, VRH KARTA, OVO JE NAJBOLJA KARTA NA CELOM LIMUNDU. 3D MARK IMA 48000 SKOR, METRO IMA 4000FPS U FULL HD REZOLUCIJI...
Koliko sam primetio, ti "nafurani" oglasi stvarno mogu da prodju na Limundu, bez obzira kolike gluposti ljudi pisali.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno