Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 3

Конкретно - пластични "метал" са стране - имам утисак да ће се искривити ако га мало јаче притиснем

Isto kao na S4 ni ja nisam bio odusevljen.
E da je stvarno metal...

Ali nije osetljivo toliko kako izgleda veruj mi.

*** ово ми је први смарт Самсунг икада :)

Ima li negde da se kupe one flip wallet futrole kod nas ili da ih jurim ovde po germaniji?

Vazi, pogledacu ovih dana pa ako neko bude zainteresovan, mogu mu uzeti, mada dolazim verovatno tek 17og oktobra za bg,

Ladno mi ovi seljaci iz telenora salju mejl da ce mi otkazati porudzebnicu jer necu biti prisutan kad kurir bude ispostavljao, hteo sam da ovlastim nekoga ali to moze samo uz ponomocje, morao bih ovde da se cimam do ambasade itd . .

rise.jpg

evo jedan ruski review
http://www.mobile-review.com/review/samsung-galaxy-note3.shtml
ima i da se skinu semplovi UHD
1min samo 351mb hehehe al zato na mojoj masini nece ni da cuje.Moram traziti neki nabrijani quad

ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : No
Format settings, ReFrames : 1 frame
Format settings, GOP : M=1, N=30
Codec ID : avc1
Codec ID/Info : Advanced Video Coding
Duration : 1mn 1s
Bit rate : 47.9 Mbps
Width : 3 840 pixels
Height : 2 160 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Variable
Frame rate : 30.021 fps
Minimum frame rate : 29.861 fps
Maximum frame rate : 30.181 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.193
Stream size : 351 MiB (100%)
Title : VideoHandle
Language : English
Encoded date : UTC 2013-09-06 09:01:56
Tagged date : UTC 2013-09-06 09:01:56
mdhd_Duration : 61389

Audio
ID : 2
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format profile : LC
Codec ID : 40
Duration : 1mn 1s
Source duration : 1mn 1s
Source_Duration_FirstFrame : 364ms
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 128 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 48.0 KHz
Compression mode : Lossy
Stream size : 955 KiB (0%)
Source stream size : 955 KiB (0%)
Title : SoundHandle
Language : English
Encoded date : UTC 2013-09-06 09:01:56
Tagged date : UTC 2013-09-06 09:01:56
mdhd_Duration : 61312

Ladno mi ovi seljaci iz telenora salju mejl da ce mi otkazati porudzebnicu jer necu biti prisutan kad kurir bude ispostavljao, hteo sam da ovlastim nekoga ali to moze samo uz ponomocje, morao bih ovde da se cimam do ambasade itd . .

Што кажу... "невера"....

Uspeli su jos da unaprede kameru sto se slabijeg osvetljenja tice, ne mogu da verujem koliko su ove slike ispale bolje na Note 3:

Sigurno je malo bolja kamera u low light ali u vecini situacija je S4 na visim ISO vrednostima, za Note 3 i ne pise (samo to) u exif-u ali se vidi i bez toga, npr privi sempl sa S4 je cak iso 800 a na N3 bih rekao da je 100-160 npr, zato ima mnogo manje suma. Ili cetvrti primer, S4 IS0 1000 a N3 ne pise opet ali tesko da je preko 200.

Izgleda je razlika u modovima ili auto podesavanjima, cini mi se da sam procitao da N3 nema klasican night mod nego neki drugaciji trip a S4 ako su stavili na night ili auto nije ni cudo sto dize ISO na vrednosti koje su predvidjene za Lumiu 1020 npr.

E stvarno moram i ja da kazem koju povodom ovog KNOXa...dakle vi hocete da menjate kernele, ROMove, i da vam Samsung i pored toga odobri garanciju ako nesto podje lose.. Pa ja ne vidim tu logiku, iskreno...koliko puta se desavalo da neko flesuje nesto i pokvari ga...i sad on treba da se pozove na garanciju..a na koju to garanciju ja vas pitam, ako ste vi sami flesovali taj telefon? Na osnovu cega neka kompanija treba da vam garantuje besprekoran rad nekog uredjaja, ako ga vi menjate i ubacujete razne stvari u njega? Logicno, zar ne? Uostalom budimo srecni sto Samsung nije potpuno zatvorio bootloader, pa da isece sve custom kernele i ROMove, a pogotovo AOSP... Dakle, ja tu ne vidim nikakav problem..kao sto su Sony i HTC uradili...hoces da cackas sistem sam, onda se oprosti od garancije..

Razumem ja da se ljudi plase da ce to biti jedan od vidova ponistavanja garancije u fazonu da ce servis uvek da napise da je efuse diran, instaliran custom kerenel i nema garancije..ali sa druge strane to, bar kod nas, vec rade sa onim indikatorima za vodu, tako da nista novo.. Nema potrebe da se bilo ko ljuti...

daj bre, crkne mi ono hardversko home dugme i to je zato što sam rutovao telefon?

To bi sve bilo lepo da oni ostave opciju da korisnik moze da izbrise njihove nepotrebne preinstalirane programe. A takvih programa je dosta,bar na tw

@vojkan
Ne razumem, kakve veze ima sad to home dugme? Pojasni, molim te... :)

@fkloznica
Razumem ja to i slazem se, ali razumem i firmu koja zeli sebe da zastiti od gomile nepotrebnih troskova u vidu zamene uredjaja..zamene nastale ociglednom greskom korisnika..nije se taj uredjaj pokvario sam od sebe, vec ga je pokvario korisnik flesovanjem...
Ti kupovinom tog uredjaja, kupujes sve sto dolazi uz njega, pa i taj bloat od softvera, ***a na to si pristao svesno dajuci im pare..
Jedino ne znam sta se desava, da li se gubi garancija flesovanjem i njihovog oficijalnog GE ROMa?

Poslednja izmena:
pa crkne mi dugme i hoću da ga reklamiram, a oni kažu ne može jer je waranty void 1 (jer sam ga rutovao). i tebi je to pošteno?

E stvarno moram i ja da kazem koju povodom ovog KNOXa...dakle vi hocete da menjate kernele, ROMove, i da vam Samsung i pored toga odobri garanciju ako nesto podje lose.. Pa ja ne vidim tu logiku, iskreno...koliko puta se desavalo da neko flesuje nesto i pokvari ga...i sad on treba da se pozove na garanciju..a na koju to garanciju ja vas pitam, ako ste vi sami flesovali taj telefon? Na osnovu cega neka kompanija treba da vam garantuje besprekoran rad nekog uredjaja, ako ga vi menjate i ubacujete razne stvari u njega? Logicno, zar ne? Uostalom budimo srecni sto Samsung nije potpuno zatvorio bootloader, pa da isece sve custom kernele i ROMove, a pogotovo AOSP... Dakle, ja tu ne vidim nikakav problem..kao sto su Sony i HTC uradili...hoces da cackas sistem sam, onda se oprosti od garancije..

Razumem ja da se ljudi plase da ce to biti jedan od vidova ponistavanja garancije u fazonu da ce servis uvek da napise da je efuse diran, instaliran custom kerenel i nema garancije..ali sa druge strane to, bar kod nas, vec rade sa onim indikatorima za vodu, tako da nista novo.. Nema potrebe da se bilo ko ljuti...

Slazsm se.
Sve sto nije zvanicno i sto je cistom moze da steti samim tim ne vidim zasto bi bilo koji proizvodjac snosio odgovornost i popravljao telefon koji je na taj nacin pokvaren?

pa crkne mi dugme i hoću da ga reklamiram, a oni kažu ne može jer je waranty void 1 (jer sam ga rutovao). i tebi je to pošteno?

Da ali ti si vec svesno ponistio sebi garanciju time sto si ga rutovao.. Ljudi nemojte rutovati telefone koji su u garanciji...kad istekne garancija, radite sta hocete sa telefonom ili ***a budite svesni da nema garancije jednom kad izmenite proizvod van zvanicnog servisa...ne znam, ja sam to tako prihvatio..

Bolje onda uzeti neki drugi telefon koji nema tih problema...mada u poslednje vreme meni root pa skoro i ne treba vise..pokusavam bas da vidim koliko mi je potreban :)

pričaš besmislenu proizvođačevu priču

pričaš besmislenu proizvođačevu priču

lol...tako je, reci mi! :D

A izvini, za sta ti koristis root..jel moze screen shot iz Super Su aplikacije gde se vidi spisak aplikacija kojima je odobren root pristup?

Evo ti moj...

Poslednja izmena:
Kupis nexus i ne boli te glava :)

Neko rutuje i nexus ;-)

lol...tako je, reci mi! :D

A izvini, za sta ti koristis root..jel moze screen shot iz Super Su aplikacije gde se vidi spisak aplikacija kojima je odobren root pristup?

Evo ti moj...

može naravno

Screenshot_2013-10-04-17-24-55.png Screenshot_2013-10-04-17-24-59.png

rom toolbox u sebi ima jedno 20 aplikacija, app manager, font installer, task manager sa LMK podešavanjima, root browser, terminal emulator, build.prop editor itd itd. pa je sve to u jednoj app na shotu

Vrh Dno