Šta je novo?

Targo Telekom

Pa nije samo na Targo serveru (speedtest.net) ping "nula", ja sam testirao (u Srbiji) i na "Telekom Srbija" serveru i isto je (često) ping 0 ms. I to sve preko wi-fi na lap-topu udaljenom 15m od wi-fi rutera :D

Batali ono što ti ispiše Speedtest i probaj da pingujes tu adresu. Ping do telekomovog servera mora da bude bar 3-4 ms.

Koliko sam gledao, ping sa TT-a ka serverima koji su na provajderima u okviru SOX-a je mali, averange je 3-4ms, raspon uglavnom 2-8ms.

Poslednja izmena:
Jedan mali off. Danas sam kupio laptop i instalirao Windows 8 Enterprise 64bit. Imam PC sa istim Windowsom. Komp se na net kaci preko UTP kabla na switch-u koji ide u ONT. Kada laptop povezem na net preko wi-fi onda ne vidim pc u mrezi, a kada ga povezujem preko utp-a onda ga vidim. Kako da resim to, nije mi jasno o cemu se radi pa laptop ne vidi komp

Jedan mali off. Danas sam kupio laptop i instalirao Windows 8 Enterprise 64bit. Imam PC sa istim Windowsom. Komp se na net kaci preko UTP kabla na switch-u koji ide u ONT. Kada laptop povezem na net preko wi-fi onda ne vidim pc u mrezi, a kada ga povezujem preko utp-a onda ga vidim. Kako da resim to, nije mi jasno o cemu se radi pa laptop ne vidi komp

U pravu si,to trebaš da pitaš u drugoj temi.

Pitam ovde jer su ljudi već imali sličan problem sa laptop-om i TT ONT-om :D

I rešili su ga tako što su ONT stavili u bridge mode i na njega spojili kršten router.

Upravo...ONT sluzi kao modem, na njega je povezan TP LINK WR841ND i wifi na laptopu radi odlicno.

Koliko sam gledao, ping sa TT-a ka serverima koji su na provajderima u okviru SOX-a je mali, averange je 3-4ms, raspon uglavnom 2-8ms.

U pravu si, kada se testira iz Windows Command Promt-a dobija se averange ping 3-4ms u okviru SOX-a... A i za ostalo je po meni OK ping, tako da ne bunim se :D

Za nas u Mirijevu su mrtvi da mrtviji ne mogu biti.

U Mirijevi nema da ih ima u naredne 3 godine i vise. Dzabe se davale saglasnosti i nadalo da ce biti bolje mazali oci svima pa i radnicima koji su to radili.
Nikog nisu prikljucili od 5tog meseca i nece ni prikljuciti skoro. Ne da slovenac vise ni jednu paru za firmu. A suska se da nova otpustanja idu od sledeceg petka
i da vec postoji spisak ko ide. Modema i opereme nema i nece ni biti je. Modemi na carini stoje jer slovenac nece plati carinu da ih preuzme. Jos 2 meseca i firme nema da je bidne.
Nema prikljucenja, korisnika i zgrada, modemi se kvare i prekidaju sami od sebe, oni ne vide nista na sistemu jer im je istekla licenca za nadzor. Targo posato jedna tempirana bomba koja ce da eksplodira brzo. Jako brzo nazalost. :( a dobra prica bejase na pocetku.

... modemi se kvare i prekidaju sami od sebe, oni ne vide nista na sistemu jer im je istekla licenca za nadzor.
Овде још нико није пријавио квар модема. Најстарији има можда годину дана тако да није реално очекивати да се нови уређаји кваре баш тако често.
Каква лиценца за надзор? Како Тарго не може да види ништа на сопственом систему???

E dobar ovaj "radnik targa" bolje da je stavio realnan nick radnici vektora, cuj licenca za nadzor, sta bulaznis brate, pre 9 dana je devojka imala problem sa netom na TT i zvali smo kazu vidimo na sistemu da niste na netu(to apropo nadzora da ne vide modeme cist nonsens) imamo problem sa IP adresama lepo zena rece i posle 15 sekundi od kako smo pricali proradio NET i evo vec devet dana bez problema, tako da ne lupaj kad moram tako da kazem jer ne znam drugu rec koju bih upotrebio a da te ne uvredim jer to sto ti pises to su bre bajke za decu ono Andersenove bajke i to brate ovde vecina nas je u "ozbiljnim" godinama a ne klinci od 10-15 godina, to mozes njima da prodajes te fore, ovde vecini ne mozes.

Pa i nije nesto fino zaradio za sada. A ako se pravopis uzme u obzir, onda je zarada jos slabija. :)

Evo bas sam sad kod devojke I pisem post sa TT, radi odlicno, posto ovo kucam sa tableta ne mogu da stavim SS ali cim dodjem kuci stavicu da vidite kako radi preko wifi-ja iza 2 debela zida.

Poslednja izmena:
Kao sto sam i obecao stize SS, jeb nisam odmah napravio SS pa je malo drugacija slika ali vidi se i DL i UL i ping na 10m od mONT-a kroz dva debela zida.

Screenshot_2013-09-28-21-50-05.png

Jos nisam potpisao Ugovor itd, kakva je trenutno situacija sa ONT-ovima i uopste instalacijom? :S

Veselo :smackbum:
Hvala! :wave:

Na kraju cu da potpisem opet pakt sa ADSL-ovcima jer druge nema izgleda :eyebrows: :smash:

Od jutros (~07:00) ne radi internet. Zovem korisnicki servis, kazu prosledice tehnickoj sluzbi. Zovem 2h kasnije, na automatu dodata informacija o "planiranom" i "kratkotrajnom" prekidu, a operater kaze da i dalje cekaju povratnu informaciju. Krajnje neozbiljno.
Mislio sam da sam imao srece da 30. dana od potpisivanja ugovora dobijem ONT bez kutije (uz 5-6 poziva i par ozbiljnijih e-mailova). Sada shvatam da su tehnicka sluzba i call centar rak rana ovog provajdera. Sami ce sebe ukopati ako ovako nastave.

Meni internet funkcioniše odlično.

Inače, očekuje se da uskoro dobiju nove rutere, naime raskinuli su sa prvobitnim dobavljačem i sklopili ugovor sa novim.

I više su nego svesni negativnih kritika sa benchmarka, jer sam ih sam pozvao i čim sam pomenuo da određeni ''bivši'' radnici unose nemir među korisnike odmah su konstatovali da znaju za to na benchmarku.

Ali da nisu voljni da to komentarišu.

Ponavljam, da su i sami konstatovali da je finansijska situacija ne baš najbolja, ali da neće dozvoliti da tolika ogromna investicija propadne, i da su ruteri poručeni i da se uskoro očekuju od novog dobavljača.

A to "uskoro" je ova godina?

i ja imam informaciju da stižu ONT-ovi.. čeka se atest valjda.

Da li neko ima neke insajderske informacija o planovima za dalje sirenje mreze? Konkretno interesuje me za Dedinje?

Mislim da forumas sa nickom "Radnici Targa" ima tu informaciju pa pitaj njega na PM :d

... Inače, očekuje se da uskoro dobiju nove rutere, naime raskinuli su sa prvobitnim dobavljačem i sklopili ugovor sa novim.
...
Ponavljam, da su i sami konstatovali da je finansijska situacija ne baš najbolja, ali da neće dozvoliti da tolika ogromna investicija propadne, i da su ruteri poručeni i da se uskoro očekuju od novog dobavljača.
Onome ko ume da cita, ovo je dovoljno jasno. Nedostatak ONT-a nije posledica uvozne procedure, cekanja na odobrenje i slicnih stvari, nego zato sto jednostavno nisu ni bili poruceni.

Jednostavno, TT ima probleme sa finansiranjem, kako operativnim tako i investicionim. Bice da prvobitni business plan, previse zasnovan na "podrsci politickih struktura", polako pokazuje svoje lose strane. No, za nase dobro i dobro telekom trzista u Srbiji, nadam se uprava ima ideju kako da firmu stavi na zdravije noge. U suprotnom ...

Pozdrav

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno