Šta je novo?

Targo Telekom

No, za nase dobro i dobro telekom trzista u Srbiji, nadam se uprava ima ideju kako da firmu stavi na zdravije noge. U suprotnom ...

Pozdrav
Ne mislis valjda da bi napustili posao u koji su ulozili 50 miliona evra ? Nema "u suprotnom", nema nazad, mreza postoji i pitanje je samo vremena prikljucenja novih korisnika. Ako im bas zafali investicija, lako ce naci investitora jer je to unosan posao koji ne moze tek tako da propadne.
Sto se tice nagadjanja sta se desava u TT, oni ne moraju nikome da se pravdaju. Mreza je tu i radi i dogradjuje se, pa kome se svidja svidja. Uglavnom nisam primetio da im je neko od pretplatnika nezadovoljan kvalitetom veze, a to im je najbitnije. Oni se i sami trude i lepo pise na njihovom sajtu da kod njih sigurno dobijate ono sto placate i to je tacno za razliku od mnogih prevaranata koji isto obecavaju i obmanjuju kupce. A oni koji traze dlaku u jajetu, uvek ce nalaziti nesto za gundjanje. Iskreno mogu da kazem da bolji net nisam nikad ni imao.
Na facebook-u su napisali jos u junu da Mirjevo planiraju do kraja godine. To su im planovi, a koliko ce stici da ih realizuju je pitanje mnogih okolnosti. Bitno je da rade i da imaju kvalitet i povoljne cene i nista im drugo i ne treba za uspeh.

Sobo slažem se, kao što rekoh internet je odličan ali veoma je važno da konačno nabave rutere i uključe ne tako mali broj zainteresovanih klijenata.

Kao što rekoh već ovde, info koji sam dobio je da se ruteri mogu očekivati i da je promenjen dobavljač, ruteri će ostati isti model kao do sada.

Kao mladoj firmi sa malom bazom klijenata širenje iste je od suštinske važnosti za opstanak firme, čitam ovde komentare ljudi koji već duže čekaju da pređu kod Targa, neki su i izgubili strpljenje i produžili ugovor sa dosadašnjim adsl provajderima.
Zato se nadam da će sa dolaskom rutera uspeti da povuku još novih korisnika ka sebi. Živi bili pa videli...

Ne mislis valjda da bi napustili posao u koji su ulozili 50 miliona evra ? Nema "u suprotnom", nema nazad, mreza postoji i pitanje je samo vremena prikljucenja novih korisnika. Ako im bas zafali investicija, lako ce naci investitora jer je to unosan posao koji ne moze tek tako da propadne.
Sto se tice nagadjanja sta se desava u TT, oni ne moraju nikome da se pravdaju. Mreza je tu i radi i dogradjuje se, pa kome se svidja svidja. Uglavnom nisam primetio da im je neko od pretplatnika nezadovoljan kvalitetom veze, a to im je najbitnije. Oni se i sami trude i lepo pise na njihovom sajtu da kod njih sigurno dobijate ono sto placate i to je tacno za razliku od mnogih prevaranata koji isto obecavaju i obmanjuju kupce. A oni koji traze dlaku u jajetu, uvek ce nalaziti nesto za gundjanje. Iskreno mogu da kazem da bolji net nisam nikad ni imao.
Na facebook-u su napisali jos u junu da Mirjevo planiraju do kraja godine. To su im planovi, a koliko ce stici da ih realizuju je pitanje mnogih okolnosti. Bitno je da rade i da imaju kvalitet i povoljne cene i nista im drugo i ne treba za uspeh.

Baratas jako starim informacijama,oni su odavno propali samo to jos nema ko da im kaze.Valjda ce naci nekoga ko ce ih kupiti , vreme im otkucava.

Oni koji znaju odavno su napustili brod koji tone,ovi sto su ostali nemaju kud ili ih nece niko.

Juče sam opet čuo vest da je Telekom Srbija kupio Targo telekom i da je to praktično završena priča.

Sad mi izmraciste i TT. :( ***, ima li u ovoj Srbiji neki provajder koji daje pristojne brzine, garantuje za te deklarisane brzine i ima pristojne cene?

Ko ti je izmracio TT? Oni koji imaju TT nisu ni jednu losu stvar rekli o istom.

sto se mene tice, neka ga kupi ko god zeli - meni su prosli kroz ulicu, samo da mi jos u ulaz udju.
zanima me samo da se pokrenu sa mrtve tacke i da nakon godinu dana pocnu nesto i da rade.
nekako bi mi mozda bilo lakse da zivim u nekom delu grada gde ih nema, pa makar da se ne nadam - a ovako kada svaki dan predjem preko mikro-rova i znam da je optika ispod 20cm, prosto poludim.

da ne bude strasno, makar sam na SBBu, ali kada god nesto uzmem da radim od kuce (a zadnjih nekoliko meseci moram) smori me upload od 120KB/s.

jok 16/1.5 :(

Baš tako. Ovde TT pljuju samo oni koji nemaju TT.
U pljuvače dodaću i nas koji smo htjeli da postanemo korisnici TT, potpisali, čekali, zvali i na kraju otišli kod drugog, bar dok se TT ne uozbilji.
Niko nije osporavao kvalitet usluga TT, ako je uspio da postane korisnik, kvalitet usluge koju pružaju je odličan koliko se da vidjeti i pročitati, jedini problem je postati njihov korisnik... :d

Ti bas znas da su ulozili 50 mil evra :trust:

INVESTICIJOM od 40 miliona evra u optičku infrastrukturu, kompanija "Targo telekom" je u Srbiji uvela svetske standarde i omogućila primenu najnovijih telekomunikacionih sadržaja. Internet sadržaji - paralelno gledanje HD sadržaja onlajn, "streamovanje", video call i neverovartne brzine u donjnload-u i upload-u u odnosu 2:1 su trenutno dostupni na teritoriji nekoliko beogradskih opština, a uskoro će signal i optički kabl stići i u ostale delove urbanih sredina. Optika pruža najkvalitetniji prijem TV signala i omogućava gledanje TV kanala u visokoj rezoluciji, pa je korisnicima na raspolaganju full HD prijem slike, kao i 3D kanali.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/tehnologije/aktuelno.236.html:447304-Srbija-Nova-era-u-telekomunikacijama

Juče sam opet čuo vest da je Telekom Srbija kupio Targo telekom i da je to praktično završena priča.
Cuti da ne cuje djavo :d
Sve sto je palo u srpske drustvene ruke, sa stranackim personalom na celu, je propalo. A da je ta vest tacna, brujali bi mediji 6 meseci unapred.
Ako logicno razmislis, ulozeno 40 miliona, mreza se gradi 4 godine, vlasnik dobio kredite od banaka jer je imao dozvolu na svoje ime... i koliko sad to vredi ? Da ga kupi lelekom ? Pa oni su u dugovima, a ova mreza bi za par godina trebala dostici vrednost od par milijardi evra. Pa ko je lud to da proda ? Pa valjda i te banke znaju u sta ulazu novac.

Firma koja hoce da posluje trzisno a nije u stanju da isporuci uslugu zainteresovanim klijentima zna se kako prolazi - ili je pojede neko ili prosto propadnu.
Cela ova prica oko TT je diskutabilna...

Jedno glupo pitanje - da li je moguce da covek (klijent buduci) sam kupi ONT? Npr. odem sad u Austriju i uzmem jedan, kao sto uzmimamo TP-Link i ostale za ADSL :)

^Verovatno da mozes sam da kupis ONT, pitanje je da li ce operater hteti da ti pusti uslugu sa tvojim ONT-om.

Pozdrav

A sto ne bi pustio ?

Zato sto ne moze da garantuje kvalitet usluge sa opremom koja nije testirana/verifikovana sa njegovim resenjem; zato sto njegov NMS ne podrzava tvoj ONT i ne moze da ga kontrolise sa udaljenosti; zato sto je takva usluga koju ti nudi...

Pozdrav

pa smejte se vi, ali Karic je prodao svoj deo Mobtela za 1,8 milijardi. Tu su veliki profiti u pitanju i taj posao se brzo siri. Uopste nije nerealna procena. TT ne planira da ostane samo na internetu, vec racunaju i na fiksnu telefoniju i ko zna sta ce se jos pojaviti u medjuvremenu na trzistu da se nakaci na opticku mrezu. Telekom ima veliku infrastrukturu i dosta poslovnog prostora, ali mene kao klijenta zanima cena i kvalitet, verovatno tako i mnogi drugi razmisljaju i realno je ocekivati da ce mreza TT tek biti opterecena, a ovo je tek pocetak. Nabavka ont-ova je banalna stvar, mozda i imaju nekih problema, ali to ce sigurno resiti. Danas okrenes telefon i iz Kine ti stigne za par dana sta hoces, pa ce valjda i to resiti. Ja verujem da oni nemaju nepremostivih problema, a zastoja u poslovanju ima svaka firma.

@Sloboslikar

Druže preteruješ. Celo tržiste telekomunikacija u Srbiji vredi par milijardi.
Kolika kinta je ponuđena za Telekom, a koliko oni imaju korisnika.
Da bi ti bio u pravu morali bi da preuzmu sve korisnike neta svih provajdera i dobar deo TV , fixna i mobilna .
Sve u svemu SF.

@Sloboslikar

Druže preteruješ. Celo tržiste telekomunikacija u Srbiji vredi par milijardi.
Kolika kinta je ponuđena za Telekom, a koliko oni imaju korisnika.
Da bi ti bio u pravu morali bi da preuzmu sve korisnike neta svih provajdera i dobar deo TV , fixna i mobilna .
Sve u svemu SF.
Pa jel mislis da su Norvezani bili budale sto su toliko platili Mobtel ?
Telekom ne moze da se uporedjuje sa TT iz jednostavnog razloga sto oni hrane 10.000 radnika i odrzavaju veliku inrastrukturu, repetitore koji trose struju i potrebno im je dosta ljudi za odrzavanje, obezbedjenje i ko zna sta. Mreza TT je krajnje ekonomicna i ogromnih kapaciteta, a ne zahteva mnogo ljudi za odrzavanje. I to su dve vrlo razlicite racunice. Posao vredi onoliko koliko para donosi u odnosu na ulozeni kapital i troskove poslovanja. Znaci gleda se dobit, a u TS je to malo kad se odbiju troskovi i oni su zato i zapali u dugove i pored toliko klijenata.

Poslednja izmena:
E, u ovome se slazemo: Telekom ne moze da se poredi sa TT -TT-ov ceo mesecni promet je manji od prometa koji Telekomu napravi jedan osrednji blok na NBG-u...

A sto se tice Norvezana i para koje su dali za Mobtel, oni svoje pare jos nisu povratili. E sad, da li su budale ili ne, to neka neko drugi oceni.

Pozdrav

E, u ovome se slazemo: Telekom ne moze da se poredi sa TT -TT-ov ceo mesecni promet je manji od prometa koji Telekomu napravi jedan osrednji blok na NBG-u...

Pozdrav

To im nije dovoljno ni da plate svoje cistacice. Danas kameru sa dvr mozes da stavis u kutiju od sibica, a ranije ti je za nesto slicno trebao kamion. Promenila se tehnologija, svakog dana izlazi nesto novo. TS je odavno zastareo kao i manufakturna proizvodnja, doslo je vreme da dva-tri coveka cine celu posadu prekookeanskog broda, materijali su se promenili, mikroprocesori i mikroelektronika, danas rade kompjuterski vodjeni laseri i zamenjuju stotine radnika. TS ne zna sta ce sa tolikim objektima, sve kosta, radnicima mora da obezbedi plate, grejanje, da kreci, menja sijalice i namestaj... sve to mnogo kosta i zato im je i cena usluga veca, kvalitet slabiji, mnogo manji prihod po zaposlenom radniku i mnogo veca administracija. Postaju nekonkurentni jer kupce ne zanimaju njihovi problemi vec cena/kvalitet u ponudi na trzistu. I to je to.

Soboslikar 'ajd kad vec dobro baratas sa podacima. Sta mislis, koliko Targo ima korsinika ?

Pa kakve to veze ima ? TT je tek na startu prikljucenja pretplatnika. Treba da brinu oni kojima klijenti odlaze u TT.
Ja ne baratam nekim podacima, samo posmatram i vidim sta se radi na trzistu i kako funkcionise. Kod nas je malo komplikovanije kad se uzmu u obzir birokratija i korupcija, ali u sustini je uvek i svuda to tako, ko da vise i jeftinije ima veci promet i zaradu.

Nazad
Vrh Dno