Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Clean master sam po sebi nije task kiler, ali ga zadrzi u sebi. Koliko se secam, njegov vidget samim dodirom ubija aplikacije. Vec sam pisao o tome, probao sam dosta tih aplikacija i po meni je najbolji All in one toolbox. Kotistim i Advanced mobile care.

Ko je spomenuo busybox?
Covek je rekao all in one tollbox.

Mislio sam da odgovaras na post iznad tvog,tako mi je delovalo.

ja koristim dropsync i u njemu najbliže tome što tražiš, a da može da se podesi, je da uploaduje sve tek kad je na struji. ima oba filtera koja ti trebaju (i za velike fajlove i za power source) ali nema opcija da ih kombinuješ...

To isto ima u foldersync-u. Kako se niko nije setio ovog?

A jel' ima neka fora sa Taskerom nek omogucim upload videa kad se telefon puni ?

Koja bjese ono aplikacija za blokiranje servisa u telefonu...? Nlp wake lock me ubi, svaku noc ide po 40% batt...a neko je bas za taj wake lock napisao da moze da se riješi.

Disable service

Jel postoji neki program za e-mail?Mislim na foru da nekoliko razlicitih naloga,gmail,yahoo,hotmail stavim u jedan program.Jel imate neki predlog?

K9 mail?

Stock email app.

Vertumus brate, treba da se ponosiš svojim radom i treba ovde da ostaviš, u ovoj temi, svaki novi update, zbog nekoliko ljudi ne treba da izgubiš većinu koja prati tvoj rad i ponosi se što te ima za prijatelja na forumu.

Elem...

Ovako, da podelim iskustva... Uži krug porodice i prijatelja je jedno mesec dana testirao aplikacije za komunikaciju putem interneta. Trudili smo se da što manje koristimo redovne pozive i sms i tako došli do nekih rezultata.

App: Skype, Hangouts, Viber, WhatsApp
Telefoni: N4, S2+, S2, S Advance, Sony Xperia U i Sony Xperia NEKI dž ž š đ ć
Mreže: Telenor, MTS (nemamo nikog na VIP-u)
Sistemi: svi telefoni na stocku (svaki na svom poslednjem official rom-u)

Šta nam je bilo važno (ne ovim redom):
1. Baterija
2. Kvalitet poziva
3. Brzina uspostavljanja veze

Nismo obraćali pažnju na video poziv i na interfejs aplikacije. Jednostavno, tražili smo nešto što radi kako treba, najpribližnije pozivima i sms-u preko mreže operatera.

Kako smo testirali? Instalirali smo sve četiri aplikacije i jedno mesec dana koristili kako je ko koju app hteo.

Hangouts
Hangouts smo prvo prestali da koristimo jer ako je korisnik ulogovan na gmail na računaru kod kuće (na poslu...) notifikacije ne stižu na telefon instant. Uspostava veze nama nije uspela više od 2-3 puta. Jednostavno, telefon ne zvoni. Sedimo u istoj sobi, na istoj mreži, ja zovem brata, telefon ne zvoni?! Odmah disable!

Viber
Viber nije loš uopšte. Koristili smo ga par dana. Puno ljudi (Srba) ima Viber što je prednost. Poruke idu instant, grupni chat je extra ali pozivi... Hm... Tu nastaje problem, preko WIFI još i radi kako treba (ako je bar jedan na wifi) dok na 3g ne radi nikako (2g nismo ni pokušavali). Najbitnije je bilo što kod mene na N4 kada je poziv u toku, Viber samo zatamni pozadinu (ne isključi display) i ostavi soft keys aktivne. Dešavalo se u 90% slučajeva da iz app, odem na home page etc etc... Uninstall :D

WhatsApp
Za sms je WhatsApp ubedljivo najbolji. Potpisujem. Čak i oni pozivi u fazonu toki-voki su strava i rade kako treba. Notifikacije dolaze odmah. Grupni chat je fenomenalan. Radi resize slike prilikom slanja tako da ne šalje full veličinu od par MB. Radi resize video fajla. Taman dovoljno za poslati. Ukoliko neko hoće full kvalitet, izvolite cloud. Da dodam još i share lokacije, kontakta...

Toki-Voki funkcija WhatsApp-a
Mnogo puta se desi da želim da podelim nešto sa devojkom, sestrom, bratom, drugom odjednom (napravimo grpuni chat nas nekoliko). To se dešava u bezveze momentima kada je sigurno neko od nas na poslu, na času, vozi etc etc etc a što je najbitnije, to što želim da podelim sa njima nije dovoljno važno da bi POZVAO nekog i prekidao ga u bilo čemu.
Situacija:
U hipermarketu sam i vidim CIPIRIPI na akciji :) Uzmem WhatsApp i kažem tu i tu cipiripi na akciji. Svi odjednom prime, ja ne moram da kucam poruku dok guram kolica, a nikog nisam uznemirio POZIVOM sa "glupom" informacijom kao što je cipiripi.

Nadam se da ste razumeli.

WhatsApp smo ostavili!

Skype, izazivao je skeptičnost kod nas ali gle iznenađenja. Radi fenomenalno! Ne jede bateriju uopšte, bar mi nismo primetili. Uspostava veze radi kako treba. Problem je kad je telefon u deep sleep-u, treba 2 puta okrenuti (tako je najčešće) da bi se telefon probudio iz sna i onda kreće da zvoni, ali ako je telefon budan, zvoni odmah. Kvalitet poziva je extra, na 3g mreži i bolji nego obični pozivi. Poruke su katastrofa, oni smajliji bi izazvali noćne more kod male dece :D Skype je must have!

Toliko od nas :wave:

Poslednja izmena:
Hangouts
Hangouts smo prvo prestali da koristimo jer ako je korisnik ulogovan na gmail na računaru kod kuće (na poslu...) notifikacije ne stižu na telefon instant.

Ovo je meni dobro, jer nervira me da mi dolazi nesto na telefon ako sam na kompu. Nisam znao da neko voli duple notifikacije, ali opet to sam ja ;)

Viktore daj zezali smo se, nije valjda da nisi shvatio salu

Poslednja izmena:
Ovo je meni dobro, jer nervira me da mi dolazi nesto na telefon ako sam na kompu. Nisam znao da neko voli duple notifikacije, ali opet to sam ja ;)

Problem nije u tome Đilke, već je problem kada ja napustim računar, ostavim gmail, a ponesem telefon. Šta onda? Ne vidim nikakve notifikacije a ne duple :)

Problem nije u tome Đilke, već je problem kada ja napustim računar, ostavim gmail, a ponesem telefon. Šta onda? Ne vidim nikakve notifikacije a ne duple :)

Pa sto ostavljas Gmail? :D

Ne gasim ni ja komp, samo izadjem iz svega. Tako i meni navika :)

Jel' postoji neka aplikacija za Dropbox sync ( ili Gdrive) ali da je mogu tako namestiti da iz foldera DCIM uploaduje samo slike a ne i videa sve dok telefon ne nakacim na punjač? Znači sve što je veće od 10 MB nek se ne uploaduje sve dok se telefon ne spoji na punjač.

I ne odgovara mi namestim schedule sync preko noći pošto se desi da zaboravim da nakačim telefon na punjač ili jednostavno nemam potrebe da ga stavljam na punjač pošto ima dovoljno baterije za ceo naredni dan. A vec dva puta mi se desilo da snimim neki video klip koji ima oko GB dođem kući sa 60% baterije i telefon automatski konektuje na wifi i počne sve da uploaduje a na kompu mi radi seed torrenta koji zauzmu ceo upload bandwidth i onda mi telefon iscedi bateriju na 15% gde automatski staje ali džaba mi to što je stao na 15% kad nemam dovoljno baterije da preguram sledeći dan.

Još neko?

Ima lgcamera za dz preko appoftheday samo nisam uspeo da unesem kod, ne daje mi opciju da kucam slova (samo brojeve). Jel uspeo neko?

Koristi li neko outlook aplikaciju. Pravi krš. Na tri telefona sam je testirao i ni na jednom ne radi van WiFi-a.

Koristi li neko outlook aplikaciju. Pravi krš. Na tri telefona sam je testirao i ni na jednom ne radi van WiFi-a.

Meni radi dobro.

@ hangouts priča
Ja ne znam šta vama ne radi, ali te notifikacije su za mene jedina dobra stvar. Tj. Google je jedini napravio tzv. continuous client, odnosno, kada pređeš da jednog uređaja na neki drugi (komp, tablet, telefon) ti imaš sve tu. I da svuda ti idu notifikacije, ali čim na jednom uređaju kreneš da ih čitaš, nestaju na ostalim.

Vrh Dno