Stigao paket sa NKON-a jos jednom, naplaceno 1300, stigao jedan paket sa intimategadgets-a i naplaceno 0din.
Znaci postoji sansa da prodjem bez pdv-a u prvom slucaju, a u drugom ce me odrati 100%?![]()
Znaci postoji sansa da prodjem bez pdv-a u prvom slucaju, a u drugom ce me odrati 100%?![]()
Sta bi sa onim paketom sto se vratio za Kinu ? Jel su ti vratili novac i koliko ?
Koliko sam video pola foruma ne placa pdv kad roba ide preko DHLa na iznos ispod 50e. E sad mozda si ti izuzetak.
@Dzekson
daj slike oba telefona da vidimo![]()
To sto ti pricas je vezano samo za SD i nizasta drugo, znaci kad se narucuje sa SD to se desava u svakom drugom slucaju se placa.
i dalje mi nije jasno kako nisam carinjen jer su SVI oko mene koji su uzeli Lenovo, ZOPO, i slicno, na carini platili zulum. a ja pritom imao jedan kinez i jedan zvanicno atestiran telefon u drzavi srbiji (967 se u euro valjda zove Grand X nesto)
...a i bolje da ne cackam nista od kako sam slomio pre par dana tudji Galaxy S3![]()
DHL snosi troskove PDV-a za privatna lica na male posiljke do 50 Evra, tj. one koje se ne carine.
Pa to sam i rekao to vazi samo za SD.DHL snosi troskove PDV-a za privatna lica na male posiljke do 50 Evra, tj. one koje se ne carine.
@P307 pouzdano znam, a to mozes i proveriti ako ih pozoves. Nikakvog dogovora za SD nema.
To sto ti pricas je vezano samo za SD i nizasta drugo, znaci kad se narucuje sa SD to se desava u svakom drugom slucaju se placa.
To sto ti pricas nema nikakvog smisla, nemoj da siris dezinformacije po forumu.
Nema problema objasnicu ti jos jednom. DHL ne naplacuje dodatne troskove ako je iznos ispod 50e (ne uracunavas shipping).
Sta si uradi crni dzeksone?
Kako ?
Zasto?
Dobro si vidim, jos si ziv... i mozes da se javljas, mislim imas ruke, mozes da kuckas po tastaturi...![]()
DHL snosi troskove PDV-a za privatna lica na male posiljke do 50 Evra, tj. one koje se ne carine.
Ljudi ovo bi moglo biti tacno, ako nista drugo barem za Srbiju i sigurno za SD (Sport Direct).
Dok nismo "dosli" na PP sa SD su slali u Srbiju poneki paket po ceni od 12-14,5€...
Carina i PDV se nisu naplacivali za posiljke do 50€ ...
Proradio PP, uveli naplatu PDV-a za "sve" pakete, DHL povecao cenu slanja paketa sa SD na 22-24,5€ ... dakle 10€ za PDV i 12-14,5€ za slanje van EU a po Evropi...
DHL se u startu ugradjuje za PDV u Srbiji i naplacuje ga kroz cenu slanja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari