Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Narucivao sam neke gume za motor,cena je bila oko 300 eura.Koliko da ocekujem da me lupe po usima ?

Znaci postoji sansa da prodjem bez pdv-a u prvom slucaju, a u drugom ce me odrati 100%? :D

Znaci postoji sansa da prodjem bez pdv-a u prvom slucaju, a u drugom ce me odrati 100%? :D

Tako je. Drugi nacin ti se nikako ne isplati, u prvom najverovatnije prolazis bez dodatnih troskova.
@ Sync
Gruba procena oko 100e ako nije preko DHL, Fedexa i sl..

I prvi slucaj samo kuler je 52 Eura. DHL ne sabira postarinu koliko ja znam samo za kupovine za SD, u ostalim slucajevima nisam siguran, jer bi po zakonu trebalo da sabira.

Najbolji ti je savet da sutra pozoves DHL i da pitas oko tog sabiranja. Za SD sigurno ne sabiraju, za ostalu robu bolje proveri telefonom, jer ako sabiraju onda i na kuler idu sve dazbine plus spedicija.

Sta bi sa onim paketom sto se vratio za Kinu ? Jel su ti vratili novac i koliko ?

Juce je paket stigao u Hong Kong na polazno odrediste, sad cekam da mi oni jave da su ga pokupili pa da vidim sta ce da mi ponude, verovatno ce poslati opet po nekom zakljucku koji sam stekao dok smo kuckali ticket :)

Juče ujutru su mi stigle patike poručene sa AliExpress.com . Poštar je doneo paket, potpisao i ništa nisam platio. Prodavcu sam rekao da napiše nižu cenu (platio 26$, a on je na paketu napisao 10$) i stavio je kao gift. Čekao sam 18 dana od kada su poslali, via China Post Air Mail.
Što se patika tiče, odlične su, drugar ima iste kupljene ovde u Nike Delti i nema razlike nikakve.

Pozdrav :)

Stigli u jednom paketu ZOPO C2 i ZTE V967, i prosto neverovatno da dinara nisam platio. to jes jesam, 70 dindzi :)

moguce zato sto je poslalo privatno lice iz italije, pritom svetski poznata manekenka :D al ozbiljno, wtf, kako to da mi nisu dinara naplatili znajuci kakvi su lesinari .. ?

Dzeksone daj ti meni lepo naruci uz neku proviziju :D Verovatno se svidjas postaru xD

Mozda manekenka poslala i neku sliku/video a carinici je pokupili...

@Dzekson
daj slike oba telefona da vidimo :)

img20130927154809.jpg

cm130927-154634.jpg

slikao sam sa Blade3 pa je krljavo, ZTE V967 nisam izvadio jer je sealed box, jer planiram da ga takvog i prodam a i bolje da ne cackam nista od kako sam slomio pre par dana tudji Galaxy S3 :)

i dalje mi nije jasno kako nisam carinjen jer su SVI oko mene koji su uzeli Lenovo, ZOPO, i slicno, na carini platili zulum. a ja pritom imao jedan kinez i jedan zvanicno atestiran telefon u drzavi srbiji (967 se u euro valjda zove Grand X nesto)

i dalje mi nije jasno kako nisam carinjen jer su SVI oko mene koji su uzeli Lenovo, ZOPO, i slicno, na carini platili zulum. a ja pritom imao jedan kinez i jedan zvanicno atestiran telefon u drzavi srbiji (967 se u euro valjda zove Grand X nesto)

Subtractor i ja nismo platili ni tih 70 dinara. Kod mene pisalo "ne podleže carinskom pregledu". Niti mi je jasno kako može da ne podleže pregledu niti kako, kao kod tebe, može da bude pregledan i oslobođen carine ili pdva. Ali ne bojim se ja. Naplatiće nam to država već negde. A možda je već i naplatila.

...a i bolje da ne cackam nista od kako sam slomio pre par dana tudji Galaxy S3 :)

Sta si uradi crni dzeksone?
Kako ?
Zasto?
Dobro si vidim, jos si ziv... i mozes da se javljas, mislim imas ruke, mozes da kuckas po tastaturi... ;)

DHL snosi troskove PDV-a za privatna lica na male posiljke do 50 Evra, tj. one koje se ne carine.

Objasni...
Potanko, do u detalje...

Znas ili samo nagadjas?

Zar nema dhl neki "dogovor" sa carinom da sa SD "pusta" bez pdv-a zbog rokova isporuke koje ne bi mogao da ispostuje ako se bakcu carinjenjem i pregledom ove "sice" do 50e ?

Nema to veze sa rokovima isporuke. Meni je paket iz HK stigao za 2 dana u Bg, evo vec 8 dana mi ga nisu usporucili, navodno ce u utorak.
Uz to su mi naplatili carinu i pdv na paket od 40$ (1200 din) i spediciju (3900 din). Za sve to vreme 3 sluzbenika su me zvala (Marija Krmar, Milan Jokic i na kraju neki Radovan Batakovic).
Sad cekam paket i dokumentaciju pa cu da vidim sta da im radim za nezakonite radnje ;)

@P307 pouzdano znam, a to mozes i proveriti ako ih pozoves. Nikakvog dogovora za SD nema.

@P307 pouzdano znam, a to mozes i proveriti ako ih pozoves. Nikakvog dogovora za SD nema.

Pa da je tako kao sto pricas nebi @Mladen placao carinu i PDV i spediciju preko DHL, to sto ti pricas da se ne placa carina i pdv to je samo vezano za SD, a ne za ostalo sto se porucuje preko DHL iako je ispod 50 evrica.

To sto ti pricas je vezano samo za SD i nizasta drugo, znaci kad se narucuje sa SD to se desava u svakom drugom slucaju se placa.

To sto ti pricas nema nikakvog smisla, nemoj da siris dezinformacije po forumu.

Poslednja izmena:
To sto ti pricas nema nikakvog smisla, nemoj da siris dezinformacije po forumu.

Dezimformacije siris TI, ne ja, ako ne znas nemoj da pises, pa covece hiljadu ljudi su narucivali preko DHL a na SD-u i ako je narucena roba ispod 50 eur nisu placali NISTA ni carinu ni porez ni spediciju, tako da nemoj ti da siris dezimformacije!!!

Ti izgleda zbunjujes samog sebe... Nema problema objasnicu ti jos jednom. DHL ne naplacuje dodatne troskove ako je iznos ispod 50e (ne uracunavas shipping). Ne znam odakle ti ideja da to vazi samo za SD, kakvi "dilovi" i slicno. Ljudi koriste DHL i van SD (jedan sam od njih). Nadam se da sam ti pomogao.

Nema problema objasnicu ti jos jednom. DHL ne naplacuje dodatne troskove ako je iznos ispod 50e (ne uracunavas shipping).

Heh pa ti sam sebe zbunjujes, pa procitaj to sam ja i reko u prvom mom postu povodom ove teme, joj sto bre ne citas??? Pa ja rece da DHL ne naplacuje nista ako je ispod 50 eur, a ti sad to ponavljas.

Mozda tebi van SD-a ne naplacuju ali se naplacuje, pa @Mladen ti je gore napisao da su mu sve uracunali preko DHL-a iako mu je ceh bio 40$ sto je manje od 50 eur, mislimd a sam ja tebi sad pomogao da shvatis da se samo preko SD ne placa a preko ostalih se placa, nazalost.

Sta si uradi crni dzeksone?
Kako ?
Zasto?
Dobro si vidim, jos si ziv... i mozes da se javljas, mislim imas ruke, mozes da kuckas po tastaturi... ;)

necemo u oftopik, samo ukratko poenta: do sad sam zamenio 4 stakla na S3 mogao bi i zatvorenih ociju bukvalno, e bas drugarici kojoj sam radio za dzabe, iz nepoznatog razloga, iako je duvaljka bila podesena na 100 stepeni koliko je idealno za topljenje industrijskog adheziva, digitizer je krenuo sa staklom sto NE SME da se desi nikako, al eto desilo se. a kad krene, on cepa LCD i flat cable, i ode sve u persun. bacio sam sutra dan 145e za ekran jer je skroz dobra devojka a ja sam apsolutno kriv. najgorcije potrosenih 145 evra ikada.

Konkretno sam sad u fazonu da cu da narucujem cesce jednu po jednu stvar, sve preko privatnih lica odnosno kolega iz Kine... ako je na taj nacin prosao jedan paket sa dva telefona.

DHL snosi troskove PDV-a za privatna lica na male posiljke do 50 Evra, tj. one koje se ne carine.

Ljudi ovo bi moglo biti tacno, ako nista drugo barem za Srbiju i sigurno za SD (Sport Direct).
Dok nismo "dosli" na PP sa SD su slali u Srbiju poneki paket po ceni od 12-14,5€...
Carina i PDV se nisu naplacivali za posiljke do 50€ ...
Proradio PP, uveli naplatu PDV-a za "sve" pakete, DHL povecao cenu slanja paketa sa SD na 22-24,5€ ... dakle 10€ za PDV i 12-14,5€ za slanje van EU a po Evropi...
DHL se u startu ugradjuje za PDV u Srbiji i naplacuje ga kroz cenu slanja.

Ljudi ovo bi moglo biti tacno, ako nista drugo barem za Srbiju i sigurno za SD (Sport Direct).
Dok nismo "dosli" na PP sa SD su slali u Srbiju poneki paket po ceni od 12-14,5€...
Carina i PDV se nisu naplacivali za posiljke do 50€ ...
Proradio PP, uveli naplatu PDV-a za "sve" pakete, DHL povecao cenu slanja paketa sa SD na 22-24,5€ ... dakle 10€ za PDV i 12-14,5€ za slanje van EU a po Evropi...
DHL se u startu ugradjuje za PDV u Srbiji i naplacuje ga kroz cenu slanja.

A zasto se onda povecala postarina za Crnu goru gde je bez PDV-a do 150 evra ? Nemojte da sirite deziformacije DHL nije lud da placa PDV, nego DHL ima posebnu carinsku ispostavu gde verovatno nisu dobili ono obavestenje o naplati PDV-a. U Srbiji imaju 4 zasebne carine za pakete i sve se razlikuju u Novom Sadu carine sve zivo u Bg i Nisu svaki peti paket a DHL ne carini ispod 50 evra garderobu...

Da, bravo Dejane mislim da si ti skapirao, ja ne mogu da shvatim da neki stvarno misle da DHL placa PDV, aman ljudi pa nisu oni socijalna ustanova, nemojte da verujete u deda mraza sa toliko godina koliko imate. E sad sta je pravi razlog zasto se samo SD ne placa nista do 50 eur vrednosti paketa, to tacno ja mislim da niko ovde ne zna. Da li je to kako neko rece dil ili sta vec, tesko je reci sa sigurnoscu ali je evidentno da se ne placa pdv sa SD-a.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno