Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poradi na kadrovima. Moje laicko misljenje 🙂 I ja sam pocetnik u fotografisanju pa cu svoje radove predstaviti za koji dan samo da sortiram kolekciju 🙂

Ajde da se oprobam i ja, za pocetak prva slika mi je jedna od boljih koja je uslikana sa SX240 HS.
Druge dve fotke D5100 35mm f1.8 r

Prva je bas losa, ceo kadar curi na desno, brod je isecen, ovo muljavo zeleno u prednjem planu izaziva los feeling u stomaku i sveukupno je jako lose. Ali nije smak sveta, covek se uci dok je ziv.
Druga je podeksponirana i kadriranje nije bas najsrecnije.
Treca je nekako na tragu pristojne fotografije i pokazuje da si razmisljao dok si fotkao.
Samo nastavi sa fotkanjem i citanje/gledanjem tutorijala, knjiga, dokumentaraca...

Poslednja izmena:
Druga je podeksponirana i kadriranje nije bas najsrecnije.
Podeksponirana?
Zar nije poenta eksponiranja da ispadne sto pribliznije stvarnoj boji - koja bi bila poenta da tamno crni pas ne bude tamno crn?
Kod mene na monitoru je normalno eksponirana...

@mikiPSY: nekad se fotka i prema Suncu - ne treba uvek Sunce da bude iza ledja.

Poslednja izmena:
Kod mene na monitoru (hardverski kalibrisan) je malo podeksponirana, moguce je da je vreme za novu kalibraciju! 🙂 Sta je to tamno crna? Ima i svetlo crna?! 😛

Mislio je na ispranu crnu.

Što se tiče boje dlake, sasvim su OK slike psa, samo mi se kadriranje ne sviđa ni najmanje.
Cane Corso (ako je ta rasa u pitanju) upravo ima takvu dlaku, nije kao kod labradora.

Meni se na slikama pasa ne sviđa što na njima ponekad nema ničega da se vidi.
Niti se stas i muskulatura mogu dobro oceniti, niti je pogođena atmosfera, niti ima neke priče koja može da se nasluti, a ako je pas u nekoj akciji (trk, skok, igra ....) onda drhti ruka, promašena ekspozicija, lete bandere na sve strane i slično ....

Evo, pozivam sve koji žele da treniraju fotografisanje prelepih pasa u akciji da dođu u nedelju 22.09.2013. godine u Košutnjak (kod restorana "Golf"). Grupa entuzijasta organizuje drugi srpski Pit Bull Show u legalnim i nenasilnim sportovima Pit Bullova i srodnih rasa. Ulaz je slobodan i sve se radi na volonterskom principu.

Takvu priliku niste imali u Bg.-u skoro nikada.
Izvolite i iskoristite je na obostranu korist i zadovoljstvo.

Poslednja izmena:
Da malo ilustrujem ovo o čemu pričam tudjim slikama ( nadam se da nece zameriti ni fotograf ni vlasnik) :

img9126v.jpg

img9121h.jpg

img9027k.jpg

img9153r.jpg

Treba li, sad nešto posebno da se objašnjava da je ovo pas sa šampionskom titulom, kakav je i šta je. Slike mnogo više govore.

Poslednja izmena:
wb je setovan za sunce , tako da je belo na suncu u senci je plavo postoima vise osuncanih povrsina wb je setovan ispravno

Prilozi

• 9889007524_9552d393c2_c.webp
    9889007524_9552d393c2_c.webp
    179.3 KB · Pregleda: 115
Poslednja izmena:
Sta da koristim da sredim malo preexponiranu fotografiju? Imam super sliku, taman sam uhvatio kisurinu nad Vrscem u subotu, pa mi je malo sivilo upropastilo fotku...

Postavi fotku, pa bilo to u manjoj rezoluciji - da se vidi ima li joj spasa.

^ a ni mene da uzivam u tvojim fotkama 😉

Da da 🙂

Objektiv kida 😀

U pravu si generalno za obe stvari, od kad ih je uzela Komercijalna dosta im je lakse finansijski da organizuju sve i svasta pa tako i ovo. BG Arena je sada konacno postala svoja produkcijska kuca nezavisna od Musicstara i ostalih lopova. Selah kod nas nikako nije poznata, msm da bi SC maksimalno bio za nju a mozda cak i neki klub poput Bitefa al sta je tu je. Bina od Foam Festa je tu ostala od subote i onda kad je vec pola posla uradjeno sto da ne bude i ovo 🙂

Micko & Jelena photography? Sad si ga izgasio. 😀 Kad te ostavi, pokupi decu, auto, aparat... tražiće i autorska prava. :d

Lepe su linije na ovim poslednjim, a i boje mi se sviđaju. Maaalo podeskponirane za moj ukus, al' to sam samo ja. Na prvoj mi se ne sviđa što su ovo dvoje skroz udesno zbijeni. Samo da ima još malo prostora desno, bila bi predobra. Treća mi je nekako čudna, tj. čudno mi je ovo drvo (verovatno isto k'o i na druge 2 fotke). Mislim da mu nisi potrefio ugao i da je mogao bolje da se uklopi u kadar. Bez obzira, lepe fotke i lepe boje, al' može bolje. 🙂

Što se tiče serije sa macama, meni je prva savršena. Bravo.

Успон на Оштру Чуку, и пар фотки Ртња.

Оштра Чука by Marko (M) Popovic, on Flickr

Када средим, следи наставак, још пар фотки.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno