Šta je novo?

LG Optimus L9

Pozdrav još jednom svima.

Pošto ima iskusnijih korisnika L9 modela, jedno pitanje :
Da li se nekome dešavalo da prilikom pretrazivanja interneta sa fabričkim pretraživačem , pretraživač sam "pukne" i vrati vas na home screen telefona.Kod mene je to slučaj samo sa fabričkim pretraživačem , inače sa chromom je sve ok ? Molim za pomoć .
Da dodam još da svakodnevno praznim cash za sve aplikacije
Hvala unapred na odgovoru

Poslednja izmena:
Pozdrav, ja nisam skoro ni koristio stock browser. Koristim Chrome i od danas Baidu browser, jako zanimljiv browser 😉

Jedni pitanje.

Gde je vaš L9 napravljen? Moj je Made in China. Do sada nikakavih problema nisam imao.

Jedni pitanje.

Gde je vaš L9 napravljen? Moj je Made in China. Do sada nikakavih problema nisam imao.

Pa, vidi, to što je made in prc, ne znači da ima i prc kvalitet. 😉
Hoću da kažem, parave oni i iphone i mnoge druge telefone, samo plati i dobićeš kvalitet kakav hoćeš.

Moj je made by LGE....znaci nemam pojma u kojoj zemlji je napravljen 😀

Ja moj tek juce dobih sa servisa (skoro mesec dana)

Rezime:
Kaze reklamacija uocena i zamenjena osnovna (valjda maticna) ploca, i dobijen novi IMEI broj

Razocaran sam sporoscu cele procedure:

Vi predate telefon operateru, operater predaje begram servisu, a oni predaju (ovlascenom) mobisu.

Kada se popravi telefon, mobis predaje begramu, a begram operateru i tako je za sva tri operatera.

Svi telefoni predati preko operatera idu prvo u begram i ako begram ne servisira LG.

Ovi nije samo za LG nego i za sve druge marke...tako da bolje da sami odnesete direktno u ovlasceni servis ustedecete bar 2 nedelje.

Poslednja izmena:
Da li može SuperOneClick za ovaj model?

Da li je neko probao video pozive na ovom telefonu?
Znam da ima prednju kameru i da bi trebalo da može, međutim nigde u aplikaciji za telefon nema opcije za video poziv.
Ili možda zavisi od operatera? Ja sam na mts mix-net paketu sa dodatom opcijom 3G.

Android inace ne podrzava 3G video calling, imas programe za to : Hangouts, Skype itd.

Naime Samsung u svom ROM-u podrzava to van androida, sad ne znam, da li je i LG napravio nesto tako?

E hvala, nisam znao da android ne podržava 3G video calling.

Na Samsungu imas u dialeru posebnu ikonicu za video call preko 3G. Na LG nemas tu opciju. Moraces da skines skype ili tango za video call.

Mrežne video pozive (ne mešajte ih sa Skype, Tango, etc. pozivima), koliko sam ja video, podržava jedino Samsung, što znači da je to nešto što sam proizvođač softvera mora da ugradi u ROM, kao što je to uradio Samsung.

Samo preko skajpa sam koristio i radi lepo

Konačno smo i mi, vlasnici P768 verzije, dobili v2.0c update (čini mi se). Koliko sam do sada video, postoji jedno OGROMNO unapređenje u odnosu na prošlu verziju, a to je da mi se sada čini kao da sam stavio novu bateriju u telefon. Napunio sam ga juče, uključen 3G i sinhronizacija, nisam ga nešto preterano koristio i posle 24 sata je na 83%. Do juče sam morao da ga punim svakodnevno, koristio ga ili ne. Šta god da su uradili, uglavnom je potrošnja baterije DRASTIČNO smanjena. Bar kod mene.
Najzad.

Može. Radio sam to sa KDZ offline metodom, samo sa tim firmware-om ne radi kamera.

videh da se pojavio update v20c.
da li je neko probao na p768 i vredi li instalirati?

@nasti
videh tvoj post..
da li primecujes neko poboljsanje na kameri i odziv ekrana,ili je sve kao sto je bilo?

@nasti
videh tvoj post..
da li primecujes neko poboljsanje na kameri i odziv ekrana,ili je sve kao sto je bilo?

Iskreno kameru nisam ni probao. Takođe ne primećujem razliku u odzivu ekrana. Baterija se manje troši sa 3G/HDSPA vezom, ali je zato Wi-Fi prosto posrkao čitavu bateriju kada sam ga ostavio preko noći. Znači, ništa nisam radio, zaspao sam oko ponoći, baterija na 76%, kad sam se probudio, baterija na 24% sa uključenim Wi-Fi-jem.
Očigledno moram da menjam bateriju, mora da je pred krepavanjem...

Ma nije... Ja evo 2 godine imam S2 i ništa... Možda je oslabila jedno 10-15%

Ili ti ruter pravi problem ili neki proces u telefonu.

Za sve to imaš link kod mene u potpisu BBS.

jel uspeo neko da otkljuca boot loader na p760 iz Telenora? ja ga rutovao ocas posla ali nisam uspeo da otkljucam BL. elem, izasao je update H20I, za sad za poljsko trziste...moze da se flesuje i na nasim "na silu".

@nastyb
tebi ocigledno baterija nije u redu.
zna li neko koliko kosta ista i da li ima da se kupi kod nas?

Zašto odmah baterija, ne pada vam na pamet da je neka aplikacija napravila problem...

@NastyB
Skini ti BBS, pa napravi dump i okači tamo u bbs temi pa će Đilke ili neko da ti kaže u čemu je problem 🙂

Nema veze, root je poželjan, ali ne i obavezan za korišćenje bbs-a.

Screenshot_2013-09-18-13-15-45.pnginstaliraj battery info i vidi koja aplikacija ti najvise trosi bat. sigurno nije bat crkla...99% sak siguran.
baj d vej ja ubacio softver 20i

Nazad
Vrh Dno