Šta je novo?

Nokia Lumia 720

Ma meni nije bitno toliko kvalitet zvuka, dowoljno mi je da bude prosecan, ali hocu da kad vozim bajs, snowboard ili trcim da mogu da se javim na tel bez vadjenja telefona iz dzepa, a to sa ovim stock slusalicama ne mogu, a ovih dvoje drugih sto sam probao ne rade.

To je jedina stvar koju ne volim na mojoj 720 mogli su bar normalne slusalice da daju. Videcemo kako ce sad kad ih kupio Microsoft :S .

Poslednja izmena:
Nema odvojen audio čip sigurno, nego u okviru SOC-a. Više sam mislio da telefon ne mora da zvuči loše kad mu se nakače kvalitetne sluške. :)
Ali stvarno, ove sluške što dolaze uz njega su katastrofalne izrade. Ne znam kakve se dele uz 820 u 920 modele, ali nadam se da nisu iste. A ako nisu iste, onda samo mogu da budu bolje, jer gore od ovoga ne može. :)

ma i ja za samsung sam dobio ocajne sluske, mada ja imam na slusalicam dugme za answer i volume + i - :D

WH 208 - ljepota Bozija - extra minimalisticki dizajn a verujem i super zvuk.

WH 920 Purity - Sta reci - EXTRA!!!

Nisam testirao totalno 720 po pitanju zvuka, slusao sam malo sa onim standardnim sluskama i mogu samo reci - ZALOSNO! - mislim da bi to samo bilo super onome ko nezna sta je BASS. itd...

Na N9 je zvuk milina, dolby stereo koji tako super zvuci :) i to na sony sluskama - In-Ear (RAZBIJA i na 80 posto jacine).
Nadam se da Lumia obezbedjuje taj kvalitet, ipak je N9 stariji 2 god...

A kako sam se smorio kad sam prebacio 4 albuma u OGG formatu, HAHHAAHAHAHHA koja sam ja budala znaci OGG i WP i uopsteno Windows nisu nesto kompaktibilni.
Ko zna kakva je prica sa FLAC formatom??? RAW AAC???

Provereno pusta MP3, M4A, WAV za ostalo nisam siguran, WIN je to...

Prilozi

• wh208.jpg
    wh208.jpg
    24.1 KB · Pregleda: 133
  • wh920purity.jpg
    wh920purity.jpg
    96.7 KB · Pregleda: 129
Koji su to Cigani :D

http://www.mobilnisvet.com/mobilni-test/3169/Nokia/Lumia-710

Uz 710 su bolje sluske pakovali a u 720 gore :) Nema logike...

WH 208 su mnogo bolje od ovih sto smo dobili...
Taman htetoh to da kazem, moja devojka kupila lumiu 610 i dobila ove 208 a ja kupio 720 dobio ove sa kojima ne mozes ni da se javis na poziv :D . CCCC.... Ovi iz Nokije mi ladno rekli, kupite wh510 :D . Hahaha... da , da , odma cu da dam 80e za sluske, meni ne trebaju exstra sluske , samo da budu pristojne i da mogu da se javim da ne vadim tel iz dzepa. Strasno... Nista, pokusacu da ubedim devojku da mi da njene wh208 a ja cu njoj ove kao bolje skuplje koje dolaze uz bolji skuplji tel samo nemaju dugme ;) . Hahaha...

MICRO aj ako znas neke dobre radnje opreme za Nokie posalji mi poruku...
Videcu u neko skorije vreme da uzmem neke :)

Znaci WH208 ili WH510

Imam dva problema pa ako neko zna neka pomogne.

1. NFC razmena izmedju N9 i 720 ne funkcionise , na oba je omogucena ta funkcija a pri dodira oba samo se zacuje zvuk - notifikacija na oba kao da su se prepoznali a u stvari nista od razmene.

2. Duplikati u albumima slika, da li je to WP bag ili mi je microsd u problemu - mada formatirao sam je par puta...

Hvala.

NFC, sam probao samo sa drugom lumiom, i radilo je. A sto se tice duplikata, nisam siguran, kod mene je to sve oky. Jedino ako ti je ukljuceno da uploaduje na skydrive pa tu imas i slike iz telefona a imas i albudm skydrive, i prikazuje ti u oba iste slike.
A, da sto se tice radnji, ja uglavnom sve narucujem preko neta, tako da ne znam stvarno ni jednu.

Poslednja izmena:
meni nije uspelo da prebacim preko nfc-a nista na sgs 3, ali preko bt moze :D
tako da sto se tice nfc-a vrv moze samo wp8 na wp8

Nije ukljucen upload 2 Skydrive to sam odmah iskljucio...
Mozda je do microsd kartice ko ce znati... :(

Znam da sam dosadan ali od svih Socijalnih servisa - aplikacija samo WhatsUp mi ne funkcionise :(
Aplikacija je instalirana sve oko toga je ok ali kada hocu da registrujem svoj br ja nikako da dobiem poruku sa kodom.
Da li ima neko resenje za to?

Jel ima na wp ona opcija da ti govorni automat izdiktira broj?

Nema te opcije, wp je jos uvek platforma u razvoju, ima toliko funkcija koje prosto nedostaju. gdr2 i 3ce popraviti utisak.
Mene tesi najvise stabilnost sistema i super izdrzljivost baterije na 720.

Mislio sam na opciju u whatsappu, pri aktivaciji? :)

Xaxaxaxa Ali nema , samo SMS porukom.

Izgleda da je procureo Amber za Lumiu 720 konačno.
Pitanje je kad će biti dostupan OTA updejt, ali mislim da je sad samo pitanje vremena. Ja očekujem, onako odoka, do 25. septembra.

Nažalost, kako su govorile glasine, ne funkcioniše double tap to wake. :(

Lumia 720 je potpuno jednako zakinuta kao i 520, i ispada najgori (uloženo-dobiveno) izbor.

WH 208 - ljepota Bozija - extra minimalisticki dizajn a verujem i super zvuk.

WH 920 Purity - Sta reci - EXTRA!!!

Nisam testirao totalno 720 po pitanju zvuka, slusao sam malo sa onim standardnim sluskama i mogu samo reci - ZALOSNO! - mislim da bi to samo bilo super onome ko nezna sta je BASS. itd...

Na N9 je zvuk milina, dolby stereo koji tako super zvuci :) i to na sony sluskama - In-Ear (RAZBIJA i na 80 posto jacine).
Nadam se da Lumia obezbedjuje taj kvalitet, ipak je N9 stariji 2 god...

A kako sam se smorio kad sam prebacio 4 albuma u OGG formatu, HAHHAAHAHAHHA koja sam ja budala znaci OGG i WP i uopsteno Windows nisu nesto kompaktibilni.
Ko zna kakva je prica sa FLAC formatom??? RAW AAC???

Provereno pusta MP3, M4A, WAV za ostalo nisam siguran, WIN je to...

Nabavio sam WH-208 , zvuk je fenomenalan, pogotovo sa ukljucen dolbi . Imaju dugme na koje mozes da se javis, play/pause, cak i duplim klikom premotas pesmu. I prelepo leze u uvu.

Nije ukljucen upload 2 Skydrive to sam odmah iskljucio...
Mozda je do microsd kartice ko ce znati... :(

Znam da sam dosadan ali od svih Socijalnih servisa - aplikacija samo WhatsUp mi ne funkcionise :(
Aplikacija je instalirana sve oko toga je ok ali kada hocu da registrujem svoj br ja nikako da dobiem poruku sa kodom.
Da li ima neko resenje za to?

Ja koristim whatsapp od pocetka, i radio je bez problema stigao mi je kod , a i link u toj poruci, pa moze na oba nacina da se verifikuje.
Vidi da li ti je u opcijama ukljuceno da primas servisne poruke od operatera, posto misim da wp tu poruku sa kodom smatra kao servisnu od operatera.

A mozes da probas i ovako: Instaliraj bluestacks na PC i preko njega instaliraj Whatsapp na pc, i mozes cak karticu iz lumie da ubacis u neki drugi tel dok ti stigne kod, mada i ne moras trebalo bi da stigne bez problema na lumiu, i onda nemoj taj kod da kucas u bluestack app nego u WP app. Jer msm da je tu pre problem da whatsapp ne salje zahtev za slanje koda nego sto wp ne moze da primi kod, jer ja sam ga primio.

Izgleda da je procureo Amber za Lumiu 720 konačno.
Pitanje je kad će biti dostupan OTA updejt, ali mislim da je sad samo pitanje vremena. Ja očekujem, onako odoka, do 25. septembra.

Nažalost, kako su govorile glasine, ne funkcioniše double tap to wake. :(

Jel si ti to skinuo update, pa kazes iz iskustva da ne radi duble tap to wake ili si procitao negde ?
Iskreno ja msm da cak ne bi ni koristio tu opciju , jer ako je ukljuceno ono olaksanje za koriscenje tela sa rukavicama itd, kako sam gledao na jednom testu na yt, covek kaze da mu se desavalo da se tel sam otkljuca u dzepu, (sto je jako malo verovatno), ali sigurno ce da se desava da ukljucuje lock screan sto znaci da moze da prazni bat, bezpotrebno.

Lumia 720 je potpuno jednako zakinuta kao i 520, i ispada najgori (uloženo-dobiveno) izbor.

I jos ovaj odg. :D

Ja msm da nisi u pravu, nije zakinuta ni malo, osim u tome sto ima 512 RAM.
A sto se tice ulozeno-dobiveno, ja sam je platio 10000din na 6 mesecnih rata, msm da nisam mogao da dobijem vise za te pare NIKAKO :) .

Nisam se ja lično igrao. Video da šta pišu po netu ovi što su nabacili Amber. :)

A da, ima razlike u odnosu na 520 za Amber. Na 720 radi glance što je možda povoljnija varijanta od double tapa, u slučaju da je moralo da se bira.

Jel ste probali onaj nokia software updater, tako nesto, ja sam ga skinuo ali ne izbacuje mi amber, vec istu ovu verziju koju imam.

Hvala Micro izgleda cu morati tako preko BlueStacks-a...

HA za 10 000din tel srednje klase jos i WP nikako nije los deal, cak naprotiv, sad je u Telenoru 20 000 uz Prenesi i Surfuj 1000 (Vratili mu staru cenu) - tako da je dobro ko je uzeo na popustu.
HM, double tap to unlock mi se cini kao jako izvodljiv na cak i 520 a kamoli 720... nije to neka filozofija cim su implementirali i u Ashu 501 (Lite kopiju N9).
Meni je bitnije Pro Camera (uz proxy hack) i oni dodatci sto idu uz GDR2 (blokiranje poziva i sms, fix za Other memorijom, manja potrosnja baterije - neki tvrde tako, generalno bolji kvalitet fotografije, fm radio...)

Probao sam ja jos juce preko NSU for Retail 3.0.8 i nista izbacuje mi GDR1 - tj ovaj koji je vec na telefonu...
Kontam da cemo dobiti to kraja meseca u vidu OTA - sto je bolje ne gube se podatci i aplikacije kao u slucaju ako fleshujes sa NSU.
Strpljen - Spasen (sta je sigurno sigurno).

Znaci Wh 208 su dobre :) cool

Wazzap radi super HVala Micro uspeo sam preko BS da dobijem sms na fon :)
Koristan taj Android Emulator :D

Nista, zato i sluzi tema, da pomazemo jedni drugima i razmenjujemo iskustva.
Inace, WH 208 nisu dobre nego su ODLICNE :) .

E sad, jedno pitanje, kakva su iskustva sa fotografijama, ja slikam u 16:9 ali bas se primecuje sa strana na slici zamucenost zbog okruglosti sociva, msm to je normalno, a zanima me kako vam se cini slikanje u 4:3 verovatno smanjuje rezoluciju ?

Ta zamucenost ti je mozda zato sto ti ruka drhtala...
Pa mala je razlika izmedju 16:9 i 4:3 u wide je po meni najbolje slikati zato sto dobijas na sirini slike.
Modul je 6.7 mpx a maximum koji kamera daje pri slikanju je 6.1mpx i to u 4:3 aspektu.

Meni su slike dobre, mogu reci 4+ za tako relativno mali senzor (moze se reci najmanji na trzistu).
Amber tj GDR2 donosi poboljsanja u kvalitetu fotografija (ostrina i manje suma na slici).

Ono sto me je zacudilo kada sam prvi put korisatio kameru je da ista nema u podesavanjima izbor rezolucije, pitam se da li je tako i sa drugim lumijama (920,820...) ?
Posle sam skontao , Hej pa sto bi neko hteo manju sliku :D

Preporucujem Picture Details ili Picture Info, odlicani programi , citaju EXIF i GEO podatke iz fotografije.
http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/picture-details/3612e498-7749-42a8-bf9c-f8856a4683c9

Jeste tako, ni na jednoj nemas opciju podesavanja rezolucije, a i zasto bi, slikas u max, pa ako bas ti treba manja slika, smanjis je . A, slike su stvarno odlicne, gledao sam poredjenja, ovaj senzor pravi dosta bolje fotke nego 820, nocu pogotovo. Kamera na ovom telefonu je stvarno neverovatna, u tom cenovnom rangu, ne postoji bolja.

Inace evo posle skoro mesec dana koriscenja ovog telefona ja sam PREZADOVOLJAN, ispao mi je dva puta, jednom na travu, jednom na drveni pod, i oba puta bez i jedne jedine ogrebotine, ekran takodje, kada se obrise, nema ni najmanje tackice na njemu, evo juce mi je mali sestric i prosuo punu solju vode po njemu samo sam ga brzo obrisao i nije se ni ugasio. WP 8 je odlican, sve aplikacije koje sam install su odlicne, i ne nedostaje mi ni jedna. Sve u svemu odlican tel. A bice jos i bolji kad stigne amber, ako uopste i stigne kod nas. :D

A sto se tice ove app, jos nisam napravio nalog da kupujem apps, koristim sve besplatne za sada.

Poslednja izmena od urednika:
Eh, sada sam pogledao dostupnost ambera kod nas, evo za 520 i 620 sada stoji "Coming soon" sto znaci da ce izaci za par dana, a za 720 nazalost i dalje stoji "Waiting for approval" sto znaci ne bas uskoro, ali obecali su do kraja septembra, pa ajd da vidimo i to ...

Na ovom sajtu ima Nokia Lumia 720 i 820 za iste pare, http://www.telekoplus.com/mobilni-telefoni/nokia/lumia-720/ i http://www.telekoplus.com/mobilni-telefoni/nokia/lumia-820/ Ja ne znam sta pre da uzmem jer meni je podjednako bitna kamera (volim da fotografisem) i hardver (volim da skidam aplikacije i igrice). Kod L720 kamera je odlicna a L820 ima 1 GB RAM. Da li ce u buducnosti bas sve aplikacije i igrice raditi na minimum 1 GB RAM ? Da li cu u buducnosti zaliti sto sam uzeo telefon od samo 512 MB RAM-a ? :)

Nazad
Vrh Dno