Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

...i Kung-fu je drzao prezentacije pa je, da se lepo izrazim, "nasamario" pola sveta :)

Poslednja izmena:
Ako je ista brzina onda nije nista strasno mada to je samo pocetak. Ja bih razmislio ozbiljno o tome ako nista drugo onda zbog potrosnje. Ali i proizvodnja toga ne sme biti nekontrolisana jer ode sve u majcinu.

ako fpga izadje ili nesto slicno procico kao sa btc-om

nece isto asic je ekstremno efikasan za BTC zbog njegove "jednostavnosti", scrypt ni priblizno nije toliko jednostavan i da izadje asic bio bi bar 5-10x manje efikasan od onih za BTC ako ne i vise, a da ne pricamo o ceni i razvoju za sta je potrebno bar 10x vise resursa

Pa sad, imam i ja samo jednu i to 7850 i ne odustajem. Imam i štaku u vidu 7660D. :D Ako na kraju svega ovoga bude 100 din. nek je 100 din. Kupiću kolu i podeliti je sa nekim. :)

Poslednja izmena:
Niko ne govori o ceni uredjaja fpga...sa istom brzinom kao graficka kostao bi 4-5 puta skuplje, ako ne i vise.

Pa sad, imam i ja samo jednu i to 7850 i ne odustajem. Imam i štaku u vidu 7660D. :D Ako na kraju svega ovoga bude 100 din. nek je 100 din. Kupiću kolu i podeliti je sa nekim. :)

U današnjim uslovima obzirom na diff, struju, cenu BTC/LTC stvarno je zamajavanje rudariti sa jednom kartom, zamaraš ceo komp za 1000din mesečne zarade. 2-3kHs su neki minimum da se oseti neki boljitak a realno bez 5-10kHs nema nema nikakve zarade u smislu uštedeo sam toliko i toliko novca, kupio sam za nešto krupnije išao sam na ekskluzivno letovanje..... Više puta je rečeno sve je lutrija niko ti negarantuje da će sve ovo funkcionisati za godinu-dve-tri i ako fukcioniše pod kakvim će to uslovima biti i za koga će to biti isplativo, za sitnu ribu sa po 3-10 GPU-a verovatno neće. Dobra stvar je što uvek možeš da rasprodaš kartice i povratiš 50-70% novca.

U današnjim uslovima obzirom na diff, struju, cenu BTC/LTC stvarno je zamajavanje rudariti sa jednom kartom, zamaraš ceo komp za 1000din mesečne zarade. 2-3kHs su neki minimum da se oseti neki boljitak a realno bez 5-10kHs nema nema nikakve zarade u smislu uštedeo sam toliko i toliko novca, kupio sam za nešto krupnije išao sam na ekskluzivno letovanje..... Više puta je rečeno sve je lutrija niko ti negarantuje da će sve ovo funkcionisati za godinu-dve-tri i ako fukcioniše pod kakvim će to uslovima biti i za koga će to biti isplativo, za sitnu ribu sa po 3-10 GPU-a verovatno neće. Dobra stvar je što uvek možeš da rasprodaš kartice i povratiš 50-70% novca.

Nema zarade po sadašnjoj ceni, međutim ako LTC ode na 5$ (ko je rekao 10$) eto zarade. S jednom-dve kartice se kopa LTC i ne prodaje već se čeka bolja cena. Jedna-dve kartice ne troše puno, pa je i račun za el. energiju neznatno skuplji. ;)

Ako ode na 10$ eto meni novog kompa sa 8xxx serijom. :D

Poslednja izmena:
ako se lepo secam racunica je da sa 2.4kh ima oko 75-85 evra zarade mesecno

Cao ljudi. Ja se prvi put pojavljujem ovde ali vec duze vreme pratim vase diskusije na forumu i verjem da svi imate dosta vise iskustva u rudarenju od mene pa me interesuje vase misljenje, da li kupovati nove grafike, kupovati btc-e ili raditi nesto trece ako na gomili imate recimo 5000e. Hvala, unapred, svima.

Ako imas struju na zone nemoj, nece ti se isplatiti nikako. Ako imas free power onda i moze da se uzme neka kinta. Ako imas industrijsku preracunaj se dobro, 0.08$ je kwh u tom slucaju sa sve maxigrafom i pdv na 24/7. Za berzu neka ti kaze neko pametniji, ja volim da gubim long term pa sam od toga digo ruke :).

Isplati se ako rasporediš kompjutere na više strujomera tako da neulaziš u crvenu zonu.

Cao ljudi. Ja se prvi put pojavljujem ovde ali vec duze vreme pratim vase diskusije na forumu i verjem da svi imate dosta vise iskustva u rudarenju od mene pa me interesuje vase misljenje, da li kupovati nove grafike, kupovati btc-e ili raditi nesto trece ako na gomili imate recimo 5000e. Hvala, unapred, svima.

sa 5k eura mozes da napravis skoro 8kH/s. Po sadasnjem diff-u za ltc i vrednosti ltc/btc mozes da zaradis 650$ mesecno. Skini jedno 10% da to dodje na tvoj bankovni racun kao operativan novac. Diff za kopanje ltc-a ce rasti, cena grafike ce padati jer izlazi uskoro i nova serija grafika. Te stvari te ne idu u prilog, ali je pitanje u kojoj meri.

Da sad skrljas te jure u dinare i orocis u banci po najvecoj kamatnoj stopi trenutno dostupnoj 12% racunaj da ces dobiti 66.000 dinara za godinu dana, ali ces dobiti i svojih 550.000 nazad. Da li ce evro vrediti vise, ili manje i to je pitanje, a i u kojoj meri.

Sve je rizik. Da sve ostane ovako kako je, ja bih usao i za godinu dana ti imas svoj novac nazad i su opremu za DZ. Mozda ltc vrednost ode u nebo, mozda se zakuca za dno, mozda ces preseliti kapacitete na rudarenje nekog drugog coina....

Sve ovo ako imas struju za DZ. Ako treba da placas i struju na jednom brojilu nema isplativost, a na vise brojila imas logisticke probleme. 8000kH/s ce ti vuci oko 4kW/h a to je skoro 3000kw samo za rig-ove. Znaci racun oko 35000 rsd sto znacajno umanjuje profit

I ja vagam, citam i kapiram da cu da sacekam da vidim kakve ce biti nove serije 8xxx
citaj forum i ne budi nervozan na parama

Bez obzira kakvi logistički problemi bili neophodno je da razdvojiš mašine na više strujomera, pogledaj ukupnu potrošnju po domaćinstvu na računu ako je manje od 900kw onda imaš prostora do 1600kw (plava zona, preko toga je crvena) još 700kw što je taman za jedan rig od 4x7950 ili 5x7950 ako rade sa manjim naponima ~1-1.05v. Ako imaš 2 strujomera kupi dve mašine. Sve u svemu nikako ti se neisplati rudariti na skupoj tarifi.
Poređenje da li oročiti novac u banci ili rudariti je neprimereno. Čak i da se isplativost smanji na pola i dalje je rudarenje mnogostruko isplatljivije.

Hvala svima na odgovoru. I ja sam otprilike kontao isto sto i vi za raspodeljivalje masina po strujomerima zbog crvene zone, a i te nove grafike me muce posto bih trebao da uzmem 7990 ili7950 za 5k i da ih podesim za kopanje. a da li neko zna kada bi trebale da izadju te osmice i koliko bi one trebalo da daju kH/s

Pa sta mislis, da ostavimo jevreje u stek da miruju do oktobra;)

ili da se uzmu postojece grafike posto ne verujem da biti neka velika razlika u kH/s izmedju poslednje sedmice i nove osmice. I ako bude kontam dac ce osmice vuci vise struja pa ce se doci na isto.

Poslednja izmena od urednika:
Uh bre osu nas pitanjima . Za pocetak ne pisi post za postom vec koristi dugme edit a sto se tice cekanja to ne moze niko da ti kaze . Tvoje su pare pa ti najbolje znas sta ces i kako ces sa njima .

Trenutno je to mnogo para za ulaganje u rudarenje. Ako vec bas toliko imas zelju da spiskas te pare, 4000e u banku za za 1000e kupi LTC i cekaj da skoci cena. Veliki je rizik a nema sanse da povratis ulozeno na brzaka.

I o 7990 ne razmisljaj.

Poslednja izmena:
Poređenje da li oročiti novac u banci ili rudariti je neprimereno. Čak i da se isplativost smanji na pola i dalje je rudarenje mnogostruko isplatljivije.

Poredjenje je adekvatno. Decko ima novac i trazi najbolji nacin da ga angazuje i stvori jos veci kapital. Ovo je jedna od opcija angazovanja kapitala.

@glistonije
Osmice po najavama izlaze ove jeseni. Bice zanimljivo videti koliko mogu da rudare. Sedmicama ce cena pasti zbog nove serije, ali u inostranstvu. Kod nas ce verovatno da poskupe.... :)

Hvala svima na odgovoru. I ja sam otprilike kontao isto sto i vi za raspodeljivalje masina po strujomerima zbog crvene zone, a i te nove grafike me muce posto bih trebao da uzmem 7990 ili7950 za 5k i da ih podesim za kopanje. a da li neko zna kada bi trebale da izadju te osmice i koliko bi one trebalo da daju kH/s

Ja ne bih preterano cekao seriju 8 i njih uzimao. Prvo, bice preskupe napram HD 7970 i HD 7950 (x970 ~550e, x950 ~ 400e), a drugo nema teorije da budu toliko bolje od sadasnjih jer ce biti vise okrenute gaming-u nego GPGPU Computing-u.

Takodje ne verujem ni da ce serija 79xx padati vise (moozda 10-15e max), jer su cene skoro pale i ostace ovakve najverovatnije dokle god ih ima na lageru. Sada mozes uzeti Sapphire 7950 (ili powercolor) za ~210e(dobijas besplatno 3 koda za igre koje mozes prodati), i one su po meni best buy. E sad, mozda bi pametnije bilo da sad uzmes za 1000e Litecoin-e i njih stekas dok ne dobiju neku vecu cifru na berzi, a za ostatak uzmes 3-4 riga sa 7950 kartama.

Jel vam se povecao stale zadnja dva dana? Kod mene je oko 6%, ne znam sta se dogadja, previse je to.

Meni skoro 9%, nesto ne stima, previse kopaca

stale zavise i od intensity-a... tvog pinga ka serveru i opterecenju istog

kod mene je accepted 17728, stale 127, guiminer scrypt

Na coinotron-u je vec 7-8 dana stale 7-12%.

I cini mi se da je to za LTC za FTC je manji

Nazad
Vrh Dno