Šta je novo?

GTA IV - Resenja problema -> Patchevi -> Tweakovi

Verovatno je problem sto pokrece igru preko integruse u procesoru. Nadji u nvidia control panelu igru i podesi da radi preko 7950

Ne razumem kako to da uradim ai opet da pokrece preko inegruse bilo bi problema sa ostalim igricama ? i gde se to nalazi u catalystu :D

Meni na 6870 radi savrseno, evo zrtvovacu se, dacu ti moju graficku za tvoju. :) salim se.
Probaj sledece.
Desni klik na ikonicu Gta-a, properties.
U target box-u dodaj -norestrictions -nomemrestrict
Klkni ok i startuj igru preko te ikonice.
Ako ni tako ne mozes da dignes detalje, pusti pm. Pa ce da resimo.

Hvala druze puno radi posle ovih komandi mada mi secka malo ... Kontam da je to do igre posto ostle igre ne seckaju

Hvala jos jednom :)

Nista, nisita i drugi put. ;) :D
Vecina poznatih igra iz tog vremena je mnogo bolje optimizovana za GeForce graficke, GTA naravno medju njima. al opet nebi trebalo da pravi probleme na tvojoj.
Mozes da probas da dodas i -novblank u target box mozda ti pomogne, to bi trebalo da disejbluje Vsync, a koliko me pamcenje sluzi cesto napravi neocekivano dobar napredak, al moze i da ukanali. Isprobaj nista te nekosta, pa ako je losije obrisi.
Pride naravno obavezno instaliraj 1.0.4.0.patch, niti neki stariji, niti neki noviji. On je najmanje izbagovan i najbolje optimizovan.

Poslednja izmena:
Nacekacemo se samo tako obojica. Neverujem da ce pre 2014 mozda eventualno decembar 2013. :/

Stvarno Subaru, nemoj da si zao, prestani da ga zezaš..

Na moju i njegovu zalost nisam ja zao nego realan. Ima u gta 5 temi moj post sa datumima predhodnih igara iz gta serijala i cistom dedukcijom ako je verzija za konzole gta 5 najavljen za q2 2013, neka to bude sama sredina q2 ili ti 15 maj, za pc ce izaci pocetkom decembra. Tako da ima da se nacekamo bar jos godinu dana. :(

Molim za pomoc ,

Naime danas sam skinuo gtaiv i nikako ne mogu da promenim rezoluciju ... sve mi je na low i 800x600 ... imam graficku 7950 hd i procesor i5 3570k jel zna neko u cemu je problem ?? hvala unapred

U shortcut Grand Theft Auto IV u Target polje odvoji jednom na kraju i dodaj -norestrictions i to je to.

Da li ima neko resenje za ovo. Isao sam na RS forum probao svasta i opet mi izbacuje gresku.

mozete li mi preporuciti neki dobar mod za cetvorku, nakanio sam se da probam da je predjem, skuplja mi prasinu na steamu, a dosadno sa fabrickim vozilima, dajte nesto malo modovano, moze i na pp.

hvala unapred ;)

Iz licnog iskustva najbolje je da sam ubacis kola sa nekim od programa, isprobao sam solidan broj car modova do sad i svaki je vuko neke bagove sa sobom i morao sam svaki da ispravljam kako bi doveo stvari u normalu. Ili su se pojavljivo taxi bug ili se odredjeni broj kola bagovao ili ako je sve radilo ok, onda nije moglo da se prelazi, jel su bila izmesana kola sa dvoje i cetvoro vrata.
Posto na steamu ide po difoltu 1.0.7.0 patch od vizualnih (ENB) modova bih ti preporucio,
Stargate ENB (L3EVO 2013) - samo manje kozmeticke izmene oko presijavanja i sl, bez previse efekata radi ko sat.
recimo Gionights 8.30.11 - medju lepsima po licnom misljeanju, ali ima red sky bug

Takodje po meni treba da se ubaci i odeca posto je fabrcika ocajna, ali kao sto vec rekoh najbolje je da sam ubacujes i biras sa nekih od sajtova za modovanje, tipa gta4-mods.com ili gtainside.com
Btw videcu da li mogu da iskopam gde mi je back up car moda s kojim sam presao zadnji put GTA pa cu ti pustiti na pp.

E drustvo, da pitam nesto za patch. Dugo sam se mucio kada sam prvi put instalirao igru da bi mi sve radilo normalno. Cak sam sebi ispisao uputstvo, ali vazi do patch 4. Koja su poboljsanja sa najnovijim 1.0.7 patch-om? I da li je isti princip instaliranja patcha, prvi, pa drugi, pa treci... i tako do poslednjeg ili ide drugacije nesto?

Nema poboljšanja, samo pogoršanja.

Razlike su manje kozmeticke izmene, najcesce obatanje performansi ( mada na mojoj sadasnjoj konfi 1.0.7.0. radi bolje nego 1.0.4.0 na neku foru ) i velika nekompatibilnost sa vecinom modova.

Kako da sacuvam Save Game od igre jer imam potrebu da brisem Windows a ne bih da sada sve igram ispocetka? Hvala

Trebalo bi da se nalazi u C:\Users\Nelly\AppData\Local\Rockstar Games\GTA IV\savegames

Trebalo bi da se nalazi u C:\Users\Nelly\AppData\Local\Rockstar Games\GTA IV\savegames

Taj deo sam i ja prokljuvio ali kada odem tamo u folderu GTA IV mi se nalazi samo Settings i User Music.

To je ono sto mene zanima, gde on baca seve game. Inace koristim blackbox verziju sa expanzijom.

Ukoliko u folderu igrice imas fajl xlive.dll onda se savegame nalazi u documents/rockstar games

Malo se tešimo dok petica ne izađe za PC :)

pozdrav imam laptop acer aspire 5750g graficka je na njemu nvidia gforce gt540m 2 gb. ali ne mogu da povecam rezoluciju kada udjem u igricu pokrenem preko nvidia ali nece ne znam sto brani mi a sve druge igrice extra rade..

Koju rezoluciju ti dozvoljava? Jel imas ubacen neki enb mod?
Univerzalno resenje, napravi txt file pod imenom commandline i ukucaj u fajlu jedno ispod drugog
-norestriction
-nomemrerestrict
snimi i prekopiraj u folder gde ti je igra instalirana, ako ni to nepomaze nekim slucajem dodaj i
-width 1366
-height 768
Max rezolucija tvog laptopa. Ili za cifre stavi rezoluciju koju vec oces i resen problem.

Ako imas neki enb mod oni nekad znaju da zakljucaju rezoluciju ili da forsiraju neku nelogicnu, javni prvo ovde koji je mod i odakle je skinut pa cu ti dati detaljnije uputstvo kako da ga prepravis ako je neophodno i nemoj da pokusavas ovo sa commandline-om. ;)

Nisam nikakav mod stavljao pokusavao sam sa commandline ali secka mi igrica nece nikako da pokrene nvidia graficku na toj igrici. Pise mi da ima 128 mb graficka a to je integrisana

Da li startujes igru sa "run with graphics processor > High-performance NVIDIA processor" ili samo dvoklikom na ikonu igre?

Run with graphics processor mi je imalo i nestalo je.. a isto je bilo kada mi je imalo to probao sam i isto nece da pokrene igricu preko nvidia graficke.. nije mi jasno sto... zna li neko..?

Kad si imao tu opciju problem je bio u tome sto se GTA tripuje sa nekim kartama koje imaju 2Gb rama i prikazuje ih kao underspec, tj kao da imaju 50-200Mb i to se resava takodje sa commandline.txt i stavi samo:

-availablevidmem 2.0

E sad posto vise nemas "run with..." Proveri da li su ti instalirani driveri za graficku, takodje koliko me secanje sluzi na laptopvima za nvidiju se koristi i program optimus ili tako nesto za produzenje baterije pa proveri u njemu da ti on neusporava grafu pokusavajuci da sacuva sto vise energije i odvrni je do kraja. Kad to sve proveris da bi vratio "run with..." pokreni NVIDIA Control Panel, pa desktop pull-down menu, pa Add "Run with graphics processor" to Context Menu. Onda pokreni igru sa famoznim "run with..." udji u video podesavanja, stavi sve na minimum i neku srednju rezoluciju, snimi promene i pokreni benchmark. Kad ti se zavrsi benchmark prelistaj rezultate i vidi koju kartu prepoznaje igra. Ako je prepoznao tvoju 540m to je to, radi.
E sad sto se tice performansi, nemoj puno da ocekujes ipak je GTA zahtevna i neoptimizovana igra. Ako si dobio lose rezultate na benchu tu ni cak noris ne moze mnogo da ti pomogne. Mozda eventualno da vidis koji patch koristis 1.0.4.0 je najbolji i najoptimizovaniji najcesce, mada je meni 1.0.7.0 dao najbolje rezultate na trenutnoj konfi. Ostale treba zaobici.
Ako si pak dobio dobre rezultate podigni malo detalje pa probaj ponovo i tako dok nenadjes neki optimum izgled performanse i imaj na umu da texture, senke i distanca najvise jedu performanse na njima se treba stedeti sa takvom kartom.

Nazad
Vrh Dno