Šta je novo?

GTA IV - Resenja problema -> Patchevi -> Tweakovi

Najnoviji patch malo optimizuje igru... meni dobro radi sa 1.0.0.4 cini mi se... izvrti temu pa ces naci sta i kako.

imam bag,nemogu u igri da u interntet kafe-u udjema na komp da pogledam mailove,a treba i za neke zadatke da se ulogujem.Jel zna neko sta treba da uradim?

zdravo momci imam problem sa grafikom na gta 4 ne mogu povecati rezoluciju sa 800x600 a laptop mi je acer 5750 ram memorija 8gb i5 procesor 2.3 graficka intel hd 3000 sa 1.7 gb memorije... a ne mogu da povecam rezoluciju pa mi nije jasno da li je do nekih pecheva igrice ili sta vec...? a zgrade i ostali predmeti mi se ne pojavljuju odma...

zdravo momci imam problem sa grafikom na gta 4 ne mogu povecati rezoluciju sa 800x600 a laptop mi je acer 5750 ram memorija 8gb i5 procesor 2.3 graficka intel hd 3000 sa 1.7 gb memorije... a ne mogu da povecam rezoluciju pa mi nije jasno da li je do nekih pecheva igrice ili sta vec...? a zgrade i ostali predmeti mi se ne pojavljuju odma...

Ako ima samo tu integrisanu grafiku neces da se naigras GTA IV... Probaj u biosu da dodelis vise memorije za integrisanu grafiku

Trebalo bi da imas GT630M 1Gb, desni klik na ikonicu igre i izaberi da ti se igra pokrece kroz NVida...

Trebalo bi da imas GT630M 1Gb, desni klik na ikonicu igre i izaberi da ti se igra pokrece kroz NVida...
E druze nema to sto ti kazes na desni klik igrice i NVidia
a ovo kako da prosirim memoriju graficke posto izgleda da je postavljeno na 128 mb usao sam u bios ali nigde ne mogu da nadjem kako da prosirim

Aj ti nama daj tacne oznake tog laptopa pa da ti pomognemo.

Aj ti nama daj tacne oznake tog laptopa pa da ti pomognemo.

Ako ima zasebnu grafiku na laptopu 100% je problem sto igra radi preko integruse. Mora kroz driver da namesti da gta ne ide preko integruse. Na yt-u svaki drugi komentar je vezan za ovaj problem :D

laptop je acer aspire 5750 procesor je i5 ram 8 gb hard 750gb graficka je intel hd graphics 3000 1760 mb video memory to pise na njemu.... a jel moguce da je ta nvidia graficka skinuta.... ili da li moze negde u informacijama da se vidi da li ta graficka uopste postoji na ovom laptopu.

To je to, neko ti je ukrao grafiku iz laptopa :p

Idi desni klik na my computer pa device manager i vidi sta sve pise pod display adapters

pise samo intel hd grapich family. haha izgleda da je neko ukrao zato sto sam kupio laptop polovan :DD
znam u cemu je problem ako moze neko da mi posalje njegov cofing od igre udje tamo u local disk c i udje u users pa onda ima public i druga neka ikonica ne znam kako pise vama i tu udjite nadjite app data to je sakrivena ikonica onda local pa rocstare games gta iv i folder setings da mi posalje ali da namesti prvo rezoluciju koja je najbolja... da probam tako zato sto graficka ne dozvoljava ovako da se poveca rezolucija... i ako moze neko da mi posalje tako na email [email protected] ja mislim da ce tako da mi pomogne :)

Mislim da ce se narod polomiti da instalira GTA samo da bi ga ti odigrao ...

A koja je to "najbolja rezolucija" ? Neko tera sve na max u full hd rez, kako zamisljas to da radi kod tebe

Ako vec hoces na taj nacin da menjas podesavanja, otvori taj fajl i menjaj rucno podesavanja.

druze mislio sam koja je najbolja rezolucija a da moj laptop to podrzi... a kako mogu da otvorim ovaj fail cfg...

notepad? wordpad?

pojavljuju se samo kockice nista ne pise pokusao sam da otvorim sa notepad i wordpad

Druze najbolje resenje je da ti meni posaljes laptop nekom kurirskom sluzbom da ti ja to podesim :p

pozdrav.

kupio sam nov komp, instalirao gta, stavio sve na maksimum, igra radi glatko, nema seckanja, medjutim...
na ekranu se pojavljuju horizontalne linije, poput smetnji na tv-u recimo, koje nisu previse vidljive ali me nerviraju. kad se voze kola ili kad se ide peske, bas se slabo primecuju, ali kad se zaustavim vise. isto tako, kad sam u meniju tih linija nema, samo u cutscenes i kad pocenm da igram. zna li neko do cega je taj problem, imao neko mozda slicna iskustva? sve sam instalirao kao sto treba, mislim na patcheve, drajvere, itd. igra savrseno radi, osim toga.

gledao sam na netu, ali bas ima slabo o toj problematici. jedino sto sam uspeo da procitam jeste da je u pitanju to sto mi monitor nema DVI konektor, nego ide na karticu preko onog adaptera, posto je VGA. jel moguce da je to problem. od igrica sam jos instalirao fifu i bioshock i tu nema takvih linija. neki predlozi, pomoc?

Ja sam je ranije igrao preko dvi convertera u vga i nisam imao nikave probleme niti linije ni na xp-u ni na win7. Tako da neverujem da je do toga. Na oba operativna sistema sam igra GTA IV patch 1.0.4.0 meni je bar taj davao najbolje performanse i namanje bagova od svih koje sam probao. Ubacio sam mu krda modova i skinova i nista slicno mi se nije nikad pojavilo. Probaj sa nekom starijom verzijom drajvera za pocetak i instaliraj je klot, samo drajveri, bez updatera, hdmi drivera, 3d visiona i sl, iskljuci ili ukljuci vsync, promeni rezoluciju i vidi ima li ikakve razlike.

sve moguce opcije sa rezolucijom, vsyncom, detaljima sam isprobao. nista, linije ostaju. razlicite verzije igrice sam isprobao (nultu verziju ili kako se vec kaze, patcheve 1.0.0.4 a onda i 1.0.07) isto nista, linije ostaju. sa starijim driverima doduse nisam pokusao, mada ne verujem da ce pomoci. ali probacu

instalirao sam i batman arkham asylum. i isti problem. te linije se ustvari najvise vide kad sam u nekim mracnim prostorijima (cega u betmenu ne nedostaje jel) ili kad je mrak u gta. kad je dan u gta teze ih je primetiti, ali i dalje su tu, i nema sanse da igram tako, to me mnogo nervira.

i guglao sam dosta i nasao jos ljudi koji su se zalili na identicne probleme, sa zahtevnijim igricama. prebacivanje na dvi/dvi kabal (ako monitor ima izlaz) ili kupovina novog monitora sa takvim izlazom pomaze. linije nestaju. tako da znam sta mi je ciniti. ah, ionako mi je potrebno dva monitora svejedno.

Ljudi, kontam da uzmem za steam 12 komada za igraonicu pošto je na opasnoj akciji. Da li LAN normalno radi sa stim verzijama igre? To mi se baš igra, a rekoh da pitam da ne bacam pare za dž... Kontam da nema razloga da ne radi, al ajde da pitam...

Poslednja izmena:
Molim za pomoc ,

Naime danas sam skinuo gtaiv i nikako ne mogu da promenim rezoluciju ... sve mi je na low i 800x600 ... imam graficku 7950 hd i procesor i5 3570k jel zna neko u cemu je problem ?? hvala unapred

Slaba graficka :D Probaj clean uninstall drajvera, pa install najnovijih. Mozda i verzija koju si skinuo nesto krljava, pa nece da radi kako treba.

Probao sam sve zivo oko graficke ... sto mi memorija tipa 200/3000 i ne moze preko ne znam kako -.-

Vrh Dno