Šta je novo?

Google Nexus 10

Znao sam da cete se javiti ;) Ja znam da je ispravljen multitouch bug sa ovim novim malim update-om, ne znam za GPS jel sredjeno (?). Frustrirajuce je kad kupis uredjaj i kad je felerican, pa se stalno nesto ceka. Hoces da ga koristis, a imas probleme. Lepo je sto je brzo otklonjeno. Nadam se samo da nece imati problema kao proslogodisnji Nexus 7. Znate i sami koliko je imao problema. Pisalo se i ovde siroko o tome.
Ko je zeleo mogao je odmah da procita da se problem sa GPS-om javlja kod par uredjaja koji su dobili Android 4.3, a ne samo kod Nexusa 7 i da odredjeni programi kao sto je GPS Test rade bez problema, sto je ukazivalo da nije hardverski kvar. Zasto ima toliko vesti o Nexus problemima? Pa jednostavno, ako novinar napise da Nexus 7 lepo radi, ili da neki kineski Tablet ima problem, to nece citati skoro niko, ali ako napise da popularni model kao Nexus 7 ima problem, to ce se citati i porasce posecenost sajtu. Zato se od komarca pravi slon. Slazem se da je frustrirajuce kad kupis uredjaj koji ne radi kako treba, ali koliko uredjaja znas koji nisu imali NIKAKAV problem? Iskreno, ja ne znam nijedan. Zato je veoma bitno kako i kada je problem resiv.

nije mi jasno zasto ljudi pisu da za ispod 200 treba da se ocekuje slab kvalitet izrade...znate li vi koliko je 200e? uzmimo apple za primer...proizvodnja ekrana za apple uredjaj kosta 2 dolara u foxconu...oni sa tih 200e mogu da isplate celu proizvodnju,da zarade duplo i jos da se prodavac ugradi...
mozda je nekom od vas 200e smesna cifra,ali 90 posto ljudi u srbiji nije,a i u svetu...tamo gde se dobro zaradjuje se pogotovo vodi racuna o trosenju i svaka para se pazljivo trosi,jer ljudi imaju svest sta znaci steci i kolika je vrednost tog novca...

HAHHAHHAHA kakva glupost, neverovatno šta ljudi misle i pričaju :)
Šta bre dva dolara!!! DOlar!!!!

Sa takvim odgovorom, bas si biser.

Pre ce biti da samsung nece da pravi po cenama koje google odredi. Imaju moze im se. Srecom po nas ima i drugih koji umeju da naprave uredjaj za manje para. A sto se tice monopola zeli to google i to jako al treba mu jos godina rada. I naravno pravih partnera. Kao nokia microsoftu :D

e creva mi se zavežu kad krenete da trtljate o nekakvom dizajnu tableta. kakav crni dizajn, obična sveska a4. koji vam je, svi su isti.

Imas ga? Testirao si ga? Ili kvalitet procenjujes na osnovu slika? Sto se dizajna tice, novi Nexus 7 izgleda mocno. Ako mislis na velicinu okvira, to je subjektivna stvar, ali to kritikuju uglavnom oni koji ga nisu drzali u ruci, a evo i zasto. Kada se drzi u Portret orijentaciji, savrseno lezi u ruci jer je uzak i cak ga i manje sake lako obuhvate. Kada se drzi u Landscape polozaju, naravno da ga nije moguce obuhvatiti. Postavlja se pitanje kako ga drzati, a odgovor je - sa palcem odozgo. E sad zamisli kako bi izgledalo koriscenje kada bi okvir bio mali i palac stalno dodirivao deo ekrana. Jednostavno, dizajn je takav da bi koriscenje bilo udobnije.

Stvar je prosta. Bio sam u prodavnici "Neptun", gde su jedan pored drugog stajali: MemopadHD7, ipad mini, Galaxy tab 8.0.
Nakon dužeg čačkanja sva tri modela, zaključak je sledeći:
MemopadHD7: + najbolji odnos cene/performansi - skrnav i jeftin dizajn i izrada
Samsung galaxy tab 8.0: + odličan dizajn, odlična izrada - velika cena
Ipad mini: + vrhunski dizajn, vrhunska izrada - veća cena

To da su Asusovi manji tableti budžetski dizajnirani i izrađeni, je toliko očigledna stvar, da stvarno ne spada u subjektivnu kategoriju. Nema nikakve potrebe da braniš svoj brend, kada je očigledno da sa ovim jeftinijim uređajima i ne žele da pretenduju na neku klasu, već su najbolji "bang for buck".
Samo sam rekao da je šteta što se nisu bar malo više potrudili i oko dizajna, tada baš baš ništa ne bi moglo da im se zameri. Ni ovako nema puno šta loše kod njih, pa je stvarno nepotrebno da imaš takav nastup, ili treba da se izvinim što sam se "drznuo" da kažem da njegovo visočanstvo THE NEXUS nije baš potpuno savršen?

O cemu ti to pricas? Kojih bre 2 dolara? Poenta je price da se sa nexus uredjajima sam proizvodjac malo ugradi i da za to pruzi maximum. To je asus sa svojim modelima i uradio. Taj famozni apple u kog se svi kunete a kosta boga oca ima isto felera i problema. Te wifi problem te los signal te lepak oko ekrana... A ako je tebi puno 200e kao i meni i vecini necu ni da ga kupim. Al mogu da budem objektivan. Za te pare nema bolje. Pogotovo kod nas. Asusova garancija je validna i ostvariva kao kuca. Koliko ja znam a i bio sam ispostovan od njih kao i vecina ima samo reci hvale. A da je sam google bio zadovoljan sa samsungom angazovo bi ga opet. Ovako cao zdravo i za tablet i za telefon. Ima ko hoce da ga napravi i bolje i jeftinije.

ne kunem se u apple i nigde to nisam rekao,naveo sam ga kao nekog ciji su uredjaji najskuplji
apple je trazio nekog ko ce da proizvodi ekrane za tako male pare i to je nasao u foxconu-gde radnici rade za 100 dolara mesecno ako imaju srece
200 e jeste mnogo,ali zasto ne bih kupio tablet ako ih imam i ako mogu da ih izdvojim...to ne znaci da sad treba da pljujem po svojim parama i da ocekujem nesto lose za tu sumu...kupujem nov uredjaj za sumu koja uopste nije mala i sve mora da radi i da bude bez greske zato sto ga kupujem od jednog od vodecih proizvodjaca....bas zbog ljudi koji kazu "sta ocekujes za 150e" ili "pa za 150e mora da ima falinke" te greske i postoje...

Stvar je prosta. Bio sam u prodavnici "Neptun", gde su jedan pored drugog stajali: MemopadHD7, ipad mini, Galaxy tab 8.0.
Nakon dužeg čačkanja sva tri modela, zaključak je sledeći:

To da su Asusovi manji tableti budžetski dizajnirani i izrađeni, je toliko očigledna stvar, da stvarno ne spada u subjektivnu kategoriju. Nema nikakve potrebe da braniš svoj brend, kada je očigledno da sa ovim jeftinijim uređajima i ne žele da pretenduju na neku klasu, već su najbolji "bang for buck".
Samo sam rekao da je šteta što se nisu bar malo više potrudili i oko dizajna, tada baš baš ništa ne bi moglo da im se zameri. Ni ovako nema puno šta loše kod njih, pa je stvarno nepotrebno da imaš takav nastup, ili treba da se izvinim što sam se "drznuo" da kažem da njegovo visočanstvo THE NEXUS nije baš potpuno savršen?
Forum i jeste mesto gde svako iznosi svoje misljenje, pa je normalno da se cuju i pozitivni i negativni komentari. Ovaj tvoj post lici na skretanje teme. Zasto u celu pricu mesas HD 7 kad sam ja reagovao na tvoj komentar za Nexus 7? Ko je rekao da su HD 7 i Nexus 7 ista kategorija kada su kvalitet izrade (i cena naravno) u pitanju? Ti si rekao da Nexusu fale bolji dizajn i znacajno kvalitetnija izrada, a ja opet pitam na osnovu cega komentarises kvalitet novog Nexusa kad ga verovatno nisi ni video uzivo, a kamoli koristio ili testirao?

a naspram svih njih
nexus 7-rezolucija 1920x1200, najnoviji cetvorojezgarni procesor, 2 giga rama, cist android bez nepotrebnih ******....kad to budu imali i ipad mini i neki novi samsung 8.0, kostace tri puta vise, a tad ce novi neki nexus opet biti ispred njih i po performansama i po ceni.

Ako je nekome vise do brenda i njegove cene, nego do toga sta uredjaj pruza, niko ga ne tuce po usima.Kupca ce svaki uredjaj naci kako se god okrene

Ljudi polako, nemojte prerano skakati na zaključke ako niste imali prilike lično da vidite i probate. Nije ovo ni odgovarajuća tema, ali večeras mi na test stiže novi Nexus 7 pa ću da podelim utiske. Verujem da je update rešio većinu pomenutih problema, a što se tiče izrade i dizajna videću kad ga dobijem kako to izgleda uživo kad ga držiš u ruci.

Asus ima dosta kvalitetnih 10" tableta i novi transformer infinity ce stici do kraja septembra sigurno tako da bi im nexus 10 mozda ugrozavao prodaju. Samsung nema nijedan 10" tablet sa rezolucijom vecom od 1280x800 pa im nexus 10 sa svojom nenormalno velikom rezolucijom ne narusava prodaju. Mada koliko kostaju ovi tableti iz sgt3 serije sami su sebe unistili.

Pre ce biti da samsung nece da pravi po cenama koje google odredi. Imaju moze im se. Srecom po nas ima i drugih koji umeju da naprave uredjaj za manje para

Samsungu loše ide prodaja tableta, čine samo 7-8% od ukupne prodaje,dok je kod svih androida taj procenat 19%, a kod Apple-a čak 29%. Zabili su glavu u pesak sa N10 i nadam se da će neki drugi proizvođač dobiti priliku da pravi naslednika, pa da i mi koji živimo van SAD imamo priliku da ga kupimo.

meni samo nije jasno zasto kada hoce da ustede na necemu stede na glupoj plasitici koja je i ovako jeftina -.-

Samsungu loše ide prodaja tableta, čine samo 7-8% od ukupne prodaje,dok je kod svih androida taj procenat 19%, a kod Apple-a čak 29%. Zabili su glavu u pesak sa N10 i nadam se da će neki drugi proizvođač dobiti priliku da pravi naslednika, pa da i mi koji živimo van SAD imamo priliku da ga kupimo.

Nije baš ni fer poređenje, pošto je Apple ubio Samsung tablete konstantnim forsiranjem tužbi na sve strane, tako je i pala prodaja Samsung tableta, pošto je bila zabranjena njihova prodaja u mnogim zemljama. A bili su pioniri Android tableta, jedno vreme čak jedina alternativa ipad-u.

Forum i jeste mesto gde svako iznosi svoje misljenje, pa je normalno da se cuju i pozitivni i negativni komentari. Ovaj tvoj post lici na skretanje teme. Zasto u celu pricu mesas HD 7 kad sam ja reagovao na tvoj komentar za Nexus 7? Ko je rekao da su HD 7 i Nexus 7 ista kategorija kada su kvalitet izrade (i cena naravno) u pitanju? Ti si rekao da Nexusu fale bolji dizajn i znacajno kvalitetnija izrada, a ja opet pitam na osnovu cega komentarises kvalitet novog Nexusa kad ga verovatno nisi ni video uzivo, a kamoli koristio ili testirao?

Ja u celu priču mešam HD7? Pa ja sam celu priču i pokrenuo, i to rekavši da je Asus podbacio po dizajnu i izradi kod svojih budžetskih tableta, uključujući HD7, Nexus itd. O tome je bilo reči, a ne samo o Nexusu, koji jeste nešto bolje izrade i dizajna u odnosu na HD7, ali svakako je daleko ispod Samsung i ipad tableta. Da, držao sam u rukama i koristio stari Nexus7, novi nisam. Dizajn i izrada im je na niskom nivou, šta je tu nejasno? Dobri su uređaji, dobar hardver po niskoj ceni, to svi volimo, i zato se i dobro prodaju. Ali budimo realni malo, ima tu još mesta za poboljšanja, pre svega na polju dizajna i izrade. Došli smo do tačke da su nam tableti, pa čak i oni najjeftiniji, više nego dovoljno snažni za sve primene, a rezoluciju ekrana je više od ovoga besmisleno povećavati. Zato i jeste sledeći korak da baterija traje danima, a da uređaji budu savršeno dizajnirani, tanki, laki, ultra kvalitetne izrade. To je ono što Asus-u sada fali u ovom segmentu tržišta.

Ja u celu priču mešam HD7? Pa ja sam celu priču i pokrenuo, i to rekavši da je Asus podbacio po dizajnu i izradi kod svojih budžetskih tableta, uključujući HD7, Nexus itd. O tome je bilo reči, a ne samo o Nexusu, koji jeste nešto bolje izrade i dizajna u odnosu na HD7, ali svakako je daleko ispod Samsung i ipad tableta. Da, držao sam u rukama i koristio stari Nexus7, novi nisam. Dizajn i izrada im je na niskom nivou, šta je tu nejasno? Dobri su uređaji, dobar hardver po niskoj ceni, to svi volimo, i zato se i dobro prodaju. Ali budimo realni malo, ima tu još mesta za poboljšanja, pre svega na polju dizajna i izrade. Došli smo do tačke da su nam tableti, pa čak i oni najjeftiniji, više nego dovoljno snažni za sve primene, a rezoluciju ekrana je više od ovoga besmisleno povećavati. Zato i jeste sledeći korak da baterija traje danima, a da uređaji budu savršeno dizajnirani, tanki, laki, ultra kvalitetne izrade. To je ono što Asus-u sada fali u ovom segmentu tržišta.

Kupi ti onda ipad mini za 300€ i eto ti kvalitet izrade, ostali ce za iste pare kupiti fhd ekran, quad-core procesor, 4 puta vise rama i kraj price. Ostavi vise coveka na miru.

Dobro, polako, otisli smo mnogo siroko. Pogledaj ovaj svoj post http://forum.benchmark.rs/showthread.php?294083-Google-Nexus-10&p=3395750&viewfull=1#post3395750. Tu si komentarisao samo Nexus 7 i ja sam odgovorio na taj tvoj post pitajuci da li si video uzivo novi Nexus 7. Tu nema pomena Memo Pada. Nekako mi je zvucalo cudno da se komentarise KVALITET necega sto se videlo samo na slici. Za dizajn sam objasnio, ima ljudi kojima je bitnija prakticnost od lepote, narocito kod uredjaja od kojih ocekuju funkcionalnost, a ne da stoje kao ukras na polici. A da ne pominjem da je dizajn subjektivna kategorija. Da parafraziram pitanje iz prethodnog posta: Da li mozes nabrojati bar jedan uredjaj kod koga nema mesta za poboljsanja?
Na kraju, i ja bih voleo da mogu da kupim kola koja imaju dizajn, kvalitet i performanse kao Ferari, ali da kostaju kao Yugo, samo sam previse star da bih verovao u bajke ;)

mislim da ce ova slika najbolje predstaviti ono sto zelim da kazem...

cR2Nh.jpg

kad asus nema ultra kvalitetnu plastiku, krece pljuvanje, bez obzira sto uredjaj ima odlican hardver za cenu, i maltene nema konkurenciju u tom cenovnom rangu;

a ipad i generalno apple uredjaju su ikone, samo za bica sa druge planete, koja uopste nemaju mane i bagove, a ako se ipak nadje neki bag, mana i slicno, kao recimo upadanje prasine u imac ekranima, onda nece da krene pljuvanje, nego fazon "jaooo kako je slatko, upala mu prasina u ekran", a da je asus u pitanju, vec bi virio iz kontejnera...

Poslednja izmena:
^^ Genije.... :)

I ja takodje mislim da nema potrebe ocekivati sad platinu na uredjaju od 200e, kad ni na onom od 400 nemas sad nzm ja sta.. Zna se sa kojom je namerom nexus na trzistu i to je osnova kojom se google i asus vode.. Nzm sta je trebalo google partnerstvo sa Samsungom, ostavili su ovaj deo Evrope bez mogucnosti da ga kupe, nadam se da se to vise nece desiti...

Poslednja izmena:
mislim da ce ova slika najbolje predstaviti ono sto zelim da kazem...

cR2Nh.jpg

kad asus nema ultra kvalitetnu plastiku, krece pljuvanje, bez obzira sto uredjaj ima odlican hardver za cenu, i maltene nema konkurenciju u tom cenovnom rangu;

a ipad i generalno apple uredjaju su ikone, samo za bica sa druge planete, koja uopste nemaju mane i bagove, a ako se ipak nadje neki bag, mana i slicno, kao recimo upadanje prasine u imac ekranima, onda nece da krene pljuvanje, nego fazon "jaooo kako je slatko, upala mu prasina u ekran", a da je asus u pitanju, vec bi virio iz kontejnera...

Poredjenje ti je savrseno, Asus ima puno "snage", ali zato izgleda kao neandertalac, dok je ipad za nijansu slabiji, ali zato izgleda savrseno.
+1

iliti kako ženske zovu debelog muškarca bez para - "svinja debela" a kako debelog koji ima (puno) para - "maji medo sjatki" :).
Na stranu sve, meni je ipad mini super spravica, možda i najblolji tablet koji sam probao, pogotovo mi se sviđa veličina koja je super odnos veličine, mobilnosti i prikaza na ekranu. E sad, sa druge strane, ovi jeftini(ji) 7 tableti su mnogo isplativiji, dobiješ dosta za manje para.

Cena je odlična, još beskamatni kredit, da sam ovo video pre 3 meseca, sigurno bi ga uzeo...ovako čekam još tri za novi 10.1 note ili note 3...ili možda novi transformer

Cena je stvarno odlična, jedino ga kolje slaba baterija, meni je 7h trajanja baterije za uređaj te klase jednostavno premalo.

A jeste li vi koji se interesujete za Nexus 10, nasli mozda koliko mu je trajanje baterije na Linuxu?? Da li je manje ili isto, mozda i vise (sumnjam)..

Svratio sam do BigBang-a na Ušću, kad sam već bio da u Gigatronu/CT-u gledam novi N7. Nisu još dobili Nexus 10, nemaju ga u radnji, ali mi je prodavac rekao da ga očekuju u ponedeljak, pa ko traži 10-ku kod nas, moći će od tada i N10 da ubaci u izbor.

Opa, sad cu odmah da vidim jel mogu da ga nabavim za test.

Nazad
Vrh Dno