Šta je novo?

Poslednji odgledani film(ovi) i serije - "obavezno procitati pravila iz prvog posta"

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Snitch - 7/10 - dobar
Dead Man Down - 6/10 - zeznuli su mi kraj, terminator style mi nije legao
Man of Tai Chi - 6/10 - svidjao mi se Keanu :)

@makiacaveki mene je pain and gain razcoracarao jer sam ocekivao jedan BB film a dobio sam glupana i tupana na steroidima... no kao komedija mi nije ni toliko los...
ted mi se npr uopste ne svidja.
procitao sam clanak o stvarnom dogadjaju (ima na imdb u forumu link), dosta je mracnija...

Ја и мртав пијан с телефона куцам граматички савршене поруке :D

...и био је учитељ Брус Лија :cool:
Бруса Лија;)

Odgledao zbog žene i sa ženom The Heat (2013). Lagana komedija za popodnevno ubijanje vremena, par puta sam se čak i nasmejao, dobio malo više od očekivanog, ali priznajem da nisam očekivao mnogo.

@Sky_Spy Uopšte nisam gledao iz koje zemlje je produkcija, jer mi je nebitno, niti sam čitao nešto o filmu pre gledanja. Dakle, ne tumačim pogrešno, nego prema viđenom. A po meni dobra gluma ne vredi ništa ako su reakcije nerealne. Pogotovo u drami. Isto je bilo u filmu Contagion.

@Dzekson Izvini, ali ogromna je razlika između ljubitelja borilačkih veština i bavljenja istim. Man of Tai Chi koristi wired-fu (bez pokrića u priči). Neću da ulazim u tvoj ukus, ako ti se film sviđa, sviđa ti se. Ali sa aspekta borilačkih veština, film je potpuna katastrofa.

@Somi Ah, Flash Point, najbolja koreografija i scene borbe koje sam ikada video. Što se tiče komentara za krv i tome slično, rekao bih da su mnogi pod utiskom američkih filmova u kojima krv lipti posle svakog šamara. Kao što im svaki auto eksplodira u bilo kakvom sudaru i prevrtanju kao da je atomska bomba. Btw, treba pregledati i malo klipova gde Doni Jen priča o filmovima, jer ima puno toga pametnog da kaže. A imao je i Brus Li.

@biker Imao sam prilike da gledam ljude koji su fizički spremni za borbe. Mnogo toga ima efekat kao komarac. Kada tome dodaš nalet adrenalina čoveka koji se očigledno bori na smrt, svakako može da prođe kroz mnogo toga. Ne kažem da je film 100 % realan, nego da ne možeš da porediš vrhunski spremne borce, nabijene adrenalinom, u borbi bez pravila, sa bakicom koja se oklizne i padne niz stepenice. To kao da kažeš "onaj mu u UFC slomio nos, a on se nije ni uhvatio rukom, što je refleksna reakcija na bol". Pa ni klinci u pionirskoj kategoriji se ne hvataju odmah za nogu posle sudaranja, nego tek kad sudija prekine borbu. A sećaš se onog video klipa kad tip u nekom kik-boksu polomi skočni zglob od siline udarca, tako da stopalo ostane povezano sa ostatkom noge samo kožom? I onda 'ladno pokuša da se osloni na tu nogu, jer nije ništa primetio. Koliko se sećam, to nije bio film.

@Adam To učitelj mislim da je gruba definicija. Koliko se sećam, oni i nisu radili direktno zajedno, nego je Brus Li jedno vreme pohađao njegovu školu (beše sa 12 godina ili tako nešto), a radio je sa drugim učiteljima u školi.

The Insider
E, ovo je već veoma dobar film. Dobar scenario, uglavnom odlična gluma. Na momente malo konfuzno bez potrebe. I mislim da nije dobro što se fokusira na medije, umesto na samu temu. Ipak, sveukupno odličan. Naročito preporučujem pušačima.

Metropia
Vrlo zanimljivo urađena animacija, mada meni i malo morbidno. Na početku deluje kao da će da bude nešto zanimljivo, ali se ubrzo svodi na prilično ispraznu priču. Pogotovo su kraj upropastili. Nema nikakve stvarne poruke (bar ne ničeg novog i pametnog), pa ne spada u kategoriju ozbiljnih crtanih. A opet, nije ni za decu. Dakle, ni za koga. Šteta, reklo bi se da su se dosta trudili.

Pain & Gain takodje, ne mogu reci da mi je bio interesantan

Mene je Pain & Gain baš prijatno iznenadio, sigurno ne bih pogledao znajući ko je režiser da nisam video ovde pozitivne komentare.Takodje, preporuka i za Mary and Max

Mene je Pain & Gain baš prijatno iznenadio, sigurno ne bih pogledao znajući ko je režiser da nisam video ovde pozitivne komentare.

Ja sam isto napisao ali ne pritisnuh da postavim jer mi je stigla poruka u medjuvremenu :p. Film kao film je dobar, mada nema veze sa pravim dogadjajima, nego je samo baziran na istima. Ovo mi ne bi smetalo da u pola filma ne iskace text "this is still a true story".. i toliko margetinga da se naglasi da je snimljen po pravim dogadjajima..

Little Miss Sunshine,ocekivao sam opustenu komediju sa primesama drame, ali dobio sam dramu sa par komicnih scena, u sustini dobar film, prelazna ocena od mene 6/10.
Our ***** Brother poucen prethodnim iskustvom kod mesovitih zanrova, nisam nista ocekivao a dobio sam upravo ono sto sam trazio, film je pun klisea ali mi je odlicno legao, opusten film tako da 7/10.
Vredi pogledati oba filma...

Mene je Pain & Gain baš prijatno iznenadio, sigurno ne bih pogledao znajući ko je režiser da nisam video ovde pozitivne komentare.Takodje, preporuka i za Mary and Max

I mene isto. Sinoć ga gledao. Očekivao neko teško s**** kad ono šok. Baš je super zabavan film. Rock je bio sjajan, što me je najviše i šokiralo jer kad sam video da je on u filmu, reko ovo je neki raspad.
A ona "Ruskinja", koja bomba ***.

Star Trek 2013 - 6/10 . Licno postujem i imam visoko misljenje o Benediktu ali mislim da mu uloga negativca nije legla. Posvetili su mnogo vise paznje na CGI nego na pisanje dobre price . Ako odluce da nastave mrcvarenje fransize jasno je sta ce biti tema sledeceg dela.....

Uzeh vreme da odgledam dva nastavka pa da kazem koju :).

Ironman 3 - nije mi legao kao predhodna dva dela, da li zato sto nema toliko borbe u odelu (przim se sta da radim :D) ili zato sto su negativci, cudni i hm..."smesni"...
bljuvanje vatre?! What?
Ocena: 6/10

Star Trek Into Darkness - Sto sam ocekivao to sam i dobio :). Kao veliki ljubitelj ST serijala, drago mi je da su ova dva filma distancirana od starih i novi smer im nije nimalo los.

Ocena: 9/10

The Ides of March, na momente dosadan film, ali takvi su uglavnom bar meni politicki filmovi, gluma je odlicna, prica je skroz realna, ali me je i razocarala kao coveka. Ljudi ce zbog svojih sebicnih ciljeva gaziti i preko leseva i sluziti se prljavim trikovima. Ipak zbog glume ocena 7/10.
Unknown, kada su u pitanju filmovi sa Liamom Neesonom ne znam koliko mogu da budem objektivan, posto ga gotivim kao glumca. Prica je super, doktor dolazi u Berlin sa suprugom da prisustvuju seminaru, u medjuvremenu dozivi saobracajku i gubi identitet, ne bih da otkrivam spoilere, ali film je u pocetku pun misterije, da bi doziveo neocekivani obrt. Ja sam uzivao svekupno u filmu. Ocena 8/10.

Meni nesto nije legao, jednostavno previse, kao komicar koji se trudi da nasmeje publiku a ni sam sebi nije zanimljiv, jednostavno previse.

i jos reklama bmw-a, tu su me sasekli, dotle sam i pratio nekako progutavski neke tesko svarljive detalje ali izbaci me ta nazovimo sitnica, to da fbi agenti voze nagruvan 335i najnovije generacije i to sve sa naglaskom na zvuku auta kroz scene mi je bila kap koja je prelila casu, nekako sam ga ipak odgledao do kraja ali nije to to...

Meni nesto nije legao, jednostavno previse, kao komicar koji se trudi da nasmeje publiku a ni sam sebi nije zanimljiv, jednostavno previse.

i jos reklama bmw-a, tu su me sasekli, dotle sam i pratio nekako progutavski neke tesko svarljive detalje ali izbaci me ta nazovimo sitnica, to da fbi agenti voze nagruvan 335i najnovije generacije i to sve sa naglaskom na zvuku auta kroz scene mi je bila kap koja je prelila casu, nekako sam ga ipak odgledao do kraja ali nije to to...

meni je lego ljudski,preporukaaaaa

Star trek 2013 ne znam mene je film razocarao scenario jako los, sve je nekako nabacano 3/5

Mislim da ti ne treba spojler jer film je već promarširao kroz bioskope odavno, lepo se vidi da je riba uzela od nekog tamo običnog čoveka taj BMW. Ali da su nagruvali zvuk auta kao reklamu - to je istina.
Meni je film bio dobar sve do samog kraja. Morali su da idu na "nisam to očekivao" momenat ali meni se uopšte nije svidelo. Svo vreme je bio dobar i zanimljiv i jednostavno su morali nekako da ga u*eru.

A što se tiče filmova bez mane - sinoć gledao Elysium - ocena WOOOOW 15/10
Očekivao sam da će Sharlto Coplay biti dobar, ali da će biti toliko dobar. On je definitivno najupečatljiviji lik u filmu.
E sad koliko je Earth deo sci fi - možda tamo nekim civilizovanim društvima na zapadu ali gotovo sve me je asociralo na Srbiju. Loši radni uslovi, bahati poslodavci, redovi u policiji/sup-u, naši državni službenici se ne razlikuju previše od onog droida iz trejlera, smeće po ulicama ...

Gangster Squad. Da nije bilo Goslinga film bi možda i bio dobar mada generalno po meni je nekako aljkavo i mlako odradjen film...
Jedino Sean Penn i Robert Patrick sto su odigrali kako treba....

Elysium-vrhunski scifi film, koji nema toliko efekata, ali je prica sjajna. Veoma ozbiljan film sa, iskreno, veoma izvesnim prikazom buducnosti. Ne mislim da ovo lici na Srbiju, vec na ceo svet i zato i konstatujem da nas ovako nesto i ceka. Jos jednom sjajan film i topla preporuka (za ljubitelje naucne fantastike bez previse efekata i makljaze:)).

Elysium-vrhunski scifi film, koji nema toliko efekata, ali je prica sjajna. Veoma ozbiljan film sa, iskreno, veoma izvesnim prikazom buducnosti. Ne mislim da ovo lici na Srbiju, vec na ceo svet i zato i konstatujem da nas ovako nesto i ceka. Jos jednom sjajan film i topla preporuka (za ljubitelje naucne fantastike bez previse efekata i makljaze:)).

Svideo mi se posebno efekat kamere montirane na Damonova leđa kad se tuče sa Sharltom, podsetilo me malo na onaj zadnji Witcher III trejler. A ono kad uzima pušku, scena na Zemlji, sa istom tom back kamerom čak je izgledalo kao neka TPS igra.

Iron Man 3 - obavezno zaobici. Ocena 3.5.

Uh, neko je vec cini mi se spomenuo kameru u ovom filmu. Preterase ga... Oci su me bolele od silnog lelujanja. Fin efekat ali treba imati meru. Inace ne bih mogao da se slozim da je film "vrhunski", isuvise je supalj i nedovrsen (bar za moj ukus). Likovi su takodje dosta mlaki, osim, ajde, Maksa. Kruger mi je recimo totalni fail :( Ono trckanje kroz hodnik i pretnje "ubicu teee, gdeee siiii" kao u crtanim filmovima su mi bas visak.
Takodje se ne bih slozio da nema mnogo efekata i tuce.
Svidja mi se ideja, veoma, svidjaju mi se efekti brodova, CGI i najvise od svega, panorama na Elysiumu koja je PRESLIKANA sa Citadele u MassEffectu :) Par oruzja je takodje "pozajmljeno" iz ME.
Da su razradili pozadinsku pricu jos i da su objasnili neke nebuloze tipa kako i zasto moze da sleti bilo ko na Elysium, zasto nemaju odbrambeni sistem, odakle "slobodnjaci" sa Zemlje hakuju ID-eve i nabavljaju brodove itd itd... bio bi za klasu bolji film.

Iron Man 3 - nesto slabiji od prethodnika, od mene 7/10

Elysium-vrhunski scifi film, koji nema toliko efekata, ali je prica sjajna. Veoma ozbiljan film sa, iskreno, veoma izvesnim prikazom buducnosti.

Ako gledamo svet umetnosti, priča je kliše da ne može veći. Klasičan distopijski prikaz budućnosti. Sama ideja filma je gotovo 90% kopija radnje iz stripa Battle Angel Alita, po kome se navodno snima film. Kada se taj film pojavi, biće ono klasično kako su pokrali Elysium blah blah blah. Koliko vidim, pokrali su izvanredno originalnu i nikad viđenu igricu Mass Effect. Manjak edukacije i znanja je najveća ljudska boljka...

Ali ako pogledamo odakle dolazi reditelj, postaje jasno zašto snima filmove sa distopijskom vizijom budućnosti. Zapravo to nije vizija budućnosti već njegovo viđenje prošlosti. Prošlosti koju je proživeo u svojoj zemlji. Verujem da će i sledeći njegov film biti nešto drugačija priča na istu temu, o aparthejdu.

Now You See Me
Pročitavši samo ukratko premisu filma, pomislio sam da bi moglo da bude zabavno. Puno trikova i tako to. A dobio sam mnogo više nego što sam poželeti mogao! Iako je trikova, kao takvih, jako malo, ovo je pravi film za laganu zabavu, a pritom i uživanje. Vidi se da je rađen isključivo za zabavu gledalaca, a uopšte i ne pokušava da uvuče u "kako ovo?", već se stalno odmotava nekoliko koraka ispred, a gledalac treba samo da sedne i pokuša da održi ritam sa scenarijem koji pokazuje dosta truda. Film ima puno rupa, ali kako je osnovna (i jedina) želja očigledno bila čista zabava, te rupe su potpuno nebitne i ne kvare celokupno iskustvo. Glumačka ekipa takođe odlična, uz par izuzetaka i uvek promašenog Majkla Kejna. Sreća pa ga nema previše. Preporuka.

Elysium
Abyss je bio inicijator morfinga na filmu, ali se Terminator 2 obično smatra prvim pravim morfing filmom. Tako je i Avatar bio inicijator masovne krađe ideja, ali Elysium će da ostane upamćen kao prvi pravi skritpovani film. Zaista, kao da su pustili PHP skript da pokupi scene iz gomile filmova i sklopi u celinu. Onda su izbacili sve ono što je imalo bilo kakvog smisla (očigledno, jer ništa smisleno ostalo nije). Prosto je nemoguće popisati sve filmove koji su ovde pokradeni, ali najviše (ponovo) Wall-E. Mada stvari idu i do filma Johnny Mnemonic (verovali ili ne). No, osim što je priča skroz pokradena, još je i tupava, uz gomiletinu neviđenih gluposti. Prosto se ne zna šta je gore - očigledno postojanje vazduha u svemiru, siledžijsko guranje reklama, odbrana svemirskog raja bazukom, hakovanje skriptovima ili neka druga od bar 100 istih takvih tragedija. Ili je najgore to što ceo film odiše jeftinoćom, sniman skoro isključivo u studiju i to na malim setovima? Ili to što nijednu zanimljivu scenu nije moguće pogledati zbog drmusanja kamere? Kao da su je stavljali na razjarenog bika na rodeu i to svaki put kada gledalac poželi da obrati više pažnje na dešavanja, pa je rezultat i glavobolja. Možda je najgori kliše-scenario? Sa potpuno plastičnim likovima koji su strogo podeljeni na dobre i loše koliko i šahovska polja na crna i bela. Bez ičeg smislenog i bez bilo kakve priče, a kamoli razvoja nekog lika. Uz puno suvišnih gluposti i negativaca koji kao da su izašli iz Petra Pana. Ili je, pak, najgora gluma? Počev od Džodi Foster koja je odigrala apsolutno najgoru ulogu u istoriji holivudske A produkcije. Met Dejmon ne kasni previše, Vagner Moura je ok, Alis Braga tu negde, a reklo bi se da su najbolji posao odradili Dijego Luna i klinac Maksvel Peri Koton koji su jedini zaslužili da ostanu u montiranoj verziji filma. Ajde, dobro, ostavio bih i Alis. ;)

Ima li Elisijum svetlih tačaka? Pored pomenuta 2 glumca, treba pohvaliti još 2 stvari. Prvo, nijednom se nije desilo da superiorna letelica priđe zemlji dovoljno nisko da neki jadnik bez šanse može da uskoči i sve ih pobije. Ili da skoči kolima na njih. Drugo, mnogi efekti urađeni su vrhunski. I to vrhunski u smislu da i ne deluju kao efekti, nego prava stvar. Npr, roboti u svim scenama deluju kao pravi, reklo bi se da su glumci u odelima. Mnoge letelice deluju kao prave, kao i eksplozije. Eventualno da se pomene da propali svet budućnosti izgleda baš kao Amerika danas - ćuti i crnči, svako je potrošna roba, bez para nemaš nikakva prava (osim da ćutiš i crnčiš). I to je to. Potpuna katastrofa od filma. A što je najgore - posle ovoga će sigurno da usledi prava poplava skriptovanih filmova, kao što se dogodilo i sa igricama. Jao nama.

Man of steel -

Nemam nesto specijalnih reci hvale za film, ali scene akcije su preterane. Kal VS Feora i henchmen - najbolja filmska shorka ikada. Tako bih voleo da izgleda neki ozbiljan DBZ film u nekoj buducnosti. Bas su obracali paznju na detalje prilikom te tuce i ono je haos kako je ispalo dobro. super ljudi tabacina do koske, gde ces bolje od ovog ako si ljubitelj super heroja, akcionih filmova i stripova :)

slika koja najbolje opisuje reakciju:

1170774_10201827361589538_217334631_n.jpg

Nah. Verovatno nece biti toliko lose.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno