@Sky_Spy Uopšte nisam gledao iz koje zemlje je produkcija, jer mi je nebitno, niti sam čitao nešto o filmu pre gledanja. Dakle, ne tumačim pogrešno, nego prema viđenom. A po meni dobra gluma ne vredi ništa ako su reakcije nerealne. Pogotovo u drami. Isto je bilo u filmu Contagion.
@Dzekson Izvini, ali ogromna je razlika između ljubitelja borilačkih veština i bavljenja istim. Man of Tai Chi koristi wired-fu (bez pokrića u priči). Neću da ulazim u tvoj ukus, ako ti se film sviđa, sviđa ti se. Ali sa aspekta borilačkih veština, film je potpuna katastrofa.
@Somi Ah, Flash Point, najbolja koreografija i scene borbe koje sam ikada video. Što se tiče komentara za krv i tome slično, rekao bih da su mnogi pod utiskom američkih filmova u kojima krv lipti posle svakog šamara. Kao što im svaki auto eksplodira u bilo kakvom sudaru i prevrtanju kao da je atomska bomba. Btw, treba pregledati i malo klipova gde Doni Jen priča o filmovima, jer ima puno toga pametnog da kaže. A imao je i Brus Li.
@biker Imao sam prilike da gledam ljude koji su fizički spremni za borbe. Mnogo toga ima efekat kao komarac. Kada tome dodaš nalet adrenalina čoveka koji se očigledno bori na smrt, svakako može da prođe kroz mnogo toga. Ne kažem da je film 100 % realan, nego da ne možeš da porediš vrhunski spremne borce, nabijene adrenalinom, u borbi bez pravila, sa bakicom koja se oklizne i padne niz stepenice. To kao da kažeš "onaj mu u UFC slomio nos, a on se nije ni uhvatio rukom, što je refleksna reakcija na bol". Pa ni klinci u pionirskoj kategoriji se ne hvataju odmah za nogu posle sudaranja, nego tek kad sudija prekine borbu. A sećaš se onog video klipa kad tip u nekom kik-boksu polomi skočni zglob od siline udarca, tako da stopalo ostane povezano sa ostatkom noge samo kožom? I onda 'ladno pokuša da se osloni na tu nogu, jer nije ništa primetio. Koliko se sećam, to nije bio film.
@Adam To učitelj mislim da je gruba definicija. Koliko se sećam, oni i nisu radili direktno zajedno, nego je Brus Li jedno vreme pohađao njegovu školu (beše sa 12 godina ili tako nešto), a radio je sa drugim učiteljima u školi.
The Insider
E, ovo je već veoma dobar film. Dobar scenario, uglavnom odlična gluma. Na momente malo konfuzno bez potrebe. I mislim da nije dobro što se fokusira na medije, umesto na samu temu. Ipak, sveukupno odličan. Naročito preporučujem pušačima.
Metropia
Vrlo zanimljivo urađena animacija, mada meni i malo morbidno. Na početku deluje kao da će da bude nešto zanimljivo, ali se ubrzo svodi na prilično ispraznu priču. Pogotovo su kraj upropastili. Nema nikakve stvarne poruke (bar ne ničeg novog i pametnog), pa ne spada u kategoriju ozbiljnih crtanih. A opet, nije ni za decu. Dakle, ni za koga. Šteta, reklo bi se da su se dosta trudili.