Šta je novo?

YACoin [YAC]

Dobro onda stavljam ram sa mog kompa samo dok startujem cgminer, posle vadim na zivo, posto mu posle ne treba :d

jel treba da bude veći illi manji lookup-gap ?

ja trenutno po Željkovom držim TC57168 i lookup-gap 3 i nemam HW errora uopšte
gap 4 brži ili sporiji ?

Trebalo bi da je sporiji, 2 je kao najbrzi ako hoce da radi. Ali probaj i 1 i 4 ne mozes nista da pokvaris.

Kad pokrenem Yac committed ram mi sa 5Gb/14 skoci na 10/14, nigde drugde se ne vidi zauzece... u pitanju je virtualno adresiranje GPU memorije

e sad koliko ja znam kod 64bit sistema problem ne bi trebao da postoji jer mogu da adresiraju terabajte, ali izgleda da ima tu necega

"In computing, commit charge is a term used in Microsoft Windows operating systems to describe the total amount of pageable virtual address space for which no backing store is assigned other than the pagefile. On systems with a pagefile, it may be thought of as the maximum potential pagefile usage. On systems with no pagefile, it is still counted, but all such virtual address space must remain in physical memory (RAM) at all times."

Dizite i klok memorije, ja sam malo poboljsao hashrate ali ne puno...

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Agw1n7jxRPfRdDFuSUlicFVxY2MzQUdqMURyMHdvZ2c#gid=0

uporedna profitabilnost YAC-a i LTC-a.. veoma zanimljivo.. sada je na strani LTC-a ali popraviće se ;)

Nije lose, samo u praksi nemoze da se racuna na hashrate na ovim nasim poolovima, ima tu podosta gubitaka, bitno je samo koliko serova bacaju vase grafike. Ja to racunam ovako.

dok je bilo diff 0,3 i stari N faktor pravio sam oko 1800 YAC na dan. Sada sa 3x manjim hashrateom pravio bih 600 YAC, medjutim dif je sada 0,2 i to onda dodje na ~900YAC. U prevodu napravio bi oko 900*0,000185=0.1665 BTC, a to je oko 6.7 LTC. Sada pravim kad rudarim LTC oko 6.8 na dan. Ispada da je isto. AKo diff ode na 0.15 onda ima smisla rudariti YAC jer bi tada to bilo oko 8.8-8.9 LTC na dan. Prava stvar bi bio diff oko 0,1-0,11 i tada bi bilo kao pre oko 12-13 LTC/danu=30$.

-I 16 -v 1 -w 256 --thread-concurrency 56000 --gpu-threads 1 --lookup-gap 3 jedva poneki HW error. Trenutno oko 55 YAC per hour, sto je ok. 2 rudara sa 8gb i 4x7950 i jedan sa 8gb i 3x7950 (jedna otisla na reklamaciju). Tim tempom bih dobijao 0.17btc dnevno kopajuci LTC, a ovako ukoliko sve bude ok trebalo bi da dobijem 0.23 na 0.00018. E sad, cena trenutno pada, da li ce biti pumpa cene ili ne ko bi ga znao. Ali pada i diff, tako da hvatam vec danas zalet za vikend i nadam se da uhvatim dan-dva po isplativosti od jedno 200% od LTC. A ne bude li pumpa cene plakacu sa onih 15k YAC koje se nadam da unovcim na malo vecu cenu :).

P.S.: Hvala zeljko za setup za 7950, da nije bilo tebe morao bih da se lomim sam da podesavam. Ovako sam samo spustio TC i sve je proradilo :).
P.S. 2: Gorane vracaj se na pool da brze resavamo blokove, sad sam ja top hash (od sve tooge). Dal su stranci manje umni (nisam rekao maloumni :D) od nas pa ne vide da se o5 bolje zaradi na YAC nego na LTC, ili znaju nesto sto mi ne znamo, vikend ce pokazati...

Poslednja izmena:
Vratio se buy wall na cryptsy na 0.00018517 sa 50k YAC. Ima nade :).

Sad ce i na bter-u... priprema, pozor... :D

-I 16 -v 1 -w 256 --thread-concurrency 56000 --gpu-threads 1 --lookup-gap 3 jedva poneki HW error. Trenutno oko 55 YAC per hour, sto je ok. 2 rudara sa 8gb i 4x7950 i jedan sa 8gb i 3x7950 (jedna otisla na reklamaciju). Tim tempom bih dobijao 0.17btc dnevno kopajuci LTC, a ovako ukoliko sve bude ok trebalo bi da dobijem 0.23 na 0.00018. E sad, cena trenutno pada, da li ce biti pumpa cene ili ne ko bi ga znao. Ali pada i diff, tako da hvatam vec danas zalet za vikend i nadam se da uhvatim dan-dva po isplativosti od jedno 200% od LTC. A ne bude li pumpa cene plakacu sa onih 15k YAC koje se nadam da unovcim na malo vecu cenu :).

P.S.: Hvala zeljko za setup za 7950, da nije bilo tebe morao bih da se lomim sam da podesavam. Ovako sam samo spustio TC i sve je proradilo :).
P.S. 2: Gorane vracaj se na pool da brze resavamo blokove, sad sam ja top hash (od sve tooge). Dal su stranci manje umni (nisam rekao maloumni :D) od nas pa ne vide da se o5 bolje zaradi na YAC nego na LTC, ili znaju nesto sto mi ne znamo, vikend ce pokazati...
Stigao sam sa posla, jos samo malo ovaj FTC da izrudarim, pa taman na 0,18 da rudarimo YAC. Stavicu 8GB i ja u masine.

He, he, dobro znamo :D
Sad cemo videti da li mi dobro znamo ili oni. Neko je dropovao YAC po katastrofa niskoj ceni, sto znaci: ili pokusavaju da otkupe sav preostali za sto manju kintu, pa dropuju da bi napravili sebi cenu, ili... Ili ce da kosta YAC 0.0000000000001BTC i ja cu da se slikam sa svojih 15k od prosle nedelje kao i sa sadasnjih 3-4k :(. Ja se ipak nadam da se ovi sto su otkupili onu gomilu YAC-a spremaju da je i unovce sada.

Pa ovo je neko svesno dropovao sa namerom da verovatno pokupuje na 13,14,15... jer normalan covek ne bi prodavao po ovoj ceni...

Valja iskulirati celu situaciju i cekati da se vrati cena...

edit: plus nije dumpovao na cryptsiju, a ni na bter-u na YAC/LTC... Samo se malo zjb jer mu niko nece prodati...

Poslednja izmena:
Upravo tako, ovo je cisti napda panike sitne su transakcije, tipa 10000 YAC total. Samo mirno drzati cenu na 200+ i rudariti. Sve ce to lepo otici. Juce se trgovalo po 205, 203, 202, 190 itd. Danas na 160-170. Nema tu preterane logike, tako da ako ce jos padati pasce na 140-150. E onda ja kupujem za sve BTC i cekam ga na 230+ pa ko duze izdrzi. ;)

Poslednja izmena:
ovo je i zbog skoka BTC-a.. onaj (oni), koji su kupovali sve do 230 i preko verovatno sada radije štekaju BTC čekajući njegov dalji skok..

verovatno kad BTC krene da pada jednom, opet će se okrenuti YAC-u i započeti jedan dobar PUMP što bi odjeknulo po forumima i da ljudi koji nisu do sada kupovali YAC dođu i kupe..
pa da onda i ovi prodaju te silne količine koje su kupovali dva meseca i konačno zarade..

cena mora ići gore kad tad, po svoj logici jer taj koji je rokao silne pare u YAC buy sigurno ima BTC-a i za pump.. strpljenja još malo.

Jos je Yac diff prestao da pada, lepo :)

pada diff i daje, ali block time se povećava (duže se čeka na blok).. to je jadac.. mnogi su danas odustali od YAC kopanja zbog sunovrata cene, što je usporilo blokove..

Poslednja izmena:
A kako to vidite da odlaze ljudi?

Na mom poolu svaki dan sve vise novih ljudi, vidim po hashrate-u...

jutros kad je roknula cena, od tada je bio skok Interval Time, dakle razisli se. cak ima i pad hashrate. Posle se to popravilo. To je jasna reakcija na pad cene. Uzmi u obzir da CPU mineri rade sa malom isplativoscu i da ako nemogu pokriti struju nece ni kopati. njim je $/W losije nego nama sa grafikama. Sad na kom poolu je bio koliki pad to vec ne znam, ali imas jasan skok interval vremena i pad hash rate-a. Diff i dalje pada. Videcemo dalji razvoj situacije.

Poslednja izmena:
Trenutno je padao ali je malo ranije isao i gore znaci to je to, sad moze jedino gore........

Ti se nekako uvek "omastis" koliko ja vidim :D

Ma jok :D
Na jednom dobijem a na drugom izgubim, pa sam stalno tu negdje. A jos uvijek radim na sitno.

mislio sam na diff, cena zavisi od spekulanata i od kupaca ako krenete da kupujuete i spekulanti ce kupovat :p

Diff bi mogao jos dole bar do 0.12.

Jos samo da natjeram kartice da rade normalno. Prekjuce sam izgubio pola dana i nisam uspio da ih natjeram da pristojno rade.

Poslednja izmena:
Memorija kolega, memorija. Sa 4GB 2x 7970 nece preko TC56000 i bacaju 20% HW errore. Sa 8GB lagano na TC62000 i tek po koji error (2-3%). U prevodu bez 8GB nema hebanja. :D

Vrh Dno