Šta je novo?

Poslednji odgledani film(ovi) i serije - "obavezno procitati pravila iz prvog posta"

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako ti se pawn shop svideo pogledaj i Running Scared 10x bolji po meni i mnogo ludji.

Mislio sam da ne postoji gluplji film od bilo kog dela Hangovera...

Međutim....... odgledah danas Pain & Gain.

Film se ne može nazvati filmom.

0 (slovima: nula) puta sam se nasmejao.

Protraćeno vreme.

Iako sam trebao posle 10 minuta da ga ugasim, dao sam mu šansu (isto kao i Hangoveru) nadajući se da će se nešto dogoditi, da će biti zabavnije... NIŠTA

Ocena isto kao i kod Hangovera (od nula do deset): -10

SRAMOTA!!!

Mislio sam da ne postoji gluplji film od bilo kog dela Hangovera...

Međutim....... odgledah danas Pain & Gain.

Film se ne može nazvati filmom.

0 (slovima: nula) puta sam se nasmejao.

Protraćeno vreme.

Iako sam trebao posle 10 minuta da ga ugasim, dao sam mu šansu (isto kao i Hangoveru) nadajući se da će se nešto dogoditi, da će biti zabavnije... NIŠTA

Ocena isto kao i kod Hangovera (od nula do deset): -10

SRAMOTA!!!

ok za pain and gain.al brte z hangover si sw zeznuo zesce po meni komedija otkidaaa prost ili je to efekat bioskopa i pune sale ali mislim da nisi u pravu

nije ga ugasio, nema razloga. postovanje kung fu zanra je stvar licnog utiska i ljudi kojima ovo nije odusevljavajuce verovatno poistovecuju Tai Chi chuan i Kung fu kao iste pojmove bez ikakve ideje o samoj koreografiji koliko je komlikovana i i pored filmske namene realna u stvari, misleci na osnovu UFC-a i slicnih gluposti kako je brute force i "brazilski dziudzicu" najbolji kombo za borilacke vestine. Borbe u ovom filmu su vracanje na staro bez shaky cam i ostalih modernih gluposti i meni kao obozavalacu borilackih vestina je ovo odlican film.

Poslednji wulverine me je bas smorio.
Pocetak je bio zanimljiv, efekti su dobro uradjeni, pogotovo kako se ljusti od dejstva H bombe, otresao bih i onu japanku sa macem sto se pojavljuje u kafani na Aljasci iako nije nesto al su je uradili da parivuce paznju. E da i onaj krevet na kojem chicha lezi je gotivan i probao bih ga rado. Ostatak filma je podbacio, i u poredjenju sa ostalim wilverinima i xmen uopste je za klasu ispod. Mislim chicha na kraju jurca u oklopu i isisava ovome adamantijum. I zasto bi uopste kro adamantijum chicha wulverinu isisao mogucnost regeneracije? Tu tek ne vidim poentu. E da i unuka chche nije za baciti. A ona xmen zmija mi se nije dopala. Valjda ne volim "jezicare".

verovatno poistovecuju Tai Chi chuan i Kung fu kao iste pojmove

Ne poistovecujem nista, ali trenirao sam tai chi, zajedno sa ljudima koji su trenirali wu shu, dovoljno u svakom slucaju da zakljucim da film veze sa tai chi-jem nema, sem sto izmedju tabanja glavni lik stane u po neku tai chi pozu, i ... to je to.

A ako nesto valja od borbe sto sam relativno skoro video to je ovo http://www.youtube.com/watch?v=yvmbR9UL8iY .

Poslednji wulverine me je bas smorio.
Pocetak je bio zanimljiv, efekti su dobro uradjeni, pogotovo kako se ljusti od dejstva H bombe, otresao bih i onu japanku sa macem sto se pojavljuje u kafani na Aljasci iako nije nesto al su je uradili da parivuce paznju. E da i onaj krevet na kojem chicha lezi je gotivan i probao bih ga rado. Ostatak filma je podbacio, i u poredjenju sa ostalim wilverinima i xmen uopste je za klasu ispod. Mislim chicha na kraju jurca u oklopu i isisava ovome adamantijum. I zasto bi uopste kro adamantijum chicha wulverinu isisao mogucnost regeneracije? Tu tek ne vidim poentu. E da i unuka chche nije za baciti. A ona xmen zmija mi se nije dopala. Valjda ne volim "jezicare".

ma fim je glup kad ga gledaš a još gluplji kad kreneš da ga nekom prepričavaš (ne mislim ti lično, nego uopšteno).

Cisto muzenje fransize..

Covek je mislio na tehniku,ne na realnost...

nije ga ugasio, nema razloga. postovanje kung fu zanra je stvar licnog utiska i ljudi kojima ovo nije odusevljavajuce verovatno poistovecuju Tai Chi chuan i Kung fu kao iste pojmove bez ikakve ideje o samoj koreografiji koliko je komlikovana i i pored filmske namene realna u stvari, misleci na osnovu UFC-a i slicnih gluposti kako je brute force i "brazilski dziudzicu" najbolji kombo za borilacke vestine. Borbe u ovom filmu su vracanje na staro bez shaky cam i ostalih modernih gluposti i meni kao obozavalacu borilackih vestina je ovo odlican film.

+1
Vec sam pisao da su borbe odradjene vrhunski, tako da odusevljavaju, ko voli stare Kung fu filmove ovo je za njega.

Kad ste vec kod tuce na filmu:
[YOUTUBE]x5INmcS8_Y4[/YOUTUBE]
.. i to sve zato sto ovaj crnac nece da proba suncane naocare. :p

... ma znao je crnac da je neko ******, zato i nije hteo da ih uzme.

ok za pain and gain.al brte z hangover si sw zeznuo zesce po meni komedija otkidaaa prost ili je to efekat bioskopa i pune sale ali mislim da nisi u pravu
Jel stvarno mislis da je moguce razumeti ovakvu recenicu?
Preskocio si 12 zareza i 2 tacke.

Jel ima negde kod nas Elysium da se daje, mislim da je pre 10-ak dana izasao u bioskope po imdb-u, a i kod nas na TV-u sam video reklamu, ako je neko gledao nek kaze nesto?

U koloseju je tek 22., ja idem tad da gledam.

Sinoć sam odgledao Elysium (ovde se daje od 15.) i lepo mi je legao osim 2 stvari:

fckn shaky cam koji je shaky za sve pare ! kako sam sedeo relativno blizu platna, par puta mi pripalo muka (kao u nekoj ludoj vožnji) ... inače nemam ništa protiv shaky camera kada se primenjuju tamo gde treba, ali ga ovi brate mili preteraše...

druga stvar je (verovatno je do samog bioskopa, mada ranije nisam imao problema sa tim, ovo mi je prvi film u ovom bioskopu, prethodna 3 sam gledao u drugom) kao da su basovi bili prenaglašeni ... ali ne da "gruva" već kao da je ceo zvuk iz nekog "polu bunara" .. na više mesta sam imao frku da skapiram šta govore (inače mi engleski u svim mogućim akcentima i formama nije nikakav problem, sve što gledam na kompu gledam bez prevoda, na poslu svi pričamo engleski, bez problema sam razumeo npr. "novo engleski" u futurističkim scenama u Cloud Atlasu)

meni je lepo legao film, ali pošto vidim da ovde vole da se jure nelogičnosti, očekujte ih i u ovom filmu (meni lično to ne kvari uživanje)

Pain & Gain - Tell me why are we... living the American dream... skoro pa mi je cudno da je ovo Majk Bej film koji je dobar, doduse nije ni on toliko zasluzan za to jer je prica sama po sebi istinita i zanimljiva, ali eto i konacno neko filmsko izvodjenje pod njegovom dirigentskom palicom da mi je se svidelo. Prva polovina filma nabacana (naracija karaktera u MB filmu?), ali se od polovine prica fokusira i tako ide do kraja. Verovatno u realnosti daleko vise mracna i brutalna, dok je ovde skoro pa kompetno provucena kroz komicni ton tokom celog filma.

United 93 na TV-u.. Drugi put gledam, filmcina, skoro pa bullshit-free, iako je tematika takva da su mogli da krknu 400 klisea..

edit: ah, ovo je Flight 93, davno sam gledao United pa nisam provalio, negde na pola sam se ukljucio.. nije ni ovaj los toliko ali je smesan za United.

Poslednja izmena:
brate pisao sam sa telefona kaao i sada.
Ја и мртав пијан с телефона куцам граматички савршене поруке :D

http://www.rottentomatoes.com/m/grapes_of_wrath/
The Grapes of Wrath (1940) - сјајна драма која показује колико капитализам може бити суров и израбљивачки. Снимљено по књизи. И даље ме чуди да је овакав филм могао да прође у Америци у то време.

http://www.rottentomatoes.com/m/ip_man_2_legend_of_the_grandmaster/
Ip Man 2 (2010) - први део је бољи, овај се много више фокусира на акцију тј. табачину, а мање на развијену драматику, али га је и даље уживање гледати. Лепо је видети у неком филму западњаке приказане у најгорим клишеима надмености и грамзивости :D Иначе лик је стварно постојао и био је учитељ Брус Лија :cool:

Poslednja izmena:
Pain & Gain ...dok je ovde skoro pa kompetno provucena kroz komicni ton tokom celog filma.

Možeš li da mi odgovoriš šta za tebe znači komični ton?

Ja sam ovaj film gledao tako što nisam menjao izraz lica.

Nisam prethodno gledao trailer baš da bih uživao u najboljim scenama filma.

Ne znam možda je problem do mene, ali ista stvar se dešava kao kada sam gledao Hangover, sve je napadno, rečenice bez provala...

Ne mogu nikako da svarim film u kojem nagoveste da je komedija i naprave 175 scena gde je svaka scena napadna.

Iako komedija treba da bude i zabavna i smešna, ovde ništa nije bilo smešno ni zabavno. Ako možeš bar jednu rečenicu da citiraš (ili bilo ko drugi kome se svideo ovaj film) kojom bih se nasmejao bio bih ti zahvalan...

Po meni baš je upravo problem taj što su želeli da naprave komediju od tragedije i upravo zato nisu uspeli u tome. Da su izmislili celokupan film sa fitnesom na primer bilo bi mnogo zanimljivije.

Sa druge strane komedije koje su mi se svidele su npr. Ted, Get Him to the Greek, Arthur...

Primer zanimljivih i smešnih scena : Ted.

Prvo kada se Ted pojavljuje pred ukućanima (Džonovim roditeljima), drugo "drogiranje", treće kada ogrebe automobil Benetovog šefa, četvrto kada gledaju Fleš gordona i Džon ga pita šta da kupi devojci (Mili Kunis) za godišnjicu zabave, peto pojavljivanje Sem Džonsa i žurka, šesto kada se Ted zapošljava i deo u supermarketu, sedmo razgovor Matt - Mark, priča, dijalozi, rečenice, akcija, dešavanja i sve ostalo daju jednu potpunu sliku komedije gde se čovek nasmeje, odmori, zabavi.

Mane: pederske scene tokom filma (mislim da ih ima tri), napravili su glupost sa Tedovim kidnapovanjem, isto tako i koncert (iako je dobra rečenica "polu-muslimanka"), sam kraj su uradili kao happy end i tu su pred kraj filma smorili dok je 90% filma OK.

A to sa wu shu tabanjem pa smorilo me sto je glumac iz prva dva dela zamenjen.
Film je losiji od prva dva dela.
Sto se tabanja tice: gde si ti pa video da prilikom tuce mozes da pogledas lepotu nekog stila?
Ovde je tuca po principu matrix filma nerealna totalno.
A i inace retko ko je zainteresovan da gleda realnu tucu. Kao osoba koja trenira aikido, a bio sam u situaciji da gledam razne tabacine, od neskolovanih pa do ljudi koji se godinama uche nekoj vestini, mogu ti reci da sve tuce vise manje isto izgledaju. I nema tu neke lepote, pokreta i sl. Dignes ruke da stitis lice i gledas da odalamis sominu preko puta po njusci, a nogama po kolenima. Gledaj jednom onaj ultimate fight. Biju se razni profili, od shaolina do karate tipova. Kad krene tuca vidis samo dva grmalja koji se vataju za vratove, nema maestralnog-filmskog mlacenja. I to je zato sto je to nerealno. Zamisli da neko pokusa kruzni udarac nogom u ozbiljnoj tuci il one zan klod van dam fore. Pa ne bi stigao do pola okreta,a lezao bi u prasini isprsavijan od batina.

@makiacaveki

Komican ton ne mora da znaci da sam ja crkavao od smeha niti cak da sam se nesto ismejao, naprotiv, od celog filma samo par puta mi je mozda izmamljen osmeh na lice. Ali to i dalje ne znaci da film ima strogo ozbiljan ton i ne pokusava da docara kako je precizno bilo i zato sam rekao da ide komicnim tonom i karikiranjem dogadjaja - sto je tacno, a isto tako je i tacno da nije nuzno da to tebi mora da bude smesno. A da, i ovaj film nije 100% posto komedija vec je samo brutalna prica prelivena tonom komedije, MB komedije, koliko god ona bila (ne)smesna.

Inace, ne bih bas da zalazimo da definisemo sta je smesno a sta ne, jer recimo od tih nabrojanih filmova, Ted mi je tu i tamo smesan, dok je Arthur mozda simpatican, a Get him to the Greek - neverovatno iritantan...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno