Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Cek da napravis racunicu sa avalon cipovima pa ces videti sta je zabluda.

Znam . A i ti znas.

Videcemo uskoro. Ne moze diff da raste brze od Murovog zakona. Mislim da ce moci da se izvuku novci.

Ja ocekujem da ce diff rasti jos par meseci dok svi ne prestanu da kupuju asic-se onda cemo kopati 2-3-4 godine da ih otplatimo :p

Cak i da ode na 200$ sa ovolikim skakanjem difa tesko da ce se otplatiti, da skace dif na svakih mesec pa i nekako ovako mrka kapa. Napravio sam neku racunico do 160M i nasim ASICIMA koji putuju, na 160M ce davati 0.48BTC mesecno, a proracun je da ce sa sadasnjih 50M na 160M otici za mesec ipo

Znam . A i ti znas.
Videcemo uskoro. Ne moze diff da raste brze od Murovog zakona. Mislim da ce moci da se izvuku novci.

Pa do nove godine je murov zakon neprimenjiv, samo zadnja 2 meseca je diff skocio 3x a do nove godine moze da ode jos 5x odnosu na 50 miliona sadasnjih.
avalon cipovi i bfl imaju fore jos 15 dana da se pojave na mrezi, posle toga jos jednu promenu diffa da budu na nuli sto znaci ko dobije za 24 dana nikada nece izvuci svoje pare.

@sasadjak
Nevalja ti predvidjanje nimalo... ti ocekujes kad asic-ci postanu neprofitabilni da ce ih ljudi jos kupovat :)
Znaci diff je skakati dok se kupuju... a taj dan nije daleko

cacanin je napisao(la):
Isto razmisljamo...

Napravio sam veliku gresku jer sam gomilu btc prodao po 10, 13 i na kraju nesto po 17$ a ni jedan nisam uhvatio na 150-200$ + !

Da me ne kopka to da mogu kao Sajber da ostanem bez ijednog btc-ltc iz steka i da me neko pokrade ne bi ih prodavao par godina.

Da pojednostavim... da mogu moje btc i ltc da drzim u dzepu....
Jednostavno, napravi nekoliko naloga i razdeli coine ne nekoliko mesta. Jaaako su male sanse da ti maznu na vise od jednog mesta.

Ja sam svog Jalapeño od BFL utopio na vreme izgleda platio ga 170$ prodao za 1500$ i diff nek skace koliko hoce... Inace naručio ga prošlog septembra dobio ga u julu

Ja sam svog Jalapeño od BFL utopio na vreme izgleda platio ga 170$ prodao za 1500$ i diff nek skace koliko hoce... Inace naručio ga prošlog septembra dobio ga u julu
Sto nam ti nijesi prijavio to kada si dobio...gdje su fotke??? :)
I ja sam uplatio proslog septembra i nista do sad...pise samo procesing

Narucio na kanadsku adresu mozda zato ? U medjuvremenu se preselio ovde, tako da sam batalio mining, i ovo mi je delovalo kao bolja opcija nego u stanu da radi 24h i jos kako je diff poceo da skace nije normalno, inace cuo i horor price o crkavanju istih, ajd fan i nekako al kad odu chipovi... mada je moj bio ultra hladan i brz pravio je preko 5.7 GH/s pri 35-40 stepeni taman je zaradio za proviziju na ebayu dok je cekao prodaju :)

Order #8068 je moj

Prilozi

• IMG_20130710_151709_416.jpg
    IMG_20130710_151709_416.jpg
    133.4 KB · Pregleda: 185
  • IMG_20130710_155407_106.jpg
    IMG_20130710_155407_106.jpg
    57.7 KB · Pregleda: 184
  • IMG_20130710_154536_838.jpg
    IMG_20130710_154536_838.jpg
    70.4 KB · Pregleda: 186
  • bitminter hash.jpg
    bitminter hash.jpg
    62.5 KB · Pregleda: 176
Poslednja izmena:
Cak i da ode na 200$ sa ovolikim skakanjem difa tesko da ce se otplatiti, da skace dif na svakih mesec pa i nekako ovako mrka kapa. Napravio sam neku racunico do 160M i nasim ASICIMA koji putuju, na 160M ce davati 0.48BTC mesecno, a proracun je da ce sa sadasnjih 50M na 160M otici za mesec ipo
.
160 miliona pre novembra se nece desiti. Jednostavno, za to je potreban naprednij proces proizvodnje. AsicMiner, ili Avalon, koji su izradjeni u 110 i 130 nm jednostavno ne skaliraju tako dobro. Neko kada bi pozeleo da na jednom mestu isporuci 200 TH to bi zahtevalo mnogo hladjenja, ozbiljno napajaonje, itd.

A mali mineri sa porastom diffa nece vise kupovati i prosirivati kapacitete.

aDakle, dok se ne pojavi neko poput bitfury koji ce ponuditi bolje performanse, nista od tolikog skoka.

Sada ulazimo u 2 fazu asicovanja - hash rate je sad sekundaran, bitna je potrosnja i skalabilnost.

Knc miner prodaje u preorderu 28 nm. Ali ja mislim d je isporuka u septembru, ppa cak i u oktobru nerealna. 28 nm, a nisu ni protoip prikazali. 55 nm mi sa drug strane zvuci realno.

Poslednja izmena od urednika:
@sasadjak
Nevalja ti predvidjanje nimalo... ti ocekujes kad asic-ci postanu neprofitabilni da ce ih ljudi jos kupovat :)
Znaci diff je skakati dok se kupuju... a taj dan nije daleko
Nisam ja to napisao na osnovu predvidjanja koliko ce ljudi kupiti nego koliko su vec kupili ali im nije isporuceno.
Na ovom linku http://bfl.ptz.ro/ imas neki spisak ljudi koji prijavili da su kupili BFL a ko zna koliko ih ima koji nisu prijavili.
Samo odatle 500Th
Avalon je prodao cipova za minimum 350 Th
To dodaj na postojecu mrezu i dobijas preko 160 miliona diff.

Nisam ja to napisao na osnovu predvidjanja koliko ce ljudi kupiti nego koliko su vec kupili ali im nije isporuceno.
Na ovom linku http://bfl.ptz.ro/ imas neki spisak ljudi koji prijavili da su kupili BFL a ko zna koliko ih ima koji nisu prijavili.
Samo odatle 500Th
Avalon je prodao cipova za minimum 350 Th
To dodaj na postojecu mrezu i dobijas preko 160 miliona diff.

da, ali to ne znaci da ce svi da uistinu budu i isporuceni, i to odjednom. :d

nece sad bas da za svaku promenu da ide 35 % gore.

Ne ide svaka promena 35%, ali ide minimalno 20% u proseku.

Datum 13.08
35.88%

Datum 03.08
19.63%

Datum 22.07
19.47%

Datum 11.07
22.63%

Datum 29.06
10.32%

Datum 16.06
23.92%

Datum 05.06
28.41%

Poslednja izmena:
Bas tako... 4x diff za 3 meseca. To je ogromno!
Ako taj Asic kasni 2 meseca cela racunica pada u vodu... I mesec dana kasnjenja je jako ozbiljno. Koliko god da mi je Asic prica u jednom periodu zvucala jako lepa toliko mi sada lose zvuci. Razlog za to su kasnjenja i nista vise. Vreme je odavno vec najbitniji faktor a do sada su apsolutno svi bili neozbiljni.
Genije, ja se stvarno nadam da ces sa bitfury imati srece i da ce bar oni ispostovati rokove.

Meni nije zao sto smo one cipove narucili iz dva razloga:
-Zeleo sam da probam to cudo i zelim i dalje bez obzira sto ce kasniti i sto se isplativost vremenom dovodi u pitanje.
-Da sam te coine sto sam dao za asic ostavio i to bi mi ukrali :d

Kad se porucivalo to je bilo krajnje nepouzdano bukvalno SF prica a i ja sam te coinima tada otplacivao masinu. Kasnije sam nakopao jos coina i to je to.
Sada i da imam coine nebih narucivao asic. Kupio bih ga sada odmah ali da cekam da kosookima bude povoljan horoskop za slanje... No way! Pre bih novce bacio na berzu za trgovinu.

Narucio na kanadsku adresu mozda zato ? U medjuvremenu se preselio ovde, tako da sam batalio mining, i ovo mi je delovalo kao bolja opcija nego u stanu da radi 24h i jos kako je diff poceo da skace nije normalno, inace cuo i horor price o crkavanju istih, ajd fan i nekako al kad odu chipovi... mada je moj bio ultra hladan i brz pravio je preko 5.7 GH/s pri 35-40 stepeni taman je zaradio za proviziju na ebayu dok je cekao prodaju :)

Order #8068 je moj

Dobro si ti uradio to sto si prodao izgleda. Ja kad je dobijem bice kasno...ma da sam dobijao da ustupim uplatu 4000€ tada nisam hteo...***
pozdrav tebi!

ja sam prodao nekom liku za 2500$ i zamisli nije platio cekao ga i cekao, na kraju tuzio da nije platio i nista on dobio losu ocenu proslo par nedelja diff otisao gore, i niko vise nije hteo da ponudi ni pribliznu cifru, pa sam morao da se zadovoljim sa dosta manje para, al sta da se radi

nadam se da ces uskoro dobiti da makar nesto izvuces para

Da smo se setili tog leta prosle godine da se ispozajmljujemo (ko nema) i da narucimo sve te Jalapene i onda kad vidimo kakvo je stanje samo stavis svoj order na prodaju. Koja zarada.... A ovako nema ni za leba sa njim, a bice jos gore. Dobar je profit mogao da bude. Samo da se pratio logicki sled dogadjaja.

Evo ga sad BTC u beogradskoj hronici na rts-u :D ...

i po meni to uopste nije dobro, skretati drzavi paznju na ovako nesto jer ce s vremenom da se dosete da stave svoje sake na deo zarade ....

Upravo tako a i mnoge druge lopuze ce sad da pocnu da se sunjaju. Da ne govorimo o onim ljudima koji se uopste ne razumeju u IT ali sama pomisao da mogu doci do nekog evra srusice sve predrasude. Ova luda Rada kako je zovu po RTSu stvarno je luda a i njen gost koji je vrv. iz nasih redova nije mogo da odoli da se ne pokaze mami i tati na TV, jos i izjava da smo u deset naj zemalja po miningu, ce jos vise da raspali bujnu mastu siromasnog naroda, a svi mi koji smo u ovome znamo da ovo postaje sport samo za mesetare a da rudari jedva krpe kraj sa krajem skacuci sa LTC FTC TRC i td. Evo videcete, pa same ove nazovi banke kod nas ce da nam dignu provizije. Zmaje ovi rade za tebe:). Blago receno teska budalastina, samo da se skrene paznja narodu da ne gleda u prazan tanjir

Ja mislim da treba da udare ekstra profit na rudarenje!, a mislim da oce... ozbiljno ne salim se

A kao da situacija moze biti mnogo gora nego sto je sad :p

Ima da se hapsi za bitcoin, pa u bunker dok ne da lozinku za wallet.

Vrh Dno