Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Sad samo jos da budemo i u tome prvi, da stave kriptovalute van zakona, pa da onda do mile volje drze minere u produzenom pritvoru dok proveravaju "dokazni materijal". Pa kad u walletu koji je imao 2k ltc ostane 200, reci ce da je "kalirao po tablicama", kao paketi kojima na carini ili u posti nestaju stvari. Secam se nekada kada su coveku digli iz kompleta misa, a ostavili tastaturu, i rekli mu da je "paket kalirao u dozvoljenim granicama".

ne mora nista od ovog vaseg zaebavanja ali je dovoljno da drzava , da guverner narodne banke da nalog svim bankama da se sve transakcije sa odredjenih servisera(Bitstamp,MtGox,Bter i sl) oporezu 20% i to je dovoljno a to je veoma moguce ....

A moguce i da ja ne posaljem ni cvonjak u ovoj govnatoj tvorevini i sa svim kriptovalutama kupim neku kulacu na novom zelandu!

Poslednja izmena:
Znas kad ce moj dinar videti od toga? NIKAD. Nek udare 99% poreza sto se mene tice. Sve saljem u Sloveniju i nek drzavi crkne krava. Toliko :)

@kurajber
a sta cemo mi da radimo koji nemamo gde, el moze i moje pare u sloveniju pa nek crkne drazavi cela stala a ne samo jedna krava ??? :p

Ne brini nista, svi cemo se snaci. Uvek ce biti nekoga ko bi za par % podigao i doneo lovu, nebitno je dal Slovenija ili neka druga zemlja EU. Sada moze i Hrvatska bez frke ;)

ne mora nista od ovog vaseg zaebavanja ali je dovoljno da drzava , da guverner narodne banke da nalog svim bankama da se sve transakcije sa odredjenih servisera(Bitstamp,MtGox,Bter i sl) oporezu 20% i to je dovoljno a to je veoma moguce ....

Jaooo zakoni i porezi.... :)
Kad bi to guverner uradio, ucinio bi nam uslugu, jer je po sadasnjim merilima i zakonima poslednji put kad sam proveravao bilo oko 44-45% :)

Po nasem zakonu, Bitstamp, MtGox, Bter, kao i ni jedna druga ino-kompanija ne sme bez ugovora o delu ili saradnji da ti uplati ni cvonjka ako si fizicko lice, a i kad ti uplati ti si duzan da ides i to da prijavis kao dohodak koji treba oporezovati, postoji obrazac za to, OPO. Imas ga ovde http://www.cekos.rs/media/obrasci/a0810143_pp-opo.pdf

I ne samo da placas porez nego i socijalno i razne druge namete. I to pojede skoro pola para.

A ako neko sad kaze meni pare stizu i niko mi nista nije trazio da platim, to je tacno. Zato sto porez si duzan SAM da ides u poresku upravu na tvojoj opstini i platis sta ti propisu po zakonu.

Srbija, bato!

Hteo sam reci da se drzava pita nabila bi nas na kolac ne namasceni. A ******i koji seru na TV o BTC ili cemu god su mi iovako preko glave.
Samo popularizujte bitcoin i ostalo, secete granu na kooj sedite.

Pa nisam ja bas od juce u ovoj zemlji... Kao mlada prve bracne noci, znam sta sledi, a ne znam koliko ce da traje :)

Decko ocigledno nezna da u Srbistanu vise niko ne kopa BTC

Kopa kopa... kako ne... Ima u Srbiji oko 20-tak asica, sigurno 12 avalona i ostatak u BFL, ne znam jeli ikome prosao onaj AsicMiner od 10Ghasha...

Mora da je cuo da primaju u vladu mlade strucnjake pa je pomislio da bi ga mogli zvati da izvede srbiju iz krize sa BTC :)
Da se prijavim i ja sutra, ponesem onu moju nesretnu usb plocicu i kazem ovo ne trosi struju a pravi 10 dolara mesecno i prodam par iljada komada penzionerima na rate i sindikatima da dele umesto zimnice :)

Napisacu ti preporuku, ides pravo kod Vucjka. E sad je BTC gotov cim se pojavio na RTS

Jaooo zakoni i porezi.... :)
Kad bi to guverner uradio, ucinio bi nam uslugu, jer je po sadasnjim merilima i zakonima poslednji put kad sam proveravao bilo oko 44-45% :)

Po nasem zakonu, Bitstamp, MtGox, Bter, kao i ni jedna druga ino-kompanija ne sme bez ugovora o delu ili saradnji da ti uplati ni cvonjka ako si fizicko lice, a i kad ti uplati ti si duzan da ides i to da prijavis kao dohodak koji treba oporezovati, postoji obrazac za to, OPO. Imas ga ovde http://www.cekos.rs/media/obrasci/a0810143_pp-opo.pdf

I ne samo da placas porez nego i socijalno i razne druge namete. I to pojede skoro pola para.

A ako neko sad kaze meni pare stizu i niko mi nista nije trazio da platim, to je tacno. Zato sto porez si duzan SAM da ides u poresku upravu na tvojoj opstini i platis sta ti propisu po zakonu.

Srbija, bato!
Ne, u normalnim uslovima pricamo samo o porezu na dohodak, koji je 10% i udara se ukoliko si premasio ukupan neto dohodak od 2m dinara godisnje. I da, sam si duzan da ga prijavis, ali i ukoliko to ne uradis drzava te napeca svejedno pa ti naplati. A tih 45% je na ugovor o delu, i duzna je da ih prijavi firma koja ti novac isplacuje. Ta firma to treba da plati, naravno od tvog novca, a tebi isplati ostatak. Fizicko lice nema nista sa time, tacnije firma pravi prekrsaj a ne ti. E sada to je sve teorija. U praksi, zaista je dovoljno da neko samo pomisli da je to nesto sto nama donosi milone $ godisnje, po mineru, posto smo jelte top mineri mi a ne kinezi, i da nam odredi poseban porez za tako nesto. Ovoj drzavi nije strano ni retroaktivno naplacivanje, sto krsi sve evropske zakone, ali to rade i radice sve dok mogu. Za fiskalne uredjaje recomo, nije postojao zakon o obaveznom tehnickom pregledu. Posle par godina uvedu uredbu. I krenu da peze ljude. I ukoliko si se zamerio nekom inspektoru, on ti napise kaznu za sve godine unazad u kojima nisi radio tehnicki pregled. 20000 dinara po uredjaju po godini. I tako coveku koji je ima(o) d.o.o. i dva fiskalna uredja rebnu 100000 po uredjaju. On se zalio, sud mu kaznu prepolovi (ustaljena praksa, zato ti oma pise kaznu x2 a ne 10000 koliko je bio propisani minimum). I covek zatvori firmu, jer je to bila kap koja je posle serije pehova prepunila casu... I ne pricam napamet. Znaci, ukoliko drzava samo pomisli ds tu moze mnogo para da se uzme, pokusace to i da uradi po svaku cenu. E sad, drugo je to sto ukoliko me neko napne za takvu glupost retroaktivno, videcu odakle ce da mi naplati, jer momentalno dajem otkaz i idem na biro. Pa nek mi skidaju od plate :). A za priliv novca uvek cemo se snaci, pa postoje i druge zemlje gde to moze da se posalje, postoje i one divne kartice sa BTC logom na sebi...
I da, ima li neko snimak da okaci da pogledamo sta baljezgaju?

ja gledao pola , uleti keva na vrata i kaze pali televizor na prvi program pricaju od tvoji Bitkoinsi....:S:, odmah sam pomisleo e do K.... Vidim neki lik prica, zali se na to sto im carina pravi probleme oko uvoza onih "malih" uredjaja koji im trebaju da bi pravio bitkoine, kaze kako je to dobro za ovu drzavu jer se unose sveze pare i kako smo jedna od vele sila ali ne u proizvodnji BTC-a vec u upotrebi (stavlja naznaku da se u Srbiji to masivno koristi kao sredstvo placanja) ona voditeljka ga gleda sa osmehom na licu, naravno da joj nista nije jasno :S:

garant je neko sa ovog ili BTCWarp foruma....

Ma decko voli da se slika kao informaticar, ali kako vreme prolazi (nije turska serija) sve mi se cini da ce ovo da izadje na lose, sad ce i @Chinaski da nam udari dodatnu marzu na ATI kartice:), EPS posebnu tarifu za struju , a vodovod limit za potrosnju vode . Sta je pozadina svega ovoga videcemo, mozda je Rada samo popunjavala program ali u ovoj zemlji nije nista slucajno. Neverujem da je i jedna drzavna TV imala emisiju o BTC jer je to toliko specificno da nije za mase, ali je tako predstavljeno kao da ovde prsti lova. Evo trenutna racunica, za jednu 7950 karticu treba 6 meseci da se otplati, pa tek onda da pocne nesto da zaradjuje. Ovo je samo skup hobi i nista vise da ne govorimo o kolicini potrebnog znanja i vremena, cak se i pecanje vise isplati, ali cim se negde pomene lova tu je i vlas.

bilo bi dobro kad bi negde nasli ceo snimak ....

Tesko to je program uzivo

kako ga je voditeljka nazvala "mladi strucnjak" je verovatno snimio svoj debi na RTS-u, ako nista drugo mogo bi da ga podeli sa nama da znamo sta je sve pricao ...

Poslednja izmena:
Izmedju ostalog trucnuo je kako postoje predvidjanja da bi lako mogao da ode na 1000$ :smash: ...

Ovi sto rokaju BTC sa Asic-ima u Srbistanu se kriju ko dobitnici lotoa :D . Iliti misevi u rupi...

Ako nam se 7950 otplate za sest meseci to ce biti extra. Investicije koje se otplate za godinu dana se smatraju extra isplativim. Kad bi se meni vratile pare i za jednu godinu bio bih zadovoljan.

Meni ta računica sa otplatom od 6 meseci baš ne zvuči realno.

što ste takvi. mislim za taj prilog na rts-u.

poenta i jeste da se priča o bitcoinu širi dalje i da omasovi njegova upotreba. vi možete samo da budete srećni, jer ćete biti u mogućnosti da vunicama prodajete teško iskopani novčiće za 400 $ u aprilu sledeće godine. :D

što se tiče legislativa, ne znam da li ste videli, ali u Nemačkoj je bitcoin zvanično postao "privatni novac".

i arrowsat je u pravu. svaki prihod ste dužni sami da prijavite! morate da odete u poresku i kažete zaradio sam 800 eura, oporezujte me. sve devizne transakcije u ovoj zemlji ulaze kroz Narodnu banku, tako da priče "uplatio mi rođak koji se zove Bitstamp Ltd" baš i ne piju vodu.

obećavam da ću za odbranu prvoga koga odavde uhapse zbog "pranja novca" donirati nešto btc-a za advokata. :D

Poslednja izmena:
Pa poenta je valjda da zahebemo strance da ga kupe po 400$ i ulazu novce a ne nase ljude...

Ja iskreno na celu stvar gledam kao da nema neku narocitu perspektivu i da treba izvuci sto vise novca dok se moze... :)

Ako potraje jos bolje..

Ja sam gledao od pocetka do kraja jedno 15-20 min je trajalo. Sve ste vec napisali sta je pricao. Decko je malo bio zbunjen vise nego voditeljka iako joj verovatno nista nije bilo jasno. I zakljucak je naravno skretanje paznje na sve ovo ne moze biti od koristi za one koji rade ovo neko vreme. Pozz.

Ona racunica za 7950 je bez struje i da bude nasviran na 600KH/S uz gimnastiku skakanja sa LTC/FTC/TRC i dr. DA DA i decko je odvalio tu cenu od 1000$ za BTC:smash:
Stvarno nek neko ko ima SBB snimi ovo bice HIT

Poslednja izmena:
Vrh Dno