Šta je novo?

Haswell

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kapiram problem. Trebace jos vremena da se iskristalise sta radi na haswellu a sta ne. Inace stvarno je malo nezgodno da kupis sve i da provalis da ti savrseno dobro i kvalitetno napajanje koje je trebalo jos godinama da radi ne radi na novoj platformi. Ocas posla ode jos 100e iz dzepa.

Vidi ta pretpostavka stoji ali na asus forumu svi sa problemom su imali identican problem ko ja, a to je problem pri paljenju, sijalica za CPU neispravan se upali i sija i nema beep ni posta, pa palis gasis ko ludak i cupas iz struje dok ne proradi kad proradi sve radi, C6/C7 disablovan ma sve disablovano u power opcijama ploce za CPU i ne pomaze....... komp dok radi je inace stabilan, isto napajanje testirano na SB-u i pali se bez problema
Ja koristim Seasonic SS-1050XM Haswell ready napajanje i to mi se desi samo ako overclock ne uspe, pa nema posta. Onda držim power dugme dok se ne ugasi, zatim ga upalim iiiiiii.... postuje kratkim piskavim tonom, a to je zato što je otišao na optimized defaults i piše "Overclocking Failed".

stigla zamena h220 v2(opisacu razlike izmedju v2 i v1 u mini review-u kasnije ove nedelje) ima radi odlicno jako tiha cak i na 3000rpm-a leak test u toku

IMG_20130724_182645.jpg

Lepo. :) Koliko te je izašao h220 ako nije tajna (ako si iz Srbije naručivao)?

nisam, u portugalu sam trenutno izasao 122e + garancija(bilo sta da se desi u roku od 2god. odmah manjaju uredjaj sa novim u roku od 1-3dana) 3e + 8e isporuka.

^^^
Bas sam mislio i da te pitam si jos tamo :)

Sad sam pogledao na kojoj frekvi haski izbacuje rez koji je mdm imao sa ajvijem na 4.8GHz (9.77pts), na 4.4 daje 9.74, sto znaci da je skoro 400MHz razlika clock per clock u CB-u, sto je poprilicno i sto opet potvrdjuje onu moju tezu da samo mali broj primeraka ajvija i to uz klanje i clu moze u najboljem slucaju da se primakne, opet ne i dostigne haskija.

Tačno, ali takvu prednost (i najveću) upravo ima samo u rendering testovima gde je najveći napredak/dobitak i tu jeste +400MHz, ali u proseku sa drugim programima i nije tako.

Stoga predlažem da odradimo AIDA testove, poslednja beta (moramo istu verziju radi skorova) pa onda da vidimo i sa matematičkim proračunima, kao i sa još kojim drugim programom...

auuuu covece pa ovo nista ne pase, heatsink je prevelik za pumpu ne moze stane nategao sam ga ne sedi lepo nista od testiranja od vikenda dok ne smislim sta da radim, najverovatnije ce da ide heatsink na rezanje fali 3-4mm

btw montiranje je uzas boziji ja sam mislio corsair ima losu montazu ali ovo je boze sacuvaj...

auuuu covece pa ovo nista ne pase, heatsink je prevelik za pumpu ne moze stane nategao sam ga ne sedi lepo nista od testiranja od vikenda dok ne smislim sta da radim, najverovatnije ce da ide heatsink na rezanje fali 3-4mm

btw montiranje je uzas boziji ja sam mislio corsair ima losu montazu ali ovo je boze sacuvaj...

Tebe baš neće, toliko si imao loše sreće da može knjiga da se o tome napiše, verujem. :) Šalim se. Pa što ne reklamiraš to prodavcu ?

Kupi ti lepo ili ovaj http://www.coolermaster-usa.com/product.php?product_id=10025&product_name=Seidon 240M ili ovaj http://www.coolermaster-usa.com/product.php?product_id=10057&product_name=Eisberg 240L Prestige i neće glava da te boli.

Ili ovo čudovište, Corsair H110 : http://www.amazon.de/Corsair-Extrem...4-WW/dp/B00B4OCW7K/ref=pd_sim_sbs_computers_6
Pročitaj pažljivo utiske, u komentaru ispod, kupca " R. Zingelmann " . Prevedi naravno pa će sve da ti bude jasno. Mislim da sa ovim kulerom može ladno na 4.8 GHz da ga teraš.

Poslednja izmena:
Kikibgd je napisao(la):

Cek bre, kako ne moze da stane? Uopste ne razumem sta si rekao...

Kosta, suzdrzavaj se od tih preporuka. Da je hteo to narucio bi to odmah. nije u tome fora.

ne moze stane jer jedna tuba dira heat spreder ploce a druga pokriva ram slot 4. i sad kad sam ga stavio stoji na stranu nategnuto nesto kad ukljucim IBT polako dodje do 90c, siguran sam da nije lepo leglo.

+ backplate nije isto dobro legao jer dodiruje srafove od ihs locka pa se uvija, ma veceras skidam heat spreder brusilicu u ruke i rezi.

Edit:

evo kako blentavo stoji BTW poslat je sa izglodanim srafovim koji se vide na slici uopste mi nije jasno kako kad je bila folija na heatsinku... i oni plasticni prstenovi za montazu 1 kad se skinu mozes da ih bacis odma u smece.
IMG_20130725_073850.jpg

ukratko ko hoce vodeno nek izdvoji 300-400e i napravi custom jer sva ova AIO su tesko smence.

da sam hteo h110 i ostale uzeo bih, a nema veze sad cu ga namestim i dok ne dodje skylake nema diranja :d ako naravno do tad ne sprzim nesto :D

Prilozi

• IMG_20130725_073850.jpg
    IMG_20130725_073850.jpg
    1 MB · Pregleda: 110
Poslednja izmena:
ae ovako, radiator i ventilatori su extra kvaliteta iako mi se ne svidja fin mat finish na ventilatorima jer ce skupljati prasinu, backplate je metalan sto je plus, ALI ALI moras sam da nabadas rupe na ploci nema fiksiranih plus ona dupla lepljiva trakica tj kockica je bezkorisna,corsair daje ono plasticno reciklirano djubre, pumpa ova v2 sto sam dobio je dosta bolja.
nema veze danas cu secnem heat spreader.

mislim da i ostali nisu nista bolji samo marketinska fora za prodaju.

Jesi li probao waterblock da zarotiraš za 90°, to bi ti sigurno rešilo problem sa memorijom?

ima na joutube uputsvo, ali sigurno si to vec pogledao;

[YOUTUBE]XFsf4g-EOEI[/YOUTUBE]

edit:
6def.jpg

^ opet smeta onaj gornji deo... ma brusilica i seci :-devil-:

Poslednja izmena:
Ne valja nikako što ti je prekriven memorijski slot. Ako si rešio da sečeš hladnjak na ploči, možda da probaš da zarotiraš, ali u smeru kazaljke na satu (tako da se ta dva kolena nalaze sa desne strane, bliže memoriji). Tako sa donje strane ne bi imao problema, jer je donji hladnjak kraći nego gornji, a gornjem bi verovatno trebao da odsečeš samo ugao.

Edit: E baš na ovo sam mislio što je Uruk editovao. :)

Poslednja izmena:
kiki, bash ti se ne da :(

ovaj hasi pored toga shto je krsh za oc, josh je i uklet :(

videcu samo da klopam nesto i krenucu da rastavljam komp brusilica je spremna :)

@uruk odakle si iskopao tu sliku jel lik sekao nesto ?

edit:

@demios
ma nije uklet znao sam ja u sta se uvaljujem bice bolje, smara me sto jos nije stigao CLU iz nemacke vec nedelju dana...

Poslednja izmena:
mali update nisam nista sekao stavio sam ponovo h220 sa malko vise paste i montaza je lakse isla cak sa vise cini mi se da sad samo dodiruje heat spreder
sad testiranje i smrzavanje pod klimom :D

Ne znam koliko je pametno da sa debljim slojem paste povećavaš visinu, dobijaćeš sigurno veće temperature. Haswell ne prenosi dobro toplotu baš zbog previše paste, a moguće da imaš problem sa montažom jer si skalpiranjem uklonio debeo sloj lepka i samim tim smanjio visinu. A pitanje je i kako ćeš to da izvedeš sa Liquid Ultra, ali nema veze, daj da vidimo koji napon možeš da hladiš sa tim čudom. :) I nema potrebe da se smrzavaš, ostavi klimu na koliko ti obično radi i cepaj. :)

^Znace moci ce primerci koji su vec u prodaji, dok ce u sledecem Batch-u to ispraviti. Pola procesora ce moci a pola ne?

y_u_do_dis__by_mario28037-d62i6hb.jpg

Ne. Oni su fizicki isti procesori, vidis da pise da ce probati kroz windows update da promuvaju nesto. Ne znam kako misle to da izvedu ali ne mogu da verujem cime se bave. Kakva represija.

Ma BIOS i Windows update ja ne racunam jer to nikad ne radim. :d

future batches of Intel "K" CPUs may not support overclocking

Na ovaj deo sam mislio.

Procitao sam sve to i juce. Ne znam stvarno kako su zamislili da to urade. Ako je samo bios update to je smesno. Ako ce nesto petljati na cpu, to ne razumem najbolje sta bi uradili.
Ja verujem da ce uvek biti "nezvanicnog" biosa za plocu.

Ok stigo clu ali posle 13h blenda 47x 1.38v komp radio normalno jutros da upalim nece postuje probao sve zivo clear cmos 1i2 bateriju vadio jumper clear cmos vadio namestao ponovo nista nece da postuje. Ploca baca 07 debug sto mu dodje cpu problem. Poslata ploca i procesor kod dobavljaca na testiranje. Btw cpu sam zalepio sa istim lepkom na isto mesto kao nov.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno