Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Moja najbrza posiljka iz CN je stigla za 7 dana na moju adresu i to CN postom. Za tri dana je bila na nasoj carini ostalo vec znate :)

Ljudi, se neko razmišlja da uzme amoi n828? Razmišljam se na osnovu Duke-ovih postova (stvarno je šteta što više ne piše u ovoj temi.....)

Jel pise taj covek negde drugde?
I jel zna neko nesto o Faea F1? Nasao sam neki ruski forum, al slabo divanim ruski, a ni google translate se nije proslavio...

Zopo C2 mi je izdržao 7h ekrana! Istina, 90% vremena je bio na manjem osvetljenju, ali sam koristio zahtevne aplikacije i drugima pokazivao šta sve može, uključujući i korišćenje BT stereo sluški za slušanje muzike, YT, voice recognition...

Screenshot_2013-07-14-17-12-44_zpsa245a818.png

Vezano za bateriju: i dalje zeza, svaki put kada je napuni 100% i odmah resetujem fon prikazuje između 90 i 96%. To je bolje nego na stock FW (tada je uvek prikazivao 83% baterije kada se resetuje nekon što je napunjena). I dalje su oba Zopo C2 fona kod mene, stavio sam im isti ROM i baterije im se sasvim isto ponašaju.

* * *

Imam opšte pitanje, nije toliko za ovu temu, al' hajde:
- Zašto mi je Phone idle potrošio 50% baterije za 1h 20h? Pri tome je bio u Airplane modu.
- Zašto su Google Maps potrošile 20% (par min sam ih koristio)?
- Zbog čega su iste Google Maps držale telefon budnim preko 1h a WiFi 14h!? (WiFi je podešen da se sam isključuje posle 15min neaktivnosti korisnika. Uključio sam svuda da apps mogu da javljaju lokaciju Guglu, ako to ima veze sa time.)

Screenshot_2013-07-14-17-12-37_zpsb125fde5.png

Screenshot_2013-07-14-17-21-53_zpsfd1fda21.png

Pogledaj ovo http://forum.benchmark.rs/showthread.php?310378-BBS-Better-Battery-Stats
Phone idle ti je stanje telefona kada miruje, a pošto ti je telefon radio skoro dva dana naravno da će na to otići dosta baterije :D
A i čini mi se da to ne pokazuje baš tačno jer piše da je ekran potrošio 11%, a ekran je najveći potrošač...
I izbriši te mape, koji će ti đavo ;)

Ljudi, se neko razmišlja da uzme amoi n828? Razmišljam se na osnovu Duke-ovih postova (stvarno je šteta što više ne piše u ovoj temi.....)
Jel pise taj covek negde drugde?
I jel zna neko nesto o Faea F1? Nasao sam neki ruski forum, al slabo divanim ruski, a ni google translate se nije proslavio...
Dva vrlo slicna telefona, s tim sto ovaj Faea F1 ima kvalitetniji ekran, a s obzirom na malu razliku u ceni, mislim da je bolji izbor.
Marketman: Solidna specifikacija za tu cenu. E sad je pitanje, da li je to tvoja krajnja granica sto se cene tice. Telefon koji sam ja narucio je skuplji 40ak dolara (30e), a dobijas fullHD IPS ekran veci za pola incha, brzi procesor (1,5) i veci ROM 16GB

Poslednja izmena:
Problem je sto ne zelim veci fon :) i ovo mi je mnogo. Sve preko 4.7 mi je lopata. Takodje, pre bih uzeo 720p, jer je manje zahtevno, pa i manje trosi i glatkije radi, a razlika u izgledu fHD naspram 720p mi je mizerna...
Inace ima kod na gizchina, pa ovaj ispada 150$.
Elem, problem je sto ne znam kakvo je stanje sa telefonom generalno, romovi, bagovi... Cipset je snapdragon, pa gps valjda ne zeza kao sa mtk...

uzeo telefon danas. prvi utisak je apsolutno fantastican. jos nisam sredio nista skoro i bakcem se sa prebacivanjem medije, ali nemam nijednu zamerku za sada.
telefon uopste nije preveliki. lako se drzi u ruci i koristi jednom rukom.
nisam platio nista pri preuzimanju. iako su mi kinezi potvrdili da ce na paket napisati ono sto sam ih zamolio ("car gps device" sa cenom od 44.99$), paket je bio obelezen kao "daily nececities" sa cenom od 25$. nisam pronasao ni pecat da se carini ni da je oslobodjen, tako da je izgleda sa aerodroma presao pravo u postu, mada je na trackingu pisalo da je na carini.

malo sam nabacao sada samo da se javim, a narednih dana cu valjda jos ponesto

mali update,
iscedio sam bateriju juce na 13-14% pre nego sto sam legao. Ostavio sam telefon i jutros je bio na 12%. to je bilo nekih 6 sati idle. iskljucio sam i wifi i bluetooth i gps.

To je super rezultat. Ja sam kupio dve "kineske" Hinorx baterije za moj aktuelni HTC i obe ne valjaju nista! Traju kao i ta ostarela originalna baterija... Ali mi barem zavrse posao kad sam u inostranstvu...

uzeo telefon danas. prvi utisak je apsolutno fantastican. jos nisam sredio nista skoro i bakcem se sa prebacivanjem medije, ali nemam nijednu zamerku za sada.
telefon uopste nije preveliki. lako se drzi u ruci i koristi jednom rukom.
nisam platio nista pri preuzimanju. iako su mi kinezi potvrdili da ce na paket napisati ono sto sam ih zamolio ("car gps device" sa cenom od 44.99$), paket je bio obelezen kao "daily nececities" sa cenom od 25$. nisam pronasao ni pecat da se carini ni da je oslobodjen, tako da je izgleda sa aerodroma presao pravo u postu, mada je na trackingu pisalo da je na carini.

malo sam nabacao sada samo da se javim, a narednih dana cu valjda jos ponesto

Sve je to super, drago mi je da nisi platio nista, ni ja do sada nikada nisam nista platio a vec 5 godina narucujem iz Kine i vece i skuplje stvari, ali nije to bitno, ono sto sam samo ja hteo da ti kazem je da je MORAO da bude na carini, jer drugacije ne moze da udje u zemlju, ne brini se sve ali sve mora da prodje carinu kad ulazi u zemlju.
Imao si srece kao sto ja imam i opet kazem drago mi je zbog tebe.

U temi o carini se javio onaj lik sto radi na aerodromu na rasporedjivanju paketa i rekao da oni neke pakete proslede direktno postama, a ne carinskoj upravi ili kako se vec zove pa da tako neki paketi prodju bez ikakvog pregleda. Stvarno ne znam detalje, niti mi je bitno, samo sam razmisljao naglas :D

Za bateriju sada mogu da potvrdim da je dobra i dovoljna. I uz dosta koriscenja (prosecnog korisnika) baterija bi trebala da drzi barem jedan dan. Uz samo malo manje akanja, moze da potraje cela 2.

Instalirao sam sinoc igo i nisam dobio fix iz stana, ali cu danas jos isprobati kada izadjem.

Odlucio sam i da se ne gnjavim sa rutovanjem. Samo cu malo da razredim aplikacije i to je to.

Juče stigao i moj. Nije podlegao carinskom pregledu. :) Na paketu pisalo daily necessities i 54 dolara.
Sinoć me stigla neka prehlada tako da se nisam puno igrao. Ekran izgleda veoma dobro a ukupno gledano telefon ostavlja utisak kvalitetnog uređaja. Ali punjač, tj onaj "evropski" nastavak izgleda baš bedno - kao utikač onih viskokvalitetnih kineskih lampica za novogodišnju jelku. :thumbdown:
Ubacio sim u slot 2 ali mi tražio da ručno podešavam parametre a za to sinoć nisam imao snage, a i net imam samo na katici koja je bila u njemu.
Onda sam uradio tethering sa zte skatea i to je funkcionisalo kako treba.
I dobro je što su Kinezi ubacili foliju za ekran - nisam je očekivao jer je nisu pominjali u sadržaju paketa. Jedna je već bila nalepljena, mada ne baš sjajno, ali za sada neću da je skidam.
Javiću se sa još utisaka, kada ih budem imao.

Da li je neko imao iskustva sa ThL W100,posto je na pandawill-u naveden kao bestseller,a cena mu je 159$ sto je bas jeftino za quad-core telefon sa 1gb ram-a? :)

U temi o carini se javio onaj lik sto radi na aerodromu na rasporedjivanju paketa i rekao da oni neke pakete proslede direktno postama, a ne carinskoj upravi ili kako se vec zove pa da tako neki paketi prodju bez ikakvog pregleda. Stvarno ne znam detalje, niti mi je bitno, samo sam razmisljao naglas :D

Za bateriju sada mogu da potvrdim da je dobra i dovoljna. I uz dosta koriscenja (prosecnog korisnika) baterija bi trebala da drzi barem jedan dan. Uz samo malo manje akanja, moze da potraje cela 2.

Instalirao sam sinoc igo i nisam dobio fix iz stana, ali cu danas jos isprobati kada izadjem.

Odlucio sam i da se ne gnjavim sa rutovanjem. Samo cu malo da razredim aplikacije i to je to.

Moze da prica sta hoce, to je nemoguce, nebih da sad palim vatru ovde nije ni toliko bitno ali da li ti mislis pa onda bi bilo lepo i sigurno da se svrcuje droga, oruzije ili bilo sta sto je dozvoljno zakonom, nije to bas tako, ali kazem nebitno je za temu pa tako da necu flame-ovati.

@Dark Warrior
Pa i nije, to su im cene... eno monk je nasao onaj Amoi, ti Thl. Ja ovaj Faea koji ima i 720p ekran i nfc (ne radi vise kupon za 20$, sad moze 10 i ispadne 160$). Ali osim specifikacija, sve ostalo je nepoznanica

Poslednja izmena:
Da li je neko imao iskustva sa ThL W100,posto je na pandawill-u naveden kao bestseller,a cena mu je 159$ sto je bas jeftino za quad-core telefon sa 1gb ram-a? :)
Mislim da pokusavaju da se sto pre rese starih zaliha jer W200 kosta 30-40$ vise i bolje ce se prodavati nego W100 (veci ekran, veca rezolucija, veci ROM i brzi procesor)

Poslednja izmena:
Ali osim specifikacija, sve ostalo je nepoznanica
Hiljadu puta ću da napišem - specifikacija je samo pola priče. Veoma je važno kako taj telefon radi u stvarnosti; pri tome mislim na sve njegove aspekte rada - usklađenost softvera i hardvera u skladnu celinu. quality control. Bez mučenja sa kalibracijom baterije, sa indikatorima ili senzorima, GPS fix-evima...

Sem toga veoma važna je i podrška zajednice, redovno ažuriranje od strane proizvođača i modovane verzije od strane razvojnih timova. Kada sam birao Zopo C2 znao sam da sve to postoji kao i koji su mogući problemi sa njime i kako ih prevazići. Članovi ovog foruma u tome su mi dosta pomogli. Ne bih kupio telefon za koji sam kažeš da je sve sem specifikacije nepoznanica. Ne bih kupio THL zbog sajta koji ima pravopisne greške i nema forum. Konačno džekson je među prvim postovima napravio klasifikaciju proizvođača i istakao THL kao plagijatora i firmu ko je prosto ne dolazi kao pravi izbor.

Zanimljivo mi je i da svi mi kupujemo različite kineske telefone. :)

** Ovaj post je u potpunosti napisan korišćenjem Google Voice na srpskom jeziku bez korišćenja tastature, iz TT 4 beta. **

Poslednja izmena:
Owime hitna pomoc -

jesi imao problema sa punjenjem ?

Menadzer moje firme se isprimao na ZOPO C2 (u kini) i uzeo meni i njemu jedan, dok ja ne odem ali mi se zali da nece da mu se puni, podnosno hoce ali sa 10 na 11 posto pola sata na punjacu. a videh na zopomobileshop forumima da ljudi imaju slican problem. jesi li ti imao isti problem ?

jel punis preko kompa ili njihovog punjaca? da li si probao i neki drugi punjac?

Owime hitna pomoc -

jesi imao problema sa punjenjem ?

Menadzer moje firme se isprimao na ZOPO C2 (u kini) i uzeo meni i njemu jedan, dok ja ne odem ali mi se zali da nece da mu se puni, podnosno hoce ali sa 10 na 11 posto pola sata na punjacu. a videh na zopomobileshop forumima da ljudi imaju slican problem. jesi li ti imao isti problem ?
Hitna pomoć stiže :), ali ne znam koliko mogu da pomognem! Nemam (velike) probleme sa punjenjem, tj. moji su SW prirode duboko verujem. Video sam da je postojao taj problem da se puni dugo i da prikaže 10%, ako se ne varam, FW update je to rešio. Tvoj kolega ima 2 uređaja, može da proba da li se isto ponašaju. Ako da, onda može da uradi bezbolni OTA FW update koji Zopo C2 sam nudi. Ja sam dobio sam FW iz maja (ako dobro pamtim) i tu je punjenje radilo do 100%, onda posle restarta pokaže 83% i nastavlja da puni. Na oba telefona isto.

Potom sam mu stavio custom ROM baziran na Zopo FW iz juna i već je bolji, puni do 100% a posle restarta pokaže 93% i nastavlja da puni. Dakle, ili SW još ne čita dobro status baterije ili treba da se uradi kalibracija baterije. Inače, baterija ima super trajanje! Još i ovo: meni (skoro) svaki put posle punjenja kad skinem sa punjača kod oba fona padne na 4% (!) i krene da pišti, uradim restart i pokaže 93%. Sad nemam vremena da piskaram po XDA forumu, ali je prva stvar kojom ću se pozabaviti. Primer izbacivanja fona sa nedovršenim osnovnim funkcijama, quality control failed.

Vreme punjenja (0-100%) je brzo sa orig. punjačem (5V, 1000 mA), recimo 2h.

Dakle, za tvog kolegu:
0. da li se oba uređaja identično ponašaju?
1. da uradi bezbolni OTA FW upgrade, za to mu treba samo da se nakači na WiFi mrežu, upgrade će da se pojavi kao ponuđen u Notification bar-u, a ako ga ne vidi ima app "System Upgrade" ili slično (imam custom ROM koji nema OTA, pa nemam više ni taj app)
2. da restartuje mob nakon punjenja

Ako navedeno ne pomogle, bojim se da mora(š) da isčitaš Zopo forum na temu baterije. Sve ovo je, naravno, lakše kad imaš telefon u rukama nego "daljinski". ;) Good luck! :)

@subtractor: Čestitke na novom fonu! :) Drago mi je da zadovoljan. Podseti me, šta si beše uzeo i za koliko parica? ;)

c2 platinum black, 250$. nema carine, nema pdv-a. originalni rom

^ upala ti je kašika u med! :) Imaš na XDA moj post kako sam uradio root, stavio TWRP Recovery i Dezmondov ROM. Preporucujem. :)

Tvoj fon spolja izgleda isto kao C2?

video sam, ali nisam siguran da cu se odluciti za sve to. pitanje je sta se tacno dobija time. nov sam u android svetu i nemam bas puno zahteva.

da, tel izgleda isto. u principu to i jeste isti telefon, samo sa mrvicu brzim procesorom i malo vise interne memorije. po meni vredi te sitne razlike u ceni.

^ Dobija se puno. Poenta modovanja je da se bolje prilagodi potrebama korisnika i da se izvrše izmene na funkcijama koje ne rade dobro a takvih ima po pravilu jako puno. Okačiću ovde koje sve izmene donosi custom ROM u poređenju sa fabričkim. Što se tiče cimanja prošao sam kroz sve to i dokumentovao na XDA i sada mogu za pola sata da odredim celu operaciju od rutovanja, preko CWM/TWRP Recovery-a, custom ROM-a i dodatnih tweak-ovanja (na modelu koji znam).

Sem toga, iz Recovery-a mozes da napravis najbolji backup. ;)

Kako ti radi GPS? Jesi koristio EPO i A-GPS?

Tebi 5" lepo leži u ruci? Kolike ručerde imaš? :D Imas li silikonsku masku za njega? Ja ću da je poručim; baš mi puno krizi u rukama i bojim se da mi ne ispadne.

@valeksandar: koji fon je tebi stigao?

Poslednja izmena:
prvi put sam probao sa iskljucenim data connection i trebalo je jaaaaako puno vremena da uhvati gps signal. e sad, to je bilo na putu od kuce do posla pa nisam bas sve vreme drzao tel u ruci, ali sam pokusavao nekoliko puta i nikako. onda je uhvatio kada sam vec bio ispred posla, a to je nekih pola sata setnje.
posle sam omogucio data connection i ukljucio epo i agps i trajalo je znatno manje, oko 3 min. Kasnije sam pokusavao opet i trebalo je opet mnogo manje, oko 20 sek. stvarno nisam uspeo da zakljucim nista, ali svakako nisam impresioniran. generalno, nije nemoguce koristiti gps zbog duzeg pozicioniranja i na kraju ce zavrsiti posao kako treba, mada jete malo bezveze cekati.

telefon mi stvarno lepo lezi. nije mnogo sirok, samo je visok, mada ne previse. iako je veci od bilo kog telefona koji sam do sad koristio, nije mi bilo potrebno uopste vremena da se prilagodim. odmah mi je odgovarao. plasio sam se da ce biti previse, ali nije.
nemam masku, ali cu je i ja poruciti. ponekad se i meni cini da moze lako da isklizne. zadnja maska je stvarno glatka i to se moze nazvati manom.

@owim
Isti kao i subtractoru. I takođe bez carine i poreza.
Ja imam male šake ali izgleda da je sve stvar navike. Pre sam koristio zte skate koji je skoro isto ovoliko širok. Kupio sam neku kinesku futrolu za 120 dinara i nisam siguran da ću naručivati bilo kakvu silikonsku. Možda uzmem onu flip.
Moram izgleda i ja da nabacim neki kuvani rom. Nedostaju mi neke opcije koje sam imao na slim beanu na skateu. Moram videti ponovo šta si pisao na xda i da li taj rom odgovara i za ovu moju verziju.
A nisam baš zadovoljan baterijom, tj nisam zadovoljan u poređenju koliko traje vama dvojici. Ali kod mene je data connection uvek uključen i telefon praktično wirelessa nije ni video od kako sam ga kupio.
Tethering radi odlično.
Ima li kakve potrebe da sečem sim da bi ga ubacio u prvi slot?

seces? jel to bio samo izraz ili postoji mogucnost da se bukvalno isece kartica?

u lelekomu su me pitali da li mi je potrebna micro sim kartica, ali sam rekao da nema potrebe. osim sto me malo nervira poruka pri paljenju telefona, ne mislim da je bitno koji slot se koristi.

i dodatno pitanje za owima, ako sam ubacim custom rom, a kasnije uradim update koji mi telefon nudi, da li on menja komplet rom ili samo neke funkcije (kao npr win update)?

Poslednja izmena:
Mislim da je 200 kinti da se uzme u telekomu. Ali imaš na netu pdf fajl koji možeš da odštampaš i na kom ima šablon po kom isečeš. Pa ako zezneš onda pazariš u telekomu.
Mislim da kada ubaciš custom rom nećeš ni dobiti ponudu za update. Mada možda grešim.
Čekaj, a je l ti trenutno nudi update?

Poslednja izmena:
^ Oba slota imaju sasvim identične funkcije. Ako koristiš samo jednu karticu, kao ja trenutno, mozes u SIM2 slot da ubacis, jer on je za obične, mini-SIM kartice. Kada budes želeo i drugi SIM slot da popuniš, moraće da padne sečenje ili izdavanje nove kartice od provajdera. Mom burazeru su obrezali SIM u nekom servisu za dž.

Kada se stavi custom ROM, on isključuje OTA FW update funkciju (over the air firmware update) jer ona nema vise nikakvog smisla. U svakom slucaju, koristeci Recovery (CWM/TWRP) može da se flešuje i originalni ROM kojem radi OTA. Pogledaj XDA temu, videćeš da su novi ROM-ovi sređeniji od fabričkih.

Ako ste na ROM-u 20130610, mislim da je to poslednji. Treba čitati onaj srećom prepuni ali loše sređeni Zopo forum. Verziju ROM-a možete videti u About Phone.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno