Šta je novo?

Primecoin [XPM]

Pa koliko vidim zauzeta 4 jezgra zar ne?

zauzece.jpg

Jeste. Onda ostavi karticama jedno jezgro.
Kod:
setgenerate true 3

Nakon ovoga, verujem da će se kartice vratiti na staro, tj. kako je bilo pre kopanja XPM-a.

X2 340 testirao sa testnet=1..

najbolje ispao sieve size=100000

posle nekih 7-8 sati ubo prvi blok jeeej !

na core2duo E8400 najbolji test mi je bio sieve size=500000, al taj komp često ide u stand buy pa ništa za sada..

Sad testiraj četvorku. :D

Jedna dobra stvar kod XPM-a je da te uvek debelo iznenadi kad nadjes blok :D Trenutna nagrada: 12.69XPM

Sa ovom hp4 imam oko 3300 primepersec, a ranije bilo oko 700-800. Ako do sutra popodne ne nadjem nesto onda ne vredi. Inace ovo sto spominjete sieve size i testnet nemam pojma kao se podesava ali sad nije ni bitno idem uskoro na spavanje :). Gledao sam u debug log fileu ali ne vidim ja to, nije ni bitno sad..

Izgleda da na HP4 (barem meni) sieve ne može biti veći od 5 miliona.

Meni nešto ne ide ovo. Juče sam nakon par sati pronašao jedan blok, a nakon toga već 20 sati ništa. :( HP4 verzija trenutno. 4337 primespersec, 2500K.

Ja probao i odustao - kopao cele noći i ništa. Da mi je samo jedan od tih walleta da namestim kako valja, ali nikad nijedan da otkopa bilo šta samostalno pa da bar znam da je namešteno kako treba, ovako cenim da sam nešto omašio u podešavanju.

^ ista priča i kod mene, verovatno nešto nisam uradio kako valja. Ako do uveče ne iskopam ništa odustajem, dovoljno trošim struje i ovako :).

KAKO ISTESTIRATI PRIMECOIN ZA OPTIMALNE PERFORMANSE..

.. narodnom metodom ;)

start-> run -> %appdata%/primecoin

editovati primecoin.conf, tako što ćete mu dodati sledeću liniju kojom se vrši testiranje:

testnet=1
ovo omogućava mod testiranja..

dodati i
sieve size=100000 npr krenuti od sto hiljada..

snimiti primecoin.conf

e sad najbolji deo :D

naviti timer da zvoni posle 10 minuta.. pokrenuti primecoin (koji će od ovoga poprimiti finu zelenu boju) i posle 10 minuta krčkanja izbrojati koliko blokova je pronašao :eyebrows:

zatvoriti primecoin..

pokrenuti primecoin.conf ponovo i redom menjati sivonje po principu (predlog):

500000
1000000
2000000
5000000 - maximum valjda..

naravno sa sve testnet=1 i dalje u confu..

kada vidite koji sieve size je dao najviše blokova u 10 minuta, zadršite ga u konfu, a obrišite testnet=1.. ponovo startujte primecoin i ponovo će da požuti od teškog rada..

ja sa 100000 na Athlon X2 340 sa hp3 sinoć u roku od 5 sati 2 bloka .. ne usuđujem se sada da menjam na hp4.. tim koji dobija, ne menjaj ;)

New Bitmap Image (9).jpg

Ajde okaci sadrzaj primecoin.conf fajla. Jel se oni node-ovi zadrzavaju ili?

Ni ja nocas nisam imao nista, sad sam resetovao blockchain i klient se ne konektuje nakon restarta :(
Jel ima iko koji addnode da pomogne

Evo nekih adresica
"addr" : "192.241.200.197:9911",
"addr" : "192.81.217.158:9911",
"addr" : "78.31.105.26:9911",
"addr" : "192.157.59.116:9911",
"addr" : "198.199.65.39:9911",
"addr" : "173.45.227.231:9911",
"addr" : "54.242.28.200:9911",

Hohoho peak 0.007 danas, nisam mogao da odolim da ne prodam ono sto sam kupio za 0.0018 ,)

ja pustio juce sa skoro 3 iste masine jedna je nasla 3 bloka a ove druge dve po 1 ,ne zalim se sa obzirom da su dual core procesori :)

1.98BTC neto profit :) taman da nadomestim sto mi nije nasao blok zadnja 24h sa hp4

Kud ces bolje. :) Ja sam ugasio kopanje, 30 sati bez bloka je previse.

Meni je bas berićetan dan, mozda jer ste vi odustali pa ostaje vise meni :)
XPM.png

Inace se ljudi zale da ne nalaze nista, gase zakupljene virtuene mashine po Amazonu i sl., kazu da se ne isplati vise. Mozda to malo obori diff...

Poslednja izmena:
Meni je bas berićetan dan, mozda jer ste vi odustali pa ostaje vise meni :)
Pogledajte prilog 118883

Inace se ljudi zale da ne nalaze nista, gase zakupljene virtuene mashine po Amazonu i sl., kazu da se ne isplati vise. Mozda to malo obori diff...

A pa nije lose. Ja iskopao jutros jedan i to je to za sada.

Razmisljam da pustim i na drugoj masini gde imam slabiji cpu, jel ista procedura kao i do sada, jeste na svaku masinu posebno odradili sve ili ima neka fora da sa istim walletom kopam na 2 procesora? :trust:

Ja sam na svakoj mashini posebno, mada dve od tri mashine nisu iskopale nista, samo mi Ivy Bridge kopa, jednu mashinu sam obustavio a druga je na onom pool-u, da vidim kako radi.

Hehe bravo! Vidis da ono za vrabca u ruci ne vazi za Primecoin :D Pa nije to neki tamo FTC ili CNC... Ja sam odmah kupio na 0.0045 za 1btc :) Sta je sigurno sigurno...

Ako izadje GPU miner moze sve iz korena da se promeni i da padne u besecnje a moze da nastavi da raste, jako tesko predvideti, mada kao sto kazes nije ovo clone shit coin... mada dok ga berza ne prihvati nista od neke bas vece cene a i prvo da se osigura hashrate ili kako se vec zove da nebude forkova i gluposti

Pa fora je u tome da ako skoci jacina mreze sa npr gpu-ovima, smanjice se broj novcica po bloku da bi se sacuvala vrednost.. Tako da recimo poolovi kad budu nalazili blokove raspodelivace 1 coin na 40 ljudi :)
Tako ja bar kapiram, kako god pare sam vratio, sta bude bice, zelim mu svu srecu da uspe zasluzio je sa svim svojim inovacijama...

Ko hoce da napravimo novu kriptovalutu? Koliko vidim svako danas ima po jednu, mozemo da napravimo novi primecoin gde cemo svi moci da kopamo od prvog dana kada je diff mali! :D

Nazad
Vrh Dno