.... da je imalo pravde i zakona u ovoj drzavi pa da Telekom svakog internet provajdera svremena na vreme prekontrolise koliko ima korisnika na jednom linku video bi da li bi onda bilo pucanja veze i pada brzine.
Daleko bilo... tako je bilo, mozda jos tako rade, ali to NIKAKO ne bi smeli.... jer su oni jedni od ISP-ova koji komercijalno nude uslugu (sto po meni ne bi smeli dokle god imaju vlasnistvo nad sekundarnom mrezom)! I ovako rade sve sto je u njihovoj moci pa da otmu svim ostalim ISP-ovima korisnike....
.... U tu pricu bi sada trebao Ratel da udje i da on bude taj koji ce da kontrolise sve provajdere koliko ko ima na kojem linku korisnika i ako je doslo do preoterecenja linka da se isti provajder kazni jer svesno idu na to.
RATEL treba da proverava da li se provajderi drze onoga sto nude... Ako ti zvanicno nude 160 na jednom linku - ok - njihova racunica, al bi to morala da bude informacija sa kojom bi korisnici morali da budu upoznati... i konacno da sami biramo provajdera. Doduse, RATEL treba da insistira da svi mi imamo min. 2 konkurentsta ISP, pa neka bolji "pobedi"...
Verovo ili ne Telekom nije kriv za sve problem koji postoje na ADSL-u ali da moze bolje i jetinije to je sigurno ali zasto bi to radili i nama cinili uslugu kada mogu svoje dzepove da pune, i tu opet dolazimo do ovoga ko hoce taj ce da koristi ADSL a ko nece taj ce da trazi neki drugi vid konekcije.
Sa ovim si i sam sve rekao - osim sto je recenica nelogicna - treba da stoji "Telekom JE JEDINI KRIV jer ISKLJUCIVO ON drzi sekundarnu mrezu i nikome je ne da, pa provajderi hteli ili ne su taoci Telekoma i njihovog hira. Neretko se desava da kad trazis port za ADSL od drugog ISP, dobijes odgovor da nema tehn. mogucnosti, a kad trazis kod Telekoma onda ima (tako je sigurno bilo ranije) . Nadam se da makar danas to nije slucaj... ali su o dalje krivi sto na nekim linijama ne mozes da izvuces vise od max. 10 Mbps jer je losa parica, ako si kod drugog ISP, ali kad predjes kod njih sve se da popraviti. Oni za sebe popravljaju i sredjuju ako im je u interesu, a za druge ISP nece da urade vise nego sto moraju! ZATO su oni jedini krivci. Krivica ISP-ova, u odnosu na njihove propuste, je onaj manji deo... jer se sada lako moze seliti sa jednog ISP-a na drugog.... pa kome sta pase... samo kad je parica OK.
I jos nesto ja sam do sada promenuo skoro pa sve provajdere na ADSL-u i opet sam se vratio kod Telekoma. Mozda imaju najgore ugovore za korisnike, mozda imaju najgore cene, mozda imaju najgoru podrsku ali sta vredi svim ostalim provajderima sve to da imaju najbolje ako im sam ADSL ne radi kako treba, moras da svatis da Telekom svima njima pusta brzinu a onda oni svojim korisnicima pustaju koliko hoce i prave pakete kakve hoce a pritom jos preoterecuju linkove dok kod Telekoma nema brzina je uvek ona koja pise i sada na ovim NET paketima koji su DO ja imam full link koji iskoristavam a verujem da nisam jedini koji to moze da kaze.
Sramota za "nasu" firmu, jer smo (vecina nas) vlasnici telekoma (ili bar treba da to postanemo) kao akcionari... Ja sam imao PTT-ov ADSL koji je radio cak i BOLJE od Telekoma!
Pošto planiram da sad potpišem sa Targom, a imam 2 Tv u kući, kažite mi jel može da se razdvoji Tv signal na oba?
Uzeo bih ovaj kombo paket net plus tv, pa zato pitam.
Oni kazu da moze do 4 TV-a (razdvajas signal klasicnim "TV razdelnicima", mada, posto ti je RF izlaz direktno iz ONT-a, verujem da mozes da povezes i 5 i 6 TV aparata (ako bas treba

) I sigurno ces biti zadovoljans likom, jer slabljenje signala pocinje tek od ONT-a i zavisi samo od kvaliteta tih par metara tvojih kablova po tvojoj kuci/stanu.
Zanci, oko toga neces imati nikakvih problema!